Hoppträning med Ulanda

Hopptränade ikväll med Ulanda. Tränade för Haking = mycket bomövningar och studs. Det gick väl sådär, ibland kändes hon jättebra och ibland inge bra alls. Det är just sådant här hon behöver träna på - massa lydnadsövningar och småhinder. Det jag behöver jobba med med henne är att få henne ta bettet och komma fram till handen. Det var lite si och så med det. I slutet när jag travade av henne kändes hon dock jättebra, hoppas det håller i sig till helgen ;)

Några exempel på övningar vi gjorde:


Ljusgrön - Först hela övningen i skritt med två steg mellan cavalettisarna. Sluta när man rider in på den där böjen på långsidan, och öppna när man rider ut mot spåret igen. Sedan tog vi hela övningen i trav, och sedan allt i galopp förutom cavalettisarna. Gjordes i båda varven.

Ljusblå - De två hindrerna längst lånsidad var smala murar och grindar med ett galoppsprång emellan. Sedan var det studs mellan de bommarna i hörnet. Gjordes i båda varven.

Ljusgul - Ett galoppsprång mellan de två hindrerna längst upp, två galoppsprång till första krysset, sen studs till det andra, och till sist två galoppsprång fram till det sista hindret (bortåfrån sett). Gjorden i båda varven.

Rosa - Hoppa på en rak linje från det första räcket till oxern. Gjordes i vänster varv.

Lila - Ett galoppsrpång emellan de första räckena, två galoppsprång till första krysset, sen studs till det andra, och sen tre galoppsprång fram till trippeln.









Kommentarer
Postat av: Anonym

så himla fin häst!

2009-04-02 @ 00:56:26
URL: http://timglasen.blogg.se/
Postat av: -

vart har han träningar? verkar väldigt bra när allt inte bara handlar om hoppning!

2009-04-02 @ 21:35:46
Postat av: Mikaela svarar

Han har iaf träningar i Denan och i Johannesberg. Sen har han säkert på fler ställen också som jag inte vet om :p

2009-04-05 @ 22:16:48
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0