Tävling med Ulanda

Klass - 120, 120 div 1
Resultat - 0,0 fel 9:a, 0 fel

Överlag är jag väldigt nöjd med dagens tävling! 

Till första klassen på framhoppningen var hon mer stressad än vanligt. Förra ägaren nämnde att hon kunde vara jobbig vid framridningen, något som dock jag aldrig märkt av. Förrän idag. Usch, hon studsade, drog tyglarna ur händerna, studsade ännu mer och var allmänt tjafsig. Kändes med andra ord inte spec bra. Vet inte vad det berodde på. Det var inte världens bästa framridning, ganska mörkt och mycket folk, dessutom lite smått kaotiskt, så kanske blev hon lite uppspelt av det. På banan var hon mycket bättre, dock fortfarande inte världens lydigaste om man säger så. Kan nog inte påstå att det var en snygg runda. Tappade tom tyglarna helt en gång i omh precis innan ett hinder för att hon drog dom ur händernas på mig :p Snäll som hon är hoppar hon ju ändå, men det är ju inte optimalt direkt. Kom iaf 0,0a. Red inte så jättefort, men det räckte till en 9:nde plats.

Inför andra klassen bestämde jag mig för att inte hoppa fram så mycket, det kändes bara onödigt. Höll fokuset på att försöka hålla henne så lugn och avslappnad som möjligt. Lyckades ganska bra, och det kändes bra när jag skulle in på banan. Det var ju omgång två i Div 1, men jag hade ingen större press på mig för det hade inte gått så jättebra för mitt lag innan. Ulanda var jättefin, lyssnade mycket bättre än i första klassen. Jag red bättre också tycker jag, och vi kom 0a.

Längtar verkligen till Gävle där jag ska debutera 130 med henne. Det känns knappt som att hon hoppar i 120, det blir mer skutt än hopp, så det ska bli kul att se om hon får lite finare språng i 130! Förra ägaren sa att hon blir bättre ju högre det är, och utifrån de träningar jag varit med om så håller jag med. Hoppas det är likadant på tävlingar!








Kommentarer
Postat av: Frida

Så söt hon e :)

Duktiga är ni också :D

2009-04-05 @ 22:20:39
URL: http://fridieee.blogg.se/
Postat av: Anna

Grattis till placeringen! fin polle!

2009-04-05 @ 23:01:45
Postat av: Erika

Så fin hon är! Men vad är det för gelpadd du har? :) Har sett att fler ryttare också har en sådan... Är det nån speciell?

2009-04-06 @ 10:17:00
URL: http://thoressons.blogg.se/
Postat av: Mikaela svarar

Tack allihopa!



Jag använder den främst för att schabraket ska ligga stilla, annars glider det runt så mycket. Eftersom padden är så tunn så har den nog ingen större övrig funktion.

2009-04-06 @ 10:34:40
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/
Postat av: Josse

Grattis grattis! :) <3

2009-04-06 @ 21:17:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0