Longeringspass

Longerade Ture och Wembley idag. Båda var fina, men longrade dom inte så länge. Det var sådan himla äcklig och kvav luft så man blev alldeles svettig bara man stod där.



Just nu longerar jag ju mina hästar med en vanlig tömkörningsgjord och innspänningstyglar. Ska dock köpa en Pessoalounge så fort jag hittar en! Har hört och läst mycket gott om den!




Någon här som har några erfarenheter av Pessoaloungen? Eller kanske föredrar ni någon annan longerings-hjälp? Isf varför?


Kommentarer
Postat av: malin

hej jag har en pessoasele till mina hästar och dom gör underverk genom att putta på baken så dom kommer under sig och höjer ryggen och kommer i en naturligt lång låg form. tänk på att inte andvända den mer än 5-7 minuter dom första gångerna då NÄSTAN ALLA hästar får träningsvärk av dom. jag tycker att selen är helt super fantastisk ochdet kan inte bli" fel"och det blir ingen kamp med hästen då hela selen är ledad.

mvh malin

2009-07-01 @ 17:38:17
Postat av: Sarah

Jag vet att min tränare tycker jag ska använda den på min ponny då hon har väldigt svårt med galoppen och ska då få med sig bakdelen :)

2009-07-01 @ 17:59:40
URL: http://sarahgustafsson.blogg.se/
Postat av: Marika

Hej! Toppentrevlig blogg du har

Pessoalounge är bra men inte på alla hästar. En del hästar blir väldigt upprörda av den och man måste vara tokförsiktig i början. Jag använder den själv men tycker det är både roligare och mer givande att tömköra hästarna till rätt arbete. Lycka till :)

2009-07-01 @ 18:40:23
Postat av: elin

hej. jag tycker att pessoaselen är toppen hjälper hästen till en rund stadig lång och låg form och är super att hjälpa hästar som lätt "tappar" bakbenen och musklar upp ryggen på ett korekt sätt.

lycka till

2009-07-01 @ 18:50:10
Postat av: Modesty

Det är toppen att ha den.Den visar verkligen för hästen var dem hittar ballansen o den gav faktistk min förra b-ponny ett stöd som gjorde att han tyckte de va bekvämt att gå så.Ska påpeka att han gisk aldrig i låg fprm,han hade så kort hals att han nästan fick kramp=)



O dessutom så finns den inte så den passar mindre hästar äm D-pnnyer så ja gjorde min själv till b-ponnyn de e ända felet med den att de inte finns de små hästar=)

2009-07-01 @ 18:54:30
Postat av: Linda

Jag använder mig av en chambon när jag longerar. Många har mycket emot chamboner men jag tycker att det fungerar´väldigt bra :)

2009-07-01 @ 20:48:52
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/
Postat av: Johanna

Använder mig alltid av pessoa när jag longerar, den är grym! Dock inte alltid bra kvalite´, har vart med om ett flertal gånger att hästarna fått panik och sparkat backut och till slut har den lossnat så hästen fått panik och sprungit runt och trasslat in sig i benen.. Men tycker den är underbar ändå!

2009-07-01 @ 21:26:09
URL: http://jhurtig.blogg.se/
Postat av: sandra

Jag använder en pessoasele när jag longerar, tycker hästarna får mer påskjut bak och kommer upp med ryggen ännu mer. Bara man inte spänner in för mkt i början utan den kan kanske gärna vara lite lös för en del hästar kan bli lite sparkiga och bralla lite när den kommer bakom bakbenen. Men överlag tycker jag den funkar bra på alla hästar :)

2009-07-01 @ 22:36:38
URL: http://teamjohansson.blogg.se/
Postat av: Cicci

Har faktiskt aldrig provat, inbillar mig att jag skulle lyckas trassla in både mig själv och alla 4 hästben i snörena! ;) Jag tömkör mest den äldre hästen, den yngre har jag inte provat det med än. Sen tycker jag att det är mycket roligare att tömköra också. Som att rida, men man får ju liksom se på hur hästen rör sig och så. :)

2009-07-02 @ 00:19:46
URL: http://ciccieurenius.blogg.se/
Postat av: Ida Ahlbäck

Jag använder gummisnodd eller chambon när jag longerar mina hästar, gamlingen tycker inte om "pessoaselen", hon blir spänd och envis, på den yngre har jag inte testat än, dock slet han sönder ena inspänningstygeln första gången jag longerade honom,så jag har en känsla av att den inte kommer funa på honom.

2009-07-02 @ 11:12:25
URL: http://idaho1989.blogspot.com
Postat av: Anonym

varför tar du linan över naken på hästen? :)

2009-07-02 @ 15:41:24
Postat av: Michelle

Hej!



Jag använder pessoa emellan åt när jag longerar. Som flera tidigare skrivit är det viktigt att försiktigt vänja hästen vid den då många kan tycka att det är obehagligt att ha något bakom bakbenen och sen är det viktigt i början att inte spänna in för mycket. Jag föredrar att sätta på pessoan och sedan släppa hästarna lösa i ridhuset och låta dem springa runt där men longerar även med den emellan åt men tycker dock inte att det ger samma goda effekt. Tycker att hästarna kommer upp med rygg och in med bakbenen på ett mycket bra sätt med den och att man själv kan välja vilken form man vill ha hästen i är en stor fördel. Tror att dom säljer pessoa på hööks, men är inte helt säker. En mycket bra investering kan jag lova. Hoppas du hittar en.

Bra blogg!

2009-07-02 @ 16:54:41
Postat av: Anonym

jag har en pessoalogé och tycker att den är jätte bra då hästen inte kan komma undan eller bli long och tappa bakbenen. Den måste jobba med hela kroppen. Dock har vi haft en del hästar som blir jätte bockiga och busiga för att det blir jobbigt men det är nog dina hästar för lydiga och vältränade för att göra. Rekommenderas skarpt.

2009-07-02 @ 18:47:25
Postat av: Linnea

Jag har arbetat med pessoasele & tycker de är kanonbra! :) När jag använder den börjar jag alltid att ha väldigt lång inspänning & spänner sedan in mer & mer efterhand som hästen blir uppvärmd! Här där jag jobbar nu har vi ingen pessoasele så nu när jag longerar har jag som du bara en tömkörningsgjord & lösa inspänningar, det funkar ju det med :)

2009-07-04 @ 17:29:49
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: ellenor

Många som redan skrivit hur bra den är. Jag fick låna den av min tränare ett tag framöver och det är den bästa som finns haha. Min häst blir superfin av den, eftersom vi har lite problem med att komunicera när det gäller att jobba in bakbenen..

Och min häst har haft lite problem med ryggen är den ett jätte bra sätt att arbeta upp musklerna där!

REKOMENDERAR STARKT.

2009-07-09 @ 09:15:49
URL: http://jumprider.blogg.se/
Postat av: Madde :)

Fick hem en igår, den finns på Hööks

men också här --> http://segcompanyab.e-butiken.se

2009-07-11 @ 18:18:04
URL: http://mafili.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0