Wembley på tandläkarbesök

Idag har Wembley varit hos tandläkaren. Även hästar behöver faktiskt gå till tandläkaren. Hakar och vargtänder är något som många hästar får och som kan orsaka exempelvis sår i munnen. Dessa är ofta lätt för en tandläkare att ta bort genom att raspa och slipa.

Så idag var det alltså Wembley som fick besöka tandläkaren. Han är ju lite speciell i munnen, han gillar bland annat att bita och knapra på bettet väldigt mycket. Detta syndes tydligen i hans mun. Iom att han biter på bettet var vissa av hans tänder väldigt nedslipade = inte bra! Han hade även små hakar som förmodligen inte var så sköna. Det som var allvarligast var dock dom nedslipade tänderna, speciellt en tand var extra drabbad.

Tandläkaren raspade och slipade och höll på, så nu är det förhoppningsvis lite bättre. Om det ändå inte är helt bra kan det dock bli aktuellt med rotfyllning av en tand. Detta är tydligen inte något som så många klarar av, så det skulle isf bli aktuellt att ta kontakt med en speciallist från USA. Och innan den specialisten kommer måste tanden röntkas på ett speciellt sätt som det också var få personer som klarade av. Mycket pyssel med det där alltså.. Men som sagt, först ska jag se om han känns bättre efter dagens besök, någon rotfyllning kanske inte ens behövs.

Tandläkaren tyckte inte att det såg ut som om Wembley fått tandläkarvård förrut. Detta tycker jag är lite konstigt. Han hade ju uppenbarligen problem med munnen, så det är inte så konstigt om han är lite tjaffsig i munnen ibland. Nu tyckte iaf tandläkaren att jag skulle börja rida med remont nosgrimma, en ganska hårt åt spänd sådan, så att han inte skulle ha möjlighet att knapra på bettet. Då slits ju tänderna bara ner ännu mer ju mer man rider.

Om två veckor är det Tures tur. Får se vad han har för hemligheter i sin mun.


Tandläkaren undersöker mammas häst Tessa


Wembley var lite trött efter det lugnande medlet.

Kommentarer
Postat av: Evelina

Hur går det med din mammas häst föresten ? Ska du tävla henne någonting ?=)

2009-06-15 @ 17:33:09
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: Hanna P

hoppas det blir bättre så ni slipper krånglet.

2009-06-15 @ 19:03:50
URL: http://www.hannapersson.com
Postat av: Anonym

Tandläkaren är bra, han fixar många problem hos hästen :)

2009-06-15 @ 19:56:46
Postat av: Josefine

Vilken fin blogg! :D

2009-06-15 @ 20:02:58
URL: http://wrongworld.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Hoppas han blir bättre i munnen nu då :)

2009-06-15 @ 21:07:26
URL: http://jennifersumar.blogg.se/
Postat av: Anonym

Mer uppdateringar, och fler bilder! :D

2009-06-15 @ 21:18:04
Postat av: Anonym

När är landslagstävlingarna då? :)

2009-06-15 @ 21:18:44
Postat av: Mikaela svarar

Evelina - Hon har ju varit lite klantig och skadat sig i hagen, men snart är hon förhoppningsvis igång igen och då ska jag tävla henne igen :D



Anonym - Dom är senare i år, alltså NM och EM. Fast jag tror inte jag kommer med i år, det finns för många som är så duktiga! :p

2009-06-15 @ 23:17:01
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ett tips det här med tänderna. Jag har en häst som också gör så med bettet, och tänderna blir slitna. Det funkar bra om man har ett rakt bett. Då kan de inte bita tag och dra upp bettet och slita på tänderna. Det finns tvådelade och tredelade också som är utformade så att de inte kan vikas ihop på mitten som ett vanligt tvådelat. Detta hjälper! Men det tar tid innan tänderna blir normala igen. Men bättre än att behöva rotfylla. Och det blir inte sämre i alla fall.

2009-06-16 @ 10:40:22
Postat av: Mikaela svarar

Jag ska kolla upp det, tack!

2009-06-16 @ 13:34:54
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0