Hemma från Norrköping

Efter en lång helg står nu Ture  hemma i sin box igen, och jag sitter här och äter panpizza och läser alla era kommentarer. I förgående inlägg pågår en intressant diskussion angående min sits. Det är alltid tråkigt att få negativa kommentarer, men många av dom tråkigheterna försvinner när jag läser alla dom otroligt snälla sakerna ni skriver. Tack för det! 

Hur gick tävlingen då? Jo det gick faktiskt helt ok. Ture skötte sig hur bra som helst, det var bara jag som klantade till det ett par gånger. Usch vad irriterad jag är på mig själv, faktiskt! Om jag bara inte fått hjärnsläpp till sista hindret 2 ggr (!!) , så skulle vi blivit placerade i praktiskt taget varje klass. Klantiga jag!

I första klassen, 130 kval 1 till stora finalen, så var Ture SUPER i grunden. Inge tjaffs alls, och hoppade med mycket luft. Även i omhoppningen var han jättefin, och jag red riktigt snabbt. Lite för snabbt i slutet kanske. Vände upp för snävt mot det näst sista hindret, en oxer, och han räckte inte riktigt över. Sen fick jag mitt första hjärnsläpp, dvs gasade bara järnet utan någon förhållning, och även den sista bommen ramlade. Men jag måste bara poängtera en sak, jag och Ture hade faktiskt den 2:a bästa tiden av nästan 100 startande. Jag vet att det inte spelar ngn roll eftersom jag hade 8:a fel, men ändå, det bevisar att det iaf är möjligt att rida snabbt på Ture. Han är inte så långsam som han ser ut ;)

Hittade banskisser till varje klass, så lägger ut dom också.


Dagen efter hoppade jag en 140, som var kval två till den stora finalen. Ture och jag nollade, tror han bara va i en bom på hela rundan. Var en A:0, men red dock ganska sakta, så fick tidsfel. Men jag hade bestämt mig för att INTE göra som igår, och det gjorde jag verkligen inte, så det kändes super! Kom på 14 plats av 19 placerade.



Av alla ca 100 som var med gick sedan dom 25 bästa, sammanräknat från dessa två klasser, till finalen på söndagen. Jag och Ture kom på 20 plats, så vi kom alltså med =)

På lördagen hoppade jag bara en vanlig 140. Var också en A:0a, men denna gång fesred jag inte, utan jag satsade ganska ordentligt. Förut har jag ju aldrig velat svänga snävt med Ture iom att han lätt blir osäker då. Men nu klarade han alla svåra svängar galant, även fast det trots allt var 140! Rev dock ett räcke som jag visste att jag skulle få problem med. Det var en distans på fem jättekorta galoppsprång efter en stor oxer, och jag fick inte riktigt tillbaka honom. Sen var han klockren, klarade alla svårigheter och sånt, tills lilla jag kör en favorit i repris från 130, dvs bara gasar på utan ngra förhållningar till sista hindret. Aaah!!! det var liksom bara tre nollor, så jag skulle kommit på en bra placering med 4 fel iom att jag hade väldigt snabb tid.



Idag red jag finalen i Stora rundan. Iom att det var final med endast dom 25 bästa med så var det en svår och stor bana. Ture var jättefin och rundan kändes väldigt bra, men vi rev inspånget i båda kombinationerna. Första kombinationen hade en oxer som insprång, han rev frambommen. Den andra kombinaionen var en trekombination med räcke in. Den bommer rullade verkligen ner! Han var högt över med fram, men sen snuddade han med bak så den ramlade ner. Det var tom så att några (okända) personer som stod brevid mamma sa "Va, åkte den bommen ner? Hon nuddade den ju knappt". Eftersom det var bedömningen "winning round" så gick de 8:a bästa i klassen vidare till en omhoppning. Tror ni inte att den sista ryttaren petar ut mig till en nionde plats då? Lite stople ut varning denna helg faktiskt, men det är skönt att Ture kändes så bra!




Filmer och kanske några bilder kommer lite senare =)

Kommentarer
Postat av: Danijela

Tråkigt med alla onödiga slarvfel, men kul att det ändå gick bra! :)

2009-05-24 @ 19:57:48
Postat av: johanna

Äsch du tar det nästa gång! Grattis till placeringen:)

2009-05-24 @ 20:12:49
Postat av: ellenor

Grattis, vad duktig du är =)

2009-05-24 @ 20:16:06
URL: http://jumprider.blogg.se/
Postat av: ellenor

Grattis, vad duktig du är =)

2009-05-24 @ 20:16:07
URL: http://jumprider.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG

Det verkar ju ändå ha gått relativt bra :)



Brukar ni släppa era hästar på sommarbete?

2009-05-24 @ 20:44:44
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Cajsa

Hur många hästar har ni? Jag har fått för mig 7, men ni ska ju sälja tensen, och kanske nocke?! Men hur många har ni. Förresten du är min förebild inom ridsporten. Du sitter så bra, och följer över hindren så himla bra! Keep up the good work! kramar Cajsa. Skulle avar jättekul om du la upp bilder på alla dina hästar! Dem e så fina. Jätteduktigt gjort i nyköping, förresten! kram hälsa alla hästar!

2009-05-24 @ 20:47:52
Postat av: Anonym

Håller med cajsa :D

2009-05-24 @ 21:07:21
Postat av: Mikaela svarar

tack så mycket alla =)



Cajsa - Ja, eller just nu har vi 6 iom att Roan är såld. Men tessa ska vi ju sälja snart, och rosanna ska sälja en av sina ponnyer, så målet efter sommaren är att ha 4 hästar. Tack det ska jag göra ;D

2009-05-26 @ 08:52:33
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0