-



Du skrev att du har fått höra att du har känsla för avstånd, har du alltid haft lätt att lägga hästen rätt eller har du tränat på det, isåfall hur? Och känner du dej aldrig osäker när du ska rida ann ett hinder, typ ''tänk så kommer vi fel''?

Svar: Jag har nog alltid haft en ganska bra känsla naturligt, eller vad man ska säga. Jag tror faktiskt att man till viss del föds med en förutsättning, vissa har lättare att se avstånd och andra har svårare med det. Men sen tror jag självklart att man oavsett vad kan träna upp och förbättra sin känsla! Ju mer man hoppar, destå lättare blir det att se avstånden.

Ett bra sätt att träna på att lägga hästen rätt utan att slita för mycket på den att lägga upp massa bommar på volten, och sedan lägga in dom i det vardagliga markarbetet. Man kan även med lite fantasi träna på denna känsla när man rider ut. Man kan till exempel sikta in sig på en grästuva, sten eller vad som helst, och sedan bestämma antal galoppsprång dit samt hur man vill att hästens ben ska vara när man når fram.

Angående det där om jag känner mig osäker, visst gör jag det ibland! Till exempel om jag är nervös. Jag kan då bli lite övernogrann och tänka för mycket på "nu måste vi komma rätt" osv. Detta är inte bra, för det är just då vi kommer fel! Det bästa är när jag är helt avslappnad och bara litar på min inbyggda känsla, när jag inte tänker för mycket på det utan låter det komma automatiskt.

Om man har svårt för att vara lugn när man rider an ett hinder, och kanske har tendenser att börja pilla, fixa och störa hästen, eller kanske skjuta iväg den alldeles för tidigt, då är enligt mig ett bra tips att tänka - Du ska inte komma till hindret, låt hindret komma till dig!


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Jag vill också ha en naturlig känsla.. :) Måste bara säga att jag älskar din blogg, så inspirerande. Du är en riktig förebild! :D

2009-11-23 @ 21:03:34
URL: http://calleojag.blogg.se/
Postat av: Emma

Bra skrivet :)

2009-11-23 @ 22:41:06
Postat av: Johanna

Intressant att läsa tycker jag! Speciellt det sista tipset, känner nämligen igen mig i det där att börja pilla för mycket framför hindret. :p

2009-11-23 @ 22:43:03
Postat av: Emma

Någon tävling på G?

2009-11-23 @ 23:45:52
Postat av: Lovisa

Kommer du vara på globen horse show i år?

2009-11-24 @ 12:50:03
Postat av: Sofia

sista mening fick jag höra av min gamla tränare när det sket sig varje gång på tävling. det är en mycket bra mening!

2009-11-24 @ 12:52:09
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: Sophie

Jag brukar räkna, då ser man avståndet skit bra. När jag rider an mot hindret börjar jag räkna och då ser man direkt vart hästen kommer hoppa av :)

2009-11-24 @ 16:50:23
Postat av: Mikaela svarar

Jennifer - Åh, tack! Vad glad jag blir!



Emma - Menar du med hästarna eller? Dom är tyvärr slut för i år.



Lovisa - Yes, förmodligen alla dagarna :)

2009-11-24 @ 22:41:58
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0