Finalisterna i Libresse-tävlingen

Nu har jag äntligen lyckats få fram 10 finalister. Skulle ju egentligen bara välja ut 5 stycken, men det gick helt enkelt inte, det var för många bra. Det slutade med att jag valde ut de 20 jag gillade mest, och sedan lottade jag ut 10 av dom. Inte så jag tänkt göra från början, men jag kunde helt enkelt inte bestämma mig!

Här kommer i alla fall bidragen som har möjlighet att vinna de 5 priserna jag kommer dela ut:
Det man skulle göra var alltså att skriva om en häst som betyder något speciellt för en.



BIDRAG NR 1

Emser är speciell. Han var en vit liten ponny med rosa mule. Åren jag skötte honom fanns mest han i tankarna. Jag gick i trean och han var mitt allt. På lektionerna satt jag och dagdrömde om honom, räknade ner minuterna tills jag fick åka till stallet. När jag satt i hans spilta mådde jag bra. Jag var hos honom varje dag!

Den första klubbtävlingen var tillsammans med Emser, jag trillade av men promenerade ändå glatt ut därifrån.

Två år senare ringde mamma mig efter skolan och ville träffas. Då Emser inte var min egen, så kunde jag inte låta bli att drömma om att mamma hade honom med sig i en transport bakom bilen. Jag hade fel.

Jag hoppade in i bilen, det var spänd stämning. Vad hade hänt? Hon sa att hon önskade att den här dagen aldrig skulle komma. Jag förstod ingenting. Hon berättade att Emser blivit avlivad, mitt hjärta stannade. Allt rasade. Det här fick inte hända. Det tog månader innan jag kunde sansa mig.

Nu går jag i första ring och har fortfarande inte glömt honom. Under åren som har gått har det funnits hästar som jag har älskat och brytt mig om, men inte som Emser. Han gjorde mig lyckligast. Jag minns honom tydligt. Han var en stor del av mig. Det står en bild av honom på min byrå. Nu kollar jag på bilden och känner evig tacksamhet.

 




BIDRAG NR 2

Jag vill berätta om min häst Lyster eftersom att han betyder mycket för mig och är den häst som tog mig tillbaka till ridningen.
Allt började med att jag var med om en ridolycka som gjorde att jag var riktigt rädd för att rida.
Trots det älskade jag hästar över allt annat och ville försöka komma över min rädsla.
Så fort jag satt upp på en häst började jag skaka i hela kroppen. Tills dagen jag mötte Lyster.
Så fort jag såg han stå i sin hage klickade det till inom mig. När jag sedan kom upp på han var den som att vi var menade för varandra. Han gjorde mig så glad att under hela provridningen satt jag och sken som en sol. Jag vågade även galoppera med han, vilket jag inte vågat på månader. Jag har idag ägt han i 9 år och är så glad för att jag finns chansen att träffa han.
Hade jag inte gjort det hade jag inte ridit idag. Idag litar vi på varandra så mycket att jag blir rörd varje gång han gör något för mig. Det bästa vi vet att göra tillsammans är att ligga i hagen jämte varandra och njuta av solen.




BIDRAG NR 3

2002 åkte jag & mamma för att kolla på en häst, som egentligen var för stor för mig & dessutom för dyr! Men när vi såg honom föll vi pladask. De var inte de att han hade perfekt exteriör eller flashigt utseende. Det var hans blick, så otroligt klok & lugn. Han var dock väldigt stor, om än välriden så var han svår för mig som var 15 och red ponny. Men ja visste att honom ville jag ha!
Två månader senare stog han i vårt stall. Under 4år var han mitt allt och jag lärde mig allt jag kan. Tillsammans kämpade vi fast vi hade oddsen emot oss, och tog silvermedalj på J-SM, NM lagguld och placerade oss på J-EM i fälttävlan! 
NM 2006, hände det en olycka i terrängen. Dexters liv gick inte att rädda, mitt liv var i spillror. Man kan inte förstå hur det känns när livet vänder från perfekt till katastrof inom loppet av en sekund, när ens bästa vän dör.
Jag saknar Dexter oerhört mycket, men jag är så glad för att jag fick den tiden med honom. Han har gett mig otroligt många fantastiska minnen, jag förstår att jag var lyckligt lottad som fick äga min drömhäst under några års tid. Han har gjort mig till den jag är idag!


BIDRAG NR 4

Chess kom till mig i januari 2009, han var en 16-årig d-ponny valack, en irländare som var otroligt rutinerad.
Han var min allra första foderhäst, och jag hade sett fram emot det otroligt längre. Efter åratal av tjat och längtan skulle jag äntligen få en häst. Visst hade hon sagt att han var svår, men naiv som man var brydde man sig inte så mycket, det var ju liksom en häst!
Min vackra, underbara, fantastiska häst klev in i stallet en söndag i januari,
Våren var allt annat än en dans på rosor.
När sommaren kom blev det faktiskt bättre, han kunde gå relativt lugnt och blev inte alltför rädd för saker, men långt ifrån perfekt.
Jag älskade verkligen hästen, eller jag älskar honom fortfarande men jag visste att egentligen så funkade det inte.
Jag tvingades inse att det inte skulle bättre, oavsett hur länge jag väntade.
En dag i september beslutade jag mig, jag skulle inte ha kvar honom.
Och så blev det.
Trots allt, så älskar jag honom, jag älskar honom över allt annat och dubbelt så mycket, han var allt för mig, och jag kommer aldrig att glömma honom, min fantastiska underbara häst.


BIDRAG NR 5

En häst som betyder väldigt mycket för mig var våran häst Noblesse. Vi köpte henne för 13 år sen som fölunge, en tjej med mycket humör. Noblesse var svart med bläs och två vita strumpor bak. Hon har gett många glädje då jag inte var tillräckligt stor för storhäst så lånade vi ut henne. Våran pärla hade vinster upp till 130, och ett hjärta av guld. När hon hoppade så slängde hon först över sitt hjärta, och sedan hoppade hon efter själv :) Våra liv förändrades tyvärr 1 oktober förra året då hon tog sig ut från sin box en tisdags morgon halv fem.. Mörkt som det var ute, och hon som var svart så hann inte bilen se henne.. Vi kommer aldrig glömma denna underbara skapelse, som inte bara var en häst för oss utan en familjemedlem. Hon är den absoluta drömhästen! Lite speciell, lite knepig, lite stoig :) Lite av allt blev den perfekta blandningen! Hon ställde alltid upp till 110% och var en äkta vän. Detta är en sån häst som man bara får uppleva en gång i livet, och jag kommer ALDRIG glömma henne. Tittar fortfarande på korten från sista tävlingen tillsammans och ler med hela ansiktet.






BIDRAG NR 6

För fyra månader sedan hämtade jag min häst Jasper. Om du frågat mig vad jag tänkte på den dagen skulle jag nog svara att jag bara satt och tänkte "vad har jag gjort, vad har jag gjort". Jag provred honom mest av nyfikenhet, då jag hört talas om den snälla brännskadade hästen som stod bortglömd på travbanan. När jag såg honom fick jag en liten chock och blev lite äcklad av honom. Inne i stallet var han väldigt avstängd och tyckte bara det var jobbigt då man pysslade med honom eftersom han var så känslig på sin brännskadade hud. Och när jag red honom var han bara sur och stannade och sparkade då det blev jobbigt. Jag provred honom ändå igen dagen efter att jag ville provrida honom utanför ridbanan. När Jasper märkte att vi inte skulle nöta runt på en volt vaknade en helt annan häst honom, han hade varenda liten muskel på helspänn men var ändå så snäll -det var då jag blev förälskad i honom. Dom senaste fyra månaderna har jag fått se den här hästen vakna till liv och bli min bästa vän. Jag litar redan på honom till 100 procent och han har fått sådan motivation i dressyren att han går till banan med öronen spetsade. Och jag har fått den huden på ryggen att läka ihop så att man kan klappa honom utan att det irriterar för honom. Så det känns som att jag ger den brännskadade hästen som för 4 år sedan sparkade sig ur ett brinnande stall, det liv han förtjänar.

 


 

BIDRAG NR 7

Min häst Millstone. Mille som han kallas är en stor valack på 19 år och 183 cm. Han har verkligen ett hjärta av guld, och han har alltid ställt upp för alla sina ryttare, i ur och skur. Innan jag köpte honom har han gått höga klasser i hoppning och även höjdhoppning. Jag har haft honom i drygt 2,5 år nu och han har lärt mig så otroligt mycket. Jag tycker att man kan säga att han är världens bästa läromästare. Han har aldrig svikit mig, inte en enda gång. Han är tveklöst den snällaste hästen jag stött på, och jag vet att det inte finns något ont i honom. Jag vet också att jag aldrig någonsin kommer att träffa en häst som är som honom igen. Jag önskar att man kunde vrida tillbaka klockan lite så att han blir yngre och jag får tillbringa många fler underbara år med honom. Men jag vet att det inte går. Så därför försöker jag varje dag att ta tillvara på det vi har och hela tiden försöka göra det så bra som möjligt för honom, så att när han en dag somnar in, tänker att den sista tiden han hade var underbar!


BIDRAG NR 8

En häst som verkligen betyder något speciellt för mig är min häst Duchesse. Det är lätt att säga att man känner extra för sin egen häst men jag har haft fler egna hästar innan men har aldrig känt samma känsla. Självklart har de betytt mycket för mig med men det var först efter att vi skaffade Duchesse som jag kände hur det var när allt klickade. Känslan av lycka spricker upp i kroppen så fort jag ser henne. Man kan komma till stallet och känna sig extremt nere men när man möts av hennes alerta uppsyn och gnäggande går det inte att komma undan glädjen. Vi hade väldigt svåra motgångar i början av vår tid tillsammans men den kärlek som jag hade till henne gjorde att vi aldrig tvivlade på henne. Det är svårt att beskriva en så stark känsla med ord men hon är verkligen mitt allt i livet. Hon har olyckligtvis varit sjuk i ett år och vi har stått mellan svåra beslut men hoppet och kärleken till henne har gjort att vi har kämpat och idag (den 21/10) var vi hos veterinären och nu är det bara jättelite kvar av läkningen, hon är alltså näst intill friskförklarad.


BIDRAG NR 9

När man kommer till stallet och ser Kitendo i hagen stå och vänta på mig dagens ridpass så kan man liksom inte låta bli att gå fram och pussa honom på mulen och prata med honom  som om det vore ens bästa vän.
han står där och blinkar med sina söta bruna ögon och ser lite rålös ut!
Jag brukar nästan alltid sitta och titta på honom på min lilla ryktlåda, titta när han kör ner mulen höet, bara det är rörande, jag skulle kunna leva på att bara titta på honom! Jag älskar att pussa på hans mjuka och varma rosa mule! Jag älskar att slänga in 2 halmbalar till honom, för jag vet att han mår bra av det! Jag älskar när det går bra på träningar så att jag börjar gråta! Vi gör otroliga framsteg, det är dem som gör mig glad!
När jag kommer in i stallet och han gnäggar och tittar på mig så ryser jag i hela kroppen!
Det är då jag vet hur j*kla mycket jag älskar den underbara, envisa, lurviga lilla ponnyn!
Det är värt att kämpa för att se hans tacksamhet, ingenting här i världen slår den känslan!


BIDRAG NR 10

Den 25 augusti 2002 blev jag världens lyckligaste 14åring. Med ögonbindeln på for jag och släkten till något som enligt mig luktade stall. Tidigare under dagen problematiserade min farfar det här med hästköp för mig och föreslog att jag istället skulle vända mig till skogen och leta på en älg. Vilken tur jag inte lyssnade med tanke på att det i en box på det stalluktande stället stod en liten dponny med näsan i halmen och plirande ögon. Cookie är en brun liten sötnos som jag tidigare under året hade träffat på i Fagersta på ett ridläger. Nu var hon bara min! 8 år senare hänger vi fortfarande ihop i vått och torrt. Livet tillsammans med Cookie är otroligt oproblematiskt då hon är en klippa. Hon har lärt mig allt jag kan och jag hoppas att vi trots att hon nu är 21 år har många, många år kvar ute i skogen och över lagom höga hinder.

Att beskriva varför "Kakan" betyder så mycket för mig är väldigt enkelt. Hon förgyller mitt liv för varje sekund. Genom uppförsbackar, nedförsbackar och mysiga stunder i stallet. Det är inte alltid lätt att ha häst, men att hon är min bästa vän räcker kanske ändå för att beskriva att hon har en enorm plats i mitt hjärta. Nu & för alltid!"




Nu är det alltså upp till er läsare att rösta på det bidraget ni tycker är värt att vinna!

Man röstar genom att skriva numret på sitt favoritbidrag i kommentarsfältet. Ju fler som röstar destå roligare! :D

Det går inte att rösta flera gånger på samma bidrag. Kollar ip-adresserna så det är ingen idé att försöka ;)

Kommentarer
Postat av: sara

Bidrag nr 1 !

2009-11-05 @ 00:16:17
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Lovisa Almqvist

2009-11-05 @ 00:16:54
Postat av: Lovisa Almqvist

Bidrag nr 3 röstar jag på =)

2009-11-05 @ 00:17:29
Postat av: Emelie

Bidrag nr 6!

2009-11-05 @ 00:17:36
URL: http://aleksis.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag vill rösta på bidrag nr 7 :)

2009-11-05 @ 00:34:47
Postat av: Evelina

Jag röstar på bidrag nummer 6

2009-11-05 @ 00:36:57
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: j

Jag röstar på nummer 6!

2009-11-05 @ 00:37:09
URL: http://jossipossi.blogg.se/
Postat av: Marika

nr.7 :D

2009-11-05 @ 00:39:25
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Jag kan helt ärligt talat inte välja ut någon! Jag tycker alla historier var fruktansvärt rörande & jag fick tårar i ögonen av att läsa flera av dessa. Jag antar att det var massor av fler sånna här fina historier & att det var väldigt svårt för dig att välja ut dem!

2009-11-05 @ 00:41:49
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Johanna

Vad roligt, lilla Emser hade jag på ridläger för ett par år sedan! Han var då en ängel, och nu kan han leva upp till ordagrant.. Vila i frid.

2009-11-05 @ 01:42:02
URL: http://hoppryttarinnan.blogg.se/
Postat av: M

Bidrag 6!

2009-11-05 @ 01:58:03
Postat av: Lukas

Bidrag nummer 7!

2009-11-05 @ 02:35:06
Postat av: Rasmus

Bidrag nr 7 fo sho

<3 hezTar

2009-11-05 @ 02:38:20
Postat av: Karin

Bidrag nr 1

2009-11-05 @ 07:41:37
Postat av: carnon

Bidrag nummer 6 !

Helt klart !

2009-11-05 @ 07:50:22
URL: http://carnon.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag röstar på nr 1. Jag blev helt rörd när jag läste! ;)

2009-11-05 @ 07:57:29
URL: http://hhannaz.blogg.se/
Postat av: Lisa

3

2009-11-05 @ 08:08:12
Postat av: L

Bidrag nr 6- Travaren Jasper!!!

Vilken fantastisk häst!

Postat av: Jeanette

Bidrag nr. 3

2009-11-05 @ 08:10:36
URL: http://jmyhr.blogg.se/
Postat av: anna

jag röstar på nummer 6!

2009-11-05 @ 08:12:09
Postat av: lisa

1 !!

2009-11-05 @ 08:21:20
Postat av: Anonym

Nr 6 =)

2009-11-05 @ 08:28:02
Postat av: Lotta

Jag röstar på bidrag 3



(blev lite gråtfärdig av att läsa allas historier)

2009-11-05 @ 08:31:11
URL: http://lottacorneliusson.blogg.se/
Postat av: clara

Jag röstar på 2 :)

2009-11-05 @ 08:35:16
URL: http://ryttarclara.blogg.se/
Postat av: Erika

Röstar på biddrag nr 6 =D

2009-11-05 @ 09:11:40
URL: http://thoressons.blogg.se/
Postat av: Anonym

Gud vad svårt detta kommer att bli, alla har så fina historier och de kommer från hjärtat. Ni Häst tjejer verkligen älskar era hästar.Men jag röstar NR6

2009-11-05 @ 09:16:42
Postat av: Therese

BIDRAG NR 3

2009-11-05 @ 09:17:48
Postat av: Frida

Bidrag nr 6

2009-11-05 @ 09:33:10
Postat av: Helena

Åååh jag röstar på de sista bidraget! Jag är från Fagersta och har nästan "vuxit upp" med Cookie :) Hon stog på ridskolan, vi bodde mitt emot ridskolan, jag tävlade henne i Fagerstas division 2 lag hon va en supermysig ponny :) Va kul att höra att de är bra med henne :) Lycka till i fortsättningen!

2009-11-05 @ 09:41:28
Postat av: Anonym

Bidrag nummer 3!

2009-11-05 @ 09:43:31
Postat av: Alexandra

LÄTT!! bidrag nummer 5

2009-11-05 @ 09:54:08
URL: http://alexandralidberg.blogg.se/
Postat av: Olivia

Bidrag nummer 6 borde vinna :)

2009-11-05 @ 09:54:40
URL: http://oliviasahlins.blogg.se/
Postat av: Evelina

Bidrag nummer 3 ska vinna!

2009-11-05 @ 09:58:45
Postat av: Paulina

Nummer 6 =)

2009-11-05 @ 10:06:36
URL: http://paulinaotsjo.blogg.se/
Postat av: Malin carnestad

bidrag nr 3 :)

2009-11-05 @ 10:31:11
Postat av: Linn

nr 3:)

2009-11-05 @ 10:35:30
URL: http://lsilvolaa.blogg.se/
Postat av: Linnea

6 :)

2009-11-05 @ 10:36:12
Postat av: Julia

bidrag nummer 3!

2009-11-05 @ 10:39:34
Postat av: Anonym

Nr. 8 :-)

2009-11-05 @ 10:42:24
Postat av: Anonym

nr 1

2009-11-05 @ 11:05:04
Postat av: Jenny - livet som fodervärd

nr 6 :)

2009-11-05 @ 11:09:33
URL: http://jennystoa.blogg.se/
Postat av: Elin

lätt nummer 6!! <3

2009-11-05 @ 11:13:08
Postat av: Emma

Nr. 3

2009-11-05 @ 11:20:51
URL: http://FotoPiruette.pixbox.se
Postat av: tess

nr 9

2009-11-05 @ 11:24:26
Postat av: Anonym

Bidrag nr. 8

2009-11-05 @ 11:34:58
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late

Usch detta var ju svårt.. Står i valet och kvalet mellan nr 3 och nr 6.. Båda två rörde mig..



Men jag tror att det får bli bidrag nr 6 !!

2009-11-05 @ 11:38:06
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: Anonym

bidrag nr 1

2009-11-05 @ 11:40:23
Postat av: Ina

bidrag nummer 1 !

2009-11-05 @ 11:42:31
Postat av: Emily

Många var så sorgliga, ush haha men jag röstar på nr. 7 för den påminner om min egen klippa här hemma :)

2009-11-05 @ 11:55:57
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Sanna

Jag har bidrag nummer 5, vill du ha en bild på henne? :)

2009-11-05 @ 11:56:03
Postat av: Emelie T

Bidrag nr 3!!!

2009-11-05 @ 11:58:26
URL: http://www.emtfoto.2u.se
Postat av: Sofie

Nr 3

2009-11-05 @ 12:09:07
Postat av: Jossan

Bidrag 3!

2009-11-05 @ 12:10:40
Postat av: Anonym

bidrag nummer 8

2009-11-05 @ 12:18:03
Postat av: Jennifer

Ja, vad säger man? Man blir alldeles gråtfärdig av vad alla skrivit men jag lägger min röst på BIDRAG 3!

2009-11-05 @ 12:23:15
URL: http://blogg.jennifernilsmark.se
Postat av: Anonym

bidrag nr1

2009-11-05 @ 12:32:19
Postat av: Jossan

bidrag nr 6

2009-11-05 @ 12:33:06
Postat av: Angelica

Bidrag nr 6!

2009-11-05 @ 12:35:09
URL: http://angeckas.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag kan inte välja någon, då jag inte tyckte att inte nån av dem var särskilt rörande!!

2009-11-05 @ 12:47:57
Postat av: Julia

Nr 1!

2009-11-05 @ 12:52:30
Postat av: Vendela

Bidrag nr 6

2009-11-05 @ 12:59:53
URL: http://vendila.blogg.se/
Postat av: AMJ

Nummer 10!

2009-11-05 @ 13:10:40
Postat av: Nettan

Jag lägger min röst på bidrag nr 10

2009-11-05 @ 13:12:45
URL: http://kompanjon.zoomin.se
Postat av: Josefin

Nummer 10

2009-11-05 @ 13:17:19
Postat av: fia

Bidrag nr 10 :)

2009-11-05 @ 13:17:43
Postat av: karro

bidrag 10:)

2009-11-05 @ 13:18:47
Postat av: M L I

Jag röstar på nummer 6 =)

2009-11-05 @ 13:20:25
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Linda

många bra bidrag! min röst blir på numer 5.

2009-11-05 @ 13:23:42
URL: http://sagabarr.blogg.se/
Postat av: M

Oj, vad svårt! Men jag lägger min röst på nr. 7:)

2009-11-05 @ 13:29:14
Postat av: Elin

nr 6!=)

2009-11-05 @ 13:34:09
Postat av: carro

Röstar på bidrag nr 10!

2009-11-05 @ 13:35:21
Postat av: Jenny

tycker att alla är så rörande! Blev riktigt tårögd,men ja röstar på bidrag nummer 5!

2009-11-05 @ 13:59:30
Postat av: Fia

Bidrag nr 3!

2009-11-05 @ 14:08:20
Postat av: Anna

Nr 3

2009-11-05 @ 14:13:33
Postat av: Katarina

Bidrag 8

2009-11-05 @ 14:18:38
Postat av: maria

jag röstar på nr 10

2009-11-05 @ 14:22:42
Postat av: paulina

nr 1 :)

2009-11-05 @ 14:25:47
Postat av: Angelica

Bidrag nr 6

2009-11-05 @ 14:28:29
Postat av: Anonym

nr 4.. såklart :)

2009-11-05 @ 14:30:51
Postat av: Anna-Klara

Hmm, många fina historier.

Men de flesta var över 200 ord, trodde inte att de fick det?

2009-11-05 @ 14:31:29
URL: http://hallingstrom.blogg.se/
Postat av: Therése

Nr 6!

2009-11-05 @ 14:32:16
Postat av: Malin

Jag röstar på bidrag nr 3

2009-11-05 @ 14:33:27
Postat av: NoName

Bidrag 3

2009-11-05 @ 14:33:37
Postat av: Felicia

Bidrag nr.10! Helt klart :)

2009-11-05 @ 14:35:23
Postat av: Tessan

Bidrag nummer 10!

2009-11-05 @ 14:36:41
Postat av: Johanna

Röstar på bidrag 4!

2009-11-05 @ 14:39:41
Postat av: malin

nr 10 :)

2009-11-05 @ 14:43:44
Postat av: Jennifer

Bidrag 3

2009-11-05 @ 14:52:05
URL: http://jennniferhubinette.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Nr 6!

2009-11-05 @ 14:59:10
Postat av: Anonym

nr 10!

2009-11-05 @ 15:08:07
Postat av: sandra nensén

får nog bli nr 6 även om det var ett svårt val :)

2009-11-05 @ 15:08:43
URL: http://sandranensen.blogg.se/
Postat av: louise

Bidrag nummer 5, fast det var väldigt svårt ;S

2009-11-05 @ 15:26:08
URL: http://lllllouise.blogg.se/
Postat av: ewe

De här är verkligen as svårt. Fanns flera som verkligen berörde mig. Men jag måste säga nr 1. För att jag exakt varit med om samma sak, en ponny som föralltid kommer ha en VÄLDIGT speciell plats i mitt hjärta.



Och jag tycker att hon verkligen har skrivit så otroligt bra och jag blev så rörd när jag läste hennes text!

2009-11-05 @ 15:34:39
URL: http://ejoohansson.blogg.se/
Postat av: isabella

bidrag nummer 3

2009-11-05 @ 15:35:46
URL: http://isabellaf.blogg.se/
Postat av: Sabina

Nr 10!

2009-11-05 @ 15:37:26
URL: http://www.metrobloggen.se/sabinal
Postat av: Emma Svensson

Nr 3 helt klart :D

2009-11-05 @ 15:40:23
Postat av: kajsa

har du verkligen räknat så dom inte går över 200 ord. om jag har räknat rätt så har inte bidrag nr 1 gjort det? jag kan lika gärna ha räknat fel :) men tycker endå att rätt ska vara rätt !

2009-11-05 @ 15:53:12
Postat av: Mita

Nr 7!!

2009-11-05 @ 15:53:29
Postat av: kajsa

nr 6 !

2009-11-05 @ 15:57:18
URL: http://kkajsajohansson.blogg.se/
Postat av: Sara

rästar på nummer 10 helt klart

2009-11-05 @ 15:59:22
Postat av: Anonym

1:)

2009-11-05 @ 16:00:09
Postat av: Anonym

3 ;)

2009-11-05 @ 16:00:49
Postat av: Sofie

Bidrag nr. 3

2009-11-05 @ 16:04:41
URL: http://sbhorses.blogg.se/
Postat av: Anonym

Bidrag nummer 1, helt klart!

2009-11-05 @ 16:06:13
Postat av: viktoria

bidrag 3 helt klart (:

2009-11-05 @ 16:10:26
Postat av: viktoria

ojj menar bidrag nummer 4 ledsen

2009-11-05 @ 16:11:23
Postat av: Emma

Bidrag nr 10

2009-11-05 @ 16:17:00
Postat av: Panda

Jag röstar helt klart på bidrag nummer 4 :]

2009-11-05 @ 16:20:27
Postat av: Lola

Nummer 6, för att hon ger en travhäst som annars kanske hade gått till slakt ett liv. hon förtjänar att vinna!



2009-11-05 @ 16:25:31
Postat av: Johanna

bidrag nr 6

2009-11-05 @ 16:32:08
Postat av: Madde

Bidrag nr 10 såklart

2009-11-05 @ 16:48:15
Postat av: Anna

Bidrag nr 6

2009-11-05 @ 16:52:28
Postat av: Anonym

nummer 6

2009-11-05 @ 16:56:07
Postat av: Camilla

Bidrag nr 7 !!

2009-11-05 @ 16:58:02
Postat av: Sofia

Jag röstar på bidrag nr 3.

2009-11-05 @ 17:00:29
Postat av: Julia<3

hej eftersom jag inte kom med så vill jag ändå dela med mig utav min "berättelse":

En häst som alltid kommer att ha en speciel plats i mitt hjärta är min helt under bara D-ponny Graffe. Jag köpte honom för två årsedan och det var meningen att jag skulle ut och tävla och ha kul med än gång, men... han var importerad ifrån Irland och vi hittade tydliga bevis på att han har blivit misshandlad. Hans förra ägare som importerade honom sköte honom väl och han började att bli häst igen men så gjorde hon misstaget att låna ut honom till en tjej som skulle tävla honom upp i klasserna. men denna tjej förstörde honom för att hon flängred, han stannade hos henne ett halvt år sedan hamnade han i ett försäljnintgs stall och det var där jag hittade honom. Mitt första intryck var "vilket stort huvud" men sen när hon lede ut honom på stallplan förstodd jag varför jag tänkte så, Han hade inte en endaste muskel bara till räkeligt så han kunde sprina och hoppa. När jag provred kände jag potentialen men det kändes som att han var instängd i ett skal. När vi tog hem honom så var han väldigt bufflig men samtidigt väldigt osäker.

det tog honom ett år innan han litade på mig men han litar inte på någon annan. så klart andra kan hantera honom men det är endast jag som får gnäggning till hälsning varje gång han ser mig, och det värmer i hjärtat.



Jag vill även rösta på bidrag 6:)

2009-11-05 @ 17:10:21
Postat av: hannah

nummer 3!

2009-11-05 @ 17:18:37
Postat av: emma

Röstar på bidrag 3!

Blev ärligt talat gråtfärdig när jag läste det! ;)

2009-11-05 @ 17:21:15
URL: http://emiu.blogg.se/
Postat av: Anonym

6=)

2009-11-05 @ 17:26:00
Postat av: Sofia

Röstar på bidrag nr 3:)

2009-11-05 @ 17:32:36
URL: http://olinlundmark.blogg.se/
Postat av: Anonym

3 :)

2009-11-05 @ 17:37:35
Postat av: Kajsa

helt klart nr.1! Den var bäst!!

2009-11-05 @ 17:52:00
Postat av: gm

Järnspikar vad svårt detta var!

Men min röst hamnar på bidrag nummer:

5!

2009-11-05 @ 17:54:54
Postat av: Johanna

Bidrag 1 röstar jag på! :)

2009-11-05 @ 17:55:59
Postat av: Anonym

Bidrag nummer 1 !

2009-11-05 @ 18:02:30
Postat av: Johanna

Bidrag nr6!

2009-11-05 @ 18:04:25
URL: http://zotis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Nummer 10!!

2009-11-05 @ 18:09:34
Postat av: Jeanette

Alla bidrag var enormt rörande. Men när man tvingas välja säger jag bidrag nr 6

2009-11-05 @ 18:18:53
URL: http://jjeeaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tycker det var väldigt konstigt att endel är över 200? du kanske borde kolla upp det innan du har utsett dina bidrag ... det sjönk denna tävlingen med iallafall, riktigt dåligt!!!!

2009-11-05 @ 18:28:06
Postat av: Tove

Bidrag nummer 1, vad annars!

2009-11-05 @ 18:31:54
Postat av: Malin

Nr 7 :)

2009-11-05 @ 18:56:06
Postat av: Lindha

Bidrag nr.10

2009-11-05 @ 19:02:22
Postat av: emma

nummer tio från min röst

2009-11-05 @ 19:06:32
Postat av: Emily

Bidrag nummer 6!

2009-11-05 @ 19:09:38
URL: http://emilystighall.blogspot.com
Postat av: Carro

absolut nr 7!!

2009-11-05 @ 19:14:02
Postat av: pernilla

Bidrag nr 8! :D Duchesse

2009-11-05 @ 19:26:20
Postat av: Anonym

3

2009-11-05 @ 19:30:15
Postat av: Dannis

jag röstar på bidrag nr 3 :)

2009-11-05 @ 19:35:39
URL: http://danielladahl.blogg.se/
Postat av: Anonym

bidrag nummer 8

2009-11-05 @ 19:36:09
Postat av: Ida Persson

Nr 10

2009-11-05 @ 19:40:23
Postat av: Anna

Nr: 10 såklart. Livslång kärlek är underbart!!!!

2009-11-05 @ 19:45:04
Postat av: Jessica

NUMMER 6 HELT KLART! :D

2009-11-05 @ 19:50:48
URL: http://barajessy.blogg.se/
Postat av: Elin

Självklart vår lille kakis! :D

Nr.10!

2009-11-05 @ 19:52:05
URL: http://elindouhaan.blogspot.com
Postat av: Sara

Bidrag nr 1

2009-11-05 @ 19:53:45
Postat av: Anonym

bidrag 6!:'( Mycket rörade berättelse som tyvärr hänt mig och min före detta häst med:(<3

2009-11-05 @ 19:53:54
Postat av: sofie

jag vill rösta på bidrag nummer 1. :D

2009-11-05 @ 20:01:02
URL: http://thatgeek.blogg.se/
Postat av: olivia

bidrag nummer 3 röstar jag på :)

2009-11-05 @ 20:17:38
Postat av: Elin Eriksson

Jag röstar självart på nr 6!! Vilken fantastisk historia!!

2009-11-05 @ 20:20:37
URL: http://kolabiten.blogg.se/
Postat av: Angelica L

Bidrag nr 3

2009-11-05 @ 20:23:39
URL: http://cnsl.blogg.se/
Postat av: Tove - Hästgalning

Bidrag nummer 6

2009-11-05 @ 20:30:16
URL: http://tovehs.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Usch så svårt, om alla var lika bra och jag nästan började gråta efter första bidraget så tar det nog ett tag innan jag läst igenom alla :P

2009-11-05 @ 20:35:11
URL: http://jennifersumar.blogg.se/
Postat av: 3 :)

2009-11-05 @ 20:40:29
Postat av: Catrin

nr: 7

2009-11-05 @ 20:54:59
Postat av: Anonym

jag vill rösta på nummer 3.

2009-11-05 @ 21:03:08
Postat av: Alice

Bidrag nr 6!:)

2009-11-05 @ 21:16:13
URL: http://racitracy.blogg.se/
Postat av: johäännaa

jag vill rösta på bidrag nummer 6 :)

2009-11-05 @ 21:18:31
Postat av: Viktor

Bidrag nummer 8! =)

2009-11-05 @ 21:27:08
Postat av: Leonita

Det vart ett mycket svårt beslut men det fick bli nr 7 för jag älskar den hästen.sjukt fin!:D

2009-11-05 @ 21:40:38
URL: http://leonitademiri.blogg.se/
Postat av: martina

6:an helt klart =')

2009-11-05 @ 21:50:40
Postat av: Linnea

jag tycker att det är otroligt dåligt att bidrag nr 1 har fler än 200 ord, du skrev MAX 200 ord så hon ska diskas från tävlingen!!!!!!!!!!

2009-11-05 @ 21:57:01
Postat av: HG

Nr 10

2009-11-05 @ 22:05:45
Postat av: Sömsta

nr 10

2009-11-05 @ 22:07:08
Postat av: Anonym

nummer 3. :)

2009-11-05 @ 22:13:20
Postat av: cina

Bidrag nr 7. Millstone

2009-11-05 @ 22:26:15
Postat av: malin

nr 6, enkelt!

jag blev verkligen gråtfärdig när jag läste om hästen.

vilken underbar människa verkligen som köpte hästen och gav den en ny chans.

2009-11-05 @ 22:40:33
URL: http://maalinjohanna.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Jag vill rösta på den fina hästen Mille.. Bidrag nummer 7.

2009-11-05 @ 22:47:29
Postat av: Lisa :)

HELT KLART NR 6 !!!!!!

2009-11-05 @ 23:01:29
Postat av: Johanna

Jag röstar självklart på nr 7!

2009-11-05 @ 23:23:33
Postat av: KB

Bidrag 8

2009-11-05 @ 23:33:55
Postat av: Anna

4,7,8 och 9 håller sig inom ordgränsen. Känns lite segt när man kämpade med att få inom 200 ord och andra har långt över. Då kunde man fått till det bättre.



Röstar på bidrag nummer 7 :)

2009-11-05 @ 23:37:37
Postat av: Johanna

Nummer 8 helt klart!

2009-11-05 @ 23:51:38
Postat av: Emelie

BIDRAG NUMMER 3 !

2009-11-06 @ 07:42:13
Postat av: Sofie

Nr 3!

2009-11-06 @ 09:01:40
Postat av: Anonym

7!!!

2009-11-06 @ 09:51:55
Postat av: S

jag röstar på 6

2009-11-06 @ 11:22:36
Postat av: Anonym

nummer 1 !

2009-11-06 @ 11:55:10
Postat av: Edris

Bidrag nummer 1!

2009-11-06 @ 12:04:36
Postat av: rojin

jag vill rösta på bidrag nr 10

2009-11-06 @ 12:36:18
Postat av: Sara

Bidrag nr. 8

2009-11-06 @ 12:44:53
Postat av: Siri

Svårt att välja, men får nog säga bidrag nummer 6. :)

2009-11-06 @ 13:44:45
Postat av: Anonym

Bidrag nr 6!!

2009-11-06 @ 13:55:51
Postat av: Johanna

Jag röstar på bidrag nummer 2! :)

2009-11-06 @ 14:29:11
URL: http://psjohanna.blogg.se/
Postat av: Amanda Bokstam

Nummer 6, helt klart!

2009-11-06 @ 14:53:16
URL: http://mandasday.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag röstar på bidrag nr 6!

2009-11-06 @ 15:00:35
Postat av: isabelle

nummer 6

2009-11-06 @ 15:25:46
Postat av: anna

Nr 9 utan tvekan!! Söta lilla häst

2009-11-06 @ 15:43:46
Postat av: Anonym

Jag röstar på 3:an eller 4:an :)

2009-11-06 @ 16:15:54
Postat av: Viktoria Tocca

6

2009-11-06 @ 16:49:34
Postat av: Anonym

bigrad nr 6, äcklig brännskada :o usch nästan så man blir äckllad men den är väl helt underbar<3

2009-11-06 @ 17:30:56
Postat av: Emma

BIDRAG NR 3! :D

2009-11-06 @ 17:44:35
URL: http://emmasol.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag röstar på nr 3!

2009-11-06 @ 18:09:51
Postat av: Anonym

Bidrag nr 8:)

2009-11-06 @ 18:11:46
Postat av: Anonym

nr 6

2009-11-06 @ 18:17:05
Postat av: Vicky

Bidrag nummer 1! :)

2009-11-06 @ 18:51:05
Postat av: Nathalie

Bidrag nr 7, såklart!

2009-11-06 @ 19:06:21
Postat av: Mickis

BIDRAG 7 UTAN TVEKAN! ;) MILLSTONE <3

2009-11-06 @ 19:30:17
URL: http://mickani.blogg.se/
Postat av: Anonym

Bidrag nr 10

2009-11-06 @ 19:55:51
Postat av: anna

jag röstar på bidrag nummer 3 :)

2009-11-06 @ 20:16:32
URL: http://aanniiiss.blogg.se/
Postat av: Carro

Det är inget snack om saken, bidrag nr 3 borde vinna

2009-11-06 @ 20:48:13
Postat av: emelie

3an!

2009-11-06 @ 20:55:02
Postat av: frida

nr 6 !

2009-11-06 @ 21:23:07
Postat av: Emilia

Åh, alla var bra och vissa lite mer tårframkallande, men första bidraget gjorde mig väldigt berörd!! Så jag röstar på BIDRAG NR 1! =)

2009-11-06 @ 21:43:02
URL: http://emiliaisabella.blogg.se/
Postat av: Emelie - hästskötare i Spanien

nr 7 millstone :)

2009-11-06 @ 21:50:48
URL: http://forslof.blogg.se/
Postat av: Elin

Bidrag Nr 7 :)

2009-11-06 @ 21:52:04
URL: http://elinpamlin.blogg.se/
Postat av: STOCKHOLMSJENNA

Hmm. känns tråkigt för dem som kämpat med att skriva 200 ord när du väljer dem som skrivit mer. Dålig tävlingsledare? Du får ju hålla det du säger.

2009-11-06 @ 22:03:30
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Emmie

Helt klart ska Helena och Dexter få min röst, nummer 3! =)

2009-11-06 @ 22:12:41
URL: http://tresjoolie.blogg.se/
Postat av: Mikaela svarar

Till alla er som reagerade på det här med max 200 ord - Förlåt det var helt mitt fel, jätteklantigt! Jag var väl så dum att jag trodde att alla skulle vara under 200 ord eftersom jag skrev att det skulle vara det... Tycke dessa såg ganska korta ut, men skulle väl ha kollar upp alla ordentligt innan. Ska tänkta på det till nästa gång!

2009-11-06 @ 22:29:20
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/
Postat av: Carro

3, 5 eller 9. Klart bäst!

2009-11-07 @ 00:12:08
Postat av: Linn

Bidrag nr 8 röstar jag på! :D

2009-11-07 @ 08:54:16
Postat av: marina

nr 10! :>

2009-11-07 @ 10:54:21
URL: http://ttellyou.blogspot.com
Postat av: Anna-Klara

Ett bidrag innehåller 259 ord..

2009-11-07 @ 10:57:05
Postat av: Emil

lätt, Nr 7

2009-11-07 @ 11:55:25
Postat av: Anonym

Bidrag 3!

2009-11-07 @ 12:38:36
Postat av: Mia

Nr 2 röstar jag på.

2009-11-07 @ 14:00:37
Postat av: julia

jag röstar på nummer 10 =)

2009-11-07 @ 14:04:28
Postat av: Jenny

Nummer 10 helt klart :)

2009-11-07 @ 14:35:54
Postat av: Anonym

bidrag nummer 6! blev tårögd :( men jasper är värd att vinna :)

2009-11-07 @ 17:08:09
Postat av: Anna

Nummer 10!

2009-11-07 @ 17:15:34
Postat av: Mathilda

Nummer 1!

2009-11-07 @ 18:24:05
URL: http://mthilda.blogg.se/
Postat av: Anonym

nummer 3

2009-11-07 @ 19:00:42
Postat av: Eva

Nummer tio!

2009-11-07 @ 19:02:15
Postat av: Sofia

Det var svårt att bestämma sig ;) Men jag röstar på bidrag nummer 1 då jag blev väldigt rörd av texten och det har hänt mig själv.

2009-11-07 @ 19:25:56
URL: http://sofiadahlins.blogg.se/
Postat av: Anette

Nummer 10

2009-11-07 @ 19:44:10
URL: http://paradisetkaos.blogspot.com
Postat av: Therese

Min tidigare häst nr 7 får min röst även fast bidrag nr 6 berör mig mest :)

2009-11-07 @ 21:45:55
URL: http://hobbyryttaren.blogg.se/
Postat av: Johanna

Nr 6, det satte verkligen ett spår i hjärtat! Måste säga att jag verkligen tycker att det den tjejen gjorde var starkt gjort. Det är personer som henne jag kallar djurmänniskor. Någon som köper en häst för att den vill hästen bästa och för att den älskar den, och inte till endast sin egen vinning.

2009-11-07 @ 22:31:42
URL: http://joohaannah.blogg.se/
Postat av: Emma

Bidrag nr 8, blev verkligen berörd!

2009-11-08 @ 00:13:10
Postat av: Anonym

röstar på nr 8. började gråta när jag läste den, kändes som de var jag själv som skrivit de om min ponny som jag haft i 5år.

2009-11-08 @ 01:09:11
Postat av: Anonym

Bidrag nummer 1!

2009-11-08 @ 11:09:01
Postat av: Matilda

6 röstar jag på :P

2009-11-08 @ 12:18:15
URL: http://ryttarinnanmatilda.blogspot.com/
Postat av: Johanna Holmström

4

2009-11-08 @ 14:43:40
Postat av: fanny

3;an :)

2009-11-08 @ 19:16:58
Postat av: -

3an

2009-11-08 @ 19:43:02
Postat av: Ragna

Nr 10

2009-11-08 @ 19:48:52
Postat av: Linn Skjetne

bidrag nr 6 såklart :)

2009-11-08 @ 20:19:12
URL: http://younghorses.blogg.se/
Postat av: Sofie

Bidrag nr 7!

2009-11-08 @ 20:44:23
Postat av: Anonym

nr 3!

2009-11-08 @ 22:05:18
Postat av: Anonym

bidrag nummer 1

2009-11-08 @ 22:21:56
Postat av: Roland

Gillar nr 8 :-)

2009-11-08 @ 23:04:21
Postat av: Emma

bidrag nr 1

2009-11-08 @ 23:45:44
Postat av: Fanny

Bidrag nr. 8 !!

2009-11-09 @ 11:31:45
Postat av: Hanna

nr 8 !

2009-11-09 @ 14:25:56
Postat av: sabinah

bidrag nummer tre :)

2009-11-09 @ 18:11:25
Postat av: Annika

Bidrag nr 6!

2009-11-18 @ 22:22:01
URL: http://teleidoscope.blogg.se/
Postat av: Johanna

Bidrag nr 10!

2009-11-22 @ 14:32:32
Postat av: Linnea

Bidrag nummer 6, brandskadade hästen <3 Vilken hjälte!

2009-11-30 @ 17:00:20
URL: http://maaagiskt.blogg.se/
Postat av: mmatilda

Fyfan, önska jag hittade denna tävling tidigare, skulle röstat tusen gånger på nummer 6!

2010-10-30 @ 23:17:04
URL: http://pingelponny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0