Dagen

Igår var kiropraktorn här och kollade på Ture och Zazou, så därför blev det bara en promenad idag. Anledningen till att vi tog ut kiropratorn var att Ture ser lite snemusklad ut på rumpan, något som han aldrig varit förrut, han har snarare varit väldigt jämnt musklad! Det var framförallt efter vintervilan som han aldrig riktigt satte muskler på vänster sida. Vi tänkte att det kanske berodde på att han kanske hade någon låsning eller något sådant där bak.

Även kiropratorn höll med om att han inte alls var lika jämt musklad som sist han kollade på honom. Som förklaring på detta hittade han en snedhet i korset, som han trodde att han hade fått genom att gå omkull i hagen. Han fixade och trixade lite där, så vi får se om det hjälper.

Zazou satt fast lite i nacken, vilket är vanligt bland sådana hära vakna och ibland lite spända hästar. Kiropraktorn knäckte till där så att det förhoppningsvis släppte lite. Usch tycker sånt här är lite läskigt, när dom knäcker och håller på :p Men man får hoppas på att dom vet vad dom gör!

Så, jag gick som sagt bara en liten promenad med pollarna idag. Det snöade stundtals ganska mycket, vilket Zazou inte gillar. Hon försökte gömma sig bakom mig och gick och ruskade på huvudet vid marken. Vet inte om hon tycker det är obehagligt när snön kommer i öronen eller nåt sånt.









Kommentarer
Postat av: Karoline - Vinn ett strasspannband

Vilka fina bilder på dina hästar :)

2010-02-19 @ 13:31:21
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: Anonym

Jag är själv ganska osäker när det kommer till täcken, vilka som är bra, när täckena ska användas t.ex. är det bra att använda 2-3 täcken samtidigt på hästarna? Vad tycker du och hur ser du på det här med att vissa pälsar på sina hästar med 3 tunga täcken t.ex.?

2010-02-19 @ 13:33:40
Postat av: sandra sjöholm

Kiropraktorn var ut till min för inte så länge sedan, han hade tydligen också gått omkull och blivit sne i korset. Han är mycket bättre nu och lugnare än någonsin, så hoppas det håller i sig och att man slipper flera sådana skador. :)

2010-02-19 @ 13:45:16
URL: http://clinteastwood.blogg.se/
Postat av: Lina

Gått omkull behöver han väl ändå inte gjort, känns som kiropraktorer skyller på det jämt!

Räcker ju med att dom halkar till ordentligt för att bli lite snea, väger man över 500 kg så tar man en del stryk av en riktig halkrörelse.

2010-02-19 @ 13:46:12
Postat av: Anonym

Jag litar på min kiropraktor till 110%, han skulle kunna säga vad som helst och jag skulle göra det! :P För av tidigare erfarenhet så har han lyckats fixa mina hästar så bra och det har blivit enormt stor skillnad. underbart! :)

2010-02-19 @ 14:25:09
Postat av: linda

jag kanske också borde prova det till min ponny =)

2010-02-19 @ 15:18:59
URL: http://lindagustafssoon.blogg.se/
Postat av: Amanda Lundqvist

Ja, visst är det lite läskigt när de trixar med hästarna.. men samtidigt tkr jag att det är väldigt fascinerande ! Att de lixom vet exakt vad de ska göra, var och när.. :P Ligger väl mycket träning bakom kunskapen :) Fina bilder, btw! Dina hästar är helt underbart vackra!

2010-02-19 @ 15:27:45
URL: http://holyamanda.blogg.se/
Postat av: Erica

Går du ut med dom samtidigt själv? Dom verkar trivas i varandras sällskap i alla fall =). Jag leder mina tillsammans ibland, men man måste verkligen vara på sin vakt då för de är inte alltid bästa vänner ... =)

Hade också kiropraktorn (eller rättare sagt equiterapeuten ute idag) Han jobbar mest med laser och nålar. Inte mycket "knäckande" alltså, fast akupunkturnålar kan ju se lite läskigt ut också :S

2010-02-19 @ 17:02:48
URL: http://ericasjostrom.se
Postat av: julia*

åå, va fina bilder! jättefina är dom! :)

2010-02-19 @ 17:28:09
URL: http://bockerochhastar.blogg.se/
Postat av: karin

Hejsan! Var har du köpt Zazous grimma? Jättesnygg.

Kram Karin

2010-02-20 @ 20:31:56
URL: http://karinpling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0