Lång dag

Har precis kommit in från ett pass på volten med Zazou. Hon känns jättefin just nu! Väldigt pigg och lite stark ibland, men ändå väldigt fin :) Vågade mig faktiskt på att hoppa en låg 6-studs idag också. Har ju bara försökt det en gång förut, men då blev hon så himla springig och stressad så det gjorde nog mer skada än nytta. Idag travade jag in och lät henne sköta resten sen + att jag lät henne springa på lite efter och saktade inte av till trav förrän vi kom ut på långsidan igen. Hon var superduktig, stressade inte alls upp sig. Verkade mest tycka det var väldigt roligt. Tog den bara tre gånger i varje varv. Sen hoppade jag ett par låga små "titthinder" också, vilka hon inte alls brydde sig om :)


Fotograf: Sofia Nordin

Tror ni dom hittade nåt på Tures ultraljud förresten? Nej! Även fast dom höll på och kollade ovanligt noggrant i nästan 1 timme. Dom misstänkte att det kunde vara en gaffelbandsskada alternativt en senskada, men inget sånt hittade dom alltså. Man märker ju att det är något i knät. Han är inte halt inicialt, utan när man böjer ihop höger knä märker man att det gör ont och han haltar ganska mycket de första stegen efter. Det här hände ju i hagen när det var massor av snö ute, ett bra tag sen alltså, så det verkar inte vara något som direkt går över av sig själv heller... Blir så trött på det här! :(

Kommentarer
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Vad tråkigt att dom inte hittar vad det är för fel på Ture :( Han är ju så himla fin & ingen häst förtjänar att ha ont..

2010-07-01 @ 23:03:41
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Linda

Min kompis häst var inne på Ultuna ungefär 470 gånger innan de hittade var det var, de testade ultraljud, scint, m.m, behandlade för något det tog ett år innan de insåg att det var gaffelband, så det kanske är något sådant i alla fall. Det låter precis som hennes häst var!

2010-07-01 @ 23:04:54
Postat av: vickan

lider verkligen med dig. vi har precis fått besked att vi måste ta bort min häst :( hon blev halt över en natt i mars. inget hade synts innan, varken på någon besiktning, röntgen, ultraljud och inte i ridningen. veterinären trodde hon hade fläkt sig vilket tydligen är ganska lätt hänt typ i hagen men tar lång tid att läka. hon blev bra men sen var hon fortfarande lite halt så vi kollade igen innan vi satte igång henne och då hittade dom något på röntgen som ingen hade sett innan men de trodde inte att hältan berodde på det för det här var gammalt och hon hade ju inte visat något innan. så vi satte sakta igång henne igen men efter ett tag kunde man se att hon inte var helt ren. vi åkte tillbaka och de sa att det var det dom hittat i knät och att det inte gick att operera och att hon aldrig kan bli av med det. känns jättehemskt eftersom hon är så lite halt och ändå är jättepigg och glad och busar i hagen. hoppas det löser sig snart med ture för det här är verkligen det värsta som finns. hon hade iaf någon slags igenväxt cysta i knät som hon fått innan hon fyllt ett.

2010-07-02 @ 01:16:09
Postat av: anna

HAr han någon svullnad på benen / benet ?

2010-07-02 @ 10:31:21
Postat av: Anonym

Hoppas han blir bra snart. Jag har ett liknande problem med en av mina hästar, tråkigt.. :/

2010-07-02 @ 10:59:21
Postat av: Hanna

Åh, va tråkigt! Vet precis hur de är! Har en ponny som va sjuk av o till i några år, å precis när man nästan gav upp hoppet löste de sig... :) Så ge inte upp!

2010-07-02 @ 11:07:32
URL: http://trolllungen.blogg.se/
Postat av: Elin

Gud vad tråkigt att de inte hittade något på Ture! Men tur i oturen att de inte hittade någon senskada, de tar så otroligt lång tid och en sena kan ju inte återbildas till vad den var innan... Håller tummarna för att ni snart hittar felet och att det är något som snabbt går att göra något åt!

2010-07-02 @ 12:27:19
URL: http://fornbrandt.webblogg.se/
Postat av: Anonym

fin bild, vart är de? :)

2010-07-02 @ 12:46:16
URL: http://hoppryttarnaa.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Har ni provat att röntga?

- Finns det ingenting på ultraljudet borde det inte vara en mjukdelsskada.



Det är svårt med skador och djur, håller tummarna att ni hittar vad det är och kan åtgärda detta så fort som möjligt.

2010-07-02 @ 19:28:27
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Nattis

Hej!

Rolig blogg att läsa, verkligen trevliga hästar.

Synd där på Ture, vi hade samma problem för

ett par år sedan, var runt till alla veterinärer här i kring och behandlade olika leder osv.

Sedan vart vi skickade till Mälar kliniken där dom sövde ner hästen och gick in i knä leden med kamera,

det visade sig att allt brosk i knät var bort nött, han fick somna in på poerations bordet!



Det var en väldigt bra travhäst som var uppe i v75 klassen som bara månaden innan vann lopp!



Hoppas verkligen dom hittar rätt fel och att det går att fixa :)

2010-07-02 @ 19:32:59
URL: http://nathalieborgman.blogg.se/
Postat av: Jessica

Är Ture fortfarande förhindrad i rörelserna och så då eller är han myckjet halt? Du har inte funderat på att rida på som vanligt ändå? Han börjar väl bli lite äldre? Är ju inte helt ovanligt att tävlingshästar drar på sig lite förslitningsskador, mitt sto var inte helt ren på ett bakben på böjprov men veterinären tyckte inte att det spelade någon roll och det känns ju inte när man rider och eftersom hon fortsätter vinna och gå bra så verkar hon ju inte besvärad.

2010-07-02 @ 23:11:16
Postat av: Hanna

Trist! Vet precis hur det är. Höll på i mer än två år med min häst innan man hittade små små pålagringar på båda framknäna. Det var inte första gången vi röntagde, men antagligen har det legat och grott och därför inte synts på röntgen tidigare.

Vad planerar ni här näst? Scinta? Irap? Hur som helst, hoppas det är ett litet problem som löser sig snart, han är en fin häst!

2010-07-02 @ 23:49:22
Postat av: Sisterhood

Fin bild! :)



Sedan vad tråkigt att dem ej hittar felet, så tråkigt när hästar skadar sig.. :(



Mvh Sisterhood - En tävlingsryttare & en blivande bartenders vardagsblogg..

2010-07-03 @ 16:41:27
URL: http://www.siisterhood.blogspot.com
Postat av: Ann Onym

Är det fram eller bak? Under en tid tyckte jag att min häst var diffust halt på ena fram men det visade sig vara andra bak som spökade. Lite behandling med massage och laser och sedan var han fit for fight igen, men det kanske ni redan har testat..

2010-07-03 @ 18:15:13
Postat av: m

va e 6-studs ? :)

2010-07-03 @ 21:54:34
URL: http://ssolklart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0