Dagen ridpass

Red som sagt bomövningar med båda hästarna idag. Dock lite olikt utformade, iom att hästarna behöver träna på lite olika saker.

Zazou
Med Zazou var fokuset på lydnad. I uppvärmningen gjorde jag massa övergångar. Sen började jag med att bara trava cavalettisarna i båda varven, alltid med en lugn halt efter. Efter det lade jag till det lilla hindret till vänster med en bom före och en efter. Travade alltså cavalletisarna i vänster varv och sedan fortsatte jag i trav över det hindret och rullade då in i galopp. Sen vände jag på steken. Travade in över hindret, kom in i galopp, sedan byta av till trav igen efter, och sen trava över bommarna. Trodde det här skulle vara jättesvårt på henne, med det gick faktiskt riktigt bra, även om hon var lite spänd över cavalettisarna. Sen red jag lite olika små banor med alla hindren. Oxern i mitten hoppade jag i trav med en travbom före, och hindrena nere i högra hörnet var små studs. Hon var superduktig, tror det här var riktigt bra övningar för henne!



Lito
Värmde upp med lite övergångar på honom med, och även mycket tempoväxlingar i galoppen. Sen började jag på samma sett som med Zazou, först cavalettisarna med halt bakom, och sedan lade jag till hindret med bommar före och efter. Dock så hade jag upphöjda cavalettis, en sockerbit på varannan sida. Sen hoppade jag studsen nere i högra hörnet med halt efter några gånger, och sedan samma sak med den vänstra studsen. Den vänstra var lite högre, den låg väl på 80 cm, och den högra på ca 50 cm. Efter det hoppade jag båda efter varandra. Han hade en tendens att dra iväg lite emellan, men då gjorde jag halt och kom igen. I slutet var han jättefin!


Kommentarer
Postat av: Elin

kul när du lägger upp bilder på övningarna! :)

2010-05-22 @ 20:26:38
URL: http://eliinwallin.blogg.se/
Postat av: Liza

Vad kul att du lägger upp sånt här, verkligen jätteuppskattat tycker jag! Kul att få lite tips om vad man kan göra!!

2010-05-22 @ 20:41:40
Postat av: johanna

Nu fick jag inspiration;)

2010-05-22 @ 21:56:20
URL: http://johannasriddagbok.blogg.se/
Postat av: Sofia

Håller med de andra, jätteroligt att du lägger upp övningar. Man får inspiration! Ska nog göra en liknande övning med min häst som också behöver träna lydnad! =)

2010-05-22 @ 23:14:55
Postat av: Elin

Jättebra när du lägger upp övningarna och också förklarar hur man gör! Super!

2010-05-23 @ 09:35:19
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Lina Zacha - Tränare

Bra att du lägger in halter i hoppträningen!

2010-05-23 @ 11:43:41
URL: http://www.linazacha.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0