Ska man vara fin får man lida pin

Idag har jag äntligen rakat Zazou! Hon ska tävla imorrn, så kände att det var nödvändigt för hon såg verkligen ut som en nallebjörn! Det har hon iof gjort ett tag nu, men har dragit mig för att raka henne iom att de förra ägarna berättade att hon var väldigt jobbig och att dom brukade ge henne lugnande. Det är ju inget man gör bara sådär, utan då måste ju veterinären komma ut osv., så det har inte blivit av.

Men idag när jag stod och borstade henne rakade min lillasyster en av sina ponnyer samtidigt. Zazou verkade inte bry sig alls om det, så bestämde mig för att prova. Dock var jag väldigt orolig att jag bara skulle lyckas klippa en bit, och det är ju inte så kul att komma till tävling med en halvklippt häst... Men jag chansade :p

När jag konstaterat att hon inte var jätterädd för klippmaskinen så började jag raka de ställena som jag trodde hon skulle gilla minst, för min erfarenhet är att många hästar brukar bli jobbigare och mer otåliga ju längre tid man rakar. Magen gick bra, men sen när jag kom till benen gick det inte lika bra. Då började hon steppa runt osv. Lyckades bara raka utsidan av benen ner till knäna, så dom blev nog inte särskilt vackra :p

Sen gick resten av kroppen faktiskt riktigt bra, tills jag kom upp mot halsen och började närma mig huvudet. Då verkade hon tycka det var läskigt på riktigt. Provade stänga av klippmaskinen och "låtsasklippa" lite där, och det gick bra. Kom då fram till att det nog framförallt var ljudet hon inte gillade, när maskinen närmade sig öronen och det började låta mer. Vågade inte sätta i bomull, för har hört skräckhistorier om bomull som åkt så långt in i öronen att folk missat ta ut det vilket lett till inflamationer osv., så gick och hämtade ett par öronproppar, såna där som travare brukar ha. Tryckte i dom och satte på en luva och vips så var hon hur lugn som helst! Kunde till och med raka halva huvudet, vilket var över förväntan.



Fast är lite orolig för hur hon kommer se ut i dagsljuset imorrn. Förmodligen kommer det vara massa hack och missade plättar över allt, för det blev verkligen en speedrakning. Aja, bättre än att hon har 1 cm päls som står rakt ut... Eller? Jo, det är såklart det är! I värsta fall kanske inte rent utseendemässigt, men bäst för henne iaf!



Bild från i julas. Rakade inte riktigt sådär mycket på huvudet idag, utan fick nöja mig med halva.



Kommentarer
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Haha, smart! :D

2010-09-18 @ 07:32:29
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Sätilaryttaren Emma- Stolt varmblodsägare =)

oj min häst har inte ens satt vinterpäls än :O xD

2010-09-18 @ 07:58:36
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Em

ta gärna några bilder på klippningen när du får tid o sätt ut.... kul o se hur andra gör så man kan få bra tips. Hoppas tävlingen går bra idag!! Lycka till!!

2010-09-18 @ 09:02:54
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Bra tips med öronproppar och luva, varför har jag inte tänkt på det innan?! Tage tycker inte heller om när man närmar sig öronen med rakapparaten, han är ju så hög också så när han drar upp huvudet når man ju inte... :P

2010-09-18 @ 09:39:37
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Lina Renström

Skönt att det gick bra :) Och lycka till på tävlingen :D

2010-09-18 @ 10:19:53
URL: http://linastraningsdagbok.blogg.se/
Postat av: kåem

gud så söt bild !!



hoppas det går bra på tävlingen nu :)

2010-09-18 @ 11:47:38
URL: http://kaems.blogg.se/
Postat av: Miranda & Sofia

Härlig bild? Vem är det som har fotat?

2010-09-18 @ 12:06:08
URL: http://hastochfoto.blogg.se/
Postat av: Linnea

Vad använder du för rakmaskin, stor eller liten? Använder du samma till huvudet och benen? känns ganska klumpigt att ha en stor till huvudet eller det kanske funkar? Jättetacksam för svar!!:)

Tack för en trevlig blogg!

2010-09-18 @ 13:22:54
Postat av: Fanny

Lycka till på tävlingen! Fin bild. Kram

2010-09-18 @ 13:52:23
Postat av: Klara

Undrar det samma som Linnea, använder du stor klippmaskin även till benen och huvudet, eller har du en liten? I så fall vilken sort?

2010-09-18 @ 17:07:53
URL: http://klaraskrabater.blogg.se/
Postat av: Jessica

Raka hästen, i september? För det första, vadå, har hästen vinterpäls nu? För det andra, om man nu vill ha en häst med kort päls, varför inte lägga på täcke? Min häst satte ingen vinterpäls alls förra året, tack vare täcke.

2010-09-19 @ 09:09:53
Postat av: Kally<333

hur rakar man hästen utan att få dom där fula ränderna som kan bli???

2010-09-26 @ 08:11:01
URL: http://stallslottan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0