Qubbe hoppträning

Idag var det hoppträning för Ann med Div 1 laget och det var Qubbe som fick följa med.

Han kändes riktigt fin på framridningen! Avslappnad men ändå framåt och vaken för både tillbaka och framåtdrivande hjälper. Vi galopperade över två bommar med två galoppsprång emellan i båda varven. Sen hoppade vi fram dom på ett räcke som höjdes successivt, och tillslut låg det på drygt 140. Det var första gången jag hoppade lite högre på honom, och det kändes som om han gjorde det väldigt enkelt. Dessutom var det kul att se att hans språng kom fram lite mer, innan har det oftast knappt känts som om han har hoppat utan mer klivit över eller nåt :p

Vi avslutade sedan på en bana runt 120. Tyvärr blev det väldigt mörkt, men jag tycker ändå att vi fick en bra runda med tanke på omständigheterna.

Han blir fortfarande lite lång ibland, plus att jag tappar galoppen lite på honom i vissa svängar och hamnar i korsgalopp ibland, men det känns iaf som att vi hela tiden rider ihop oss mer och mer :)

Lite delar från träningen:Nu ska han få ta det lugnt i några dagar.  Vet inte riktigt hur bra kondition han är i, men han kändes lite trött i slutet. Det blir så jäkla mycket galopp på den där stora banan!

Kommentarer
Postat av: Karin

Måste bara HISSA dig för dig och din blogg. Jag tycker den är kanon nu! Du uppdaterar med få inlägg fast ibland fler men de är innehålls rika och väldigt läsvärda :) Det jag saknar är lite utrustning inlägg. Bla dina bett, du har så mkt klokt och säga så det skulle vara kul om du gjorde en uppdatering på din bett och lämmnar vad bettets inverkan är och hur duupplever det + & - med bettet. Hade vart väldigt kul och läsvärt!STOR HISS TILL DIG! :)

2011-04-27 @ 23:24:40
Postat av: jess

du klarar ju det galant:) fin ridsstil, keep up the god work:)

2011-04-28 @ 06:56:37
Postat av: Ida

Det ser ju jättebra ut!! :D Ni behöver nog bara träna ihop er lite mer som du säger och hitta lite fler knappar så blir det superbra! :)

2011-04-28 @ 07:58:02
URL: http://idacsernak.blogspot.com
Postat av: Gaia

Hi :) I’m writing from Italy,

Are you interested in LAMBORGHINI Professional Riding Equipment:

http://iconadeironchi.blogspot.com/2011/04/lamborghini-professional-riding.htmlWhat do you think about Italian Equestrian Jump World:

http://iconadeironchi.blogspot.com/2011/04/alcle-manerbio.htmlFollow on bloglovin:

http://www.bloglovin.com/sv/blog/2264704/icona-dei-ronchisee you soon =)

Gaia

2011-04-28 @ 11:46:39
URL: http://www.iconadeironchi.blogspot.com
Postat av: Anonym

fint :) !

2011-04-28 @ 14:40:09
URL: http://hillaryochfleur.blogg.se/
Postat av: kajsa

vilken skillnad!! såg väldigt mycket lättare ut än förra filmen då det såg lite segt och tungt ut, jätte fin häst och du rider väldigt bra!! alla hästar du rider ser jättefina ut efter bara ett par gånger ju! kommer i håg första filmen på Luna, helt annan häst nu ju?! dreglar över dina hästar!

2011-04-28 @ 16:24:29
Postat av: fanny

ser fint ut!

2011-04-28 @ 17:55:02
URL: http://fannyhellgren.devote.se
Postat av: roslagsryttare

hejhej, tycker din blogg är superfin ;) jag undrar lite om vad du tyker om ann som tränare? att hon är bra har man hört men även att hennes lektioner är ganska hårda. skulle vara ganska roligt att få höra vad du anser men som sagt svara bara om du känner för det :)

2011-04-29 @ 22:29:20
Postat av: Filippa

Jag tittar in här för första gången och måste bara säga att det ser så jäkla trevligt ut när du rider. Jag som westernryttare är lite anti hoppning i allmänhet eftersom man ser så otroligt mycket pullande, stressade hästar, dåliga sitsar, extremt mycket slitande i tyglarna och... ja, ekipage utan harmoni. Du rider oerhört mjukt och fint, sansat och lugnt. Hästen ser nöjd ut. Tänk om fler kunde rida som du!

2011-05-05 @ 01:10:24
URL: http://bzs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0