Tävling i Enköping med Zazou

110
Var bed A iom att det var en förklass inför div 1. Det var betydligt mer tittigt än i Botkyrka som vi var sist, många "läskiga" hinder. Därför blev jag positivt överraskad när Zazou kom in i ridhuset och inte kollade på någonting alls, hon brydde sig liksom inte. Ändå är det bara andra tävlingen på året, och på förra tävlingen var hon ju väldigt spänd för saker som var betydligt mindre anmärkningsvärda. Hon hoppade iaf runt felfritt och det kändes enkelt.


120

Detta var då lagklassen. Hon kändes fin på framhoppningen. Hoppade 1-5 bra, även om det kändes lite tungt liksom, hon hoppade inte lika lätt som hon brukar och hon stod emot lite på nåt hinder. Sen på 6:an som var en oxer kom vi lite långt ifrån, och där tog det stopp. Efter det kändes det verkligen som om bensinen tog slut helt och hon ville inte hoppa mer. Blev jätteförvånad/besviken/illa till mods. Hon brukar ju liksom väldigt sällan stanna, och jag ser henne som en häst som alltid försöker göra sitt bästa och ställa upp. Men i denna klass kändes det verkligen som om hon "dog" helt.

Funderade över vad det kunde bero på. Det som gnagde (gnager) mycket är felet jag gjorde när hon stannade första gången, att jag var så dum som inte tog ut svängen mer och la till ett till galoppsprång (det var en distans på mellan 6-7 språng). Men alltså just det här att bensinen tog slut efter det. Kanske är hon helt enkelt för lite hoppad i år så hon kände att hon inte orkade mer. Brukar ju alltid hoppa studs och sånt hemma regelbundet, men nu har jag inte kunnat göra det på flera månader iom att underlaget har varit så dåligt. Och det blir ju tyvärr inte att man åker iväg till ridhus hela tiden heller. Har ju inte kunnat jobba henne på volten alls, utan det har enbart blivit uteritter utöver hoppträningarna jag varit med på + såklart några gånger då vi åkt till ridhus. Men samtidigt har hon ju gått 5-6 dagar i veckan, så kondition borde hon ju ha. Det är väl isf själva styrkan som är bristvaran.

Funderade även på om hon kunde ha nått litet virus eller nåt, för hon var ovanligt lugn hela dagen. Höll inte på att gå omkring när vi gjorde i ordning henne, och la som sagt knappt märke till dom tittiga hindren första gången hon såg dom, hon brukar vara så himla uppmärksam och vaken på sånt annars. När vi kom hem tog jag därför tempen på henne, och då hade hon faktiskt 39 grader. Inte konstigt om hon kände sig matt då lilla gumman. Dock så hade tempen gått ner vid nattningen typ 5 timmar senare, så det verkar ju inte vara något allvarligt. Men om det nu var något förstår jag verkligen om hennes krafter tog slut, stackarn.

I vilket fall som helst är det iaf att gå ner i klasserna som gäller på dom närmsta tävlingarna framöver. Det händer så otroligt lätt att man tappar självförtroendet, och det vill man ju helst undvika så gott det går.

Kommentarer
Postat av: Karin

Beundrar dig för att du;-delar med dig här på bloggen även om dina tävlingar inte går superbra, inte många som skulle göra det-för att du tycker om dina hästar och lyssnar på vad dom behöverDenna inställning gör att du kommer gå långt!

2011-03-21 @ 00:35:52
Postat av: Anonym

Det låter vettigt! Du har så bra inställning till tävling och hästar, att du alltid sätter hästens välmående främst. Kan tyckas att det borde vara självklart men det är tyvärr sällan så. Du är en enormt bra förebild! Hoppas snön smälter snabbt så ni kan komma igång ordentligt igen!

2011-03-21 @ 08:59:49
Postat av: Emelie & Elin

Najs! :D

2011-03-21 @ 10:05:57
URL: http://rytteri.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det kan ju vara styrkan. Även om dom blir ridna fem gånger i veckan i skogen så blir inte musklerna stimulerade på samma sätt som dom blir i hoppningen. Hon kanske behöver lite mer "hoppmuskler". Har du film från tävlingen? Ni är så duktiga! :)

2011-03-21 @ 10:54:25
Postat av: Ida A

Det blir nog bra bara hon får hämta sig lite från det hon hade i kroppen. Klokt att du går ner lite i klasserna ett litet tag :)

2011-03-21 @ 11:03:58
Postat av: Karin

tråkigt! men så blir det ibland! Bra att du går ner i klasserna igen, gillar sånt!

2011-03-21 @ 14:05:27
URL: http://null
Postat av: Frida

Kommer det filmer!? Vi vill se filmer :D

2011-03-21 @ 16:25:52
URL: http://fephotos.blogg.se/
Postat av: Anonym

härligt med din sunda inställning! du är verkligen ett föredömme trots din ganska unga ålder, hoppas det går bra för dig och dina hästar i år!

2011-03-21 @ 17:06:39
Postat av: Anonym

Hoppade Rosanna Zazou?

2011-03-21 @ 21:15:11
Postat av: Anonym

Pälsfällning? min häst är väldigt känslig vid denna tid

2011-03-22 @ 09:10:39
Postat av: Annie

Grattis till 110 rundan då! :) Hade hon någon feber vid kvällen? Bra att du tar det lite lungt nu med hoppning och tävlnadet, tror att det ger mer än tar :) Bra inställning ")

2011-03-22 @ 16:15:12
URL: http://lovonsdestiny.n.nu
Postat av: Agnes

Hej! Tycker du har en sund inställning till bett. Så ville fråga dog hur du hade gjort i min sits. Jag har en 4 åring som är inhoppad , i dressyr och i vanliga fall har jag ett rakt gummibett. Men i hoppningen blir han så himla lång och taggad. Han har extremt långa bakben. Som jag måste få in genom att

Höja huvudet och jobba han lite högre. Men han är vrål stark för att få igenom de måste jac verkligen slita i han. Jag funderar på att prova ett gummi pellham för att slippa slita så i han. Vad säger du? Jag förstår att de är ett problem jag måste jobba med i dressyren men en tillfällig lösning? Du kanske har någon bra övning som hjälper han med att träna in sina bakben . Tack på förhand! Mvh Agnes

2011-03-25 @ 10:54:27
URL: http://http:/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0