"Fan va du hoppar med dina hästar hela tiden!!"

Jaså det tycker du? Håller faktiskt på med att skriva ett inlägg om just detta. Publicerar det senare ikväll, för nu ska jag ut till stallet! Det blev lite sent idag.


Bild från Lummen, Belgien


Kommentarer
Postat av: Emma

Jag vet inte vad du tycker, men jag tycker inte att det kallas att hoppa om det är under 80cm-1 m , det är mer markarbete och cavalettiträning som mer stärker hästen! :)

2009-12-09 @ 20:27:22
URL: http://eeemmmsii.blogg.se/
Postat av: Elin Fornbrandt

Men herregud, du har ju två hästar, så det kan verka som att du hoppar mycket bara för att du gör det några gånger i veckan, men per häst så blir det nog inte mycket alls. Plus att bommar på marken/ småhinder INTE är hoppning!

2009-12-09 @ 21:11:31
URL: http://fornbrandt.webblogg.se/
Postat av: Catago - Hästbloggen för dig!

Tävling i bloggen - Vinn skönhetskit till din häst :D

2009-12-09 @ 21:29:26
URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: Rebecka

tror nog att någon är avundsjuk på att du rider så bra och att det går så bra för dig ;)

2009-12-09 @ 21:36:17
URL: http://rebeckaberntsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

sjukt duktiga är ni!!

2009-12-09 @ 21:43:13
Postat av: Linnea

Efterbliven människa den som skrev inlägget...

2009-12-09 @ 21:43:17
URL: http://linneaalatalo.blogg.se/
Postat av: Karin

Hej!



Personen som förmodligen har klagat på att du hoppar din hästar för mycket har skrivit en fråga till Johanna Bengtson (http://hoppryttarinnan.blogg.se) Där det står att en mycket välkänd hästblogg hopar sin hästar för mycket och jag tror hon menar dig. För du är en av de största hästbloggarna.



Jag tycker inte att du hoppar dina hästar för mycket. För vad jag fattar det som så hoppar du en till två gånger i veckan, mest lydnads hoppning.



Hoppas att detta löser sig. Du har en grymt bra blogg.



/ Karin

2009-12-09 @ 22:04:22
Postat av: C

Min tränare (A-tränare hoppning...) pratade mycket om detta redan när jag började hoppa ordentligt som 8-9åring. Det är bättre att hoppa småhinder ofta, än sällan. Som idrottsmän tränar. Det sliter mer på kotor och ligament om benen är "ovana" när man kanske tränar ett hårt pass varje/varannan vecka. Det är ju inte precis så att du hoppar högt varje gång du hoppar... Och för att kunna hoppa högt krävs det ju att hästen är stark och rätt gymnastiserad. Och det görs ju bäst på små hinder! :) är alldeles säker på att du vet vad du gör. sen har alla olika teorier och uppfattningar, och fått lära sig olika saker...

2009-12-09 @ 22:11:47
URL: http://seamonkey.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Härligt att bara kunna gå ut i stallet när som helst! :D

2009-12-09 @ 22:19:44
URL: http://mthilda.blogg.se/
Postat av: caroline

kan du inte svara på frågorna från frågestunden någon dag? =)

2009-12-09 @ 22:44:54
Postat av: Anonym

På vad de andra skrivit: Det spelar ju ingen roll hur låga hindrena är. Allt som är ovanför bomhöjd är hoppning.

2009-12-09 @ 23:56:15
Postat av: Karin

Jag tycker du verkar ha en väldigt bra upplägg med dina hästar! Det gör dom hållbara, de blir starka i kroppen och pallar med att gå hela säsonger utan längre skadeuppehåll... det märks ju på resultaten om inte annat!



Att hoppa småhinder / bommar på marken är toppenbra träning eftersom man kan göra det flera gånger i veckan. Det övar upp ryttarens känsla för rytm, balans och avstånd, och hästen måste hålla koll på sina ben.



Ska bli intressant att läsa ditt kommande inlägg!

2009-12-10 @ 00:42:30
Postat av: Lina Renström

Fy fan vad trött jag blir på allt folk som tror dom kan bättre! Jag tror knappast dom rider lika bra som dig, tävlar lika stor klasser som dig och dom vet knappast hur man lägger upp träningen för DINA hästar!!! Du äger Mikaela och jag ser dig som en förebild! Så fortsätt som du gör!!! Kram Lina

2009-12-10 @ 10:13:48
URL: http://rockyolina.blogg.se/
Postat av: Modesty

Varför är alltid dem ifrågasättande kommentarerna anonyma??

Ja är så jäkla trött på saker som är skrivet från anonyma,om man inte kan stå för sin sak behöver man inte häller skriva något,det är ju bara fånigt.

Man kan ju inte ens diskutera det på en seriös nivå då!



Om du (som har skrivit det) kunde stå lite för vem du är och varför du tycker som du gör är det mer intressant och kan diskuteras , då kommer inte folk bara att munhuggas o mena att du har fel,men på den här nivån som du gör det osar det avundsjuka!Och sånt retar bara upp dem som läser det!

Det hade kunnat bli en trevlig diskussion om det här som hade utvecklats till något intressant.Men det kommer det inte att bli nu=)

Nu känns det endast ointressant.

2009-12-10 @ 10:16:35
Postat av: Elin Fornbrandt

Man kan fråga vilken duktig hopptränare som helst, och deras svar blir att det är bra för hästen att "hoppa" några gånger i veckan, alltså småhinder, som jag tycker räknas som markarbete. Det är som tidigare skrivit inte bara bra för att stärka benen så att de klarar att hoppa större hinder, utan ger dem också en större vana att ha bommar och hinder i sin vardag, samt att lydnaden inom hoppningen blir bättre.



Är svårt att vila sig i form...

2009-12-10 @ 10:17:42
URL: http://fornbrandt.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Att hoppa småhinder sliter inte på hästen så jag förstår inte vad problemet är?

Tävlar man så högt som Mikaela gör så krävs det träning.

2009-12-10 @ 10:34:42
Postat av: Birgitta

"Allt ovanför bomhöjd är hoppning..." Seriöst det var det löjligaste jag har hört och det kommer från en dressyrryttare som tycker att 80cm är skyhögt.



Jag önskar att jag använde bommar och småhinder mycket oftare i min träning men jag är så jäkla lat och orkar inte släpa bommar. Jättebra träning för alla hästar.

2009-12-10 @ 10:38:05
Postat av: Linnea

låga hinder sliter inte mer än "vanlig dressyr".

Teknikövningar, lydnadsövningar och lite styrkeövningar på låga hinder är guld värt, och det går att jobba hästarna helt annorlunda med lite låga hinder än med en helt tom platt ridbana.



speciellt heta hästar, hästar som har för bråttom till hinder och de som verkligen älskar att hoppa BÖR man använda bommar/låga hinder minst 2-3ggr/vecka för att de inte ska tycka att det blir en så stor grej varenda gång det åker fram bommar och hinder.

Ju mer du jobbar en väldigt hoppglad häst över bommar och småhinder, desto bättre.



Som min tränare alltid säger; du kan hoppa hinder på typ 80-90cm sju dagar i veckan om du vill utan att det sliter onormalt eller mer än vanligt på din häst. Det har även 3 olika veterinärer bekräftat. ;)



har man däremot en häst som inte är så exalterad vid hoppning, eller en häst som rentav är lite trött på/inte jätte förtjust i hoppning, ska man hoppa väldigt sällan istället, bara för att den ska tycka det är spännande och kul varje gång bommarna åker fram.



Tävlar man på hög nivå som du gör måste man träna ofta med småhinder och bommar mellan "riktiga hoppträningar". Självklart kan man inte sitta och hoppa 120-150 höga hinder alltför ofta, men i högintensiva perioder så kan det bli några tätare hoppningar med högre hinder, och sen får hästen en lugnare period eller rent av hoppvila några veckor efter det... Det är inget konstigt med det.



Dina hästar är friska och välmående, och de hade inte hoppat som de gör om de hade ont någonstans eller hade hoppat för mycket.



Det är ALLTID folk som kommenterar att man hoppar för mycket om man lägger ut lite bilder på när man hoppar lite högre hinder, men bara för att man lägger ut bilder på när man hoppar högt, betyder det ju inte att bilden är från idag och att de bilderna man lagt ut 3-4 dagar i rad när man hoppar inte är från varje dag, utan nya och gamla bilder som blandas! :P

Man kan ju inte fota varje dag, utan måste ju återanvända lite äldre bilder då och då, men det verkar inte alla små klagande människor tänka på ;P

Det är ju lite roligare att lägga ut bilder där man hoppar en stor härlig oxer än ett hinder där man skuttar över 70cm :P (iaf när man ju faktiskt har flera bra bilder på när man hoppar "riktiga hinder" :P)

2009-12-10 @ 11:19:38
Postat av: amanda

palla den/dom som säger dt? ;o

jag hoppar min häst på 6år typ 3-4dagar i veckan, får han inte hoppa blir han knäpp, så det är med lydnad än hoppning på höga hinder, det brukar bli max 80cm högt.

mke bra blogg btw, keep it up! :)

2009-12-19 @ 19:24:51
URL: http://amandaelinaernklev.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0