Dagens ridpass

Idag var en sådan dag då jag inte hade någon som helst motivation att rida. Detta medförde att jag spenderade hela dagen med att göra absolut ingenting, för att klockan åtta på kvällen inse att jag inte kunde skjuta upp ridningen längre och hasade mig ner till stallet.

Började med att rida Ture på volten, men jag kände att det inte gav någon ting alls pga min och därmed även Tures bristande motivation. Gav mig därför ut på lite snabba galopper på grusvägarna. Det väckte både mig och Ture, så när jag sedan gick ner på volten igen gick det asbra! Tränade på galoppombyten i var fjärde steg, och gud vad bra det gick! Kunde köra en hel långsida med byten i båda varven! Ett stort kliv framåt alltså, eftersom jag förra gången jag tränade på detta endast klarade 3-4 byten i rad.

Sen red jag Wembley lite på volten med. Gjorde mycket öppnor och slutor i alla gångarter. Efter det kom mamma ner till volten, så jag lät henne rida honom en stund. Första gången hon gjorde det, och han gick riktigt bra. Det är alltid lika roligt att se sin häst från marken ibland!




Btw, riktigt intressant det där ni skrivit om säkerhetsvästen, att den inte hjälper mot dom allvarligaste skadorna! Det var något nytt för mig, jag har alltid trott att den skyddade jättebra! Men om man landar på en sten i skogen då? Den borde ju trots allt fördela trycket och på så sätt minska risken även för ryggbrott?

Kommentarer
Postat av: my

Hej!

Hur har du råd med allting egentligen? Du verkar ha en himla massa utrustning som (om jag minns rätt) inte direkt är billig. Sen verkar ju hästarna vara värda en hel massa pengar och bara "underhållet" av EN häst kostar ju jättemycket... Sen tillkommer ju tränare och sådana saker också. Även om jag så jobbade alla dar i veckan skulle jag inte ha råd med en femtedel av det och det är inte lätt att jobba så mycket när man pluggar. Kan du verkligen få ihop så mkt pengar via sponsring mm? :S

2009-07-03 @ 00:02:05
Postat av: Lovisa

Jag tror nog din väst är en av de bästa västarna :)! Snygg och verkar skydda bra :D!

Fattar inte vad folk menar att den inte skyddar bra ;)! kram <333

2009-07-03 @ 00:56:47
URL: http://ponnyryttaren.webblogg.se/
Postat av: Pauline

Om du landar på en stor sten, och du landar så hårt att du bryter ryggen så är det så att trycket förflyttas till där västen slutar. Har du tur bryts då ryggen vid länden, har du otur bryter du ost nacken, och har inga armar kvar att använda heller......

2009-07-03 @ 02:40:56
Postat av: Anonym

Det ni skriver om väst är väl aldrig bevisat? Varför är det isf KRAV på säkerhetsväst vid fälttävlan (varit i många år), det är där de flesta olyckorna inträffar. Då skulle ju de kommit fram till att man blir mer skadad med väst och tagit bort den regeln :S



Min väst har iaf skyddat mig väldigt mkt flera ggr!

2009-07-03 @ 09:17:05
Postat av: Anonym

Av forskarna är det 55 % som tycker att man ska ha väst, 45 % tycker att man inte ska ha väst, min bästa kompis pappa tillhör de 45%. I FT är det en helt annan sak, där flyger ryttarna inte av lika mkt och de flesta olyckorna där kommer av att häst och ryttare krashar, går omkull och då hamnar ryttaren ofta under hästen. Och för att slippa krossskador på tex lever mm har man då väst. Men den skyddar fortfarande inte mot benbrott. Ett jättebra ex är min kompis som gick omkull i FT, smällen som kom mitt på ryggen fördelades bort och hamnade i näcken så hon bröt nacken istället :/ som TUR var blev hon nästan helt återställd!!!!!!

2009-07-03 @ 11:03:27
Postat av: Anonym

Hur trivs du i nya sadeln mikaela?? :D

2009-07-03 @ 11:05:32
Postat av: Bella

Ett litet tips bara! Sadeln ligger på tok för långt fram på hästen vilket medför att hästen rygg blir felbelastad och bogarna låsta (eftersom de går emot sadeln hela tiden). Särskilt vid hoppning när hästen drar upp frambenen...har man då sadlat för långt fram är det fruktansvärt obehagligt för hästen då bogspetsen slår rätt upp i sadelns bom.

Dessutom hamnar sadeln i bakvikt vilket även gör det svårt som ryttare att sitta korrekt.

2009-07-03 @ 12:01:32
Postat av: Therese

http://www.ridstovel.se/?boot=4778



Rösta på mig eller var med och tävla Ni också ;)

2009-07-03 @ 13:21:44
URL: http://www.theresesundin.dinstudio.se
Postat av: isabella

måste bara säga att din blogg är så grymt inspererande =)

2009-07-03 @ 14:09:31
URL: http://isabellaf.blogg.se/
Postat av: jacqueline dinewald

Faktiskt när du säger det, så skyddar den nog bättre då än om man inte skulle ha haft den! helt korrekt.

Gud där föll en klump från magen, jag har alltid undrat om det bara är jag som brukar känna mig omotiverad ibland och skjuta upp stallet, men visst blir det lättare då man väl tagit sig ut?

Då jag tappar motivationen brukar jag sätta mig och kolla på en film från nån tävling som jag nyss ridit som det gick bra på, det får mig direkt att vilja fara ut och rida.

Skulle inte det fungera så brukar jag tänka att jag ska testa nått nytt, ta det nya shabraket som jag egentligen bara hade tänkt ha på tävling.

det finns massa knep!

Nä men hörredu, keep up the good work nu måste jag springa till tv:n för nu är det hästhoppning direkt sändt från tysklan, missa inte de! Kraam

2009-07-03 @ 15:01:22
URL: http://charente.blogg.se/
Postat av: Elin

Hej! Undrar vad du tycker om att kombinera remontnosgrimma med pessoabett? Gör det någon skillnad vilken ring man har pessoat på? :)

2009-07-03 @ 20:16:57
Postat av: r&l

http://richardochlizzie.blogg.se

http://richardochlizzie.blogg.se

http://richardochlizzie.blogg.se

http://richardochlizzie.blogg.se

http://richardochlizzie.blogg.se

http://richardochlizzie.blogg.se

2009-07-03 @ 21:06:37
URL: http://richardochlizzie.blogg.se/
Postat av: Elin

Han är så himla snygg Wembley! Du har en jättefin blogg också :-)

2009-07-03 @ 21:15:46
URL: http://fornbrandt.webblogg.se/
Postat av: Anonym

www.ridstovel.se?boot=6785



rösta? (aa' och tävla ni med! :D

2009-07-04 @ 10:52:39
Postat av: Ida A

Hur mycket säkerhetsvästen skyddar beror ju massor på vad man råkar ut för, och vilka sorters krafter som är inblandad, men en sak är helt säker: Västen kan göra skillnad mellan en krossad kota och ett ordentligt blåmärke och den minskar risken för allvarliga skdaor!

2009-07-04 @ 16:09:42
URL: http://idaho1989.blogspot.com
Postat av: Julia<3

Hade en lite för stor väst en gång och tack vare den när jag ramlade av så bröt jag armen... inte kul men jag ramlade även av min galna polle en gång och hade jag inte haft väst då så hade jag antagligen dött eller blivit förlamad...

2009-11-29 @ 14:20:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0