Wembley hos veterinären

Jag har alltid tyckt att Wembley varit lite öm när man borstat honom på ryggen. När sedan även kiropraktorn sa att han ömmade lite där, bestämde vi oss för att boka tid för att undersöka honom ordentligt. Så idag var vi alltså inne på kliniken. Våra misstankar stämde, han hade lite reaktioner i ryggen. Han undersöktes ordentligt och behandlades även. Så nu ska han ha boxvila i några dagar och sedan sättas igång försiktigt. Veterinären trodde att han förmodligen haft problemet en längre tid, och förmodligen kommer att behöva behandlas lite med jämna mellanrum. Tråkigt men nödvändigt. Hon menade på att många hopphästar har detta problem, men utan att ha några bekymmer av det. Så vi får väl vara extra vaksamma och försiktiga med hans rygg, och kolla den regelbundet som sagt. Han har ju lite underlig galopp, och veterinären trodde att det kunde ha sin grund i detta problem.


Kommentarer
Postat av: Cornelia

Var där samtidigt som dig idag. :-)

2009-07-21 @ 23:26:01
URL: http://corneliaberggren.blogg.se/
Postat av: emma fors

Köpte ni Wembley ifrån kornhedeu eller vad dom heter ? :) Om det är så, så kommer jag ihåg att jag och mamma skulle åka och kolla på wembley. :)

2009-07-22 @ 01:16:41
URL: http://emma-linnea.devote.se
Postat av: Hanna P

vad tråkigt att han har ont, hoppas han känns bättre efter vila och behandling.

2009-07-22 @ 06:16:26
URL: http://www.hannapersson.com
Postat av: Evelina

Hoppas det blir bra =)

2009-07-22 @ 07:06:09
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: A

Extra viktigt att sadeln passar då. En försmal sadel leder bla till dessa problem. Jag läste att ni haft sadelutprovare till dem och det är ju bra. Men ibland kan det va bra att kolla med mer än en person, för tyvärr kan det skilja väldigt mkt i kunskap på dem. Själv tvivlar jag på att en equipesadel skulle ligga bra på en sådan rygg som hans, de är ganska takformade undertill. Och på runda/breda ryggar kommer panelerna att knipa dem i ryggen. Lägg på sadeln utan något under och kolla bakifrån, så ser du om vinklarna på panelerna stämmer med ryggens form. /A

2009-07-22 @ 12:51:17
Postat av: Cicci

Mitt sto är väldigt spänd i ryggen och jag har faktiskt märkt stor skillnad på henne då jag haft ett Back on Track-täcke på henne som stalltäcke. Har haft en sånt tunnt bara, så att man kan börja ha det innan det är smällkallt. När det är riktigt kallt slänger man ngt över bara. Ett litet tips om ni är sugna på att testa. :)

2009-07-22 @ 14:40:10
URL: http://ciccieurenius.blogg.se/
Postat av: Jennifer H

Min häst ömmade i ryggen förut också. Det fick hon efter sadeln som låg fel på henne. Så jag promenerade med henne 15 min varje gång innan jag skulle rida, utan sadeln på. :)

2009-07-22 @ 15:26:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0