Videoinlägg från hästryggen + dagens ridpass

Haha en snutt från uteritten idag med Nocke.

Usch, hoppas verkligen inte jag låter sådär i verkligheten! :p
Det var lite knepigt att sakta av med en hand faktiskt, spec eftersom Nocke är ganska stark. Förövrigt gick han bra. Red ju som sagt ut en runda, blev mest galoppträning.

Enligt träningsschemat skulle ju Ture ha vilat idag, men eftersom han vilade i måndags (pga en tappsko) så red jag honom idag ist.
Red samma runda som med Nocke, hann faktiskt innan det blev mörkt, eller det var iaf ljust när jag red ut. Sen började Ture nämligen fjanta sig.. Ibland när man rider ut kan han få för sig att något är superläskigt. Det fick han idag. I början av ritten var hela vägen snötäckt, sen kom det en fläck där snön hade smält bort och vägen var brun. Det tyckte Ture var jättekonstigt, och stannade typ 10 meter innan och vägrade gå! Så fort jag skänklade så ryggade han, alternativt slängde sig åt andra hållet. Det här har hänt många gånger förut, och det har oftast slutat med att jag har varit tvungen att hoppa av och leda honom förbi det som för stunden är jätteläskigt. Idag kom jag dock på en idé. Vill han rygga, så visst, men då får han i alla fall rygga dit jag vill. Så jag vände honom så han ryggade mot fläcken ist för bort från den. Det gick skitbra, och gissa om han blev förvånad när jag vände honom om och han såg att han stog PÅ fläcken. Haha dom är inte så smarta ändå dom där djuren :p Han är så rolig, för det är bara när man rider ut han får för sig sådana hära saker, på hoppbanan är han fullkomligt otittig. Eller ibland kan det finnas läskiga saker på läktaren också, men hindrerna är iaf aldrig farliga.

Ulanda fick gå ett longeringspass på volten. Longerade i ca en halvtimme med inspänningstyglar. Hon var väldigt avslappnad och fin under praktiskt taget hela passet.


Kommentarer
Postat av: Anonym

haha, sådär höll jag också på med min gamla c-ponny. Hon fick rygga typ halva ridturen för hon bråka så mkt ;)

2009-03-27 @ 12:11:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0