DAGENS RIDPASS

Tänkte göra som Mikaela idag och skriva om dagens ridpass så ni fortfarande känner er ”hemma” här på bloggen.

Idag har jag ridit alla hästarna. Började med att rida Cooling runt vår grannes slinga. Det är verkligen superbra att rida där för det är uppskottat och allt! Han var väldigt pigg och verkade tycka det var jättekul. Sedan red jag både Missan och Gusten på en ridklubbs banor alldeles där vi bor. Även de banorna är uppskottade, liksom våran här hemma, vilket underlättar i det här vädret. Provade rida Missan på ett tvådelat bett med fasta bettringar och remontgrimma. Hon har en tendens till att bli lite ”dragig” när man saktar av men idag gick hon jätte bra, framförallt på slutet:) Vet inte om det berodde på bettet och nosgrimman eller om hon helt enkelt hade en bra dag, haha. Får prova det några fler gånger och se hur det känns. Gusten gick också kanon! :)

Efter det red jag Klumpen på samma slinga som jag ridit Cooling på. Han var verkligen i sitt esse, lite fjollig av sig. När vi köpte honom var han lite avtrubbad i blicken och man fick knappt kontakt med honom. Han ville inte äta varken äpple eller morot och brydde sig inte om någonting. Det har det blivit ändring på. Nu är han väldigt personlig och mycket mer uppmärksam och vaken när man rider honom.

Jag har även longerat Qulan och hon var jätte duktig och avslappnad. Hon är väldigt rolig att longera för hon är så otroligt uppmärksam och lyssnar verkligen på minsta lilla vink.


Kommentarer
Postat av: emma

hur i sjutton har du hunnit allt detta :p går du inte i skola i lkpg? går själv där och usch vilken tid det tar att komma hem.

2010-03-02 @ 17:58:18
Postat av: stina

Hej Julia, tycker det är jättekul att få läsa mer om dig, gammal Lycketorpsryttare som jag är. :) lägg gärna ut massor med bilder så jag kan "känna mig som hemma". :)

2010-03-02 @ 18:34:31
URL: http://pindur.blogg.se/
Postat av: FRIDA VIKTORSSON - Det mesta mellan häst & hov

snygga termobyxor :)

2010-03-02 @ 18:52:06
URL: http://fridaviktorsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej, jag har en litet problem som jag tänkta att du kanske skulle kunna hjälpa mig lite med.

Jag har en d-ponny som är väldigt pigg, och ibland stark. Extra stark blir han när jag rider ut. Och väldigt ofta biter han sig fast i bettet och bara springer! I full fart. Jag har inte så mycket att säga till om, om man säger så. Men jag tänkte om du kanske hade några tips? (har provat flera olika bett)

Tack på för hand!

2010-03-02 @ 19:49:24
Postat av: Anonym

var ÄR mikaela? ;D

2010-03-02 @ 20:29:00
Postat av: Emilia

Du skriver jättebra, du borde börja blogga :D

2010-03-02 @ 20:42:35
Postat av: Birgitta

Hur hinner du?! Jag tycker att det är jobbigt att hinna rida en häst nu när vädret är som det är. Visserligen har jag jobb och familj men ändå. Haha, nu skäms jag lite. ^^

2010-03-03 @ 09:53:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0