Göteborg Horse Show

Imorgon drar jag och Julia ner till Göteborg :D Ska bli så himla roligt! Det är absolut en av höjdpunkterna på häståret enligt mig. I år har jag fått fömånen att bli inbjuden som press, vilket innebär att jag kommer ha presspass och ha tillträde till typ allt utom stallarna tror jag. Det är alltid roligt och intressant :) Som jag skrivit förut så tycker jag ofta att man lär sig mer genom att titta på tex framhoppningen än på själva klasserna, även fast det såklart är jätteroligt det med!

Skulle försöka hitta det inlägget där jag skrev om det, så har typ suttit och läst igenom typ halva min blogg (men hittade ändå inte inlägget. Sökfunktionen i bloggen har ju slutat funka också, fattar inte vrf?!). Jag måste iaf faktiskt säga fan vad bra bloggen var förrut jämfört med nu! Gud vad jag hade många idéer och skrev om olika saker hela tiden och analyserade allt hit och dit. För att inte tala om alla supergulliga kommentarer ni kommit med till alla sju miljarder inlägg. Blir nästan lite sugen på att börja blogga lite mer igen när jag läser allt det där...

Aja, tbk till ämnet. Vi ska vara där till söndag, så förhoppningsvis hinner vi kolla på massa roliga klasser och shoppa lite grann. Fast faktum är att jag inte vet om jag ska köpa någonting... Känns som om min utrustningssamling är ganska fulländad för tillfället faktiskt. Självklart skulle jag mer än gärna vilja uppdatera den, men det får bli när jag är lite rikare :p Det är väl isf en ny graman som jag skulle behöva.

Hittade lite bilder som jag inte tror att jag lagt ut från när jag och Ture var med för två år sedan. Åh vad jag skulle vilja uppleva det igen!
Världens duktigaste Turis, snacka om att jag var lycklig då!


Ändå lyckas man se ut som en mupp på alla bilder.  Får skylla på att det var länge sen haha ;)

Var tvungen att avsluta med en lite finare bild hehe

Jag vill ha sommar!

Usch vad kallt det är ute nu! Nu börjar iaf hästarna komma igång lite mer, har kunnat rida lite mer ordentligt på sista tiden. Zazou har faktiskt varit iväg på sin första hoppträning , det gick bra :)

Ska sätta mig ner och boka in lite tävlingar någon dag snart framöver också. Längtar tills allt sånt drar igång ordenligt, och framförallt så längtar jag till värme!

Hittade en mapp med lite bilder på Zazou i somras, åååh ja vill ha sommar nununu!!!

Någa små skutt med Turis

Igår var vi iväg till ridhuset igen. Ture fick följa med denna gång, ska ju börja hoppa honom lite smått nu. Eller egentligen kunde vi börjat med det innan årsskiftet, men har tyvärr inte haft möjlighet att göra det pga underlaget. Tror dock inte att det skadar att igångsättningen drar ut lite på tiden, hellre för långsamt än för snabbt helt klart! Veterinären tyckte att vi kunde börja med att hoppa ett räcke ca 5 gånger i varje varv på ca 1 meter, så det var det vi gjorde igår. En liten film på det:De första gångerna var han lite jobbig efter hindret, sköt ut bakdelen och ville gena och hade sig. Han har ju aldrig gillat att galoppera rakt fram mot väggar, har åkt av många gånger av att han slängt sig några meter innan åt det ena hållet och jag fortsatt rakt fram haha! Kommer ihåg en av våra första tävlingar, då åkte jag av i båda klasserna på just det sättet :p Det har vi lyckats träna bort ganska bra, men det kom fram lite nu igen när han inte hoppat på ett bra tag. I slutet ställde vi iaf ut två sockerbitar efter hindret, en liten återgärd som hjälpe mig väldigt mycket att komma åt honom! Annars kändes han fin faktiskt :)Update: Kom på att jag har en gammal film på yt när jag ramlar av typ så som jag menar ovan. Hahaha så jäkla fult! Är ganska säker på att jag ramlade av på exakt samma ställe efter samma hinder en gång till den träningen (när jag tom var beredd med andra ord :p), och var nära att ramla av en tredje gång med har jag för mig. Det var lite pinsamt faktiskt, hahahaha :p


Ni ser väl vem det är? :)Den här superfina tavlan har Lisa målat. Verkligen jättefin tycker jag!!

Vet inte ens om dom är "bättre än inget"

Det var inte många skarpa bilder det blev igår... Aja, skrev ju att jag skulle läga upp ngra, så här kommer dom :pÄntligen lite ordentlig ridning

Vi har haft punka på transporten så har inte kunnat åka iväg någonstans, men nu är den äntligen fixad så idag kom vi iväg till ridhiset :D Hade med mig Zazou och Luna denna gång.

Zazou (liksom alla mina hästar) har knappt blivit riden på sistånde pga underlaget. Har mest gått promenader och sånt. Hon verkade tycka det var superskönt att äntligen få röra på sig ordentligt, frustade och hade sig i början :) Med tanke på hur lite jag jobbat henne på sistånde tycker jag hon kändes fin. Hon var lite okoncentrerad ibland och lyssnade inte alltid till 100%, men det här är ju första gången hon är i ett ridhus sen nov, så jag förväntade mig inte att hon skulle gå perfekt heller. Men som sagt, tycker ändå hon kändes fin den största delen av passet! Hoppade en liten studsserie några gånger, dock inga höga höjder eftersom hon inte hoppat på ett par månader. Var superroligt, det verkade både hon och jag tycka! Har verkligen saknat att hoppa henne :)
Luna var superduktig! Tycker redan det känns som om hon utvecklats lite sedan sist vi var i ridhuset, hon var mycket mer avslappnad iaf. Hoppade samma serie med henne som med Zazou. Blev positivt överraskad hur bra hon hoppade serien faktiskt. Visst ligger hon på mycket och vill gärna springa lite väl fort igenom, men hon kändes inte det minsta stressad. Vissa hästar som är lite åt det piggare/hetare hållet kan ju lätt bli lite stressade av serier, vilket är väldigt synd då dessa kan vara ett bra hjälpmedel för att få en häst att börja backa av och tänka till lite innan ett hinder. Men som sagt, Luna verkar ju inte vara en av dom, hon verkade mest tycka serier var roligt, så det är något jag ska jobba mycket med i fortsättningen. Tror det är supernyttigt för henne!
Mina fina små flickor! :) Fler bilder kommer nog imorgon.
RSS 2.0