En liten nyhet

Idag reser jag utomlands! Kommer vara borta ganska länge, så hästarna har vi lämnat hos Marcus Westergren.

Kommer tyvärr inte ha möjlighet att uppdatera bloggen, så därför kommer det hända en ganska stor förändring här - min kompis Julia ska blogga här ett tag! Har ju nämt henne förrut, men hon får väl presentera sig själv lite mer ingående sen.

Hoppas ni får det bra här hemma, skriver så fort jag kommit hem! Och lycka till med bloggandet Julia ;)

Hemma!

Nu är jag hemma från Göteborg igen. Är sjukt trött, men det har varit suuuperkul! Är dock lite deprimerad över att vi inte kunde vara kvar en natt till. Berättar imorrn varför, det kommer hända en liten sak här. Lite förändring ett par veckor!

Men vet ni vad?! Jag köpte ingenting, INGENTING, helt otroligt! Både bra och dåligt faktiskt, haha. Skriver mer imorrn, nu måste jag gå och lägga mig innan jag somnar vid datorn :p



Världens härligaste gäng!

Göteborg

Ja som ni såg så är vi nu i Göteborg (på göteborg horse show), wiho :D Kom dock ner ganska sent, så idag har jag inte hunnit med så mycket.

Har varit i Libresse montern och hälsat på vinnaren i VIP-bloggare tävlingen (som jag har varit jury i). Hon kommer blogga flitigt under hela helgen, så jag tycker absolut ni ska kolla in hennes blogg om ni vill veta vad som försigår här! Och det vill ni ju såklart ;)

Sen har vi checkat in på vårat hotellrum (som var superfint (och svårt att hitta, haha)), kollar på en 140 hoppning och kikat runt lite i affärerna.

Det här är min inköpslista för helgen:
- Bakskydd till Zazou (det är ju nya regler för det här med bakskydd till unghästar, så dom jag har är inte längre godkända :/ )
- Ett tävlingsschabrak. Men bara om jag hittar något jättesnyggt!
- Gummi-boots att ha i transporten

Sen ska (läs borde) jag inte slösa mer pengar! :p Ska försöka att inte göra det iaf, men det går inte alltid så bra haha.



Frammeeeeee!:D



Nu är vi äntligen framme!:D Försökte ta några seriösa bilder men det var helt omöjligt så det fick bli den här übersnygga bilden ist. Nu ska vi gå och äta så byebye! /världens bästa Julia enligt Mikaela

Klippt och klart

ÄNTLIGEN har jag klipp Ture. Tycker verkligen inte det är roligt, men nu är det gjort! Är dock lite tveksam om hur det ser ut i dagsljus, var inte min nogrannaste klippning direkt :p






Ture stod och sov typ hela tiden!


"Vad gör min päls på golvet?" :p haha


Dagens ridpass

Red ut Ture en liten bit i en låg och lång form. Han var jättefin!


Sen longerade jag Zazou en stund. Förut har hon ju inte verkat fatta hur man ska göra, bara gått in till mitten hela tiden, men idag var hon superduktig! I högervarv försökte hon ett par ggr, men annars skötte hon sig perfekt.

 


Tävling

Nu kommer det äntligen en ny tävling här i bloggen. Den här gången kan du vinna ett supersnyggt armband från Cavallionline

Allt du behöver göra är att svara på den här frågan:

Vilket Dimacci armband finns i rosa?

Tips: ta en titt på CavalliOnlines hemsida.

Skriv ditt svar som en kommentar till detta inlägg. Glöm inte att skriva din mailadress så att jag kan kontakta dig om du vinner!

För att ha extra stor chans att vinna:
- Lägg upp bilden ovan på din blogg/bdb/hemsida samt länka till detta inlägg. Länk: http://tavlingsryttaren.se/2010/february/tavling.html
- Bli ett fan av CavalliOnline på facebook. Länk
Glöm inte att skriva i din kommentar om du gjort detta så får du dubbla vinstchanser


Tävlingen avslutas den 15 mars.

Lycka till!

Dagens ridpass

Jag red Zazou och mamma red Ture på volten.

Usch vilket jobbigt ridpass! Zazou var jättespringig och bara låg på hela tiden. Så fort jag lättade lite på handen så rann hon iväg direkt. Sen så var underlaget jättedåligt, så kunde inte riktigt komma åt henne ordentligt på ett bra sätt. Att tex flytta för skänkeln gick knappt iom att det praktiskt taget bara gick att rida på ett spår. 

Efter ett tag släppte jag stigbyglarna. Brukar göra det när hästen ligger på sådär mycket, tycker det brukar hjälpa, och det gjorde det även idag! Kanske för att jag kom åt henne bättre då, samt att jag höll henne mer kort hela tiden. När man rider lätt blir det ju lätt så att hästen kan smita undan lite och rinna iväg, tycker jag iaf. Efter ett tag var hon riktigt fin, och i slutet var hon väldigt avslappnad och mjuk samt vilade mer på steget och gick i ett lugnare, mer balanserat tempo. 


Dagen

Idag har jag gymmat :) Nu är jag hur trött som helst, men ska snart ut och rida en häst. Kommer nog inte blogga så mkt idag, har massor att göra innan jag åker.

Gpa eller CO? Ture eller Zazou?

Har sammanställt resultaten från de två läsarfrågorna jag har haft hittils. Superkul att så många svarat, verkligen :D




På frågan "Vem skulle ni helst vilja ha av Ture och Zazou?" så svarade ca 72 av er Zazou, och ca 53 Ture.


Kul att så många av er gillar Zazou, trodde faktiskt Ture skulle "vinna" haha ;D




På frågan "Så vad tycker ni, ska jag köpa en blå Charles Owen AYR 8 Leather eller en svart GPA Speed Air Evolution?" så svarade ca 74 av er GPA och ca 37 av er Charles Owen.



Just nu lutar det faktiskt mot en GPA. Den största anledningen är att det snart är sommar, och då kommer jag ångra mig om jag inte köper den! :p

Matrix

Mamma red ut Ture idag.

Själv har precis kommit hem från en sväng i ridhuset. Hoppade en tjej i stallets häst för hon ville spela in en video iom att han ska säljas. Det gick jättebra, han va superduktig trots att han inte hoppat ordentligt sen i somras. Kan lägga upp filmen här så fort jag fått länken :)

Matrix heter han, 6 år tror jag han är. Mamman har gått höga klasser i hoppning, pappan kom jag inte ihåg vad den hette :p


Lånade en bild från Lizas blogg


Göteborg Horse Show

På torsdag åker jag ner till Göteboooorg :D Denna gång blir det inget tävlande, utan ska dit med några kompisar. Shit vad kul det ska bli! :D :D :D

Är det några här som ska dit? :)


-



Har tänkt på en sak, använder du aldrig huva på dina hästar på tävlingar?

Svar:
Nej, använder det ytterst sällan. Anledningen är att jag helt enkelt inte ser någon anledning att använda det på dom hästarna jag har nu, då ingen av dom verkar vara särskilt känsliga för utomstående ljud. Kanske skulle jag kunna tänka mig att prova det på Zazou iom att hon är lite spänd och väldigt vaken, så llite avskärmning från omvärlden skulle kanske inte skada vid vissa tillfällen.

Visst tycker jag det är väldigt snyggt, men jag försöker att ha så lite (onödiga) saker på hästarna som möjligt, det känns som om det borde vara bekvämare för dom.

Just huva drar jag mig även för att använda iom att det borde göra en del av kommunikationen med hästen lite svårare - den "muntliga". För iaf jag använder tex. smackning och ibland "proo" ganska ofta vid tävling. Sen så borde det ju faktiskt kännas lite konstigt för hästen att inte höra sina egna galoppsprång lika bra eller om den tex är i en bom :p Jag vet att huvad inte stänger ute så mycket ljud, men lite sämre måste ju hästen höra med tyg runt öronen...




Videosarna :)





Zazous tävlingsdebut

Fy fasen vad kallt det var idag! Hela jag kände mig seröst som en stor istapp, och framförallt mina händer kändes som två, feta isklumpar. Hade typ 0 känsel i fingrarna, det kändes knappt som att jag kunde rida ordentligt. Zazou var iaf duktig, även om det märks att hon inte varit ute så mycket.

1 meter
Först på framhoppningen så var hon spänd som en pilbåge. Hon kollade på allt och alla, och hon stannade till och med två gånger på det lilla hindret som brukar vara ett kryss, men som i det här fallet var en jääääätteläskig grind. Hon vågade knappt gå nära den, haha. Hur ska det här gå, tänkte jag då. På banan var det liksom en mur som jag tyckte verkade vara 1000 gånger läskigare. Iaf, tillslut så slappnade hon av och gick riktigt fint.

Sen på banan försökte jag rida runt ganska länge innan jag startade för att hon skulle få kolla lite, och hon smög omkring som en orm för att inte vara nära något hinder - man vet ju aldrig om dom bits eller inte. När jag väl började hoppa så var det som om hon glömde bort detta, och även fast hon var väldigt spänd så var hon nästan inte alls rädd för hindren. Fick en typisk "unghästrivning" på ett hinder på diagonalen. Hon spände sig och liksom frös till lite i språnget (kanske för att hindret stod ganska nära väggen?) och släppte ner bak alldeles för tidigt. Förutom ett par lite konstiga språng så är jag annars nöjd med den rundan!


110 cm
I 110 körde jag samma taktik - att försöka gå runt ganska mycket på banan innan jag startade. Nu var hon dock nästan ännu mer tveksam inför hindren, speciellt en vattenmatta som kommit in. Vi kom aldrig närmare än typ en meter ifrån, sen var jag tvungen att starta.

Men sen, precis som i första klassen, så brydde hon sig knappt när jag väl börjat hoppa. På tvåan kändes det dock som om hon stod emot lite, och ja la på lite väl mycket ben så hon hoppade mer framåt än uppåt och rev den.  För övrigt så kändes den här rundan bättre än den första, vi hade ett bättre flyt och nu blev sprången iaf små hopp istället för stora galoppsprång som det kändes som i 1 meter :p

Ahh youtube krånglar, det får bli lite bilder sålänge...















Över lag så är jag jättenöjd med Zazous prestation. Man vet ju aldrig hur hästen ska reagera såhär första gången man tävlar, och även fast hon var lite spänd så var hon superduktig! Dessutom så var hon världens trevligaste att ha med sig utöver ridningen, det är ett stort +! Nu är det bara lite mer rutin som behövs, och det är ju bra att få i ganska låga klasser, så tror jag vi kan börja klättra lite i klasserna sen.


En historisk händelse, haha

Kommer inte hinna skriva nåt innan vi åker imorrn, så skriver nu istället. Klockan halv 9 åker vi alltså till en väldigt speciell tävling som bara kommer inträffa en enda gång i hela världshistorien - min och Zazous första tävling tillsammans! Ska bli superroligt :) Håll gärna tummarna för oss :)


Träning

Det blev en springtur tillslut iaf, typ 20 min.

Har ju inte tränat regelbundet förut, men nu jäklar ska jag fortsätta! Tycker egentligen det här med att så få ryttare tränar är ganska konstigt. Alla är så himla medvetna om hur deras hästar ska tränas för att bli så bra som möjligt, men sig själva tänker man inte på. Blir spännande att se om det blir någon skillnad på min egen ridning efter att jag hållit igång detta ett tag!




Dagen

Usch, det blir bara mer och mer snöstormsliknande väder här. Absolut inte särskilt ridvänligt med andra ord.

Longerade Ture. Tror det var ganska bra träning, för det var väldigt djup snö på volten.


Frustfrust haha



Zazou kände jag att jag var tvungen att rida lite eftersom vi ska tävla imorrn. Hon gillar ju dock verkligen inte när man rider när det snöar. Provade därför att sätta på en huva, och jag tror faktiskt det hjälpte lite iaf. I början så var hon väldigt spänd, men försökte hela tiden tänka på det som Sylve och Lotta sa. Jag red ungefär som jag brukar, bara det att jag red mer. Krävde lite mer av henne helt enkelt. Sen helt plötsligt var det bara som att allt släppte, hon hon gick huuur fint som helst. Det var i traven. Sen när jag galopperade var det ungefär samma sak, så i slutet gick hon jättefint även där. Red inte allt för länge iom att det som sagt var väldigt mycket snö på volten och att vi ska tävla imorrn. 


Tyvärr så har vi dock fått ett ordentligt bakslag i krasta bakhovarna träningen. På sista tiden har hon varit jätteduktig, man har kunnat kratsa dom som en vanlig häst. Men sen här om dagen så hade vi hovslagaren ute. Jag var i skolan då, men tydligen hade hon varit helt omöjlig att sko på bakhovarna (så hon går utan skor där nu). Hon verkade inte stressad eller något sådant, utan när man väl fått upp hoven så hoppade hon upp med alla fyra och la all sin tyng på just det benet = omöjligt att hålla kvar. Så idag när jag skulle kratsa hovarna så gjorde hon exakt lika dant. Hon verkar ha kommit på att det funkar nu... Vi får helt enkelt gå tillbaka några steg och börja från början igen. Jippie!


Nu hade jag tänkt försöka pallra mig ut och springa. Det som aldrig känns särskilt lockande känns rentav avskräckande i det här vädret! Får se om jag lyckas trotsa mig själv...
 

Hiss och diss



- Min overall från Granngården! Skulle inte kunna klara mig utan den i det här vädret!




- Servicen hos Top Rider (där jag köper alla mina CWD-saker). Har alltid gillat deras service, de (få) gångerna det blivit något problem har dom löst det jättebra! Som nu när jag lämnade in min nosgrimma på lagning så gick den tyvärr inte att laga. Men istället för att bara säga det och skicka tillbaka den till mig så får jag en ny i kompensation.


- Tävling imorrn (förhoppningsvis) :D





- Den här helgen är det tävlingarna i Vestfold, Norge, och jag vill också vara med!! :(


Vi var där förra året, och det var sjukt fint!


- Fast ännu heldre skulle jag vilja vara i Portugal på Sunshine Tour. Där är det liksom sol och varmt, fatta härligt! Avundsjuk!


- Vädret här hemma blir en stor, fet diss! Visst, snön bidrar till rena hästar och bra träningsmöjligheter, men nu har den varit här FÖR länge!


Utsikten från fönstret jag sitter vid just nu


- Polisen som slog sin häst blodig, läs HÄR. Jag säger bara USCH!

Varför kan inte bara snön försvinna?

Tydligen så ska det förmodligen bli snöstorm i helgen. Vissa tävlingar är redan inställa, men hoppas verkligen att Södertörn blir av! Är så himla sugen på att tävla Zazou, har sett fram emot det jättelänge!

Varför kan inte bara snön ta att försvinna liksom? Tycker den har varit här tillräckligt länge nu...


Fast man får inte ha allt för höga förväntningar att den försvinner snart... En av de värsta sakerna jag varit med om i "snöväg" i samband med hästar är när vi var på en utomhustävling i Falun (bilden). Det var i slutet av MAJ, och det var värsta snöoväderet :O Hallå, då ska man (nästan) kunna gå barbent på en sommaräng!


-


Har sålt min GPA Tone on tone (nästan så att jag ångrar mig nu, men det är ju tyvärr lite sent), så nu ska jag i varje fall köpa en ny.

Så vad tycker ni, ska jag köpa en blå Charles Owen AYR 8 Leather eller en svart GPA Speed Air Evolution (som är en nyare modell av den jag precis sålt)? Har verkligen beslutsångest! Helst skulle jag ju såklart vilja köpa båda, men det kan jag inte :(


Dagens snyggaste bild


Haha :p


Dagen

Igår var kiropraktorn här och kollade på Ture och Zazou, så därför blev det bara en promenad idag. Anledningen till att vi tog ut kiropratorn var att Ture ser lite snemusklad ut på rumpan, något som han aldrig varit förrut, han har snarare varit väldigt jämnt musklad! Det var framförallt efter vintervilan som han aldrig riktigt satte muskler på vänster sida. Vi tänkte att det kanske berodde på att han kanske hade någon låsning eller något sådant där bak.

Även kiropratorn höll med om att han inte alls var lika jämt musklad som sist han kollade på honom. Som förklaring på detta hittade han en snedhet i korset, som han trodde att han hade fått genom att gå omkull i hagen. Han fixade och trixade lite där, så vi får se om det hjälper.

Zazou satt fast lite i nacken, vilket är vanligt bland sådana hära vakna och ibland lite spända hästar. Kiropraktorn knäckte till där så att det förhoppningsvis släppte lite. Usch tycker sånt här är lite läskigt, när dom knäcker och håller på :p Men man får hoppas på att dom vet vad dom gör!

Så, jag gick som sagt bara en liten promenad med pollarna idag. Det snöade stundtals ganska mycket, vilket Zazou inte gillar. Hon försökte gömma sig bakom mig och gick och ruskade på huvudet vid marken. Vet inte om hon tycker det är obehagligt när snön kommer i öronen eller nåt sånt.









FAVORIT...

... TYGLAR

Tyglar är kanske ingenting som man anser så jätteviktigt i utrustningsväg. Så tänkte jag iaf förrut - bara dom är hela så funkar dom ju. Nu har jag dock kommit på att det inte alls är så! Just tyglarna har en jättestor del i hur känslan är när man rider. Har man dåliga tyglar blir hela ridningen sämre, tex så kanske dom glider ur handen hela tiden, och då försämras ju bla kontakten med hästens mun som är väldigt viktig.

För något år sedan fick jag något ryck och köpte för första gången ett par väldigt dyra tyglar. Jag tyckte seriöst att jag var galen som köpte dom, hur kunde man lägga ut så mycket pengar på ett par tyglar? Det var iaf ett par av märket CWD som kostade 1000:-. Tillsynes inte speciella alls, vanliga tyg-tyglar med sådana hära pluppar på.

Nu kan jag dock konstatera att jag inte en enda gång ångrat mitt köp! Jag älskar dom! Så varför är dom så mycket bättre än dom här för två- trehundra? Dels så sitter plupparna ovanligt nära varandra. Det är så himla irriterande när de sitter för långt ifrån, och man antingen blir tvungen att ha för korta eller för långa tyglar. Sen så är själva tyget eller vad man ska säga väldigt skönt att hålla i, precis lagom tjockt och lagom hårt. Dessutom så ser dom än idag nästan nya ut! Annars kan ju bland annat tyget lätt bli slitet efter ett tags användning.

Nackdelen är att jag blivit mycket mer kräsen för tyglar, så nu känns alla andra tyglar jag har dåliga, haha! Och det är ju inte direkt så att man har råd att köpa 5 såna tyglar... :p




Min näst bästa (men helt klart snyggaste) tyglar är nog mina dyon tyglar. Den enda nackdelen är att dom inte har några pluppar, så jag tycker det är svårt att veta om jag har exakt lika långa tyglar. Dom finns ju med pluppar också, så ångrar verkligen att jag inte köpte såna istället. Dom jag har är såna hära med läder på ena sidan och gummi på den andra. Köpte mina begagnade, men tror dom kostar runt 700 nya.


-



Kan du skriva ett inlägg som svar på allas gissningar om hur Ture & Zazou är i jämförelse med varandra?


Det tycker jag var en rolig idé! :) Hade tänkt ta upp några påståenden ni kommenterat, och skriva om dom är sanna eller falska!


"Ture. för han verkar väldigt välriden och "lugn" och ser otroligt härlig ut att rida:)"
Sant! Han är jätterolig att rida just för att han är så sammarbetsvillig och lydig. Dock så tror jag att han känns piggare att rida än vad han ser ut, det vet jag att flera har tyck efter att ha ridit honom!


"Skulle nog välja Zazou (A) tycker att hon verkar ha en härlig personlighet
"
Sant och falskt. Jag tycker att Zazou i 99 fall av 100 har en jättehärlig personliget!

Dock så är hon lite speciell ibland. Ibland är hon verkligen världens mest envisa! Om hon inte vill något så tar det en jäkla tid att övertyga henne. Ett tag ville hon tex. inte gå in i stallet. Då kunde det ta en halvitmme innan hon bestämde sig för att ge med sig. Och när vi fick henne kunde man inte kratsa bakhovarna på henne, för det gillade hon inte helt enkelt. Hon är fortfarande inte lätt att sko på bak. Hon kommer dessutom på nya saker hela tiden som hon inte vill, just nu är hon jättejobbig när jag ska sitta upp, hon vägrar att stå still :p

När man väl kommit upp på ryggen blir hon dock annorlunda. Då är hon positiv till det absolut mesta och vill verkligen göra rätt, även om hon fortfarande har lite humör kvar. Men det sägs det ju att dom bästa hästarna måste ha :p

Även i boxen är hon lite speciell. Hon ser skitsur ut när man går förbi, det ser ut som om hon ska hugga en. Men sen när man går fram till henne och börjar klappa henne så blir hon hur gullig som helst.

Många skulle nog inte gilla hennes personlighet, men jag tycker faktiskt att många av dom här egenskaperna  gör henne väldigt personlig och chamig (kanske inte med sin envishet, den har jag många gånger svurit över :p). Men jag gillar henne verkligen! :)


"Zazou, för att jag älskar modellen på henne. Hon verkar så "lätt", speciellt i galoppen"
Sant! Det är just så hon känns, "lätt". Inte lätt som lättriden, utan lätt i kroppen liksom. I galoppen känns hon väldigt lätt fram, men även bak ibland (när hon gör sina kickar :p). Även i hoppningen känns hon lätt över hindrena, det känns som om hon har lätt för sig helt enkelt.



Jag tror Ture. Han verkar så lugn och go, som en stor nallebjörn, haha. ;) Men han kanske själva verket inte är så? Men han ser ut att vara väldigt säker i sig själv och jag trivs med sådana hästar! :)
Jag får nog säga att det är falskt faktiskt. Väldigt många gånger är han lugn och go! Typ i boxen eller när man gör ordning honom, då är han verkligen som en stor nallebjörn. Men han är nog inte alls särskilt säker i sig själv! Det märks som tydligast när man rider ut, då är han världens fegis och blir lätt rädd och osäker.


Zazou, mer min typ av häst, och dessutom minst(?)
Sant! Väldigt mycket minde dessutom, typ en dm :p


Zazou. För att jag tror hon kommer komma långt. Ture är en fin häst, riktigt fin. Men jag gillar ändå Zazou mer, för hon verkar på något sätt vara strået vassare. :)
Det här vet jag såklart inte om det är sant eller falskt :p Mamma pratade med Sylve om detta när jag var där, och han trodde absolut att Ture var den med mest kapacitet. Själv är jag inte lika säker. Tycker det känns som om Zazou kan blir riktigt bra :)


Jag hade helst velat ha Zazou för hon verkar vara mer på tårna och lite mer frammåt. Sen verkar Ture vara lite smått tung :)
Sant. Det första är absolut 100% sant, Zazou är en mycket mer vaken häst. Och det där med att Ture kan vara lite smått tung stämmer också ganska bra. När man hoppar låga hinder tex käns han väldigt tung! Dock så tycker jag inte alls att tung att rida egentligen, utan det är mer korta stunder som tungheten kommer fram.


Jag skulle helst vilja ha Ture. jag tror nämligen att han skulle lära mig väldigt mycket, och dessutom verkar han vara en jättemysig häst! :)
Sant! Jag har iaf lärt mig otroligt mycket på honom, och han är väldens mysigaste häst :)


Idagsläget skulle jag nog helst vilja ha Ture pga att han är mer rutinerad, jämn i tempot men ändå lite go i (?) osv.
Sant! Det tycker jag stämmer ganska bra in på honom!


Ture! zazou är mer min typ av häst egentligen men jag är så kär i ture :) så himla fin häst, älskar hans temperament, inställning och bakbenen i galoppen är ju för härliga
Sant eller vad man ska säga. Jag kan iaf inte annat än att hålla med, hans inställning och temprament vid hoppning älskar jag, och även hans bakben i galoppen ;)


Jag skulle vilja ha Zazou. Hon är mer min typ, och "kortare" än vad Ture är. Hon ser ut att vara lite mer kvick i benen än vad ture är :)
Sant! Det stämmer absolut! Det är jättestor skillnad när man hoppar, på Ture går allt lite mer i slowmotion, men på Zazou smattrar det liksom bara till i marken :p


Skulle vilja ha Ture. Han verkar så trevlig att rida och ser verkligen snäll ut. Sen är han ju valack och det är bra :)
Sant! Han är verkligen världens snällaste :)


ture! han är en rejäl häst som verkar lite "lättare" i ridningen än zazou ;) hoppar kanonfint också! fast det gör ju zazou med:)
Sant! Han är absolut lättare i ridningen, iaf än så länge :)


Zazou, hon är lite piggare och spänstigare =)
Sant! Det stämmer helt klart!


Jag skulle vilja ha ture, han är mer erfaren. och han skulle nog ge mig ett bra självfötroende!
Sant! Eller jag kan ju bara tala för mig själv, han har verkligen gett mig självförtroende i hoppningen!


Ture är riktigt läcker när hindrena kommer upp en bit, men Zazou är mer min typ. Gillar känsliga, lite heta hästar som har en stark karaktär, men som blir riktiga kompisar när man kommer överens med dem. Zazou verkar vara lite den typen :)
Sant! Det tror jag kan stämma väldigt, väldigt bra på Zazou faktiskt!




Tycker ni verkar ha en väldigt bra bild av hästarna som dom är vi verkligheten! Antar att de flesta av er aldrig sett dom irl, så det är kul att ni "lärt känn dom" så bra bara genom bloggen :) Och det var jättekul att se hur ni resonerade krin den här frågan!

Aktiv dag

I morse så red jag ut Zazou en stund. Hon var jättefin, lite pigg ibland men ändå komminucerbar hela tiden. Hon tar liksom bettet på ett annorlunda sett än förrut, så när man gör en förhållning så lyssnar hon istället för att bara ta upp huvudet.



Efter det så åkte jag in och gymmade. Körde ett lite hårdare pass än sist, shit vad jobbigt det var! Men känslan efter är så skön, så det är helt klar värt det. Har märkt att det stället jag förmodligen är svagas i är armarna, så dom måste stärkas!

Sen blev det lite stressigt till skolan, men nu sitter jag iaf här. Går lång dag idag, så kommer inte hem förrän 6-tiden. Sen ska jag motionera Ture också + att jag har massa läxor. Full fart idag med andra ord!

Hann gå...

06042a8019c5a567781f6417c5b1da2e.png

Kolla varifrån!

Hann gå en liten promenad iaf :)


Ingen mer bloggning idag

Min mamma fyller nämligen år idag, så vi ska åka iväg och fira henne.

Mamma och henne förra häst som hon tävlade fälttävlan på


Kommer inte hem förrän vid 12-1, så hästarna får en vilodag idag. Eller hinner kanske gå en liten promenad med dom, vi får se...

Helgen starter




Startar nog 110 också om det gått bra i 1 meter :)


Typ min drömhäst

Satt och tittade på annonser och hittade en som var efter en hingst som heter Chellano Z. Hade aldrig hört talas om den, så sökte på yt om det fanns ngn film. Hittade denna:



Gud vilken häst! :O Även fast den går i korsgalopp praktiskt taget hela tiden så hoppar den som en gud! Dessutom är den hur snygg som helst och ser väldigt positiv ut hela tiden. Sen är den så himla gullig när den ruskar på huvudet och busar lite sådär. Tycker det är tråkigt med hästar som ser ut som maskiner :p Är typ käääär!


Stammen är ju inte helt fel heller, han är e. Contender - Cor de la bryere

-



Vem skulle ni helst vilja ha av Ture och Zazou? Varför? :) (bortsett från att Ture i dagsläget är mer värd) Var bara tvungen att ställa den här frågan, haha :p


Dagen

Mamma åkte iväg och red lite dressyr på Zazou idag. Jag själv gick en promenad med Ture.

Sitter vid fel dator, så har bara massa gamla bilder. Här är en på Ture för drygt 1,5 år sedan.

Ny punkt i bloggen

Hade tänkt starta en ny grej här i bloggen med namnet "Dagens läsarfråga". Där kommer jag istället för att svara på en fråga (som jag gör i "dagens fråga"), ställa en fråga till alla er läsare. Tycker det är jätteintressant att ta del av era åsikter också, eller rättare sagt att vi alla kan ta del av varandras :)

Har precis...

0-3cde0e7a3d135d426441ffc1408c3269.png

Kolla varifrån!

Har precis varit och gymmat, är fan stolt över mig själv! :)


FAVORIT...

... HJÄLM

På sommaren är absolut min GPA Speed Air tone on tone hjälm mest uppskattad! Den är till skillnad från många andra hjälmar ganska luftig och sval.


På vintern däremot brukar jag mest använda min Charles Owen John Whitaker. Tycker den är jätteskön och den sitter väldigt bra.


Just nu suktar jag dock efter den nya Charles Owen AYR8 Leather. Den är nog (som jag nämt tidigare) en av mina favorithjälma på marknaden rent utseendemässigt just nu.





Min fina bäbis

Har fått lite bilder på Zazou och hennes förra ryttare i somras :) Hon är så himla söt! Längtar verkligen tills vår tävlingssäsong kommer igång!

Fotograf: Danielle Narberg




Märkesnörd?

Nu när det här med märken ändå är uppe på tapeten - Hur viktigt tycker ni det är med märken?

Jag själv måste (motvilligt) erkänna att jag är en riktig märkesnörd! Blir ibland rädd för mig själv för att jag köper så dyra saker, men jag kan helt enkelt inte låta bli. Stackars mina vanliga kläder blir billigare och billigare, medan jag lägger ner mer och mer pengar på hästsaker. Det är ganska sjukt egentligen! Tänk hur mycket pengar man skulle spara om man inte la ner så mycket pengar på hästarna... :p




Fler svar

Svarar ganska kort på alla frågor, så om du vill ha ett mer utförligt svar kan du maila till [email protected]



tjänar du pengar på din blogg?
Nope inte i nuläget, men den har gett mig lite andra förmåner :)


Hur gör du för att få Zazou lugnare? alltså att hon slappnar av och söker sig neråt.
Det är jättesvårt att förklara tycker jag, men jag brukar iaf börja med att låta henne "titta av sig" lite på omvigningen, rida ett par varv utan krav. Sedan börjar jag jobba henne genom att göra volter, serpentiner, sidförande hjälper osv för att få henne mjuk och följsam. Då brukar hon oftast slappna av lite och automatiskt söka sig mer neråt.


Hur tränar man en häst så den ska bli piggare/få mer action i sig??
Jag skulle rida ut mycket, galoppera på ängar osv. Sen skulle jag göra mycket tempoväxlingar så att hästen verkligen svarar för de framåtdrivande hjälperna.

Min häst kan vara jätte jobbigt när jag ska hoppa, dels är hon jätte stark (jag har inte hittat något bett som passar) hon är jätte lång i kroppen och det går knappt att få stopp på henne. Nu på senaste tid har hon börjat kasta sig åt sidan och stegra när jag ska hoppa. Har du några förslag på hur jag ska göra? :)
det första jag skulle göra är att försöka ta reda på varför hon gör så. Det låter som om hon kanske blir lite osäker när det kommer till hinder? Isåfall skulle jag börja om från början, dvs. gå ner ordentligt i höjd och svårighetskrav, och bara göra det väldigt lätt för henne i hoppningen. Det kan ju vara så att hon har ont någon stans också?


om ture nu har haft vintervila och inte är 100 igång eller ordentligt igånghoppad varför i hela friden startar du då så pass höga klasser 3 dagar i rad?? inte schyst mot hästen alls
Hoppade ju några gånger innan, och då kändes han väldigt bra! Dessutom är ju han så pass rutinerad att dom klasserna inte ska vara något större problem för honom. Sen så kändes han ju faktiskt klockren i första klassen, hoppade bara några språng andra dagen, och tredje dagen var han jättefin bara det att jag red klantigt. Så det verkade som om det inte gick någon nöd på honom iaf!

Kan inte du skriva alla tävlingar och när du gick upp i klasserna och sånt från när du fick han till nu?
Det bästa är nog om du kollar HÄR. Det är bara att du skriver in våra namn, så kan du se alla tävlingar vi varit med på. Det är så himla många, haha!


Om du köpte din absoluta dröm häst, och den var svår lastad. Då skulle man ju självklart träna på det, men jag undrar hur skulle du göra när du tränar på det? Alltså tex, linor, spö och alla metoder det nu finns :)
Ett tag fick Zazou för sig att hon inte skulle gå in i transporten. Det vi gjorde var att en stod med en havrehink och försökte locka in henne, samtidigt som den andra stod med en longeringslina bakom rumpan på henne samt drev på henne. När hon försökte backa var det bara att hålla i linan, så att hon förstod att det inte gick. Nu går hon på hur snällt som helst utan linor :)


märkte en väldigt rolig sak igår! jag satt och kollade på bilder från göteborg horse show från förra året och då hade jga tagit ett kort på prisutdelningen och på skärmen sär det stog vilka som blev placerade och du var en av dom och jag hade ingen anning om att det var du, fast läste ju inte din blogg då men ändå:D:D
Haha :D Du får jättegärna skicka bilderna om du har några där vi kom med till [email protected] :)


kan inte du skriva om din favorit ponny ryttare?::))))
Är ju aldrig ute på ponnytävlingar längre, så har ingen direkt favorit faktiskt :p


Har en grej jag funderat lite på... Ska gå över till stor häst snart, och egentligen borde man inte tänka på sånt här, men kan inte låta bli, haha. Är det stor skillnad på att ramla av en D-ponny, eller en häst på 175cm? Har du gjort dig mer illa av dina avramlingar på storhäst? ;)
Haha nej det är inget jag tänkt på iaf :p Den enda gången jag brutit ngt *pepparpeppar* var när jag red en b-ponny, så det mesta handlar nog inte om hur hög hästen är, utan hur/var man ramlar osv.


varför använder du aldrig dina bruna olympic gel skydd? Dom är ju jättesnygga :)
Använder dom på Zazou :)


Hur stärker man hästens självförtroende på hinder? Jag har en häst som blir "backande" eller avvaktande på större hinder, och när dt blir för mycket så blockar hon i huvudet och går inte ens över ett litet kryss, sen kan det plötsligt släppa och då går hon som en klocka.
Sen undrar jag hur man kan stärka sitt eget självförtroende på större hinder, iom min häst så har jag blivit höjdrädd, tycker att 110 ser jättestort ut. Tips mottages tacksamt! Tack för en bra blogg!
Det bästa är nog att skynda långsamt. Hoppa inga höga hinder förrän ni känner er helt 100% säkra på de lägre höjderna. Sedan kan du prova höja successivt, men som sagt, ha absolut inte för bråttom! Tack själv :)


Hejsan! Älskar din blogg! Men tänkte bara passa på att fråga.. Vart köpte du ditt swarowskipannband? Är det i samma bruna färg som på tränset? :)
Vad kul :D Köpte det på Skara Hästsport. Yes, tycker dom är väldigt lika.


Vad heter du i mellannamn?
Maria


hej! först vill jag säga att du är en förbannat duktig ryttare! jag har några frågor jag gärna vill ha svar på eftersom jag själv snart ska börja tävla hoppning.
hur tränar man till en jättebra sits och balans i hoppningen?
hur utvecklas man bäst i hoppningen?
tacksam för svar!
Tack så jättemycket :)
Att hoppa utan stigbyglar är alltid bra. Sedan är studs bra också, då kan man ju verkligen fokusera på sin egen sits och balans.
Det är en jättesvår fråga! Men att lära sig grunderna rätt på en gång tror jag är jätteviktigt, så att träna regelbundet för en bra tränare är nog ett bra tips!


Hej!
Jag har lite frågor som jag har funderat på ett tag..!
Jag rider en stor halvblodsvalack 3 gånger i veckan. Har tillgång till en fin paddock och bommar etc.. Men jag har ibland så svårt att komma på vad jag ska göra när jag rider! Inga ideer alls..! Han är 16 år men det märks inte alls, han är väldigt framåt, glad och pigg. Han kan dock kännas lite stel ibland, men det blir alltid bättre i slutet av passet om man jobbar mycket med lösgörande.
Jag har framförallt tränat dressyr, och därför undrar jag om du har några bra lösgörande och muskelbyggande övningar som du tror skulle passa oss (markarbete/hopp)?
Han kan bli stark och ligga på mycket på bettet i galoppen, även om han går i form.. Och eftersom han är väldigt stor så blir han lätt väldigt tung att rida i galoppen om han är stark.. Detta händer inte varje ridpass men ibland, och jag försöker verkligen vara lätt på hand men han måste ju ändå lyssna och stanna när jag ber honom om det? Har du några bra tips för hur man jobbar med det?
Det blev en lång fråga, men jag skulle bli väldigt glad om du vill svara! :)
Tack för en superbra och inspirerande blogg!
Angående det där med brist på övningar så kan jag absolut tipsa om hippson.se. Där finns det massor av bra övningar med olika syften osv. Dock så måste man betala en liten summa för att bli plus-medlem, men det är det nog värt!
När han blir sådär stark i handen skulle jag jobba med mycket övergångar där du verkligen försöker balansera upp vikten på bakbenen. Se till att vara konsekvent bara, låte honom inte bestämma för mycket!
Tack själv :)



Hej! Kan du skriva om dina hästars utrusting? t.ex vilka olika slags hjälptyglar du använder vid olika slags ridning. Som gymnastikhoppning.
På Zazou använder jag ibland graman, men bara ytterst sällan och endast vid markarbete. Annars använder jag inga hjälptyglar, förutom martingal vid hopptävling och träning.


Vilka täcken du har på dina hästar under olika årstider/temperaturer!
På sommaren när det är fint väder brukar de gå utan täcke, när det är runt 10+ regntäcke, runt 0 vintertäcke och när det är ännu kallare ett varmare vintertäcke. På vintern har de även stalltäcke under och i stallet.


berätta hur du gör med hästarnas ben innan och efter hårdare träning och tävling, tex back on track, liniment osv.? :)
Använder mig inte utav något sånt, utan inriktar mig på att stärka hästens ben genom att alltid låta hästarna gå ute minst 9 timmar om dagen samt hela tiden rida på varierat underlag.


När du är iväg och provrider hästar, tar du med dig din egen sadel eller håller du tillgodo med den säljaren har till hästen?
Tar aldrig med mig egen sadel, utan använder den som hästen i fråga brukar ha!


Vad är det absolut bästa du vet med hästarna?
Helheten. Roligt svar, men kom inte på något bättre haha :p


När fick du din första häst resp när började du rida?
Började väl rida när jag var typ 4-5 och fick min första ponny i 6-års åldern tror jag.


Vilken häst har genom tiderna betytt mest för dig, skriv en liten presentation om den med bild?
Än så länge har jag haft tre hästar som betytt något extra.

Samantah, världens coolaste b-ponny. Hon hade bara ett öga och var väldigt liten, men en otrolig kämpe som slogs bland sverigeeliten inom sin kategori.


Minstal, min c-ponny. Hade verkligen världens härligaste personlighet, och hoppade som en gud!


Och Ture såklart. Han har lärt mig så otroligt mycket, och det är med honom jag haft de största framgångarna med på tävlingsbanan.



Hur kommer det sig att du började blogga? ;)
Tror det var så att jag i skolan var tvungen att skriva en riddagbok, men det blev aldrig av. Även då satt jag mycket vid datan, så då kom jag på att jag kanske skulle kunna ha en blogg som dagbok istället! Och på den vägen är det :p


Har ni last bil eller transport?
En 3-hästars transport.


Har du tips på ett par läderbenskydd?
Har inga läderbenskydd så tyvärr. Dock så vet jag att bland annat Dyon har ngra riktigt snygga!

Den bästa tränaren du ridit för?
Tycker alla är bra på olika sätt, och också beroende på vilken häst man sitter på, så kan nog inte svara på den frågan.


Dina förebilder inom ridsporten, både svenska och utländska?
Ärligt talat har jag ingen direkt förebild, mest en mix av flera :p Men i Sverige är nog min favorit-ryttare RGB.

Skulle gärna vilja veta mer om hästar du haft :) och om din systers hästar :p
Här är de flesta av dom hästarna jag haft (dock skrevs det i somras). Om du vill veta mer om min systers hästar kan du läsa HÄR



Har du nått tips hur man ska göra när man blivit hopprädd? Jag har hoppat som högst 85 på en b-ponny men vågar nu inte hoppa 50 på samma ponny ;s är ridskoleryttare...
Försök att inte fokusera så mycket på höjden! Sen är ett bra tips att sätta upp massa höga hinder bredvid, då ser dom man ska hoppa mycket lägre ut :p


vem tar hand om dina hästar när du åker bort, som denna gången tex?
Vi har ju kollektivstall, så vid kortare resor är det dom andra i stallet som gör det. När vi reser bort lite längre tid brukar vi lämna dom till Marcus Westergren.


vad tänker du på när du rider ann ett hinder? jag tycker du rider ann hindrena jätte bra :) Så vad tänker du på för att språnget ska bli så bra som möjligt?
Tänker inte så mycket, utan försöker mest rida på min känsla, så det är jättesvårt att förklara. I svängen brukar jag dock tänka på att ha tryck i galoppen samt att försöka ha hästen på bakbenen.
Tack så mycket :)


Har du inte kvar ditt UF-företag? jag vill köpa en hjälm av er!
Vi håller på att ändra företagsform, så om det kommer igång igen kommer det att vara om minst nån månad.


Hej! Jag undrar ifall du har något tips om hur du klipper dina hästars man, de har så snygga manar! Du skrev att du använde en vanlig piggborste och en sax, men nu är det så att min ponny har en så OTROLIGT tjock man och den är sjukt svår att rycke & det funkar inte med en sån där speciell kniv/sax man kan ha. Men iaf till frågan, har du ngt tips om hur man kan få den tjocka manen så fin som du har dina hästars man?
Jättebra blogg!

Dom hästarna jag har nu har ju ganska tunn man naturligt, så deras man klipper jag bara rakt av. Min ponnyer jag hadde har dock alla haft väldigt tjock man. Ibland så ryckte jag dom med händerna, men oftast klippte jag med en sån här uttunningssax + att jag klippte med en vanlig sax. Har nog inget bättre tips, vet att det var jättesvårt att få det snyggt :p
Tack!



Har du ridit fälttävlan på Ture någon gång? Du kanske har en bild när du rider fälttävlan med Ture eller någon annan häst/Ponny? :)
Nope det har jag inte! Tror tyvärr inte att jag har någon sån bild :(

Hej! Det är så att vi ska köpa häst men jag undrar hur du skulle gjort? Skulle du köpt en Ponny eller Storhäst om du var 16år (17 i år) och 170cm lång? Sulle vara kul att veta! :)
Jag ångrar att jag inte gick över på häst tidigare, så om jag var 16 igen så skulle jag ha köpt häst!


Har en liten försenad fråga.. Om du hade en väldigt mörkbrun häst, nästan svart skulle du fortfarande använda brunt läder? Många tycker ju inte att det passar till mörka hästar? Vad tycker du? :)
Jag tycker det är jättesnyggt! :D



HUR STOR ÄR DIN PADDOCK????? =)
20x60 :)

hej, såg att idyllens legend stog i erat stall på ett vidoinlägg. är han kvar eller såld? isf om han är kvar, länk till annonsen!
Han är såld!


Copycats

Om man nu ska göra en ny stövel, varför gör man en nästan exakt kopia på en som redan finns? Kom igen, den här ser ju nästan på pricken ut som Tretorn Advance - vita ränder, likadan snörning, likadan flärp både där uppe och på hälen. Varför inte göra en egen modell?


Stöveln finns på Horze och kostar 2200:-


Fler "kopior"

Listan kan göras lång! Ridsporten behöver verkligen utvecklas på utrustningsfronten, så jag tycker faktiskt att alla företag borde försöka komma upp med något nytt istället för att bara göra likadant som någon annan redan gjort.


Edit. Visst är det såklart bra att det finns billigare alternativ, har inte heller råd att köpa allt det nyaste och dyraste hela tiden. Men vore det ändå inte roligare om dom kunde göra snygga egna saker? Jag skulle iaf tycka det var mycket roligare, det är bara tråkigt med massa kopior... (fast om det inte synns att det är kopior så gör det ju inget, (typ ÖB-tränset) HAHA ;D)

Sammanfattning av helgen + videoklipp

Jag hade ganska höga förväntningar på denna helg, och jag måste säga att de flesta är uppfyllda! Jag har lärt mig väldigt mycket och fått många bra tips som framförallt kommer vara värdefulla i mitt fortsatta arbete med Zazou. Det är nog med henne den här helgen har gett mest resultat, det var ju hon jag behövde mest hjälp med också. Tycker både Sylve och Lotta var superbra tränare och skulle absolut vilja åka på fler sådana hära kurser i framtiden!



Dag 1


Ture



Haha gillar alla liknelser Sylve gör :p


Zazou




Dag 2

Ture



Zazou


Sen dog kameran :(


Aah är fortfarande så jäkla irriterad på att det inte blev ngn filmning igår. Det var ju säkert dom filmerna som skulle varit roligast att se också, när vi hoppade lite högre. Och Zazou var så himla fin, hon kändes knappt som samma häst som på filmerna ovan...


Sista dagen

Nu har jag precis ridit klart både Ture och Zazou. Idag var det som sagt banhoppning på schemat. Det var en ganska knepig bana. Eftersom ridhuset är så pass litet kommer hindren väldigt fort hela tiden.

Med Ture fick jag hoppa ganska högt, framförallt i förhållande till det lilla ridhuset. Han var jättefin! Dock så hade vi lite problem med en naturfärgad oxer som stod väldigt nära väggen, vi rev den. Men annars hoppade han super!

Zazou var huuuur fin som helst! Kändes som en helt annan häst mot första dagen. Hon var jättelugn och avslappnad, och väntade mycket mer innan hindren. Fick hoppa en 110 bana och hon var klockren, verkligen! Sen hoppade vi några språng på typ 120, och även då gick hon galant. Hon var väldigt försiktig, hoppade väl, och lyssnade på mig hela tiden. Superkul! :D

TYVÄRR så blev det ingen film på någon av hästarna - kamerans batteri är dött. Så jäkla synd! :( Nu väntar en ganska lång bilresa hem.

Dag två

Även idag var det mest småhinder och lydnadsövningar, även om det var lite mer hoppning än igår. Vi hoppade mycket korta kringelikrok-svängar för att få hästarna mjuka och med på hjälperna.

På Ture fick jag fokusera på att:
- få honom snabb i fotarbetet
- inte låta honom få fuska i övergångarna genom att bara vika in huvudet

Han gick bra överlag, var superfin i markarbetet i början! Sen ett tag vid hoppningen blev han lite stressad och började tjafsa sådär med huvudet, vilket enligt mig är ett av våra största problem. Jag frågade Lotta vad det kunde bero på att han gjorde så, om jag var för hård i handen eller något sådant. Hon tyckte dock inte det, utan hon menade på att han gör så för att komma ifrån arbetet. Han har helt enkelt kommit på att det funkar när det blir lite jobbigt. Får nog vara lite tuffare mot honom... I slutet var han iaf jättefin!

Lyckades ladda upp ett litet klipp på honom:



På Zazou fick jag fokusera på att:
- hoppa i ett långsamare tempo så att hon inte får hoppa på fart
- aldrig låta henne bli stark och rinna iväg, utan då direkt göra halt. Jag skulle dessutom göra halt efter varje avslutat bana.
- få henne att gå i ett jämnare tempo
- få henne mer avslappnad i formen

I den individuella framridningen var Zazou superfin, jätteavslappnad och kändes väldigt trevlig att rida. Sen när själva gruppframridningen började och det blev trångt med alla hästar, blev hon direkt spänd och stark. Vid hoppningen skötte hon sig bra, men hon blir som vanligt väldigt pigg. Lotta underströk hur viktigt det är att jag iom detta alltid vid det vardagliga arbetet tänker på att hon ska hoppa i ett väldigt lugnt tempo. Det blir ju lätt med pigga hästar att man släpper iväg dom lite och låter dom hoppa på fart.

Både Lotta och Sylve har spontant påpekat att hon hoppar bra, med god teknik och mycket spänst och kraft i sprången, men att det såklart är mycket jobb kvar med henne. Det sistnämda känner jag ju själv, hon är ju lite efter i utvecklingen för att vara 6, men det var verkligen roligt att de båda verkar tro att hon kan bli en bra häst i framtiden! :)

Imorgon hoppar vi för Sylve igen. Tror det blir lite mer banhoppning då!



Första dagen

Nu är det första träningspasset avklarat. Vi gjorde mest lite gymnastikhoppning och sånt. Måste säga att det var två väldigt tuffa pass (framförallt det med Zazou, shit vad jag (och hon) fick jobba!), men även oerhört givande! Saker som Sylve sa i det här passet med Zazou kommer hjälpa mig så himla mycket i det framtida arbetet med henne! Även fast det var lite svårt och jobbigt, det kom verkligen fram hur mycket det är kvar att jobba med, så ångrar jag inte en sekund att jag tog med henne. Hon gjorde ju allt jag bad henne om, men inte alltid på rätt sätt kanske haha :p

Det jag framförallt måste tänka på mer när jag rider är:
- Min sist. Framförallt i trav är den för "flaxig" och ostadig. Sylve jämförde mig med en sån här klippdocka/spratteldock eller vad det heter haha. Det är framförallt mina ben som måste ligga närmare hästens kropp, och jag måste vara närmare sadeln när jag rider lätt. 
- Måste vara mycket mer konsekvent och kräva mer av Zazou. Jag är många gånger för mesig helt enkelt!
- På Ture ska jag försöka tänka mer framåt, ha lite mer energi. Det ska inte vara så att han tar ett galoppsprång idag, och ett imorgon, utan allt ska hända snabbare.

Sen var det såklart massa andra saker också, men dessa är nog grundpelarna eller vad man säger.



Videosarna kommer när jag kommer hem. Internetet här är så jäkla segt, så det funkar inte att ladda upp dom.


Imorgon ska vi tydligen träna för Lotta Björe, kul :D


Lite svar

När är nästa tävling?

Förmodligen nästa helg :D

 

När hade du tänkt börja tävla Zazou?

Samma som ovan.

 

Vad har du för kamera?

Nikon D80

 

Jo jag undrar om det är ett tvådelat eller rakt pelham som du rider Ture på? :) Sen, har du provat eller funderat på att byta till någpt annat bett eftersom han kör upp huvudet så? Eller bara gör han så oavsett? :P Jätte bra blogg förresten och du är så himla duktig och har jättefina hästar! :D

Det är ett rakt pelham. Har faktiskt funderat på det flera gånger, men aldrig kommit till skott. Dessutom så känns det dumt att byta när han ändå går så pass bra, är lite rädd för förändringar på det sättet ibland :p Tack så jättemycket!


Vilken härlig bild! Vad tog ponnyn vägen?:)

Tack :) Menar du Nocke nu eller Lizza eller vem menar du? :p Nocke har iaf min lillasyster tagit över, och Lizza är såld!


jag undrar bara, du var väl en av jurymedlemmarna i tävlingen som libresse hade. när presenteras vinnaren egentligen? :)

Den är presenterad redan, kolla på Libresse hemsida så ser du vem som vann!



Det är verkligen jätte intressant att läsa din blogg, även om jag personligen endast rider dressyr. Det är jätte roligt att du uppdaterar så ofta. Läser endast en dressyrblogg och hon uppdaterar nästan bara varannan vecka.

Nu till mina frågor (som kanske ställts förut), När bestämde du dig för att helhjärtat satsa på hoppningen? Har det alltid varit en självklarhet, tycker du det är för "tråkigt" att rida dressyr? Vilka dressyrövningar (typ sidvärtes, galoppombyten osv) övar du regelbundet med dina hästar?

Superkul att du tycker det :D

Det var väldigt tidigt. Har alltid tyckt att det är mycket roligare än dressyr! :p Dom dressyrrörelserna jag tränar mest är nog öppna, sluta, skänkelvikning och galoppombyten. Sedan gör jag ju såklart mycket övergångar och allt sånt också.


vad gör du på vardagen?

Har skrivit lite vad jag gör utanför hästarna här

 

Heej, vi funderar på att köpa ny tävlingshäst efter sommaren. Men hittar inga bra sidor att kolla anonser. Har du ngr tips på bra sidor? Var brukar du söka när du ska köpa ny häst? :)

Jag kollar mest på hastnet.se, men även på bukefalos.se och i Ridsport :)


varför är det just hoppning du har fastnat för, och inte tex dressyr eller fälttävlan?

Har alltid tyckt att hoppning var roligast helt enkelt! Vet faktiskt inte varför :p



hej! jag har en liten fråga.. eller 2 faktiskt

1: jag suger på att knoppa... kan du typ lägga upp en bild hur det ser ut efter du har knoppat :)

2: hur många gånger har du ramlat av????


1.Sitter vid fel dator, så har tyvärr inga bilder här, men kan göra det ngn annan gång :) Kan ju säga att jag också suger på att knoppa förresten :p

2. Har inte räknat faktiskt, men det har nog blivit en helt del gånger!



brukar du gå banan själv när du tävlar?

Yes, nästan alltid (om jag inte går med någon kompis)

 

Brukar du ha någon kompis med dig när du tävlar? Eller brukar det bara va din mamma och du på tävlinga? =) Älskar din blogg :D

Nja, inte ofta men ibland. Oftast är det bara jag och mamma. Va kul :D



Hej!

jag har några frågor, i sommras var dina hästar väldigt blanka. framför allt Lizza! men ture också, även nu. hur får du dom så? ryktar du mycket?

Nja, jag ryktar inte så jättemycket. Tror det mest beror på att dom får rätt foder samt mår bra och får vara ute mycket. Då brukar pälsen bli fin också :)


Sen har jag en fråga, har du något tips hur man får inspiration att gå ut till stallet när man egentligen itne har lust. jag har testat allt när jag verkligen inte har någon lust, tänka på tävling träning som jag ser framemot, tänka på non bra ryttare som skulle gått ut som ajg vill bli som, eller att hästen lider för att jag itne går ut. men inget funkar då jag har en dag då jag itne har någon lust. så har du något tips? föresten är din BLOGG RIKTIGT BRA! :)

Jag brukar göra just så som du säger - tänka på tävlingarna och att det är bra för hästen. Jag tror att man helt enkelt får acceptera att man inte alltid har världens inspiration, utan det går lite i vågor, iaf för mig. Sen tycker jag oftast att det är roligt när jag väl är ute, det är bara att komma ut som brukar vara jobbigt. Så jag försöker tänka på det, då brukar jag få lite mer lust iaf. Tack så jättemycket, vad glad jag blir :D


Hinner tyvärr inte svara på fler frågor just nu, gör det så fort jag får tid! Dessutom så blir jag galen på den här datorn! Allt går så jäkla segt, och bara hamnar huller om buller hela tiden. :( Men som sagt - resten av svaren kommer vid ett senare tillfälle! (förmodligen efter helgen) Nu ska jag sova, ska upp jättetidigt imorrn!

-

idiot du sa precis att Z hade vilat jätte många dagar, hur jävla bra är det då att ta med en omusklad unghäst till en träning som dessutom har ståt flera dagar??????? förklara gärna

Svar: Vet inte varför jag ens svarar på den här "frågan", men var bara tvungen. Blir lika förvånad varje gång jag ser såna här kommentarer. Egentligen är det ju en ganska befogad och intressant fråga, men när man formulerar sig på det sättet undrar jag vad man egentligen vill få ut av det man skriver...

Aja, kan väl förklara som skribenten så snällt ber mig att göra. Att Zazou fick några dagars vila är inget jag ser som en nackdel (som jag skrev förut), utan jag tror det är bra för lite orutinerade hästar att få en kort paus från arbete ett tag rent psykiskt. Några dagars vila är ju absolut inget en häst berörs av fysiskt, dvs. om det sker vid ett enstaka tillfälle likt detta.

På frågan låter det nästan som om hon inte har en enda muskel på kroppen, men hon är ju faktiskt fullt igång och rids 5-6 dagar i veckan. Även innan jag köpte henne var hon i bra form, hon tävlade och tränades som vilken häst som helst. Visst behöver hon mer muskler på många ställen, men hur ska hon kunna få det om jag inte tränar? Hon är ju dessutom inte 4 år utan hon är faktiskt 6, så hon är ju absolut färdigväxt och allt sånt kroppsligt, och även i så pass bra form att hon är redo att börja byggas upp till full styrka.

Så jag ser faktiskt ingen som helst anledning till att ifrågasätta varför jag skulle ta med henne? Snarare tvärt om, det vore ju ganska dumt att inte göra det. Jag vill ju verkligen komma igång med henne nu, hon ligger ju redan efter i utvecklingen åldersmässigt så vi har mycket att ta igenom om man säger så!

Zazou och hennes förra ryttare på hennes första utomhustävling, maj 2009. Källa


Har jag slagit i huvudet?

Nu är allt färdigpackat inför imorrn. Åker redan klockan 8. Fick något ryck att smörja dom flesta av mina träns också :O Det är verkligen inte varje dag som det händer! Kommer inte ens ihåg när jag smörjde dom sist. Det är verkligen i klass med mockning på tråkighets-skalan, om inte ännu längre ner...

 

Fv: 2 CWD bröstor, kommer-inte-ihåg-märket träns, CWD träns med Glen Gordon nosgrimma (orginalnosgrimman är på lagning), ÖB träns, Dyon the Difference träns


Dagens ridpass

Blev lika dant som igår - jag red Zazou och mamma red Ture på volten.

 

Zazou var fin även idag! Nu är det sånt där dåligt underlag på volten igen, så blev inte ett jättehårt ridpass, men det var nog bara bra eftersom hon har en ganska händelserik helg framför sig. Ska bli så himla kul att se hur hon sköter sig! Om det går bra blir det förmodligen vår tävlingsdebut nästa helg :)

 

Stackars Zazou är jättekänslig för skav just nu, får tom skav av tyglarna.

 


Det blev ingen ny polle :(

Besiktigade faktiskt en häst idag. Ett superfint 8-årigt sto som jag tror besitter en väldigt hög kapacitet. TYVÄRR gick hon dock inte igenom :( Supertrist, verkligen!!! Så nu blir det att leta vidare...

Nu sitter jag i skolan och väntar på att min buss ska gå. Sen ska jag ut och rida samt packa allt inför imorrn. Tar med både Zazou och Ture :)

Kurs för Sylve

Imorrn ska jag till Jump Club på en helgkurs för Sylve Söderstrand. Ska bli superkul :D Sylve blev ju årets tränare i Norge år 2009 för att ha tagit det Norska hopplandslaget till stora framgångar.

Det blir första gången jag tränar för honom, men har hört att han ska vara väldigt bra. Är det någon här som tränat för honom? Någon kanske tom ska på kursen i helgen? :)



Dagen ridpass

Jag red Zazaou och mamma red Ture på volten.

Zazou kände faktiskt superfin! Blev lite förvånad, trodde hon skulle vara väldigt spänd och pigg idag iom alla vilodagar, men hon lyssnade jättebra! Dessutom så kände jag så fort jag tog tyglarna att hon sökte sig framåt neråt, den känslan har jag aldrig riktigt haft på henne förut. Det har mest varit så att jag fått jobba mig till det.



Just det, jag skulle ju skriva vad jag tyckte om stövlarna efter att jag använt dom lite. Idag var det typ -10 grader när jag red, och jag frös ingenting om fötterna, så än så länge är jag supernöjd!

Back Home

Nu är jag hemmaaaaaa. En liten ledtråd till vart jag var:


Det hade alltså ingenting med hästar att göra, utan en ren familjesemester helt enkelt :)

Så nu är jag jättesugen på att gå ut att rida! Stackars Zazou har vilar jättemånga dagar nu... Fast egentligen tror jag att det bara var positivt, hon har ju gått ganska mycket på sistånde så det var ganska lägligt med några dagars välförtjänt vila.

Får se om jag hinner svara på era frågor ikväll, har lite skolarbete att ta igen. Annars gör jag det imorrn. Ett inlägg om dagens ridpass lär iaf komma upp lite senare!

Borta = frågestund

Först måste jag bara säga att jag är så otroligt glad över era fina kommentarer! Även fast det inte har gått så bra alls den här helgen, och jag vissa gånger har ridit väldigt dåligt, så har ni varit så himla snälla och positiva! Tack!

Såg att jag har besöksrekord idag också, shit vad kul! :D :D :D



Nu kommer jag att åka utomlands ett par dagar, kommer inte hem förrän på onsdag kväll... Men ni får ha det så jättebra, och om ni undrar något (hästrelaterat) får ni gärna ställa frågan i kommentarsfältet så svarar jag på så många jag hinner när jag kommer hem! :)



-



Hej!
Har några frågor du kanske skulle kunna ta upp i ett blogginlägg eller liknande?
1. Har du något knep hur man kommer ihåg banan bättre, om man t.ex. har lätt för att glömma den när man väl ska starta?
2. Hur har du blivit så bra på att taxera? Kommer det automatiskt ju mer man hoppar, eller vet du om det finns någon speciell övning man kan använda sig av?
Tack på förhand :)

Svar:
1. Jag brukar nästan alltid bara gå banan en gång, men sen gör jag alltid så att att jag "rider" banan i huvudet flera gånger. Det tycker jag är jättebra! Sen brukar jag tänkta banan i olika former, dels i siffror, alltså hinder 1, hinder 2, osv., men också bara själva hindren, enbart efter hur dom ser ut och var dom står. Sen brukar jag även tänka den olika snabbt, några gånger långsamt hinder för hinder, gå igenom banan väldigt noggrant Efter det brukar jag tänka den så snabbt jag kan några gånger, för när man väl är på banan går ju allt väldigt snabbt.

Det bästa sättet att komma ihåg en bana är nog helt enkelt att nöta, nöta och nöta. När man väl går in på banan så ska man kunna den så bra att man inte behöver tänka på vart man rider, utan att det bara kommer automatiskt. Den ska liksom sitta i bakhuvudet, så bra att man bara kan koncentrera sig på hästen och sin ridning.



2. Har svarat på denna fråga förrut, men kan ju svara igen :)

Jag tror faktiskt att man till viss del föds med en förutsättning, vissa har lättare att se avstånd och andra har svårare med det. Men sen tror jag självklart att man oavsett vad kan träna upp och förbättra sin känsla! Ju mer man hoppar, desto lättare blir det att se avstånden.

Ett bra sätt att träna på att lägga hästen rätt utan att slita för mycket på den att lägga upp massa bommar på volten, och sedan lägga in dom i det vardagliga markarbetet. Man kan även med lite fantasi träna på denna känsla när man rider ut. Man kan till exempel sikta in sig på en grästuva, sten eller vad som helst, och sedan bestämma antal galoppsprång dit samt hur man vill att hästens ben ska vara när man når fram.

Inte vår helg...

I 135 så fick vi ett väldigt förargligt nedslag på första hindret. Fattar inte varför vi skulle riva det för, så himla irriterande! Framförallt eftersom han kändes toppen efter det!




Även felen i klassen efter kändes hur onödiga som helst. Först rev vi 4:an, vet inte riktigt varför faktiskt. Tycker vi kom bra, men han fick inte med sig bakbenen. Sen på hinder nr 7, som var en kombination, så stannade han!? Första gången han stannar med mig sådär framför ett hinder. Jag kände för sent att vi inte skulle få något bra läge - antingen skulle vi komma in för stor i alldeles för hög fart, eller så skulle vi komma alldeles för nära och förmodligen inte räcka ut över den ganska stora oxern. Det blev lite väl mycket i handen, så jag kom aldrig till ridning och han la på en tvärnit. Dock väldigt olikt honom! Tror faktiskt att osäkerheten efter "kraschen" igår fanns kvar lite gran. Även fast det kanske inte alltid syns, så är han nämligen väldigt känslig och blir lätt osäker och stressar upp sig. För övrigt kändes han i alla fall hur fin som helst - försiktig och hoppade väl.



Även fast resultaten alltså inte har varit dom bästa, så är jag faktiskt ganska nöjd med dagen. Jag gjorde ett par missar, och Ture var inte alltid helt med på noterna, men det var ju trots allt första tävlingen för året. Det som gör mig så irriterad är dock att alla fel kändes så himla onödiga! Rundorna kändes liksom jättebra överlag, men så var det några smågrejer som ställde till det. Det var ju dom felen jag hade som mål att få bort i år... Aja, det här var inte vår helg helt enkelt!

-


Vad har du för kavaj? Den är rå snygg :)

Svar:
Tacktack, den är superskön också! Det är nämligen en sån här soft-shell kavaj eller vad det heter. Den har sånt här strechigt tyg som andas och är vattenavstötande. Ärligt talat vet jag inte exakt vad modellen heter, men det är en Kingsland i alla fall. Tror den heter Technical eller något sånt, och kostar en bit över femtusen om jag inte minns fel.

Jag är som sagt jättenöjd med den! Jag älskar att den är så strechig, det känns som att rida i en tröja. Den har dessutom superbra passform och passar framförallt mig som är lite längre väldigt bra. Alla andra kavajer jag provade var antingen för stora i "kroppen" eller för korta i armarna :p

Hittade ingen bild på den, men den ser ut ungefär som Kingsland Classic Lady fast i ett annat material.


Hemma från en midre lyckad dag

Red ju en 140 idag, och ramlade som sagt av. Så jäkla irriterande, för han kändes jättefin innan dess! Hade en bra tid på gång också (det var en A:0a). Fick till en bra sväng på hindret innan, dock så fick han hoppa av lite stort. Efter det gled det iväg lite i nästa sväng, vilket ledde till ett grovt missförstånd på efterföljande hinder (som egentligen nog var bland det enklaste hindrena på banan). Stackars Ture hade ingen chans att hoppa! Det är nog det grövsta missförståndet vi haft på ett hinder någon gång, så ni förstår inte hur irriterad jag är på mig själv! Aja, Ture kändes ju som sagt klockren innan dess, så nu ska vi glömma bort det och ladda om så går det förhoppningsvis bra imorrn :)


Jäkla klantarsel...

2f5c7645d8a25db16c92142e73da3584.png

Kolla varifrån!

Jäkla klantarsel man är då, ramlade av :p Så nu har vi bytt klass till 135 och kanske 140 imorrn, och sitter i bilen påväg hem (efter att ture fått sova en stund i boxen). Nu är det bara att ladda om batterierna och fokusera på morgondagen istället!


Då åker vi iväg

Idag blir det en 140, vilken är avgörande för vilken klass jag startar imorgon. Håll tummarna för oss :)


Ang säkerhetsväst

Denna diskusion har varit uppe förut i min blogg - ska man eller ska man inte ha säkerhetsväst? Har skrivit lite om hur jag sälv ser på saken, och några läsare har skivit deras egna åsikter och erfarenheter. En del menar på att säkerhetsvästen många gånger snarare stjälper än hjälper, medan andra tycker att alla alltid borde rida med väst. För att komma till inlägget, tryck HÄR (dock ca ett halvår gammalt, så idag ser jag väl lite olika på några saker, men i grund och botten har jag kvar samma åsiker). Dela gärna med er av era egna tankar, det är alltid lika intressant att läsa!


Förra året i Belgien - utan väst. I Sverige är ju säkerhetsväst ett måste vid hopptävlingar för ungdomar upp till 18 år. Utomlands har dom inte alls hakat på den regeln, utan där är det helt upp till en själv.

Toggi gummistövlar

Har inte haft några bra lite varmare stallskor under hela vintern. På våren/hösten bor jag praktiskt taget i mina gummistövlar, men dom är ju aldeles för kalla nu. Så idag hittade jag något superbra - fodrade gummistövlar! Enligt mig är gummistövlar helt klart den bästa skon att ha i stallet! Lätta att rengöra, bekväma att gå och mocka i, och även supersköna att rida i. Dessutom är dom lätta att ta på och av, och man blir aldrig blöt om fötterna.

Dom jag hittade i dag var verkligen jättebekväma + att dom var lite nättare än vad gummistövlar brukar vara. Det är mycket bättre när man ska rida och sen är det ju snyggare också. Dock så var dom väldigt dyra för ett par gummistövlar, typ 1000:-, men kunde inte låta bli att köpa dom ändå. Kan ju utvärdera senare om dom var värda priset ;)




Årets första start

Hoppade som sagt en 130 idag. Vi var lite sena, så jag hann inte gå banan utan kunde bara titta på typ 3-4 ekipage. Men det gick bra ändå, vi var nolla :) Ture kändes kändes lite småstark ibland, men annars var han jättefin! 130 käns så himla lågt på honom nu! Det var en A:0a, men red inte alls fort utan ville bara få en bra runda inför helgens större klasser. Det räckte iaf till en placering! :)





Btw, gud vad skönt det var att hoppa utan väst! Måste säga jag knappt känner igen mig själv på filmen - nu ser jag ju inte längre ut som ipren-mannen, haha!

Nu åker vi...

... till årets första tävling :) Uppdaterar med resultat ikväll!

Banskissen för klassen jag ska hoppa idag:


Varför sitter jag uppe för?

Ska ju upp om bara några timmar och åka iväg och tävla som sagt. Sömn är ju en väldigt viktig del av en idrottares prestation, men det är något jag är väldigt dålig på att göra... Eller på morgnarna går det bra, men såhär på kvällen blir det alltid att jag är uppe alldeles för sent. Jag önskar verkligen att jag vore morgonpigg, det är ju en klar fördel när man är hästmänniska!

Kikade runt lite på några bloggar, och hittade ett videoklipp som jag tyckte var lite roligt på Jacquelines blogg.

Malin Baryard-Johnsson som tydligen var med i Blåsningen i 3:an för några år sedan. Gud vad liten hon ser ut att vara, och blåst blev hon ju helt klart, haha! Bara jag som tycker hon passar bättre i den frillan hon har nu förresten? :p


Idag känns det aldrig som om dom skulle ta med någon ryttarstjärna i sånna här program. Det tycker jag är jättetrist! Varför kan inte dom få lite mer uppmärksamhet i media för?

Helgens starter (?)



Obs. Startar endast 150 om han känns riktigt bra i de förgående klasserna. Förmodligen blir det så att jag byter till en lägre klass. Anledningen till att jag gärna skulle vilja hoppa det är att detta är den enda tävlingen jag kommer kunna vara med i innan inomhus SM, och jag skulle gärna vilja att vi hade en 150 i kroppen tills dess. Men som sagt - då måste han kännas klockren i 140!

Dagens ridpass

Mamma var iväg med Zazou i ett nytt ridhus idag och red. Det gick tydligen bra! Tror det är bra för henne att vara i så många olika ridhus som möjligt, hon har ju inte varit ute och åkt så mycket.

Jag själv red Ture på volten. Red bara en jättekort stund, typ en kvart. Rider ju alltid bara en kortis dagen innan tävling, och idag var det mycket snö också så ville absolut inte rida för länge. Detta ridpass är ju alldrig till för att stärka eller utbilda honom, utan endast för att checka att lydnaden sitter där den ska + att lösgöra honom lite.

Sen friserade jag Turis lite med. Nu är det slut på "bara-gå-hemma" perioden, och när han ska ut och vistas bland lite folk så måste han ju se lite välvårdad ut :p



















Veckans övning - raka vägen

Den här övningen är nyttig för hästar som vinglar och/eller hoppar till vänster eller höger.

Övningen består av tre hinder efter varandra, med lodräta bommar emellan för att hjälpa hästen att hålla sig rak. Börja med att lägga bommarna i höjd med hinderstöden, och flytta sedan in dom efter hand mot mitten.








Källa: Övningar och banor för hästhoppning



Dagens ridpass

Kom iväg till ridhuset idag :) Hoppade lite med båda pollarna. På Ture tog jag dock bara några få språng, han ska ju tävla hela helgen. Han hoppade inte riktigt lika bra som sist vi hoppade, men han kändes ändå helt ok. Och vet ni vad? Jag hoppade faktiskt med teknikskydden för första gången, men jag kände/såg ingen som helst skillnad faktiskt :p

Zazou kändes finare emellan hindren idag, men hade inte riktigt samma spänst i sprången. Tror att det kanske var pga att jag inte satte lika mycket tryck i henne. Men hon skötte sig trots allt jättebra!

Har klippt ihop en kort film på båda hästarna, först Ture och sen Zazou. På Ture hoppar jag ca 140, och på zazou runt 120.:



Brukar ju vanligtvis inte hoppa så högt som 140 hemma, men eftersom jag ska tävla i helgen så kändes det nödvädnigt. Det är ju lite oschysst mot Ture att komma dit och hoppa dom klasserna när han knappt hoppat dom höjderna på flera månader. Lite förberedda måste vi ju vara.


Lite mer angående whiteboarden

Har läst igenom alla kommentarer, och har sett att några av er tror att det trots allt kan vara fukten. Hoppas verkligen att det är det! Det är dock vissa saker som gör att jag tvivar. Till exempel detta:



Hur kom dom strecken dit då? Det kan ju inte ha runnit från något eller? Ovanför är det ju bara ett "a" som fattas i "alla", men borde ju inte kunna bilda allt det där strecket? Det som det ska stå där efter "Är" är "i Indien".

Aja, nu ska vi iaf tillta vissa återgärder för att se om det är en oinbjuden person som är inne i stallet. Tänker inte skriva vad, för denna kan ju trots allt läsa här... Men tack så mycket för alla tips!

Läskigt!

Vi misstänker att det är någon som är inne i vårat stall på nätterna.

Vi har en sån här whiteboard i vårt stall där alla kan skriva meddelanden till varandra. Så tre gånger nu under de senaste två veckorna har vissa meddelanden ändrat sig och sett jättekonstiga ut. I början trodde vi att det kanske kunde vara fukten, eller att någon råkat smeta ut texten. Men vi har blivit mer och mer misstänksamma, och i morse när mamma kom ner till stallet så var det ännu ett konstigt meddelande som gjorde oss säkra på vår sak - någon oinbjuden gäst är inne i vårat stall på natten. 

Jag och mamma var nämligen ute sent igår och red samt nattade hästarna. Tidigare under dagen hade mamma skrivit ett meddelande där hon välkomnade inackorderingarna till stallmötet idag. Det såg helt normalt ut när vi gick upp från stallen ca kl 22. Sen i morse när mamma kom ner till stallet så såg det ut såhär:



Någon har flyttat bokstäverna helt huller om buller och ritat egna streck :S

Såhär såg ett liknande meddelande ut för någon vecka sen:

Helt oläsbart!

Det här måste ju vara gjort av någon människa. Usch vad läskigt att någon är inne i vårat stall på natten! Och hästarna mår ju inte så bra av att bli väckta sådär. Uschuschusc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det är verkligen ASläskigt det här!


-



Idag blir det svar på två frågor

Jag blev lite nyfiken, tävlade du Ture 11 dagar efter att ni köpt honom? 
vad startade du för höjd med honom första gången? :)


Svar: Yes det gjorde jag. Hopptränade en gång innan, och tyckte vi kändes redo för det. Hoppade två stycken 110. Vi var nolla i båda, men det var inte världens snyggaste rundor direkt :p

En film från en av dom:

2 år med Ture

Vet ni vad jag kom på idag? Här om dagen hade jag haft Ture i exakt två år, närmare bestäm den 30 januari. :)

Den första bilden jag såg på Ture - annonsbilden


Första dagen han var i vårt stall





8 februari 2008




Vår första tävling, 10 februari 2008.


2 år är lång tid, men samtidigt känns det som om det gått så fort! Det har varit otroligt lärorika och lyckade år, och jag är verkligen glad att vi köpte just Ture för två år sedan!

Dagen ridpass

Jag och mamma red på volten idag. Jag på Ture och hon på Zazou.

Mamma tyckte att hon kände jättestor skillnad på Zazou sen sist hon red henne. Hon kändes mycket lugnare och trevligare i formen. Kan inte annat än att hålla med - hon har tagit ett steg framåt på sistånde! Fast hon kan ändra sig lite från dag till dag också, ena dagen kan hon vara superlugn och fin, men andra dagen kan det kännas som om man är tillbaka till där man började igen. Typ om man rider på morgonen, då brukar hon vara mycket jobbigare. På kvällen efter hon fått kvällsmat brukar hon vara som bäst faktiskt! :p

Ture kändes fin. Lydig och mjuk samt lagom pigg. Får se om vi lyckas komma iväg imorrn till ridhuset för att hoppa lite. Hoppas verkligen det! Annars blir det ingen mer hoppning innan tävlingen...


Idag blev det ännu en bild från arkivet - Tures öga haha. Börjar verkligen få brist på bilder!

FAVORIT...

...TRÄNS

Det måste nog vara mitt CWD träns. Jag tycker det är jättesnyggt + att det verkar vara bra läder. Dock så är mönstersömmarna lite trasiga på nosgrimman, så den är på lagning i nuläget.



Jag gillar även mitt Glen Gordon träns. Det blir extra snyggt med ett Swarovski pannband tycker jag.

Ingen ny sadel, men lite nya saker

Nu är jag hemma från sadelutprovaren. Vi brukar åka till ett ställe som heter Mustang, så även idag. Både Prestigen och Equipen låg bra på Zazou, så det blev ingen ny sadel. Dock så blev det istället en ny lädergrimma till Ture och en fårskinnsvojlock till Zazou. Hon är nämligen väldigt känslig för skav just nu, så hon får skav där sadeln ligger. Men förhoppningsvis inte länge till ;)

Catago lädergrimma, 300:-



HorseDream fårskinnsvojlock 1750:-





Hiss och diss



I helgen är det tävling :D

Idag ska vi iväg till sadelutprovaren.

Charles Owen AYR8 leather. Vill verkligen ha en sån!


Ni läsare, tack så jättemycket för alla snälla kommentarer jag fått på sistånde!

En hemlig sak, haha ;)






Snön försvinner ju aldrig!

Dom nya veredusstövlarna. Tycker inte dom ser särskilt snygga ut faktiskt. Men dom kanske är snyggare i verkligheten



Jag kommer inte kunna gymma imorrn. Måste verkligen komma igång med det snart!

RSS 2.0