Frågestund

Har verkligen inget att skriva om för tillfället, så vi kör en liten frågestund tycker jag :) Svarar på frågorna ikväll eller imorgon.


Varmt!

Shit vad varmt det är idag! 28 grader i skuggan, helt sjukt! Är det så hos er också?

När det är så varmt brukar jag nästan alltid vänta med att rida tills på kvällen, men idag var jag tvungen att rida nu på förmiddagen för jag ska bort ikväll. Red Lito, Zazou och Joey, dock lugnt eftersom vi alla höll på att svettas ihjäl. Fast det är nog inte helt fel att rida mitt i värmen någon gång ibland, för ibland händer det faktiskt att man tävlar på såna här dagar (och då kan man ju inte välja när man kan rida) så då kan det vara bra om både en själv och hästarna är lite vana vid att arbeta i värmen.Bilder på Zazou från Siggesta

Fotograf: Amanda GullströmDuktig häst

Hoppade lite med Joey här om dagen, han var superduktig! Avslutade med en liten bana på 1 meter, och det kändes jättebra. Mamma tog lite bilder:Jag lever!

Hoppas ni har haft en jättebra midsommar allihopa :)


Bild från förra året


Hemma igen

Det gick väl sådär, Ture var fortfarande lite halt. Nästa grej är att han ska tillbaka om en vecka och utraljudas.

Något ute SM i år blir det iaf med största sannorlikhet inte :( Egentligen skulle vi kunnat rida igång honom nu och satsa helt på det, så pass lite halt var han enligt veterinären. Men så viktigt är det faktiskt inte. Tycker det är så tråkigt med såna människor som bara fokuserar på tävlingarna och knappt på hästen. Ibland känns det nästan som om de ser hästarna som maskiner. Vill absolut att Ture ska vara 100% frisk innan jag börjar sätta igång honom igen. Att ta det ansvaret tycker jag faktiskt är det minsta man kan göra för dessa underbara djur, så som dom kämpar för oss.Är med ture på kliniken. Tänk vad skönt om...

lgim0041 (MMS)

Är med ture på kliniken. Tänk vad skönt om han skulle vara frisk nu. Eller åtminstonde om de kunde fastställa exakt vad som är fel!


Idag motionerar vi alla hästar samtidigt =...

lgim0035 (MMS)

Idag motionerar vi alla hästar samtidigt = väldigt effektivt ;) Jag på joey, min syster på ture med nocke (min gamla d-ponny) i släptåg och mamma på Zazou med lito bakom.


Från tidningenridsport.se

Tips om ridsportbloggar

Det finns många som bloggar om hästar och ridsport, både kända och mer okända personer. RIDSPORT tänkte presentera några särskilt läsvärda bloggar, gärna från okända personer, i en artikel framöver.

Följer du någon blogg som du tycker är bra? Den kanske är välskriven och underhållande, eller provocerande och skapar livlig debatt? Tipsa oss och skriv gärna en kort motivering till varför just du tycker att bloggen är bra.

Skicka ditt tips till 
ridsportbloggar@gmail.com senast den 30 juni.Hittade det här inlägget på tidningenridsports hemsida. Tycker det ska bli jätteroligt med en sådan artikel, kul att hästbloggarna har möjlighet att hamna lite i rampljuset. Det är ju roligare ju fler bloggar som kommer med, så tycker alla ska skicka in lite tips till dom. Det har jag gjort iaf :)

Lite bilder från idag
Såg jättrolig ut haha :pDet har blivit väldigt mkt bilder på sistånde, men jag antar att det inte är något ni dör av :p


Härlig dag!

Idag var jag igång tidigt, så har redan hunnit rida Lito och Joey samt gått en promenad med Ture. Annars brukar jag alltid lyckas skjuta upp ridningen till sent på kvällen, men det ska det vara slut med nu! Det är så himla skönt att vara klar tidigt ju.

Nu är det bara Zazou kvar alltså. Tänkte rida henne på ängen, och förmodligen ta lite somriga bilder (kanske till en ny header?).Dagen

Kom precis in från en skogstur med Joey. Innan var jag ute och tog lite bilder på Zazou och Lito i sommarhagen (Ture och Joey går i en annan hage för tillfället för dom håller på att avmaskas). Vi släppte ut hästarna där för någon vecka sen, och dom verkar stortrivas! Det är en jättestor hage med massor av gräs och en liten å igenom, superfint, så förstår att dom trivs. Nackdelen är att hästarna brukar bli lite väl runda om magen :p Men för Lito vore det bara bra, hoppas verkligen han lägger på sig lite nu!
Zazou


Börjar den här dagen med...

...en fin bild som Karin skickade till mig. Tacktack :)


-Jag har en fråga. Vet du någon som sysslar med dressyr som har en blogg? Tacksam för svar:)


Har inte så jättemycket koll på dressyrbloggar faktiskt, så även jag skulle tycka det var roligt att hitta flera. Om det är några här som sysslar med dressyr och har en blogg får ni jättegärna kommentera här och kanske skriva en liten kort presentation om dig och din blogg så har vi andra förhoppningsvis några nya bloggar att följa sen :)

Breeders

Mitt främsta mål med Zazou det här året är att hon ska gå stadigt i 130. Och en stor, jätterolig bonus vore om vi lyckades kvala till Breeders för 6-åringar på flyinge i höst. Det har nästan känts lite för tufft för att ha som mål, men nu när hon går så bra och känns så säker i 120, så kanske ska börja våga ha det som ett lite mer konkret mål. Då måste hon ju dock kännas väldigt bra i 130 eftersom banorna där är väldigt tuffa.

Idag bestämde jag mig iaf för att ta det första steget och anmälde henne till 130-debuten. Om allt går som det ska så är den tänkt att äga rum om ca en månad, och jag hinner starta både en 125 och ett par till 120 innan dess. Sen så skaffade jag faktiskt även ett deltagarbevis till just Breeders.
Kvalreglerna för 6-åriga hästar dit ser ut såhär:


6-åriga hästar
1 mars – 3 oktober 1,20 - 1,30-hoppning avd B

OBS!
Det är endast tillåtet att tillgodoräknas sig kval för starter gjorda i avd B.


Kvalificering till final omgång 1:


Startberättigade i finalomgång 1 är de 6-åriga hästar som genomfört 1 felfri grundhoppning i 1.20 hoppning (kan ersättas av 1.25 hoppning eller 1.30 hoppning) samt 2 felfria grundhoppningar i 1.30 hoppning av 8 kvaltillfällen.Jag har bestämt mig för att verkligen inte stressa upp henne i klasserna bara för att kvala in dit, så viktigt är det faktiskt inte, utan vi tar det lite som det kommer. Det vore som sagt en jättestor bonus om vi kom med. Men vi har ju alltså till oktober på oss, så helt omöjligt borde det inte vara :)


Tävling Mariefred

Hoppade en 120 på båda hästarna.

Lito
Han kändes som vanligt ganska taggad på framhoppningen och hoppade fint. Sen när jag kom in på banan gick jag runt till alla tittiga hinder som jag brukar göra. Hoppade igenom hela banan felfritt, och allt kändes jättebra, fram till hinder nummer 7 som var ett vanligt räcke med en vattenmatta under (fylld med vatten). Där tog det tvärstopp flera meter innan! Gick fram hela vägen till hindret igen och lät honom stå där och kolla några sekunder. Sen red jag an igen, och han gjorde exakt lika dant en gång till! Jäkla fjanthäst säger jag bara! Har liksom hoppat vattenmatta massor gånger innan med honom, har till och med en hemma, och då har han minsann inte reagerat, inte brytt sig alls. Vet inte riktigt vad som flög i honom. Han kändes ju klockren innan och allt. Blir hem och öva på vattenfyllda vattenmattor med andra ord... Tyvärr blev det ingen film för mamma höll i Zazou så en annan tjej skulle filma, men det gick inte så bra, hon lyckades inte :p


Zazou
Världens duktigaste! Det var så "kul" för när jag gick banan och såg dom tittiga hindrena (tex vattenmattan och en mur som såg ganska läskig ut) så sa jag till en kompis typ "Oj, dom här kanske Zazou tycker är läskiga. Hon är ju dom tittiga av dom." Men tror ni hon kollade på nåt? Nej inte alls, hon brydde sig inte! Hon var lika dan på ridlägret, helt otittig, så det känns verkligen som att hon börjar lita på mig fullt ut nu! Dock så red jag inte alls bra, la henne fel flera gånger, la in ett extra galoppsprång i nån distans, fick inget riktigt flyt i rundan kändes det som. Men hon kämpade på och satte en 0,0a! Red inge fort alls eftersom det var hennes första start i avd. a i 120, men det räckte iaf till en placering :)


Filmerna
Varför spräcka nollan

Joey var nolla i båda klasserna idag :) Han var verkligen superduktig! Kollade inte på någonting, och lyssnade bra på mig. Dessutom var han väldigt avslappnad emellan klasserna och stod och sov när man höll i honom. Att kunna koppla av på det sättet tror jag är viktigt för en tävlingshäst, så att den orkar fokusera och använda sin energi fullt ut på tävlingsbanan. Sen är det ju även väldigt skönt för dom som sköter om den också :p

Filmerna håller på att laddas upp, lägger in lite bilder så länge.


Tävlingar i helgen

Lördag Uppsala Ponnyklubb
Joey   LC (90), LC+5 (95)

Söndag Mariefreds Ridklubb
Zazou   120 (debut avd. A i den klassen)
Lito   120


Lito. Fotograf: Sofia Nordin 


Träningsläger

Var på träningsläger måndag-torsdag. Vi var på min klubbs hemmabana, Lovisedal, och tränade för Ann Liwing. Hade med Joey, Zazou och Lito. Red två hoppass varje dag, så varierade lite mellan hästarna. Första dagen var det bara bommar, då fick Joey och Lito gå. Andra dagen var det lite gymnastikhoppning samt ett 4-kombination med räcken. Då red jag också Joey och Lito. Tredje dagen var det fortfarande mycket gymnasik, men då hoppade vi några högre språng också. Hade Lito och Zazou. Sen tredje dagen var det banhoppning. Då hoppade jag Zazou och Joey.

Alla tre hästarna har skött sig superbra :) Ingen har jag ju haft så jättelänge, och har aldrig riktigt testat dom på lite högre höjder. På den punkten känns det som om vi klivit upp ett snäpp den här veckan, framförallt när det gäller Zazou men även på Lito. Joey har jag ju inte hoppat så mycket innan, så med honom känns det mest som om jag verkligen lärt känna honom bättre och han mig. Han är verkligen en jättehärlig ponny!

Här kommer några filmer (blev inga filmer från första dagen):

Dag 2

Joey. Han blev gärna lite springig i den här övningen, men när hindren kom upp lite backade han av lite mer själv och då kändes han fin. Vet inte hur mycket han gjort såna här typer av övningar innan, så jag tycker han var jätteduktig!


Lito. Stundtals får jag lite långa tyglar, men det kändes iaf bra när jag red. Han var följsam och uppmärksan på hinden och för mina hjälper. Det var typ 1,5 meter för kort mellan räckena, vilket var bra för att försöka få honom lite snabbare i frambenen. Han blir ju gäna lite hängande fram, men vissa språng drog han upp dom riktigt fint.
Dag 3

Zazou. Ibland var hon lite stark, men hon kändes faktist jättefin! Avslutade med att hoppa den sista oxern på drygt 130. Har aldrig hoppat dom höjderna på henne förrut, men det kändes som om hon gjorde det väldigt lätt.Lito. Uppvärmningen (som inte är med på filmen) kändes riktigt bra för honom, han började liksom jobba med ryggen på ett annat sätt än vad han gjort innan. Det följde med till hoppningen, så framförallt i början kändes han fin, även om han stundtals är lite lång. Dock så tror jag att det är så han trivs bäst att gå i nuläget, vill inte störa honom för mycket liksom. Också på honom höjde vi upp den sista oxern ganska mycket, men det kändes knappt som om han tog i.
Dag 4 - Banan vi hoppar är tagen från en 135 klass från tävlingarna på Runsten förra helgen

Joey. Hoppade en bana på typ 1 meter (LB), vilket han gjorde väldigt bra och enkelt. Vissa språng hoppade han dessutom riktigt fint, bakbenen är ju inte helt fel.Zazou. Började med att hoppa banan på drygt 120. Det gick bra, så då bestämde jag mig för att prova hoppa en lite högre bana (filmen). Ett par hinder fick ligga kvar på 120, men de flesta åkte upp till 130 och några upp mot 135. Det känns som om hon har utvecklats så himla mycket i hoppningen på sistånde, så det var roligt att få det bekräftat med en felfri runda på dom höjderna med en bana som inte var allt för lätt. Efter den här rundan känns det faktiskt som om Breeders i höst inte är allt för långt bort. Då ska hon ju ha gått ett par felfria 130. Ska hoppa några till 120, men sen kanske vi vågar oss på en debut i den klassen faktiskt :)

Dags för uppdatering

Nu har jag som sagt äntligen tagit studenten :D Det känns oerhört bra, men samtidigt lite konstigt.
I hästväg har det hänt en del. Zazou har fått på sig bakskor. Vi har försökt få på henne det ett par gånger innan, men det har varit omöjligt. Hon hatar att lyfta bakhovarna, och när hon väl gjort det så får hon efter ett tag för sig att hon ska hoppa ner med all sin tyngd på det benet man håller upp. Och då finns det inte så mycket att säga till om. Nu åkte vi in till Mälarkliniken, och de gav henne lugnande samtidigt som hovslagaren där slog på skorna. Känns inte så kul om man ska behöva göra det varje gång hon ska skos, men vi kommer antagligen få göra det några gånger nu i början så hon vänjer sig lite.  


Sen har jag varit på träningsläger med dom tre hästarna som är igång. Det gick jätterbra, ska göra ett eget inlägg om det ikväll.
Fotograf: Desiree SandgrenTure skrittas fortfarande, ska in med honom till kliniken igen snart. Mamma böjde nämligen ihop honom här om dagen och tyckte att han fortfarande reagerade lite. Känns så jobbigt när vi inte har någon 100% prognos på vad som faktiskt är fel. Nu har han liksom skrittat i flera veckor och det är fortfarande inte helt bra... Är trött på denna otur med honom, det här var ju liksom något han lyckades med i hagen. I dagsläget känns det inte som om vi kommer hinna igång till SM i agusti, som jag verkligen sett fram emot hela året. Framförallt eftersom det går här i Stockholm på ryttarstadion i år...


Jag och Ture på ryttis förra året


Bloggpaus

Som ni märkt så har det inte blivit så mkt bloggning på sistånde, huvudsakligen pga bristande motivation. Hade därför tänkt ta en liten bloggpaus ett tag. Det blir kanske några dagar, kanske en vecka. Får se hur länge jag kan hålla mig borta härifrån (antagligen inte så länge med andra ord :p). Ska iaf börja blogga igen när jag verkligen fått tillbaka motivationen, och då jäklar ska jag blogga bra med massa roliga inlägg!!! :)

På fredag tar jag studenten förresten, så himla härligt :D

Dagens ridpass

Så, då var alla hästar motionerade även idag. Det tar allt ett bra tag när man har 3-4.

Red ut Lito en sväng i skogen. Han var jättestark på vägen hem så tog några varv på ängen i slutet också. Efter ett tags arbete så kändes han fin!

Sen red jag Zazou på volten. Hade graman. Gjorde lite sidförande hjälper, tempoväxlingar, övergångar, volter osv. Hon var duktigt, och när hon slappnade av var hon jättefin.

Till sist red jag Joey på volten också. Red inte så länge, utan red mest runt i alla gångarter med lite övergångar och volter. I traven var han superfin, men i galoppen får jag honom inte riktigt att slappna av än.

Gårdagen

Det gick jättebra att fota igår :)

Red Joey när jag kom hem också. Red ut själv, han var jätteduktig!

Fotografera

Idag ska jag och Johanna fota och stå och sälja bilder på en tävling i närheten. Det tar nog hela dan, så kommer förmodligen varken hinna rida eller uppdatera här tyvärr.


Världens finaste Zazou

Alltså det är så himla roligt när ni läsare skickar så otroligt fina bilder :D Dom här bilderna är tagna av Sofia Nordin från 120 idag :)


Tävling i Siggesta

Än en gång har inte min mobilblogg kommit upp som jag skrivit under dagen. Irriterande!

Aja. Tävlade ju både Lito och Zazou i Siggesta idag. En väldigt lyckad tävling, vi lyckades hålla nollan hela dagen :)

Lito
110
Försökte verkligen att tänka på att ha lite bättre galopp än sist, och jag tycker faktiskt jag lyckades ganska bra med det, eller iaf bättre. Han kändes mycket finare också. Fick ett lite konstigt språng när vi hade lite olika åsikter om när vi skulle hoppa av, men förrutom det så kändes faktiskt sprången bättre med! Vi kom 0,0:a, men red inte så snabbt så vi kom inte placerade.
120 debut
Han var superfin även här! Jag tycker att jag tog tillbaka honom lite väl mycket inför ett par räcken, men annars kändes det jättebra. Fast sen så halkade vi lite i ett hörn också, så mot det hindret blev det lite vinligt. Underlaget var jättedåligt, 3 st gick omkull bara i 120 :s Lito var iaf riktigt rolig att rida, pigg och framåt men ändå lydig. Det var en A:0a och vi kom 0:a, är jätteglad :D Dock precis utanför placering även här.  Zazou
110
Startade avd A i 110. Kom nolla i grunden och satsade lite i omh. Vi kom nolla där med, och det räckte faktiskt till en 2:a plats :D
120 avd B
Gud vad fin hon var! Var ju som sagt en A0:a, och vi med unghästar behövde hoppa hela banan, så banan var ganska lång med 11 hinder. Hon kändes verkligen säker! Allt kändes lätt och bra, och vi kom 0:a :D Det innebär att vi har två nollor i 120, så nu vi är kvalade till avd A i samma klass + till 130 :)

Om ni undrar varför klippen från 120-rundorna är så dåliga så är det för att dom är inspelade med mammas mobil. Jag lyckades nämligen tappa filmkameran i betforhinken (!), så den funkar inte. Bra där Mikaela! Hur lyckas man egentligen? Typiskt mig :p

Filmen

Haha gillar mammas kommentarer :p


Tävlingsdebut med Joey

Hoppade som sagt en LC (90 cm). Vi var nolla. Gud så duktig han var! På framhoppningen var han ganska pigg och "överbjöd" lite mot hindren. Men sen när han kom in på banan kändes han helt annorlunda! Det verkade som att han liksom verkligen fokuserade och lyssnade bättre på mig. Han var lugn och väntade ut hindrena mycket mer än vad han gjort innan. Jättekul :D Vi kom lite nära på ett hinder (vilket han redde ut jättebra), men annars är jag supernöjd med rundan! Han var verkligen rolig att tävla, allt kändes så himla lätt och okomplicerat :)

Håller på att ladda upp filmen, lägger in lite bilder så länge.

Btw så hann jag aldrig tvätta honom, men han ser ju ganska ren ut ändå! Han har ju faktiskt lite bruna inslag naturligt. Öhm... Vi säger så iaf :p

Klippte manen åtminstånde , det tycker jag gjorde ganska stor skillnad faktiskt :) Borde prova knoppa honom någongång, det skulle han nog passa ganska bra i tror jag.

Dagen ridpass

Red först ut Turis en liten sväng, samma som igår, skritt och trav på grusvägarna.
Sen red jag Joey på volten. Hoppade lite för att checka allt en extra gång inför tävlingen. Vet inte om jag skrivit det, men min hemmaklubb har en lokaltävling imorrgon som jag tänkte vara med på. Vi ska hoppa en LC :) Ska bli spännande! Ser fram emot att tävla ponny igen, var ju ett tag sen sist :p


Borde nog försöka tvätta honom lite innan tävlingen känner jag, han ser lite smutsig ut. Det är nackdelen med en vit häst, helt klart! :p


Gårdagen

Började med att rida ut Joey en sväng. Han var jätteduktig och vågade gå först hela tiden utan problem! Sen red jag lite på volten också. Han var superfin i traven, mycket mer avslappnad än sist, det märks verkligen att han börjar känna sig hemma. I galoppen går han också stundtals riktigt bra. Han är jättehärlig när han väl slappnar av, för då känns han så himla mjuk och fin, både i kroppen och i munnen.

Sen red jag Lito på volten samtidigt som mamma red Zazou. Jag försökte verkligen att hela tiden aktivera honom och få honom lite mer ihop. Jag tycker dock det är svårt, så jag skulle verkligen vilja börja träna dressyr med honom för att få lite hjälp. Han kändes fin och så, men det är ju inte alltid det ser ut som det känns. Han kändes ju fin på tävlingen också, och då såg han ju ut att vara typ 10 meter lång. Det var faktiskt bestämt att det skulle komma hem en dressyrtränare till oss idag, men det verkar inte som det blir något för hon fick tyvärr förhinder.

Till sist red jag Ture :D Skrittade och travade lite ute på en grusväg. Ska börja sätta igång honom lite långsamt nu. Förresten, gud vad stor han kändes! Har aldrig upplevt honom så jättestor att rida, men nu när jag bara ridit massa småttingar jämfört med honom så kändes han verkligen stor! :p Fast personligen tycker jag att han är stor på ett bra sätt. Han känns inte lång, utan bara hög liksom. Har verkligen saknat att rida honom!


Bilder från tävlingen i helgen

Några bilder jag fick av två väldigt snälla läsare. Fler bilder kommer efter hand, fick jättemånga fina :)

Fotograf: Moa Wallerstein
Fotograf: Hanna Stridsberg


Själv kan jag tycka att Lito inte riktigt gör sig på bild, han är finare i verkligheten enligt mig :p Men det gör däremot verkligen Zazou. Hon har en sån utstrålning! Sen är hon ju faktiskt lite snyggare att se på i verkligheten med, sorry Lito :p Fast han har ju många fördelar som inte Zazou har också :)

Dagens ridpass

Red ut på Zazou och Lito i morse.

RSS 2.0