Dagens ridpass

Gick en långpromenad med Wembley och Lizza på ca en timme. Sen red jag Lizza typ en halvtimme på volten. Provade faktiskt att använda en gummisnodd. Gud, det har jag inte använt sen b-ponny tiden! Men hon gick faktiskt bra med den, hon trivdes mycket bättre med den än med graman. Anledningen till att jag använde den är att hon så fort man fattar galopp går i en helt annan form. I traven går hon jätteavslappnat, men sen i galoppen har hon svårt för att söka sig frammåt neråt. Och det är ju först då hennes galopp blir rund och fin.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hellre graman (om man använder den rätt)än gummisnodd..

Gummisnodden kan man inte reglera, den ger tryck över nacken och hästen knäpper av i nacken men arbetar inte som den ska. Gummisnodd är enligt mig den sämsta hjälptygeln man kan ha. Rid dressyr för en bra tränare som kan hjälpa dig att hålla formen i galopp istället för att använda en sådan.

2009-08-30 @ 11:26:07
Postat av: Siri

hur ligger schemat för kommande tävlingar? :)

2009-08-30 @ 13:24:57
URL: http://siribrandell.webblogg.se/
Postat av: fanny

Hej mikaela, jo jag såg att du hade tandställning, och jag har en fråga.

När jag blir 18 så kommer jag operera mig och flytta tänder från ena sidan till andra samt få nya tänder. Och för att dom ska sättas på plats så måste jag ha en tandställning. Och jag är livrädd för att det ska förstöra för mig att folk ska tycka jag är ful mm.

Jag har alltid varit rädd att klä mig annurlunda och sticka ut, och med tandställning när man är 18 känner jag som en riktig utmaning.

Jag är 13 år nu så d är några år kvar men jag måste förberade mig...

Så min fråga är nu, ställer din tandställning till problem för dig, asså att folk tycker du är ful..

Asså inget illa menat mot dig, men hoppas du förstår vad jag menar..

Väldigt tacksam för svar!

btw. väldigt fin blogg :)

2009-08-30 @ 18:01:34
URL: http://fale.bogg.se
Postat av: Frida

Har bilder på dig från i fredags, dock väldig dåligkvalite pga felinställningar!

2009-08-30 @ 18:17:04
URL: http://fridieee.blogg.se/
Postat av: Mikaela svarar

anonym - Jag håller med om att graman många gånger är bättre än en gummisnodd, men inte på alla hästar! Lizza trivdes inte alls med graman, utan då knäppte hon verkligen av! Men med gummisnodd gjorde hon absolut inte det, utan hon gick avslappnat i rätt form. Tycker den är ett bra hjälpmedel för att visa henne vägen till rätt form även i galopp, faktiskt!



Siri - Ska till Årsta runsten med Lizza om två veckor på lördagen. På söndagen ska jag till Asos med Ture. Sen två veckor efter det är det inomhus SM i Umeå. Längre än så har jag inte planerat :P



fanny - Om folk tycker jag är ful för att jag har tandställning? :p Jadu... Jag är nog inte rätt person att fråga, vet inte vad dom andra tänker och tycker om mig :p Men det är absolut inget jag märkt av..



Om dom tycker jag är ful tror jag inte att det beror på att jag har tandställning iaf. Var och varannan tonåring har faktiskt tandställning, så det är många som inte ens lägger märke till att jag har det faktiskt. Jag är iaf glad att jag har den, för nu kommer jag få perfekta tänder till skillnad mot dom snea jag hade innan!



Tack :)



Frida - Oh, du får gärna skicka dom nån gång :D

2009-08-31 @ 00:10:01
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/
Postat av: Anonym

är det inte bättre att lära sig rida hästen så den blir eftergiven och mjuk istället för att använda massa hjälptyglar högt och lågt och bara dra ihop den framifrån ?? :S

2009-08-31 @ 16:43:53
Postat av: Rebecca

Hejsan, måste berömma dig för din fina blogg. Såg ett flertal bilder på din Wembley & satt hela tiden & tänkte att "han ser precis ut som min häst (i frgsättningen)" Ha det så bra & lycka till med allt. Kommer självklrt att förlja din blogg :)

2009-09-07 @ 00:08:35
URL: http://seiron.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0