Dagens ridpass

Red ut Ture en runda på grusvägarna i skogen. Galopperade honom mesta dels i lång och låg form. Han kändes jättebra, det kändes verkligen att jag "ridit igenom" honom ordentligt på volten igår. Även när jag lättade på handen gick han balanserat kvar i samma tempo.

Det är ju lätt hänt att hästen blir lite framtung när man rider den i lång och låg form, och då är det en jätte bra check att prova lätta på handen ordentligt och se om hästen går kvar i samma takt och tempo. Då är hästen balanserad. Ökar hästen farten har den förmodligen hållit balans i tyglarna, dvs hängt sig i handen och haft för mycket vikt på framdelen.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Hej! Jag har en fråga angående grusvägarna du travar och galopperar på. Är det sådana grusvägar med bara grus som bilar kör på eller är det mjukare?



Otroligt bra blogg!!

2009-06-18 @ 21:35:33
Postat av: Madeleine

Hittade till din blogg för en stund sen, du har ju talang! Här har du en trogen läsare framöver (A) Tänkte fråga, Runsten hoppet, ska du starta på Söndagen?

2009-06-18 @ 23:08:39
URL: http://pommaq.blogg.se/
Postat av: Anonym

Skulle va skoj att se en tävlings termin/planering för er under sommar&hösten :)

2009-06-18 @ 23:48:03
Postat av: Mikaela svarar

*Hanna - Nej dom är lite mjukare än vanliga bil grusvägar tror jag. Sen är dte inte stora läskiga stenar, uten det är fint grus. Ibland är det nästan som sand. Tack :D



Madeleine - Åh tack så jättemycket! vad roligt! Yes det ska jag :D



anonym - det är ganska många som frågat efter det, ska kanske ta och fixa det snart. I nuläget har jag dock inte så många tävlingar inplanerade. Men när jag planerat in lite fler fixar jag det! :) *

2009-06-20 @ 23:12:40
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0