Mina sadlar

Idag har jag tre olika sadlar som jag varierar emellan. Jag har en "hemmasadel" som är utprovad hos sadelutprovare till Ture och Nocke. Sedan har jag en "tävlingssadel" till Ture som jag själv trivs mycket bra i, men som jag inte provat ut till någon häst. Och till sist har jag min nya sadel som jag hade tänkt att Wembley skulle få ha. Jag hade tänkt skriva lite om alla dessa sadlar, skriva lite plus och minus och vad jag tycker om dom allmänt.




Prestige Golden Star
Nypris - ca 13 000:-

Denna sadel är som sagt utprovad till Ture, så det är därför jag använder den. Personligen gillar jag den inte alls. Visst, den är mjuk och skön, och den inbjuder till en balanserad sist, men det känns som om man sitter väldigt långt ovanför hästen, och den är VÄLDIGT hal. Det är inte bara jag som tycker det, utan när min tränare satt upp på min häst var det första hon sa "Gud vilken hal sadel, hur kan man hoppa med den här!?". Iom att den är så hal flyger nämligen skänklarna omkring väldigt mycket i språnget, man får liksom inge fäste alls. Även när man rider utan att hoppa blir sitsen lite ostabil. Jag har helt blanka kåpor, men om jag inte minns fel går det att beställa den med räfflade kåpor, och då kanske den inte är riktigt lika hal.





Equipe Performace
Nypris - ca 23 000

Det här är den sadel jag har när jag hopptränar samt tävlar med Ture. Den är gjord i kalvskinn, och har därmed jättebra fäste! Dessutom kommer man väldigt nära hästen iom att den är så platt. Ibland kan jag tycka att den inbjuder lite till stolsist, men det kan bero på att jag specialbeställt den med extra framskurna kåpor iom mina långa ben.
Överlag gillar jag denna sadel supermycket, den ger ett bra stöd vid hoppningen samtidigt som man som sagt kommer väldigt nära hästen. Sen är den ju ruskigt snygg också!





Butet
Nypris - ca 32 000:- (jag köpte den dock begagnad)

Jag har ju endast haft denna sadel i några dagar, så jag kan inte säga så jättemycket om den. Jag har dock hört runt ganska mycket om vad andra tycker, och det många har sagt är att när man väl har en Butet är man fast. Då känns alla andra sadlar helt fel. Blir intressant att se om det stämmer på mig också . Sen har jag även hört att den passar väldigt många olika hästar. Den är över lag känd för att vara en riktig kvalitetssadel, och väldigt många av de största hoppryttarna använder just Butet-sadeln.


Kommentarer
Postat av: Elin

Hej!

jag har en d-ponny som visserligen hoppar allt man styr på och hoppar högt också, men tycker han är lite nonchalant med bakbenen och river ofta främre bomen på oxrarna, har du något tips på träningar till oss? :b

2009-06-21 @ 17:11:18
Postat av: emma

Jag har också en Prestige Golden Star, den är ju verkligen jätte hal! Förstår inte hur du kan hoppa så höga höjder med den... ;)

2009-06-21 @ 18:06:16
Postat av: Pim

Kan du skriva vad du tycker om stigbyglarna också? Jag har Sprenger nu men funderar på Prestige (ser ut som dom du har på Equipe sadeln) Fördelar, nackdelar och om tyngden spelar roll, jag har hört att Prestige skulle vara så lätta jämfört med Sprenger?

Pim

2009-06-21 @ 18:20:11
URL: http://tomsticina.blogg.se/
Postat av: Jk

håller verkligen med om prestigen, mjuk och skön, men hal. och buten är att dö för nästan. båda mina sköthästar har butet och jag bara älskar dom sadlarna. tycker själv att jag sitter mycket bättre och stadigare i en sån :)

2009-06-21 @ 19:20:54
URL: http://jjessica.blogg.se/
Postat av: Anonym

Roligt inlägg! :) intressant

2009-06-21 @ 20:21:49
Postat av: madeleine h

tycker verkligen att din Equipe Performace-sadel är skitsnygg!:D

2009-06-21 @ 21:22:26
Postat av: Emma Fors

Hej! Med mamma som sadelutprovare frågar jag dig om du har kollat panelerna i din Butet sadel efter du köpte den? :) Panelerna kan vara lite dåliga när man köper en begagnad och kanske måste bytas men efter det blir dom ju som nya, själv så älskar jag butet! :) Skulle också vilja veta lite mer om stigbyglarna förresten! :) och equipe sadlarna är en favorit! Men själv rider jag mest i Amerigo och vega! :) suuuuupersadlar!

2009-06-21 @ 21:35:18
URL: http://emma-linnea.devote.se
Postat av: Hanna P

det här var ett intressant inlägg!

2009-06-21 @ 22:27:26
URL: http://www.hannapersson.com
Postat av: Mikaela svarar

*Elin - Hmm.. bakbenstekniken är väldigt svår att räna upp, men det låte som om han kanske är lite långsam upp med bakbenen så att han liksom inte hinner lyfta dom? Eller så är han lite svag i bakdelen och inte riktigt orkar lyfta upp dom helt enkelt? Jag skulle iaf hoppa mycket studs med en sådan ponny, då tränas både snabbheten i benen och styrkan upp.



Pim - Jo visst det kan jag göra. Kommer ett sådant inlägg nästa vecka :)



Emma fors - Nej det har jag faktist inte gjort. Var kan man göra det? :) Vega det har jag faktiskt aldrig hört talas om, vad är det för märke? :p Skriver om stigbyglarna nästa vecka :)*

2009-06-22 @ 13:04:50
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/
Postat av: Sofie

Oj, har den gått upp så mycket i pris? När jag köpte min kostade den bara 26 (ny givetvis)

2009-06-22 @ 16:21:04
Postat av: Anonym

Prestige GS är väl också gjord i kalvskinn om jag inte missminner mig :)

2009-06-25 @ 17:48:32
Postat av: Emma Fors

Hej!

det kan undersökas av en duktig sadelmakare/sadelinpassar, vega är ett märke som är gjort utav amerigo, suuperfina och sköna sadlar!

:)!

2009-06-25 @ 21:51:15
URL: http://emma-linnea.devote.se
Postat av: Cornelia

Har själv en Butet och det är verkligen som du skirver. Jag har fastnat för den jättemycket och har svårt med att trivas i andra sadlar nu! :)

2009-06-26 @ 12:04:51
URL: http://corneliaberggren.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag har också en prestige golden star :)) jag tyckte den var jättehal i början men nu har jag vant mig :))

2009-10-03 @ 13:20:38
Postat av: Mia

Gillar heller inte Prestige Golden Star! Märkte inte av så mycket att den var hal utan jag fick dålig kontakt med skänkeln, hade sdå men om jag tänker efter så är den nog det. Jag hade däremot svårt att hålla om med benen som jag ville för jag tyckte att kåporna var så stela och buktade ut. Antagligen för att den var ny men tyckte inte att det blev bättre med tiden heller. Har en wintec som jag älskar men det är ju inte läder utan något plast/syntetmaterial och fylld med luft. Mjukare sadel har jag aldrig provat! Får ont i baken när jag provat andra sadlar :P

2009-11-16 @ 00:14:49
URL: http://mariahumble.blogg.se/
Postat av: lovisa

Hur vart det med Butet sadeln? Är du nöjd med den?:)

2010-05-14 @ 21:34:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0