Dagens ridpass

Zazou
Red ut på henne. Tänkte rida efter min syster på hennes ponny eftersom Zazou inte gillar att gå själv, men hon gjorde typ allt hon kunde för att förstöra (typ galopperade jättelångsamt, vilket Zazou inte orkar ännu). På hemvägen red jag om dom, och då var hon skitfin! Galopperade på i ett lite högre tempo så hon fick sträcka ut lite, och så som hon frustade verkade hon tycka det var skönt.



Lito
Red honom på volten. Det gick mycket bättre än igår då han verkade ha lite överskottsenergi. Idag var han mycket lugnare och tjafsade inte alls mycket med huvudet. Dock så går han gärna i en väldigt låg form. Han är ju väldigt lågställd naturligt, låg ansatt hals plus lite överbyggd i bak, så det är väl så han tycker är bekvämast att gå. Skulle vilja kunna få honom i en högre och kortare form utan att han för den delen spänner sig. Känns som om det är väldigt långt kvar tills den dagen, men det är något jag ska försöka jobba på iaf.

Kom fram till ett par nya saker idag:

- Han är otroligt känslig för sätet. Så fort jag inte satt/stod stilla så rann han iväg, och så fort jag satte mig ner tungt och klämde lite med knäna så saktade han av.

- Han går som bäst när jag rider väldigt lite med handen och mycket med sätet samt är så stilla jag kan, både med kroppen och med händerna.





Ture
Han har fortfarande ingen sko så det fick bli en promenad på volten idag igen.


Kommentarer
Postat av: Sophie

Du värkar ha ett drömliv. Det låter så när du berättar och jag är väldigt hästtokig så det kan bero på det också.

2010-04-17 @ 17:57:31
URL: http://soobloggen.blogg.se/
Postat av: Helena

Vad är ditt mål med din nya häst då? :) den såg jättefin ut på videon

2010-04-17 @ 18:54:35
URL: http://ostgotaryttaren.blogg.se/
Postat av: Amanda

ååh vilka fina hästar du har! jag kommer nog alltid att vara avundsjuk på dig:P

2010-04-17 @ 19:39:06
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0