Saturnus

Igår var mamma med Ture på återbesök hos Tornell, tänkt som en sista check inför en ordentlig igångsättning. Och gissa vad!? Han var tipptopp så nu är det bara att köra :D Fattar ni vilken lättnad eller!? Han har liksom inte varit igång ordentligt sen inomhus SM i Helsingborg i år, och nu är han äntligen frisk och redo att sättas igång fullt ut igen :D Det bästa är att Jonas inte trodde att detta var en skada som skulle "gå upp" igen, alltså att han inte borde ha några men efter detta i framtiden. Det känns verkligen jätteskönt!

Tills nu har jag ju praktiskt taget bara ridit honom i skogen, men nu ska jag börja jobba honom lite mer på volten för att bygga upp musklerna ordentligt innan vi kan börja hoppa. Det är ju otroligt viktigt på en sådan här stor och tung häst att den är ordentligt musklad innan man börjar hoppa några högre höjder. Jonas tyckte att jag kunde börja hoppa lite smått om någon månad, och trodde att vi kanske kunde börja tävla igen början av nästa år :)

Ett år kommer han alltså ha varit helt borta från tävlingsbanorna när vi gör "comeback". Det är sjukt lång tid! Så lång tid kunde jag verkligen aldrig tro att det skulle ta när jag kände där på SM att det var något som inte stämde. Så lång tid borde det i och för sig inte ha behövt ta heller (om ngn kunde ha hittat felet från början).. Blir irriterad bara jag tänker på det...

Aja nu är han iaf frisk! Blir spännande att se om vi kan komma tillbaka till den formen igen som vi var i när vi var som bäst. Man hör ju talas om många idrottsmän/hästar som aldrig lyckas komma tillbaka till toppen efter ett sådant här långt uppehåll. Hoppas verkligen att vi lyckas med det!


Dagarna går

Skulle ju ha tävlat Zazou idag, men vi var tyvärr tvugna att stryka oss :( Hon tappade nämligen en baksko för ett par dagar sen, vilket när det händer på henne är höjden av otur. Hon är ju väldigt svårskodd bak och vi är tvugna att ge henne lugnande för att det ska gå (vilket det är karrens på så det går ju inte att göra bara sådär).

Idag kom iaf en hovslagare som är duktig på "jobbiga" hästar, som en sista chans liksom för tävlingen började sent idag, men det funkade tyvärr inte :( Ah, hon som aldrig tappat en sko förut hos oss på ett år, så tappar hon en just nu... Aja det kommer fler tävlingar. Kanske inte i år, men nästa år iaf.

Vår andra tävling tillsammans var just i Södertälje tidigare i år

Fotograf: Bo Bennergård


Just det, jag galopperade på Ture för första gången på ett bra tag igår. Så himla härligt! Hade glömt bort hur hans galopp känns, att när man sitter ner skjuts upp varje steg av hans rumpa bara för han har sådan himla aktivitet i bakkärran. Den galoppen har jag saknat!
Gårdagen

Klippte Zazou igår vilket gick sådär :p Kroppen gick jättebra, men benen ville hon inte ha klippta. Det slutade med att ena frambenet var helklippt på utsidan men inte alls på insidan, det andra frambenet klippt lite här och där både på ut och insidan, och båda bakbenen halvklippta bara på utsidan. Fiiint! Aja, hon behöver inte svettas lika mycket nu iaf. Dom ställena hon numera är svettigast på är öronen och i pannan, för där brydde jag mig inte ens om att försöka klippa.

Hopptränade henne igår också. Hon skötte sig jättebra, men känslan var inte lika bra som förra gången. Känner mig själv lite ringrostig, jag hoppar så sällan nu för tiden. Ska träna nästa vecka också, och sen blir det tävling i Södertälje, 115 och 125.
Måste fråga er en sak också. Igår på hoppträningen så lät Zazou väldigt konstigt över dom flesta hindrena. Det lät liksom ungefär som att hon pruttade på ngt konstigt sätt. Det här är inget hon gjort någonsin förut, men igår gjorde hon det flera gånger! Tränaren sa att hon sög in luft i slidan, vilket tydligen är vanligt bland ston som haft en lite jobbig förlossning, och det är inte ovanligt att man då syr igen lite där. Zazou har ju haft föl, men det var flera år sen och hon har som som sagt aldrig låtit såhär förut. Har försökt söka lite på internet och tydligen kan det vara ganska farligt, hästen kan få in massa luft i magen och få väldigt ont. Någon som vet ngt om detta? Hur kan det komma sig att hon börjat med det helt plötsligt såhär? Hur allvarligt är det? Ska höra med en vet. också, men har aldrig varit med eller ens hört om detta förut, så skulle vilja veta så mkt som möjligt!

Ngra språng från träningen, man hör det tydligast i kombinationen

RSS 2.0