Ligger lite efter

Vet att jag tjatar, men nu är underlaget verkligen sämre än någonsin! Har de senaste dagarna inte haft någon stans alls att rida, det är stenhårt överallt! Därför har det bara blivit promenader med hästarna. Hoppas verkligen att det antingen snöar några dm snart, eller helst av allt, att allt bara smälter bort. Fatta skönt det skulle vara!

Vid den här tiden på året brukar jag vanligtvis redan ha hunnit tävla, eller åtminstone bokat in några tävlingar. I år har jag inte gjort något av dom, och hästarna är inte i form för att tävla heller för den delen. Har ju inte kunnat hoppa öht. Så himla trist!

Lite filmer från januari förra året:


På den här filmen hade jag bara haft henne i drygt en månad tror jag.
Det var då jag spelade in den här videon också, som jag nyss såg visats över 10 000 ggr :O Haha, att den skulle bli så populär? Kanske är dags för en uppföljare snart!? ;)


Året innan det (2009) var jag och Ture i Norge och tävlade vid den här tiden (där vi rev sista hindret i JYR Grand Prixen. Ahh är fortfarande irriterad över det, jag red så jäkla klantigt! :p). Känns verkligen som om jag ligger lite efter i år...

Gillar du soppa?

Var med i Kelda dragkampen! Varje dag finns deras Soppbil på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö och bjuder på lunch. Det fina är att du bestämmer vart.

Dessutom har du möjlighet att själv påverka vilken fjärde stad som står på tur för ett besök av vår soppbil. Klicka här och dra soppan till en plats som passar dig.

 Igår

Igår var jag som sagt iväg till ett ridhus i närheten. Dom som fick följa med var Luna och Ture. Det var roligt att kunna rida lite mer "ordentligt" för första gången på väldigt länge! Hoppade några skutt också :)

Det var ju första gången jag hoppade Luna, och det gick ganska bra! Hon verkar tuff mot hindren, lätt i kroppen och spänstig. Dock kändes det som om det var ganska mycket att jobba på, men det visste jag redan. Hon har en tendens att springa lite mot hindren och hoppa ganska långa, lite flacka språng. Så det jag ska försöka jobba på är att hon ska ta det lite lugnare, vänta ut hindret och ta mer tid på sig i luften. Inte ha så bråttom helt enkelt. Tror jag ska fokusera mycket på travhoppning en tid framöver, då kan hon inte hoppa på fart utan måste använda sig av kraft uppåt istället.

Ture hoppade jag för första gången sedan hans skada. Tog bara några små skutt på typ 70 cm, och som vanligt på dom höjderna så kändes det som att hoppa en klumpig gammal arbetshäst eller något. När man hoppar så låga höjder på Ture känns det verkligen inte som om han ska kunna klara att hoppa 150, men det fantastiska är att när man väl hoppar 150 känns det knappt som att han anstränger sig mer än när man hoppar 70. Det är så roligt att han börjar komma igång igen :)

Hade tänkt lägga upp en lite längre ihopsatt film på varje häst, men vi har en ny filmkamera och nytt redigeringsprogram som jag inte riktigt förstår mig på än. Blir därför bara några små korta snuttar på varje häst.

Edit: Youtube segar som sjutton, så det blir bara två små snuttar på Luna så länge (som typ ser exakt likadana ut såg jag nu :p). Någon liten film på Ture kanske kommer någon annan dag, fast dom filmerna är verkligen inte så intressanta så vi får se :p
Tänk vad skönt att ha ett ridhus på gården

Imorgon kommer vi äntligen att komma iväg till ett ridhus, wohoo :D Får se vilka som får följa med, kan bara ta med två, men Luna blir det iaf.

Så imorgon eller på söndag kommer det äntligen upp något lite roligare här på bloggen, såsom en film eller två :)


Här händer det inte mycket

Underlaget är ganska värdelöst och mamma är bortrest (=kan inte ta mig till ridhus), så ridningen består fortfarande mest av "hålla-igång-ridning". Är inget stort fan av den sortens ridning, tycker det är ganska långtråkigt faktiskt, så längtar verkligen tills jag kan börja träna hästarna ordentligt, och framförallt börja hoppa och tävla. Det är ju det som är det roliga!

Luna har jag ju aldrig ens tagit ett endaste språng med, så ska så fort mamma kommer hem försöka övertala henne att åka till ett ridhus i närheten och hoppa lite. Vet ju knappt vad det är för häst som står där ute i stallet, med tanke på att hon är en hopphäst och jag inte ens vet hur hon hoppar :P Men hittils är jag iaf väldigt positiv över henne, hon är så himla snäll och verkar som jag nämt innan ha ett jättebra psyke! Lovar iaf att filma så fort vi kommer iväg till ett ridhus :)


Lite inspirationsbilder till mig själv. Just nu är det faktiskt stundtals lite svårt att hålla motivationen uppe, men att titta på lite bilder/filmer brukar hjälpa ganska bra.


Fotograf: Sofia Nordin


Fotograf: Elindaphoto.nu
Fotograf: Jasmine Öhlin 


Fotograf: Danijela Andric


Hästledig

Jag har faktiskt inte ridit på en hel vecka nu. Mamma har varit snäll och ridit hästarna lite, men Zazou har fått en välförtjänt veckas helvila.

Har nämligen först varit i Åre, och sedan åkt direkt vidare ner till Helsingborg för att fira nyår där. Båda resorna var verkligen sjuukt kul, är glad som har så fina vänner!


RSS 2.0