Det skulle inte skada om någon hoppade lite kortare ibland :pBtw, har börjat svara på frågorna från frågestunden, men det blev så jäkla många så det tar nog ett tag :p Svaren kmr nog efter helgen ngn gång!

Qubbe hoppträning

Idag var det hoppträning för Ann med Div 1 laget och det var Qubbe som fick följa med.

Han kändes riktigt fin på framridningen! Avslappnad men ändå framåt och vaken för både tillbaka och framåtdrivande hjälper. Vi galopperade över två bommar med två galoppsprång emellan i båda varven. Sen hoppade vi fram dom på ett räcke som höjdes successivt, och tillslut låg det på drygt 140. Det var första gången jag hoppade lite högre på honom, och det kändes som om han gjorde det väldigt enkelt. Dessutom var det kul att se att hans språng kom fram lite mer, innan har det oftast knappt känts som om han har hoppat utan mer klivit över eller nåt :p

Vi avslutade sedan på en bana runt 120. Tyvärr blev det väldigt mörkt, men jag tycker ändå att vi fick en bra runda med tanke på omständigheterna.

Han blir fortfarande lite lång ibland, plus att jag tappar galoppen lite på honom i vissa svängar och hamnar i korsgalopp ibland, men det känns iaf som att vi hela tiden rider ihop oss mer och mer :)

Lite delar från träningen:Nu ska han få ta det lugnt i några dagar.  Vet inte riktigt hur bra kondition han är i, men han kändes lite trött i slutet. Det blir så jäkla mycket galopp på den där stora banan!

Bilder från tävlingen i helgen

Fotograf: Angelica Fridh
Fotograf: Rosanna ZimdahlSom ni kanske ser så har jag snurrat käkremmen ett extra varv för att sidstyckena inte ska åka in i ögonen, men dom är ändå lite väl nära ibland tycker jag. Har ärligt talat ingen lust att köpa endast ett par sidostycken från dyon för typ 500:-, så ska nog försöka komma på något egen lösning :p Har faktiskt redan ett par ideer som jag tänkte testa :) Dessutom ska jag köpa ett nytt hackamore som går att spänna lite mer där under, det sitter nog lite bättre då med.


Frågestund

Har inte svarat på frågor på huuuur länge som helst, så nu kör vi en frågestund tycker jag!!! :) För att kompensera bristen på svar på sistånde så lovar jag att svara på alla frågor som kommer in fram tills ca samma tid på tisdag (så länge dom inte är för personliga eller berör ämnen jag inte vill skriva om såhär pass offentligt)

Svarar på alla frågor så fort jag får tid :)

Tävling Rådmansö

Första utomhustävlingen för i år, såå härligt! Även hästarna verkade tycka det var skönt att slippa dom trånga mörka ridhusen, alla 3 var superduktiga :)Luna

110
0,0 fel


Luna var verkligen otroligt duktig! En helt annan känsla än förra tävlingen då hon var ganska spänd. Denna tävling kändes hon väldigt lugn och fokuserad. Framhoppningen kändes jättebra. Hoppade bara krysset ett par gånger, räcket två gånger och oxern en gång, sen nöjde jag mig iom att hon gjorde det så bra. Tror hon är en sån häst som inte ska hoppa fram så mycket iom att det kan vara ganska stressigt och trångt med alla hästar, utan att huvudfokuset ska ligga på att få samt hålla henne avslappnad.

På banan fick jag en jättebra känsla och allt kändes väldigt enkelt. Hon fokuserade verkligen på hindren och det kändes som om hon tänkte till lite. Som tex på kombinationen. Hon har ju hela tiden hoppat väldigt långa språng, och förra tävlingen fick vi då lite problem i kombinationerna då hon inte riktigt fick plats och därmed inte hann upp till det andra hindret. Denna gång verkade hon uppmärksamma att det kom ett till hinder och backade därför av lite av sig själv samt var extra snabb upp från marken. Dessutom tycker jag att sprången blir mer och mer jämna samt att hon går att reglera på ett helt annat sätt. Det känns verkligen som om utvecklingen går åt rätt håll :)

Var tvungen att lägga till ngn dålig låt från AudioSwap på filmen, för tydligen var musiken som spelades i bakgrunden på tävlingsplatsen upphovsrättsskyddad, och då blockerar youtube videoklippet :/

Qubbe

110
0,0 fel


Eftersom jag startade 3 hästar i denna klass så blev det lite stressigt, framförallt till Qubbes start. Samtidigt som mamma och syster stoppade in Zazou som startade innan, skrittade jag bort till framhoppningen och trodde jag hade ganska gott om tid. När jag kom fram visade det sig dock att det var 4 nummer tills jag skulle starta. Lyckades iaf hinna med några språng och travade sedan ner till banan där det bara var att gå direkt in och få startsignal.
Kanske inte världens bästa förutsättningar för vår första start tillsammans, men vi behöll lugnet båda två. Jag är ingen som stressar upp mig i första taget om man säger så, men däremot blir ju vissa hästar ganska påverkade av när allt händer lite hastigt. Qubbe verkade dock inte påverkas alls av det vilket var väldigt skönt. Han gick in på banan och hoppade runt som på räls, det kändes lätt och okomplicerat och vi kom i mål med 0,0 fel. 

Tyvärr (x100000) gick allt så snabbt så att varken mamma eller min syster hann ner till banan innan jag startade = ingen film och inga hoppbilder. Så himla trist! Lägger in en "vanlig" bild iaf.


Zazou

110
5 fel


Zazou är ju en ganska känslig dam, så hade förväntat mig att hon skulle vara lite spänd på första utomhustävlingen. Kände av det i första klassen. Fick ett stopp som vi verkligen inte borde haft på grund av en kombination av dålig ridning från min sida och lite spändhet från hennes sida. Resten av banan kändes så som det ska kännas, så hade en bra känsla inför nästa klass iaf!


120
0 fel


Denna klass var en A:0a så satte upp ett lite högre tempo från början. Zazou var superfin och skuttade runt hela banan lätt och okomplicerat. Tog inte så snäva vägar, men det räckte iaf till en placering.

Som jag skrev i förgående inlägg så provade jag att tävla henne med hackamore denna dag, vilket kändes bra så det ska jag nog fortsätta med :) Har alltid gillat att rida med hackamore överlag! Dock så måste jag fixa någon rem att sätta mellan själva hackamoret och käkremmen, tycker sidostyckena hamnar lite väl nära ögonen ibland.


Hmm vad har hänt sen sist

Jag och Qubbe har både varit iväg på vår första träning och vår första tävling :) Fin polle det där, gör allt så enkelt! Träningen var i tisdags för Marcus. Hoppade lite olika linjer och avslutade med en bana. Qbrick är en sån häst som inte bjuder nämnvärt mot hindren utan mer går i samma tempo ända fram, vilket kändes lite konstigt i början eftersom ingen av mina andra hästar är så. Ville därför gärna skänkla på lite i anridningen, vilket medförde att han blev lite stark och lång ibland efter hindren. Dessutom hade jag bara ett vanligt rakt gummibett, vilket kanske var i det mildaste laget. Han är ju en ganska stor, rejäl häst med mycket kraft och är inte jättekänslig för hjälperna, så bestämde mig för att prova ett lite lite skarpare bett nästa gång. Framförallt för att kunna rida med mindre hjälper. På tävlingen provade jag det bettet jag hoppat Zazou med på sistånde, det med dubbla bettringar, och det kändes helt klart bättre!

En liten film från banan på träningen:Sen har jag provat hoppa Zazou med hackamore, vilket faktiskt har känts riktigt bra! Tävlade även med det idag och tror jag ska fortsätta med det framöver. Hon är ju ganska känslig i munnen samtidigt som hon ibland blir lite stark, så när man tar i tyglarna fokuserar hon ibland lite onödigt mycket bettet. Hackamoret verkade hon acceptera mer och gick inte emot på samma sätt.

Skriver mer om tävlingen imorgon lr övermorgon! Resultat, bilder och kanske lite filmer osv :)

Även Luna var med, och gud vad duktig hon var! Mycket mer avslappnad än förra tävlingen som var förra helgen! Lägger in en film från den så länge, och även filmen från Tures 110 start som han gjorde då.
Tävling Söderby

Igår var jag och tävlade i Söderby med Ture och Luna. Det var ju första tävlingen med Luna, och första tävlingen är alltid lika spännande. Hästar kan ju vara så olika när man väl är ute och tävlar jämfört med när man tränar, men jag tycker hon skötte sig bra med tanke på att hon kanske inte är så van av den här typen av tävlingar.

Hoppade först en 1 meter på henne. Hon var ganska spänd på banan, men ändå ganska lugn. Var inge tittig alls på något hinder vilket var superskönt! Fick 2 rivingar, en på ett räcke med lång anridning längst diagonalen. Hon bjuder ju gärna på alla hinder inom 5 meters avstånd, och jag var lite otydlig med var vi skulle, så först bjöd hon lite på hindret bredvid. När vi väl kom fram till räcket som vi skulle hoppa blev hon lite platt och slog ner det rejält med fram. Jäklar vad hon hoppade på oxern efter sen, hon har verkligen språng i sig! Sen i slutet av banan var det en kombination med två räcken vilket jag misstänkte kunde bli svårt. Hon hoppade ett sådant långt språng in att hon helt enkelt inte hann upp till räcke nr två (plus att jag kunde rätat upp mig bättre), så den bommen åkte också ner. Annars tycker jag rundan var ganska bra, hon var duktig!

Redan på framridiningen till 110 var hon mycket mer spänd och stark. Bland annat så rev en häst oxern ganska rejält när hon var i närheten vilket hon blev lite skärrad över. Sprången blev inge bra utan hon sköt iväg lite väl mkt. Sket i att hoppa oxern utan hoppade bara krysset och räcket ett par gånger, det var ingen ide när hon ändå inte var avslappnad. Väl på banan hängde det här kvar och hon var betydligt starkare och mindre kommunicerbar än i förra klassen. Några bommar föll och vi kom i mål med 12 fel. Vet inte om hon var lite trött psykiskt av alla intryck, för hon lyssnade inte alls lika bra på mig som i klassen innan och var inte lika uppmärksam på hindren heller.

Ture gick bara 110. Han skötte sig som vanligt exemplariskt, men min riding var inte lika bra. Är inte så nöjd med rundan, den blev lite orytmisk och vi hade inte så bra samspel. Han blev lite stark och jag blev lite hård i handen, så det blev lite tjafs. Men det här är ju egentligen småpotatis för honom så han hoppade felfritt ändå. Dessutom var han bra med på noterna i omhoppningen, så vi slutade på en 2:a plats.

Btw så såg jag att ett par bett om ursäkt för att ni frågade om Lito. Det behöver ni absolut inte göra! Jag skrev inte det inlägget för att kritisera er, utan för att förklara varför ni aldrig fått något svar.

Blabla

Får hela tiden frågor om Lito, om vi har kvar honom, varför jag inte skriver om honom osv. Svaret är ja, vi har kvar honom. Och svaret på varför jag inte skriver om honom i nuläget är att jag helt enkelt varken vill skriva om det eller ser någon anledning till varför jag skulle göra det just nu. Jag hatar den där känslan att jag måste skriva om exakt allt, så det ansvaret har jag helt enkelt avsagt mig helt. (Eller jag skulle iaf gärna vilja att det var så, men jag har fortfarande kvar den känslan ibland. Skriver ganska ofta om saker jag mycket hellre skulle skita i att berätta, men som jag känner att jag måste.)

Funderade ju ett bra tag på att sluta blogga helt, och en av anledningarna var just att det var jobbigt att behöva känna att man måste skriva om allt som händer hela tiden. Vissa saker känner man ju inte för att gödsla ut för alla i hela sverige, och oavsett om man väljer att göra det eller inte börjar folk lägga sig i så mycket. Fråga saker hit och dit, vill veta både det ena och det andra och gärna ha massa åsiker om allt med.

Dock bestämde jag mig tillslut för att fortsätta, men då skära ner på både uppdateringen och på vad jag väljer att skriva om över huvud taget. Avskaffa mig det där måstet att skriva om allt som händer. Ni kanske minst att jag skrev att ni skulle kunna fortsätta att följa mig och mina hästar, men på lite längre avstånd? Det är så det ligger till än i dag. Det här handlar såklart inte bara om Lito utan i allmänhet. Jag resonerar lite så att jag har egentligen absolut inget ansvar gentemot er att berätta allt som händer, utan jag skriver om det jag vill skriva om, och ni läser det om ni vill läsa.

Det där lät ganska "spydigt", det är ju inte så konstigt att ni tex undrar vad som hänt med Lito, men hoppas ni kan förstå lite hur jag tänker och känner. Självklart är det oerhört roligt att ni vill följa min blogg och jag blir så himla glad över alla ni snälla personer som tar sig tid att kommentera osv. Som jag sagt förrut så är det till största del ni som gör att jag fortfarande bloggar över huvud taget.

Jag kommer skriva om vad som hänt med Lito, men jag kommer inte göra det förrän jag känner att jag för det första har helt koll på läget själv och kan svara på ett bra sätt, och för det andra helt enkelt känner att jag vill. Inte att jag måste, för det måste jag faktiskt inte.


Ödet eller nåt

Alltså det här är rätt så sjukt! Det är såhär att det har legat ett minneskort nere i köket hur länge som helst, säkert ett halvår. Har sett det ngra gånger och tänkt undrar vad som finns på det där och att jag måste kolla någon gång. Men sen har jag glömt bort det och det har legat där några månader till.

Så ikväll kom jag helt plötsligt utan anledning att tänka på det där minneskortet när jag satt vid datorn, så gick ner och hämtade det och började kolla igenom det. Det fanns huuur många bilder som helst, så nu har jag suttit och kollat på både massa valpar och gamla filmer när jag provridit hästar i säkert en timme. Alltid roligt! :)

Så kom jag till bilder som min syster fotade på en tävling på våran klubb förra sommaren. Hade tydligen inte raderat dom som jag trodde, så tänkte göra det nu.  Tröck bara på någon bild i mitten för att kolla på några lite snabbt först. Så helt plötsligt kommer det upp en häst som liknar Qbrick väldigt mycket. Fin häst tänkte jag. Fortsatte och bläddra, och kom fram till att Qbrick måste ha en dubbelgångare. Trycker upp bilderna vi tog idag på honom och jämför dom lite. Väääldigt likt är det! Aja, det finns ju många hästar som liknar honom. Försöker iaf jämföra bläsen osv, och det är som sagt oerhört likt. Går in och kollar på hans resultat förra året, och tror ni inte att han var med på just den tävlingen? Tänker att det var ju många hästar med där så det behöver ändå inte vara han. Ser på resultaten att han kom 5:a i en klass, bläddrar vidare bland bilderna, och upp kommer en bild från prisutdelningen när samma häst har en grön rosett på sig. Det måste alltså vara han! Seriöst, vad är oddsen?!?

Det är så himla många sammanträffanden som lett fram till detta så det är inte sant :p Och att jag hittade dessa bilder just idag, precis efter jag skrivit om honom på bloggen för första gången. Haha ja vet, där är bara ngra bilder, men är faktiskt lite förundrad :p

Kan ju inte skita i att lägga ut bilderna efter denna otroligt intressanta utläggning, så här får ni lite fler bilder på honom med en av hans förra ryttare:


Från hästryggen
Qbrick Park "Qubbe"

I tisdags kom denna herre till oss :) Qbrick Park heter han, en 8-åring e. Quite Easy - Irco Mena, ca 170 imh. Provred honom aldrig utan hade bara sett film på honom, men nu har jag ridit ett par gånger och tycker han verkar jättetrevlig! Väldigt söt är han också med sina 4 höga vita strumpor, stora bläs och sina stora ögon.Lite filmer

Ture 1 meter Södertörn

Zazou 110 Enköping

Zazou 110 div 1 Björklinge


Hopphopp

Igår var jag och Zazou iväg och tävlade i Björklinge.

Började med att hoppa en 110 i två faser. Hon kändes fin och vi kom 0,0a och 8:a.

Sen var det div 1. Jag red som YR och hoppade 110, och vi var nolla igen :) Två till i mitt lag var 0:a, så vi gick till omhoppning tillsammans med två andra lag. Är så arg på mig själv för där svängde jag upp för snävt till ett räcke som Zazou inte hann se ordentligt, men annars kändes även den rundan jättebra!

Vårt lag slutade iaf på 3:e plats, vilket betyder att vi, med vår 9:onde plats i förra omgången, lyckades samla ihop tillräckligt mycket poäng för att gå vidare till finalen. Superroligt! Den går två dagar i rad i maj någongång, och då blir det ett snäpp högre, alltså 120-130. Dom bästa lagen där kvalar in till Elitserien nästa år, så hoppas verkligen att vi kan göra lika bra ifrån oss då. Vår klubb har aldrig haft ett Elitlag på hästsidan, så det vore verkligen otroligt roligt om vi lyckades kvala in där.

En klase ord

Den här veckan kom jag helt av mig med bloggandet. Har jobbat väldigt mkt, har knappt hunnit rida ordentligt och självklart därför ännu mindre hunnit blogga. Har faktiskt inte ens slagit på datan på en vecka, nu sitter jag med mobilen. Därför blir det inga bilder och inga stycken, men lite rörig text är väl iaf bättre än inget antar jag! :p längtar tills iphone-appen kommer, då blir det kanske lite fler vardagsinlägg också. På söndag är det tävling med zazou :) tävlade faktiskt henne och ture förra helgen. Hoppade 110 med 4 fel på zazou, och ture gick 1 meter nolla. Nästa tävling ska han få hoppa 110 hade jag tänkt, och då ska nog även Luna få följa med = superroligt! På tisdag händer förhoppningsvis en minst lika rolig sak :D Ska verkligen bli jättekul och spännande! Berättar mer om det när allt är helt klart. Sådär, då var ett litet inlägg fixat iaf, sköntskönt. Får fortfarande lite dåligt samvete när jag inte bloggar :p trodde jag hade kommit över det men icke, haha.

RSS 2.0