Filmerna

Joey har verkligen varit superfin hela helgen! Nu har jag tävlat honom 6 starter totalt, och han har varit 0:a i alla än så länge. Duktig :)(För er som inte visste det så rider jag bara avd B på honom iom att han är en ponny (d) och jag är 19)


Nolla idag igen i lb :)

foto1667 (MMS)

Nolla idag igen i lb :)


Joey har varit superduktig idag! 0a i båda...

foto1662 (MMS)

Joey har varit superduktig idag! 0a i båda sina starter, lc och lb :)


Skojskoj

Imorgon åker jag med lilla Joey till vimmerby på ett litet mini-meeting! Ska tävla fredag och lördag. LC och förmodligen debut i LB på fredag, och LB på lördag :)
Vet inte hur uppdateringen blir, men mobilbloggar kanske ngra ggr iaf.

Joey i Uppsala, LC+5

www.ElindaPhoto.nu


Filmen

Försökte rida fort för en gångs skull, och Zazou var faktiskt hyffsat bra med på noterna tycker jag :) Ritten räckte som sagt till en 4:e plats. Dock så var det väldigt jämt i toppen. 1:an låg på drygt 25,9, 2:an på ca 26,2 eller nåt sånt, och trean på 26,31 har jag för mig. Jag hade 26,35. Snacka om små marginaler! Det handlar liksom om enstaka galoppsprång. Men ibland har man hundradelarna på sin sida och ibland inte, så är det bara!

Resultat

Vi var 0,0a idag och kom 4:a :D Glömde filmkameran i bilen, så lägger in ngra bilder från dagen så länge.
omhoppning


Tävling imorgon

Yep, imorrn är det tävling! Det är min hemmaklubb roslagens rid och körklubb som anordnar en regional onsdagstävling. Jag och Zazou ska bara hoppa en 110 :)


På lovisedal där tävlingen kommer att vara


Intressant artikel

Hippson.seSå får du en hållbar häst

Ingvar Fredricson är veterinärprofessor, före detta Flyingechef och ryttarpappa åt Peder och Jens. På ett av Folksams frukostseminarier i Falsterbo föreläste han om hur man får en hållbar häst.

Text & foto: Anki Yngve
 
- Att skaffa häst är ett stort äventyr, det är som att gifta sig. Man blir förälskad men får också en del saker på köpet, som man inte hade en aning om. Det vi pratar väldigt lite om är vilken hållbarhet man kan förvänta sig av sin häst, säger han.
Hållbarhet är hästens viktigaste egenskap. Är den halt har vi ingen nytta av den, oavsett talang. Det finns en hel del ärftliga faktorer som påverkar hållbarheten. Därför tycker Ingvar att vi ska avla på individer som har tävlat och presterat inom sporten. Då vet vi att deras kroppar håller för arbete. Men även miljöfaktorerna är viktiga. Och de skiljer sig väldigt mycket åt beroende på var hästen är uppfödd.
- I exempelvis Holland är de jätteduktiga på avel, men har inte så mycket mark att släppa ut unghästarna på.
 
De två första åren avgör
Ingvar berättar att hästen är det djur som har längst och smalast ben i förhållande till sin kroppsvikt. Evolutionen har utvecklat hästen till den varelse på jorden som bäst kombinerar snabbhet och uthållighet. Under miljontals år har hästar dessutom förflyttat sig många mil varje dag för att hitta föda.
- Under fölstadiet och under de två första åren läggs grunden för hållbarheten. Då måste hästen få röra sig fritt, på kuperade arealer, dygnet runt. Det ger starka senor och bra koordination. Om hästen inte har fått bygga upp sig under de två första åren kan man inte fixa till det i efterhand, då har tåget gått. Veterinärerna älskar klena hästar, de blir stadiga klienter, säger Ingvar.
Han menar att vi i Sverige, med vår natur, har fantastiska möjligheter att föda upp hållbara, härdade och starka hästar. Men tyvärr utnyttjar vi inte den möjligheten fullt ur, alldeles för många unghästar står för mycket på stall med en massa halm, och går i för små och platta hagar.
- I våra konkurrentländer finns det i stort sett inga marker, så på många ställen måste de ha hästarna i box på vintern. Hur snygg en sådan häst än är kan det finnas risk för att den inte håller, att man köper sig problem. I alla fall om inte hästen har en stark genetisk konstruktion. Vi ser mer skador på de hästar som är uppfödda så.
Ingvars förslag är att vi i Sverige borde ta fram en kvalitetscertifiering av anläggningar för uppfödning av högkvalitativa, värdefulla hästar. Då är han övertygad om att toppryttare i hela Europa skulle skicka föl och unghästar hit.
- Vi svenskar är lite tröga, vi utnyttjar inte de fantastiska möjligheter som finns.
 
Varierande underlag
Underlaget är också en faktor att räkna med. Inte minst behöver unga hästar få gå på varierande underlag.
- Jag skulle önska att vi födde upp hästar i stora hagar med olika underlag, där det var kuperat och hästarna fick ströva en bra bit för att nå foderautomaterna. Då anpassas hästkroppen till att klara av varierande underlag i framtiden.
Som ridunderlag för vuxna hästar berättar Ingvar att det som är mest obehagligt för hästen är om underlaget "släpper", alltså om friktionen är för liten. Ett underlag ska ge bra grepp, men greppet får inte heller bli så bra att hoven fastnar helt. En liten glidning är nödvändig.
- När du föder upp en häst ska du låta den gå på så varierande underlag som möjligt, men det gäller även när du rider. I England låter man till exempel fälttävlanshästarna göra "road work" i skritt på asfalt, för att successivt härda benen, säger Ingvar.
Han berättar att Jan Jönsson körde "road work" med sina hästar på Flyinge, och de var alltid torrast och finast i benen av alla individer i stallet.
- När hästen sätter ner foten på hårt underlag förspänner den tån. Då blir de små, stabiliserande musklerna mer aktiva och tränas upp. Det ökar cirkulationen och ämnesomsättningen, och ger sundare ben.
Självklart går det att överanstränga hästen om man rider för mycket och för länge på hårt underlag. Den får inte bli varm i benen efter jobbet - då har man gjort för mycket. Men Ingvar varnar också för väldigt mjuka ridbanor.
- Man kan lura sig och tro att ett mjukt underlag gör att hästen får längre steg. Men det sker inte på ett naturligt sätt. Den "springer på musklerna" och så småningom kortas istället det naturliga steget. Det blir en "snöeffekt" med djupt underlag, det fina steget är en skeneffekt.
Att rida på mjukt underlag är absolut något man kan göra då och då. Men gör det inte dagligen, säger Ingvar.  
 
Stärk hästens bakdel
En av de viktigaste faktorerna för hållbarhet är självklart hur hästen rids och tränas. När vi sätter oss på dess rygg utsätts hästkroppen för en kraftig störning. Hästen har redan utan ryttare 60 procent av sin kroppsvikt på framdelen. Och eftersom ryttaren sitter framför tyngdpunkten ökas belastningen av frambenen ytterligare.
- Det gäller att kunna utbilda hästen så att bakbenen blir starkare, kan krökas och bära mer vikt. Det ökar hästens möjlighet att hålla. Vissa ryttare flänger omkring med hästen i framvikt. Då går hästarna väldigt ofta sönder i frambenen.          
Ingvar tycker att man ska ta hjälp av en duktig unghästutbildare om man inte är så duktig själv.
En bra ryttare kan inte bara utbilda hästen effektivare, han eller hon kan också läsa av hästen.
- Jag tycker att man ska vara observant på i vilken utvecklingsfas unghästen är. Exempelvis treårstester är jättebra, men det finns ingen naturlag som säger att ni måste vara med. Om hästen är inne i en tillväxtfas är det bättre att stå över.
Det tar lång tid att utveckla sig till en bra ryttare, som kan utbilda hållbara hästar som presterar sitt max.
- Jens (Fredricson, reds anm.) brukar säga att du  tyvärr förstör tre-fyra hästar innan du blir en bra ryttare. Det räcker inte att rida en timme om dagen för att få tillräckligt med känsla för att kunna utbilda unghästar.
De flesta av oss är enligt Ingvar för försiktiga när vi rider vuxna hästar, vi tränar för lite och får ingen effekt. Sedan finns det ett gäng som flåbusar runt, och rider sönder hästen, och så finns det några få som verkligen har känslan att träna upp ett djur på toppnivå.  
 
Visitera dagligen
Att hålla koll på sin häst, och hitta eventuella skavanker innan de utvecklas till skador, är enligt Ingvar avgörande.
- Ryggen och benen ska man prioritera. Känn igenom hästen varje dag. När du palperar ryggen ska det ligga två mjuka och spänstiga muskler på var sida om ryggraden. Är musklerna spända måste du göra något åt det, se över sadeln och prata med din veterinär. Låt gärna en duktig tränare rida igenom din häst då och då, och känna så att hästen är mjuk och smidig.
I övrigt tycker han att vi ofta förmänskligar hästarna för mycket. Till exempel skos många hästar för tidigt, trots att nästan alla unghästar - som rids på bra underlag - kan gå utan skor fram till fem eller sex års ålder.
- Då utvecklar de en bättre hovkvalitet och ägaren sparar pengar... Det har blivit så att man slår på skor bara för att hästen ska gå ett treårstest. Skorna är ett stort ingrepp i hovens funktion - behöver du dem på testet så dra gärna av dem efteråt, säger Ingvar.
Blir hästen öm kan man rida den på mjukt underlag i ett par veckor. Så naturlig hästhållning som möjligt är det Ingvar Fredricson förespråkar.
- Att lägga på två-tre täcken och bandage upp till naveln är förmänskligande påhitt. Hästarna är djur och ska behandlas som djur. Sedan är det ju ganska stor skillnad beroende på inriktning. Av någon anledning verkar dressyrhästar behöva mer lindor och täcken än hopphästar. Och det är ju ändå precis samma sorts hästar...


Dagens ridpass

Gjorde ungefär samma sak med storhästarna idag som jag gjorde med Joey igår. Red på volten och hoppade lite små titthinder, typ 30-50 cm höga.

Började med Lito. Först red jag runt i en ganska låg form, och man märker att det är där han trivs bäst. Sen red jag ett tag i en sån hög form som gick också, vilket gick sådär. Där blir han mycket starkare och inte alls lika avslappnad. Ska jobba på med det, det ska faktiskt gå att rida honom i den formen också. Sen tog jag några små skutt. Eftersom det regnat en hel del under gårdagen och natten så var vattenmattan helt fylld med vatten. Perfekt tänkte jag, det behöver han ju öva på (han stannade ju på en vattenfylld vattenmatta på sista tävlingen). Men tror ni han brydde sig idag? Nej, han blinkade inte ens när vi skulle hoppa den, trots att han inte varit framme och nosat på den lr ngt sånt innan. Fattar inte vad som flög i honom på tävlingen!
På Zazou började jag med att travhoppa i en 8:a över två räcken med en travbom framför. Avslutade när räckena låg på 1 meter. Hon var jättefin! Sen skuttade jag runt några varv över titthindren. I början var hon lite springig, men i slutet var hon hur fin som helst! Hon gick i en stadig rund form och lyssnade bra på mina halvhalter. Funderar på att ta tillbaka det där jag skrev om Joey förrut idag, att jag skulle välja honom om jag bara skulle ha en häst att hoppa hemma på :p Zazou är så himla härlig att rida på med sin underbara galopp och sin energi. Fast visst måste man jobba mer på henne vid hoppningen... Aja!


 


Nyfiken


Gårdagen

Igår red jag bara Joey, dom andra två fick en vilodag. Han kändes jättefin! Hoppade några små skutt också.

Många frågar mig om jag verkligen tycker det är roligt att rida ponny nu när jag egentligen bara rider stora hästar, och när jag ändå inte får tävla ponny länge. Svaret är ja! Joey är verkligen superrolig att rida, framförallt att hoppa. Det känns liksom så okomplicerat och lättsamt på något sätt. För mig, som är van vid mina stora hästar med stora rörelser så känns det typ som att sitta på en jättepigg minnishettis, haha. Men det som är extra roligt är att själva sprången ofta känns typ som en storhästs språng, han hoppar ju väl.

Om jag inte skulle vara det minsta intresserad av att tävla utan bara av att hoppa runt hemma för skojs skull så skulle jag nog ha valt honom av dom hästarna jag har nu. Sitter typ och skrattar när jag hoppar honom :P Okej, det var kanske lite överdrivet, men jag tycker faktiskt att det är jätteroligt!Beslutsångest

En av presenterna jag fick idag var ett par Freejump soft up stigbyglar :) Dock så kan jag verkligen inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha. Finns ju hur många färgkombinationer som helst att välja mellan!

Just nu är jag mest inne på att ta ett par lite mer diskreta. Typ nån av dom här kanske:

Svart/brun. Stilrent och snyggt! Har ju brunt läder på det mesta.
Vitt/brunt borde också vara ganska snyggt, iaf på tävling, iom att man tävlar med vita ridbyxor. Fast det är nog ganska opraktiskt, det vita måste ju bli väldigt smutsigt lätt!Då kanske vanilj/brun är bättre? Men jag är lite osäker på det där med vanilj... Har ju inget annat i den färgen direkt.Brunt/blått, kanske borde jag välja ett par lite "roligare" trots allt? Blått är ju inte allt för svårt att matcha. Fast det är en sån klarblå färg ju...
När vi ändå är inne på lite mer utstickande färger. Den brun/gröna färgen nedan vore ganska ball om man hade nån grön passpoal på schabraket eller nåt.
Vilken färg skulle ni valt?
Mest med tanke på hur jag ser ut när jag tävlar. Jag har ju som sagt brunt läder och oftast marinblått på schabrak, kavaj osv. De färgkombinationer som finns att välja mellan kan ni hitta HÄR


<3

Har som sagt inget att skriva om, och inget att göra heller, så efter att jag kollat igenom massa youtubeklipp satt jag och kollade igenom min blogg för skojs skull. Läste även några inläggs kommentarer ännnu en gång, och jag måste bara säga TACK för alla oerhört fina kommentarer kring Zazous starter i Näset! Dom gör mig oerhört glad och ger mig även massa motivation. Uppskattar dom verkligen! Ville bara skriva det.

Btw, såg att klockan slagit över tolv. Det betyder att idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag, hurra hurra hurra :)


Mina populäraste videoklipp

Har inget speciellt att skriva om, så satt och kollade igenom mina youtubeklipp lite grann. Det är ganska intressant vilka klipp som är mest sedda. Det som "leder" är det då jag filmar samtidigt som jag hoppar Ture, och det som ligger tvåa är ett då jag ramlar av. Inte de två klippen jag skulle välja att se på direkt av alla mina klipp. :p

Mest sedda av alla mina youtube klipp, topp 3:

1


2


3


Dagen

Idag har jag motionerat alla hästar (förutom Ture då). Red Lito och Joey samt longerade Zazou med pessoaselen. Hon var superbusig och gjorde världens bocksprång! Men hon var duktig :)

Många undrar hur det är med Ture nu för tiden. Hans läge är oförändrat, och vet. vet fortfarande inte vad det är mer än att det sitter i knät. Så nu har vi bestämt oss för att åka till en veterinär i skåne istället, som är väldigt välkänd och oerhört duktig. Ska berätta med om det sen!


Världens finaste<3


Blabla

Tog lite bilder på min syster och Nocke igår. Gillar att fota och fixa med bilder! Kom ni ihåg inlägget jag skrev om redigering? Det verkade ju vara ganska uppskattat, så hade kanske tänkt göra ett till sånt snart :) Det är verkligen förundransvärt vad man kan göra med bilder nu för tiden!

Ett par bilder från igår:


R.I.P Okidoki

Okidoki är död :( Kan seriöst knappt tro att det är sant. Han dog i går till följd av blodförgiftning.

Okidoki skadades vid Global Champions Tour-tävlingen i Cannes i juni i år. Okidoki hade behandlats för skadan och återhämtade sig väl men i går kväll inträffade komplikationer. Okidoki fördes till veterinärklinik där han avled, skriver ägarfamiljen i ett pressmeddelande. Han blev 14 år gammal.

Så himla hemskt! Han var en av mina absoluta favorithästar i toppen, så jäkla fin! Och nu är han död. Man kommer aldrig mer kunna se honom på banorna. Man kommer aldrig mer kunna beundra hans hans karasmatiska galopp, hans spänstiga språng, hans otroliga fighter-anda. Det känns... helt overkligt faktiskt...

R.I.PKom ni ihåg när jag skrev att Okidoki skulle säljas (här) , och att det skulle bli spännande att se honom med den nya ryttaren? Jag hann aldrig se dom två tillsammans...

-Fråga ang DET HÄR bettet. Haah, vilket konstigt bett heheh kan du inte testa de på någon av dina hästar och fota. så man vet hur det ser ut. ?

Svar: Här kommer en bild! Lito ville inte stå still, så det blev inte bättre än såhär :pNu kommer säkert ngn fråga hur han känns att rida med det. Jag har bara ridit ut med det ett par gånger, och det känns varken sämre eller bättre än ett vanligt tränsbett. Har ju inte direkt testat det ordentligt heller, har bara skrittat och travat lite.


Och vinnaren av solglasögonen är...

... Maja. Grattis :D Ett mail är skickat till dig!

Förhoppningsvis kommer det en ny tävling om ett tag.

Vissa människor förundrar en (på ett dåligt sätt)

Fick ett mail av en läsare med dessa bilder bifogade:

Tydligen så är det nån på bilddagboken som har döpt om Ture till "Marcoo´s Bambut" (och tom målat på en liten stjärn på honom) och Wembley som jag hade förrut till "Dr Componty" och lagt ut massor av texter med tillhörande bilder på dom som om de var hennes egna hästar. Även Zazou är med ibland. Hon åker ut och tävlar med dom och allt möjligt. Sen har tydligen Ture, eller "Bambut", en brorsa också, det är han som är på sista bilden och det är därför han inte har ngn stjärn där.

Folk kommenterar och tror verkligen på detta, och hon svarar som om allt verkligen var sant. Gör upp värsta storysarna och grejer. Helt sjukt! Tänk de människor som verkligen tror att det är här hon och hennes hästar. Vad ska dom tro om dom råkar se mig på en tävling till exempel? :p

Sen lägger denna person in massa bilder på sig själv utan hjälm också. Borde inte nån känna igen henne och märka att det hon skriver inte är sant? Eller tänk om dom bilderna också är på någon annan, som blir smutskastad pga av detta.

Man ska inte tro på allt man ser, för jag heter verkligen inte Linn Jansson och bor i Karlstad. Förstår mig verkligen inte på såna människor som gör såhär... Tycker det är riktigt patetiskt faktiskt!


Kanonkul

Har börjat rida igång Lito nu efter hans vrickning, och gud vad pigg han är! Har ridit ut de senaste dagarna. Många gånger känns det som om han skulle kunna sticka alternativt flyga upp i luften när som helst :p Jag försöker skritta, men han smågalopperar och gör små luftsprång stup i kvarten. Vi tycker nog det är lika roligt båda två, haha.

Ska verkligen bli jättekul att komma igång ordentligt med honom igen! Tycker det var oerhört tråkigt att vi missade Näset, skulle verkligen velat ta med honom dit. Men nu har vi ett par andra tävlingar inplanerade iaf. Först blir det Stockholm om tre helger, och sen åker vi på meeting i Tierp :D


Näset

Som ni sett så har det varit en väldigt lyckad helg i Näset, men tänkte berätta lite mer ingående.

110 fredag
Eftersom det var hennes första meeting så ville jag inte riskera köra slut på henne i början så att bensinen kanske skulle vara slut till sista dagen. Därför inledde jag helgen med en 110 som har blivit en höjd som käns väldigt låg med henne. Hon var lite spänd ibland och tittade lite på nåt hinder, men annars kändes hon jättefin!
120 lördag
Som jag skrev förut så startade jag avd B i denna 120 för att kunna räkna det som en kvalrunda till breeders. Jag kan tycka att jag "överred" lite ibland men Zazou kändes fin även här! Dock så kollade hon ganska mycket på trippeln och på den andra kombinationen (som låg precis bredvid en stor vattengrav).

(skrattar lika mkt varje gång jag ser den där killen springa mitt framför 4:an. Ser så jäkla roligt ut haha!)

130 debut söndag
Typ 4 ryttare innan vi skulle in på banan så kraschade vi i oxern på framhoppningen så att en bom gick av. Jätteläskigt! Som tur var gjorde ingen av oss illa sig, men den innebar ju inte dom bästa förutsättningarna till en debut direkt. Tvekade lite om jag verkligen skulle gå in, men efter att jag hoppat lite fler språng på framhoppningen så bestämde jag mig för att prova iaf. Kändes hon det minsta konstigt på banan så skulle jag utgå direkt.

Det gjorde hon inte, men kraschen satt nog kvar lite i våra bådas huvuden trots allt (vilket inte är så konstigt). Det kändes som att vi båda hade extra mycket respekt för hindren, både på gott och ont. Min fighting spirit tog över lite väl mycket ett par gånger :p Typ på den där kombinationen med trippel, räcke. På trippeln kändes det som om hon bara skulle hoppa uppåt och att hon inte skulle räcka fram, varken över trippeln eller till räcket (avståndet var ganska långt). Där var jag tvungen att driva på ordentligt med andra ord! Och hela kroppen använde jag haha, hade absolut ingen lust att krascha igen! Det ledde iaf till att distansen till nästa oxer blev väldigt trång, så där var jag istället tvungen att ta tillbaka ordentligt.

Den linjen skulle vi definitivt kunnat gjort bättre, och visst är det lite vingligt ibland, men jag är verkligen jättenöjd! Det kändes som om jag var tvungen att hjälpa henne ganska mycket hela tiden, så det kändes inte helt okomplicerat, men jag förväntade mig inte att debuten skulle vara perfekt. Efter framhoppningen blev dessutom förväntningarna ännu lägre. Vi fick kämpa lite båda två, men det gav ju resultat iaf! Själva hindren var ju inga problem, vissa språng hoppade hon riktigt fint, men det är allt där emellan som behöver finslipas på ännu mer. Hoppa gör hon ju lätt, och hon är verkligen tapper i huvudet samtidigt som hon är rädd om sig. Var väl inte i en bom förutom den sista. Min lilla stjärna :)Nästa tävling ska jag bara hoppa en 110 hade jag tänkt, så att hon får en runda som känns lätt och okomplicerad. Tror det är jätteviktigt att gå ner några snäpp ibland så att det inte blir för jobbigt hela tiden, att man inte bräcker hästens självförtroende eller tar bort viljan att gå felfritt. Sen så är ju faktiskt Zazou bara 6 och har dessutom fått ett föl, det är ganska lätt att glömma ibland.


Psst

Idag avslutas bloggtävlingen. Jag tycker att alla som inte är med och tävlar ännu borde ta chansen och vara med. Det enda man behöver göra är ju att slänga in en kommnentar i det inlägget :)

Zazou är verkligen hur fin som helst! Gick...

p090126002 (MMS)

Zazou är verkligen hur fin som helst! Gick in i sin 130 debut idag och nollade :D Det hade jag knappt vågat hoppas på! :)


Nolla idag igen :D Red avd b i 120 så att ...

crop0001 (MMS)

Nolla idag igen :D Red avd b i 120 så att det skulle kunna räknas som kval till breeders. Nu är det "bara" 2 nollor kvar i 130 som behövs :p


Duktiga Zazou kom trea i sin start nyss :)...

scale0001 (MMS)

Duktiga Zazou kom trea i sin start nyss :) Hoppade bara en 110 idag. Imorn blir det 120 och på söndag kommer förmodligen 130 debuten äga rum.


Nu är vi äntligen framme efter typ 5 timma...

p090123004 (MMS)

Nu är vi äntligen framme efter typ 5 timmars bilresa. Inte minst Zazou tyckte det var jätteskönt och verkar trivas bra i sin box!


Zazous första meeting

Imorgon åker jag med Zazou till Näset i Sundsvall. Ska bli jätteroligt! :D Förmodligen så kommer vi debutera 130 där vilket ska bli väldigt spännande.

Näset är en jättehärlig tävlingsplats tycker jag. Framhoppningen ligger precis vid vattnet, och man kan gå ner och bada med hästarna där om man vill. Man tävlar på en stor grusbana, och allt ligger väldigt nära varann.

Har varit där två gånger förrut. En gång med min fd. d-ponny samt c-ponny, och en gång med storhästar. Det var år 2008. Då hade jag med 3 hästar, Bacchuz (som jag lånade sommaren 2008), Tessa och Ture. Lite bilder från det året:
Jag och Bacchuz i vår första 140-start
Tessa gick även hon väldigt bra :)
Turis


Tävlinsbanan


I år blir det däremot bara en häst som får följa med. Hade anmält Lito också, men han kan tyvärr inte följa med för han har haft en liten vrickning :( Men det är helt bra nu som tur är, så har bokat in två andra meeting som han ska få följa med på!


Missade du seggerundorna från falsterbo?

Eller vill du bara se dom en gång till? Idag klockan 20:10 visar Eurosport ett sammandrag från nationshoppningen i Falsterbo. En ny chans att se de framgångsrika svenska ryttarna! :)


tidningenridsport.se


SötponnyFotograf: Linda Enarsson www.SplachPhoto.webs.com


-Hej! Undrar bara varför du använder så mycket olika bett till alla hästar. Varför inte bara använda ett vanligt bett och rida dom finare istället? Tänkte eftersom du skrev att det bettet var bra för framtunga hästar. Det finns ju en anledning till att hästen är framtung. Man måste ju rida den så att den inte blir framtung :)

Svar: För det första så har pratat med ett flertal hästtandläkare och även veterinärer som verkligen rekommenderar att variera bett för att det är bra för hästens mun. Sen är det ju inte alla hästar som trivs med det, Ture tex gillar ju bäst att gå med samma, men generellt sätt så ska det vara bra. Dessutom så gillar jag att prova nya saker för att hela tiden försöka hitta det bästa för både mig och hästen. Det som ger oss bäst förutsättningar till ett gott samarbete och ett utvecklande ridpass helt enkelt.  

Alla hästar är ju olika, likaså alla hästars munnar, så det är ju en självklarhet att alla inte trivs på samma bett. Och alla ryttare rider olika, så det är ju också en självklarhet att alla bett inte passar allas ridstil. Varför traggla runt med ett vanligt bett om inte hästen och en själv inte trivs med det? Självklart kan man ju inte förvänta sig att det finns ett mirakelbett som löser alla problem och gör hästen perfekt, utan man måste ju såklart även rida hästen på rätt sätt. Däremot så kan enligt min erfarenhet rätt bett hjälpa en på traven och underlätta arbetet med att få hästen att jobba så som man vill och bygga upp den på rätt sätt. Sen när hästen blivit starkare och mer uppmärksam kan det ju hända att hästen går lika bra på ett helt annat mildare bett, och då kan det ju vara en fördel att byta igen.

Det där med att alla hästar ska gå på vanligt tränsbett hela tiden är ingen teori jag egentligen höjer till skyarna. Visst är det positivt om man kan rida med ett sådant snällt bett som möjligt, men ett vanligt tränsbett behöver inte alltid vara det snällaste. Jag rider helre med en mjuk hand på ett hackamore, än sitter och sliter i ett tränsbett som hästen inte alls gillar och lyssnar på.

Hästar är individer och likaså vi människor. Därför tycker jag det är väldigt positivt att det finns många bett att välja på så att man kan hitta det som passar sin kommunikation med just den hästen bäst.

Vad tycker ni?De flesta typpryttarna tävlar inte på vanligt tränsbett, utan de har provat sig fram tills de hittat ett bett de tycker passar

scourrier/cornish/brandon/wilson bett

Bettet jag köpte var ett scourrier/cornish/brandon/wilson bett. Hittade många namn på samma bett, så vet inte riktigt vilket jag ska använda :p

Bettet har dubbla ringar som gör att det blir som ett tryck när man tar ledande tygeltag. Det gör att hästen blir mer lättsvängd och förhindrar att bettet åker igenom munnen. Det ska även vara bra för lite framtunga, starka hästar som gärna blir hängandes i handen. Det är därför jag tror att det kan passa bra på Lito. Hoppas det iaf :) 

Köpte det för 249:- på Skara hästsport


Heej!

Nu är jag hemma igen. Har varit en underbar vecka i falsterbo, verkligen! Dock sjukt varmt, höll bokstavligen på att smälta bort.

I tisdags var jag på en barbecue som Tretorn och familjen Baryard ordnade. Där visade bland annat Tretorn deras nya produkter. Det var en stövel som jag verkligen fastnade för. De såg ungefär ut som läderridstövlar men med lite roliga detaljer. Mycket mer stilrena än de gamla modellerna med andra ord. Jag börjar tröttna lite på mina Tretorn Advance, och har länge hållt utkik efter någon mer stilren modell, men inte hittat någon jag gillar eftersom jag blivit bortskämd med Tretorns comfort. Jag hoppas verkligen på att den nya modellen är lika bekväma som Advance, då vill jag verkligen ha ett par sådana!

Tyvärr tog jag ingen bild, men hittade en på Prylbloggen hos Hippson. Hoppas det är ok att jag lånar den!

Snygga va!?

Resten av veckan bestod av hästar på dagen och fest på kvällen med underbara människor. Kan det bli bättre?!

Tävlingsmässigt gick det väldigt bra för Sverige, vilket var superroligt! De vann bland annat nationshoppningen och i den avslutande Grand Prixen tog svenska ryttare både hem första och andraplatsen (Rolf Göran och Malin).


Någon gång ska jag också rida där, det har jag bestämt haha. Tänk att rida på den där fantastiska banan med den otroliga publiken. Tänkt att gå nolla, höra musiken gå igång och publikens högljudda hyllningar. Vilken känsla!

Shoppingmässigt gick det däremot inte så bra för mig. Eller jo, det kanske var just bra det gick. Köpte nämligen nästan ingenting, bara en grimma och ett bett. Ska skriva lite om bettet sen, tror det kan bli bra på Lito.

Längtar redan till nästa år, Falsterbo är verkligen en av de roligaste veckorna på sommaren!


Bloggtävling

Ska ju som sagt till Falstebo imorgon = vet inte om jag har ngn möjligthet att uppdatera på ett tag. Därför passar det ju bra att jag kör igång en liten tävling här på bloggen.

Den här gången kan ni tävla om ett par
solglasögon av märket uvex som är utformade att sitta extra bra när man rider. Det värsta som finns är ju när man blir bländad och inte ser någonting, så därför passar de här perfekt nu när det är så mycket sol ute!


För att vara med och tävla:
- Skriv en liten kommentar till det här inlägget (+ din e-postadress så att jag kan meddela dig om du vinner)

Om du vill ha dubbla vinstchanser kan du också:
- Klistra in bilden nedan på din egen blogg/hemsida samt länka till det här inlägget (länk: http://tavlingsryttaren.se/2010/july/bloggtavling.html )
- Gilla Cavallionline.se´s
facebooksida
Glöm inte att skriva i din kommentar om du gjort detta.

Tävlingen avslutas den 19e juliFalsterbo

Imorrn åker jag till falsterbo, ska vara där till söndag. Hoppas på att det blir minst lika roligt som förra året, men det är jag övertygad om att det kommer bli :) Antar att det är några här som ska dit?


Tävling

Hoppade som sagt en 120 med Zazou idag, en ganska lång A:0a. Det var huuuur varmt som helst!

Redan på framhoppningen kändes Zazou lite matt. Hon hoppade fint men hon sög inte lika mycket mot hindren som hon brukar. Väl på banan var det ännu varmare + att underlaget kändes lite djupt på vissa ställen, så där kändes hon också stundtals matt. Hon brukar ju hoppa så enkelt, men nu kändes vissa av sprången lite tunga liksom. Vet inte om det syns på filmen, men det kändes så iaf. 1, 2 och 3 kändes förvisso bra, men sen på 4 som var en kombination (räcke,oxer) så dog hon lite i insprånget, samtidigt som hon drog lite mot höger, så hon kom liksom inte framåt och var tvungen att hoppa av väldigt långt ifrån, vilket ledde till att hon inte räckte över och rev bakbommen. Då försökte jag få igång henne lite och skänklade på, så vi kom för nära på nästa räcke. Sen på 6:an fick vi ett sånt där tungt språng igen med en tung landning. 7ab kändes bra, likaså 8. Mot 9 red jag dåligt. Vet inte varför jag börjat göra så, men när jag vände upp mot hindret tog jag liksom tillbaka henne och började måtta istället för att bara rulla på. En minnesanteckning till mig själv: Sluta med det! Dom två sista hindren kändes helt ok. Det blev alltså 4 fel.

Oj vilken lång utläggning det här blev. Men jag tycker det är bra att alltid analysera rundan ordentligt (främst utifrån känslan man hade när man red, för det är inte alltid det känns likadant som det ser ut på filmen) så kan man gå tillbaka och kolla sen vad man borde tänka på till nästa gång. Det tror jag man kan utvecklas mycket av!

Filmen:


Två bilder också som jag fick av en jättegullig läsare, Matilda Blom.Tävling imorrn

Yes, imorrn ska jag och Zazou hoppa en 120 i Vallentuna :) Red henne typ 20 min på volten idag. Hoppade ett räcke några gånger också, hon kändes superfin! Sista språnget låg på 130, en liten minifilm på det (inte så intressant kanske, men det var tyvärr det enda mamma filmade :p) :Hon är så söt när hon spelar sådär med öronen, hon lyssnar verkligen på mig! Fina bäbisen :) Btw eller hur är min outfit snygg, haha. Mjukisbyxor och gummistövlar, världens bekvämaste vardagskläder i stallet!

Svar del 2

Har du någon tips på vart jag kan hitta ett fårskinnsfoder mot skav till en hoppgjord?
Tyvärr inte :(

Roligaste hästen du ridit och varför?
Oj vilken svår fråga. Hmm, kan nog inte svara på det. Alla är roliga på olika sätt liksom.

presenterna din mamma i ett inläg och hennes hästvana :) älskar din blogg :) kram
Snart ska faktiskt hon förmodligen skapa en egen blogg där hon kommer berätta det, men annars ska jag skriva ett inlägg :) Vad roligt :)

Kan inte du berätta hur de är att tävla internationellt, vad man ska tänka på, speciella regler och hur man anmäler mm?
Har ju inte tävlat så jättemycket internationellt, med den som var mest annorluna var nog belgien. Det var inte alls så strikt och ordningsamt som i sverige kändes det som. Tex så höll alla på att flytta runt i startlistan precis före start, så den stämde inte alls. Helt plötsligt kunde det liksom vara ens tur, trots att det enligt startlistan var 10 kvar före en, men då var det bara att säga till vid insläppet att man inte hunnit rida fram ordentligt så flyttade de ner en så långt man ville direkt. Sen så var banorna mycket längre, likaså omhoppningarna. Dessutom var den här bedömningen som typ aldrig är i sverige väldigt vanligt. Åh kommer inte ihåg vad den heter. Den var vanligt på mindre tävlingar i Sverige förut, kommer ihåg att jag ofta red den när jag red bponny. Ni vet när man om man går nolla i grunden får en ny startsignal till omhoppningen så har man typ ett visst antal sekunder på sig att starta. Aja :p
Det man ska tänka på om man vill tävla internationellt är att hästen måste ha FEI pass + lite extra vaccinationer genfört med Sverige om jag inte minns fel.
Man anmäler oftast via Svenska ridsportförbundet. Varje land får bara skicka ett visst antal tävlande till internationella tävlingar, så man ansöker om att få vara med så plockar ridsportförbundet ut dom som får åka.

Hejj!! Jag undrar om du har några övningar för att mjuka upp hästen och få den mer avslappnad, just nu rider jag en häst som känns ganska spänd främst i halsen... har du nåt tips???
Verkligen försöka ställa igenom hästen, göra mycket serpentiner, volter osv. Sen är cavalettis bra, framförallt på böjt spår, likaså sidförande hjälper som öppnor och slutor.

Vilken är den svåraste banan du har hoppat på tävling?
Det vet jag inte, alla är svåra på olika sätt liksom. Sen beror det jättemycket på vilken häst man sitter på, hur dagsformen är osv.

hur mycket kostade dina hästar?
Vill inte skriva ut det här.

Vad var det som fick dig att fastna hos Ture, Zazou & Lito som gjorde att du köpte dem?
Ture för att han verkade ha ett sådant himla bra huvud, bra galopp och lätt för sig öht, Zazou för att hon verkade så positiv och var väldigt rolig att rida, och Lito för att han hoppade bra, hade bra stam och vi tror att han hade mycket kapacitet.

Hur länge kommer du rida Joey :)
Typ över sommaren.

Vad föredrar du helst? Hoppning på gräs eller sand/ridhusunderlag.
När det är fint väder gillar jag att hoppa på gräs, men annars föredrar jag grus.

Vad har du för tips på hur man ska få hästen att hoppa bättre och rundare språng?:)
Mycket styrkeövningar. Travhoppning är bra tex, då blir hästen tvungen att använda kroppen och inte hoppa på fart och på så sätt lätt bli flack.

Undrar varför du inte kan uppdatera oftare? =)
För att jag inte har lust helt enkelt, och jag har bestämt att bloggen aldrig får vara något måste utan jag ska skriva här för att jag tycker det är roligt :)

hur fick du så långt hår? några tips på att få långt hår, det är jätte fint :)
Klippte mig aldrig, haha :p Tack! Fast nu har jag klippt av det nästan 2 dm.

tjänar du pengar på bloggen?
No

hur mycket ponny har du tävlat sm asså ponny då?
Hmm... Hoppade väl 2 på b-ponny, 2 på c-ponny och 2 på d-ponny. Tror jag iaf.

har du nåra syskon ?
Yes, en syster och en bror.

varför lägger du inte upp nåra inlägg i problem hjälp den kategorin ser rolig ut :)
Har lagt ner den katergorin tyvärr, den tog så mycket tid.

hej, hur gammal var du då du gick upp på stor häst? :)
Det var i början av 2008 tror jag, så då var jag snart 17.

vad hette din bästa ponny du har haft? :)
Jewel Samantah (b-ponny) och The Minestral (c-ponny)

Du och någon annan hade ju en hjälm butik. Kommer ni fortsätta med den?
Vet inte, just nu ser det inte ut som det tyvärr.

tränar du för nån? :) isf vem?
Ja det är lite olika, men mest för Ann Liwing.

Vad är dina åsikter om pessoa-bett?
Vet att alla säger att det är hemskt osv., har redan haft den diskusionen här på bloggen ett par ggr, men jag tror att det som alla bett beror mycket på vem som rider med det samt att vissa hästar faktiskt verkar trivas ganska bra med det.

Har du tävlat fälttävlan nån gång? :)
Ah på ponny, men det gick inte så bra :p

Med en häst som inte har blivit hoppad jättemycket och är sju år, hur mycket kan man förbättra frambenstekniken?
Studs brukar göra att dom blir lite kvickare fram och drar upp dom bättre.

Vad har du för tips på hur man ska få sig en "bra framgång" inom ridsporten ?
Att träna hårt och inte ge upp.

Vilka är dina mål inom ridningen & hoppningen?
Jag ska bara rida så länge jag tycker det är roligt, så får vi se hur långt jag kommer.

Har du tänkt dig någon gång att tävla utomlands, internationellt ? :)
Har redan gjort den ngra gånger :)

Tycker du man ska satsa på en gpa tone in tone eller en CO john whitaker hjälm?
Nu på sommaren ångar jag att jag sålde min gpa tone in tone, den är verkligen guld värd när det är varmt ute. Men jag tycker JW hjälmen sitter bättre, iaf på mig. Så det beror på hur ens huvud se ut och vad man prioriterar helt enkelt.

Hur ser en helt vanlig ledig dag ut för dig?:D
Idag var väl typ en sån. Då gick jag upp vid 8 och släppte ut hästarna (även fast jag skulle föredra att sova lääääänge). Sen gick jag ut och solade ett tag. Efter det fördrev jag tiden med lite andra saker, typ datorn osv. Sen efter middagen gick jag ut och red och tog in alla hästar.

Hej! Tycker att din blogg är jättebra, så tänkte passa på att ställa lite frågor nu :)
Rider du aldrig med säkerhetsväst längre nu sen du blev YR? Om, när då isf?

Vad kul :) Nja, mycket sällan. Kan inte komma på när jag hade den sist :p

Brukar du använda martingal på dina hästar?
Ja när jag hoppar.

Vet du något om de här betten som liksom består av " kulor"? Har blivit rekommenderad ett sånt men vet inget om det...
Nej tyvärr :(

du hade ju en fråga om läsarna hade sett dig någon gång med eller utan häst, vart hade du blivit "sedd" mest typ?
Det var nog på tävlingar. Om jag ska nämna ngn speciell så var nog Göteborg horseshow vanligast, vilket inte är så konstigt iom att det är den tävlingen jag tävlat på där det varit mest publik.

Vad är det viktigaste att tänka på om man ska tävla internationellt ?
Att vara förberedd och inte stressa upp sig om saker och ting är annorlunda än här i sverige.

Vad är ditt tips till en häst som har svårt för kombinationer, hon lägger till ett extra för hon räcker inte till. har inte särskilt kort gallopp direkt :S blir lite svårt att hopa högre än LA...
Att som ryttare försöka tänka på det här och hjälpa hästen. Tex att försöka få den att hoppa ett lite längre språng in (komma lite längre ifrån det första hindret), så att den landar lite närmare b-hindret och på så sätt lättare räcka fram. Sen att träna mycket kombinationer hemma, det verkar som att antingen hästen eller ryttaren är lite osäker på just kombinationer.

Ditt tips att bli mindre höjdrädd??
Inte hoppa högre än vad man känner sig redo för. Är man säker på att man klarar det så blir det inte lika läskigt. Sen som jag skrivit förut är ett bra knep som jag brukar använda mig av att bygga upp jättehöga hinder på volten och låta dom stå där ngra dagar. När man sedan sänker ner till sin höjd så brukar det kännas väldigt lågt.

har du tävlar dressyr någon gång? Vilka klasser?
Ja, men det är inget jag vill göra igen, gick skit haha. Tror det var LC eller nåt sånt på en bponny för 100 år sen. Det gick så jäkla dåligt så det slutade med att jag hoppade ut över dressyrstaketet mitt i programet och gick bort till transporterna och grät :p

hur högt har du tävlat?
150

bästa tävlingsplatsen?
Har skrivit om det HÄR

har du tävlat någon annan gren än Banhoppning? :)
Yes, dressyr och fälttävlan, men bara enstaka gånger.

och Vilka bloggar läser du?
"storbloggarna" och kompisars bloggar samt ett par hästbloggar.

Hur gammal var du när du började rida?
Typ 5 kanske.

Vad vill du göra nu efter studenten, vad vill du jobba med?
Typ nåt vanligt halvtidsjobb i närheten, och sen satsa på ridningen vid sidan om.

Vad är dina mål för det här året?
Zazou och Lito vill jag ska vara stadiga i 130, och Ture vill jag först och främst ska bli frisk sen får vi se. Joey ska ju säljas.

Saknar lite tränings shemanen som du hade förut. Tyckte det va bra :)
Hade tänkt skriva ngt lite allmänt schema snart faktiskt, tycker också dom var bra :)

Är det någon tävling inplanerad för Lito och Zazou snart? :)
Zazou ska tävla i helgen, sen ska båda förhoppninsgvis till Näset om ngra veckor.

Vad är skillanden med att tävla 100 cm och 110 cm? Speciellt med banor osv. Tävlar lokalt. Älskar din blogg. Du är min förebild och jag tror du inspirerar tusentals! :-)
Tycker inte det brukar vara så stor skillnad på banorna. Kanske att det är större risk/chans att det är kombination i 110 och de brukar ta in ett par lite mer läskiga hinder. Kanske att hindrena står lite närmare varandra också samt att de kommer lite snabbare, men det är så olika vem som bygger.
Vad glad jag blir, tack :)


Svar del 1

Herregud vad mycket frågor som kom in! Svarar på några i taget, här kommer första delen. Blev inte så många för har ont i huvudet :( : 

Hej! Söker du jobb nu eller väntar du tills i höst? Hur kommer det blir med dina hästar den dagen du flyttar hemifrån? :)
Har inte börjat söka än, men ska ta och göra det snart! Jadu, ingen aning, har inte tänkt så långt :p

Vad är ditt favoritmärke på ridstövlar , vilka hjälmar tycker du är snyggast?

I dagsläget är det nog Tretorn, tycker dom är så himla bekväma!
GPA och Charles Owen, båda dom märkerna har många fina modeller tycker jag!

rider du och din syster aldrig tillsammmans?
Väldigt sällan.

hur högt tävlade du med nocke?
MSVA (130cm)

hur långt kom du på ponny?
Vet inte riktigt hur du menar, men har hoppat SM på både b, c och d-ponny iaf.

tar du åt dej av ''elaka'' kommentarer?
och tar du åt dej av tex det var en som skrev att lito såg sne ut, kollar du upp det då eller ignorerar du bara kommentaren?
super bra blogg :D

Nej, har lärt mig att inte göra det.
Det beror helt på tillfälle, tex om det öht går att se om han skulle vara det på den filmen/bilden.
Tack :D

vad tycker du om repnosgrimma, spec. kombinerat med remont?

Har ingen erfarenhet av det, men har hört folk som blivit tipsade att använda det av kunniga personer.

Hur lång är du?
Typ 178.

har ni inakorderingar i eret stall eller är de bara för din och din systers hästar?
Om vad står de för andra hästar i stallet?
:)

Har lite inackorderingar också. Just nu är det bara en storhäst och en d-ponny, sen två shettisar som bara ska stå är ett par veckor.

Hej Mikaela! Jätte bra blogg, kan du inte skriva lite olika träningstips eller andra tips? :)

Tack :) Jo visst, tycker jag försöker göra det ganska ofta. Eller vad menar du lite mer exakt? :p

Måste bara säga att din blogg är jättebra och tycker att du rider super bra! Jag har en fråga, när man hoppar på gräs bara något litet hinder på 70 cm behöver man ändå gräs broddar? Tacksam för svar! / malin

Vad kul, tack! Det beror på vad det är för väder, om det har regnat tex är det ju ofast väldigt halt. Sen är det väldigt indiviuellt från häst till häst hur mycket den halkar, hur bra balans och kroppskontroll den har osv. Men generellt sett tycker jag man kan göra det om man tänker på att vara försiktig.

Vilken är din favorit hästblogg?:)
Har ingen direkt favorit, utan gillar ganska många :)

Hej :P Min foderponny överhoppar mkt , hon är så rädd om sina ben men jag orkar inte riktigt med det :S Har du något tips om hur hon kan hoppa normalt ? :O
Unghästar brukar ju ofta överhoppa sig en del, och då brukar det bli bättre ju mer man hoppar. Så det är det första jag kom och tänka på iaf.

Sen har du skadat dig allvarligt när du har ramlat av någon gång ?
Har brutit nyckelbenet en gång, och sen har jag fått minnesförlust och allvarlig hjärnskakning en gång.

Ååååh, jag kommenterade ju förut & frågade om du kunde ha en frågestund för jag hade massa bra frågor, men nu känns det som att jag glömt alla :D haha.
* Vilka klasser planerar du att starta Zazou & Lito i? (i år alltså)
* Hur länge kommer du ha Joey & vilka klasser ska han gå innan du säljer?

Haha brukar vara så :p
130 är mitt mål att båda ska gå iaf!
Typ över sommaren. Skulle vara kul att hinna starta LA, får se om jag hinner det.

Hur gammal var du första gången du satt på en häst?:)
Vet inte faktiskt, 5 kanske?!

När ska ni sälja Joey? Vad tror du priset ligger? ( om du vill säga asso)
Typ efter sommaren. Det får vi se då ;)

Vilka tävlingar har du planerade?
Just nu har jag bara Vallentuna i helgen, och sen Nästet om några veckor.

Vad är det höööögsta du har hoppat i hela livet och på Joey? Zazou? Ture? Lito?
Jag vet inte :p Typ 160 kanske. Brukar inte hoppa så överdrivet högt på mina hästar, utan håller mig till dom höjderna jag tävlar ungefär. Joey har jag väl hoppat 110 på kanske, Zazou typ 135-140 och Lito typ samma. Ture har jag kanske hoppat nåt språng uppemot 160.

Hej :) Din blogg är verkligen toppen och jag följer den slaviskt! Om du slängde in någon rolig bloggtävling eller bloppis hade bloggen varit fulländad!
Frågan: Hur fungerar din vardag med hästarna, hur mycket hjälper dina föräldrar till med och hur mycket gör du själv? Likadant på tävling :)
Ha det så bra!

Vad kul, tack så mycket! Kommer nog en bloggtävling snart iaf :)
Min pappa är praktiskt taget inte alls involverad i hästarna, utan det är mest jag och mamma. Vi försöker väl hjälpas åt så gott det går, men vissa saker delar vi upp. Tex utsläpp och sånt. Sen är det vissa saker jag oftast gör, tex mockar och gör i ordning allt inför tälving, och vissa saker hon oftast gör, tex köper hästmat och bokar hovslagare och sånt.  Okej lite dåliga exempel, men du kanske fattar :p
Desamma!Lång dag

Har precis kommit in från ett pass på volten med Zazou. Hon känns jättefin just nu! Väldigt pigg och lite stark ibland, men ändå väldigt fin :) Vågade mig faktiskt på att hoppa en låg 6-studs idag också. Har ju bara försökt det en gång förut, men då blev hon så himla springig och stressad så det gjorde nog mer skada än nytta. Idag travade jag in och lät henne sköta resten sen + att jag lät henne springa på lite efter och saktade inte av till trav förrän vi kom ut på långsidan igen. Hon var superduktig, stressade inte alls upp sig. Verkade mest tycka det var väldigt roligt. Tog den bara tre gånger i varje varv. Sen hoppade jag ett par låga små "titthinder" också, vilka hon inte alls brydde sig om :)


Fotograf: Sofia Nordin

Tror ni dom hittade nåt på Tures ultraljud förresten? Nej! Även fast dom höll på och kollade ovanligt noggrant i nästan 1 timme. Dom misstänkte att det kunde vara en gaffelbandsskada alternativt en senskada, men inget sånt hittade dom alltså. Man märker ju att det är något i knät. Han är inte halt inicialt, utan när man böjer ihop höger knä märker man att det gör ont och han haltar ganska mycket de första stegen efter. Det här hände ju i hagen när det var massor av snö ute, ett bra tag sen alltså, så det verkar inte vara något som direkt går över av sig själv heller... Blir så trött på det här! :(

nu ska ture ultraljudas. Hoppas dom hittar...

lgim0047 (MMS)

nu ska ture ultraljudas. Hoppas dom hittar nåt!


RSS 2.0