Dagens fråga

Vad menas med volten? :)

Svar: Det förekommmer ofta oklarheter om vad jag egentligen menar när jag skriver att jag ridit på "volten".

Många misstolkar mig när jag skriver så. Några har trott att jag ridit runt runt på en volt hela ridpasset, medan andra tror att vi istället för en rektangulär ridbana har en rund som vi kallar för "volten".

Men nej, inget av det här stämmer. Volten är bara det ordet jag använder för det många kallar ridbana, paddock osv.

Förrut har jag även fått frågor om hur stor den är samt vilket underlag den har, så kan ju svara på dom också när jag ändå är inne på ämnet. Måtten är 20x60, och ärligt talat vet jag inte vad underlaget är för något, men det är någon sorts sand i alla fall!Tycker alltid det är lika roligt när jag får frågan om vad "volten" betyder.  Hur kan man inte veta vad en volt är liksom? :p Men sedan gick det upp för mig att det kanske praktiskt taget bara är jag som använder ordet volt i detta sammanhang? Därför undrar jag: Vilket ord använder ni?


Snart åker vi!

Snart ska jag ner och packa Tures saker, samt kanske fläta honom om jag hinner. Hade bara tänkt svara på en "dagens fråga" först. Sen  drar vi iväg till Hamre! =)


-Hej jag undrar hur det går för din lillasyster som rider Nocke, vilka klasser tävlar dom och så?

Svar: Det går bra! En bom åker ner här och där, men dom verkar passa ihop! Dom har startat La (110) som högst i hoppning än så länge, och dom har även tävlat lite fälltävlan.Hon har laddat upp lite filmer som ni kan se om ni vill:

Dagen ridpass

Wembley hade tappat en sko, så jag fick tömköra honom idag igen.

Ture red jag som vanligt på volten dagen innan tävling. Han kändes fin!


Någon speciell fråga ni vill ha som "Dagens fråga" idag förresten?


MJ Caballus

Nu kan vi äntligen även erbjuda GPA Tone on Tone, såklart för ett mycket bra pris! Om ni är intresserade av att beställa, besök vår hemsida.

4590:-
Ord pris ca 6199:-Dagens ridpass

Tillslut lyckade jag pallra mig ut till stallet!

Tömkörde Wembley en stund, så även jag fick lite motion idag. Gick över lite bommar och sånt också, han gick bra!Sen red jag ut Ture en stund. Han var väldigt pigg och framåt, aningen stark ibland, men han kändes fin!


Just det, Astrid gav mig en hemsideadress där man kunde hitta mer detaljerad info om Tures släktingar osv. Det visade sig att Ture även har många syskon på hans mammas sida, 7 stycken för att vara exakt. Av dessa är 3 stycken hans helsyskon, varav en faktiskt är en godkänd hingst som har betäckt lite några ston. Lite coolt tycker jag ;)


Det står även Ture är 45,91 % fullblod. Nästan hälften allså. Det kan man inte direkt tro!

Hiss och diss Helgen =)

 Jag har gått över 900 strecket i besökare! Bara 100 kvar så har jag nått mitt mål för i år =)

 Jag fick tänka väldigt länge för att komma på några "hissar. Ändå blev det bara två. Det känns ju sådär...

 Det blir mörkt så himla tidigt nu för tiden! Kommer att bli svårt att hinna rida ut när skolan börjar igen. Just det...

 ... höstlovet är snart slut, en stor fet diss på det!! Böhöö :(

 Jag kommer inte kunna åka till tävlingarna i Helsningborg (har ingen skjuts), så min chans att komma med till Scandinavium igen nästa år = 0% :( Nu ska ja ut och rida, och jag känner mig verkligen inte sugen på det alls! Hade egentligen tänkt rida direkt på morgonen, men här sitter jag fortfarande... Har ni ockå såna där dagar när ni bara skjuter upp ridningen gång på gång för att ni helt enkelt inte har någon lust?


-


Vad har Ture för stam? Kan du inte berätta lite om hans släktningar?

Svar:
Såhär ser Tures stamtavla ut:


Att Tures mamma heter Grace är praktiskt taget allt jag vet om henne. Har försökt hitta infomation om hon har haft några fler föl osv, men inte hittat något om det. Hennes pappa Wolfgang vet jag ärligt talat inte så mycket om heller. Fick höra att han främst användes inom dressyraveln, men har faktiskt sett en och annan hopphäst på tv med honom i stammen.

Tures pappa, Libero H, vet jag destå mer om! Han är en väldigt välkänd och mycket eftertraktad hingst inom hoppaveln. Det är ett flertal som blivit näst intill lyriska när de hört att han är Tures pappa!
Libero H och Jos Lansink var en fruktad kombination på tävlingsbanan. Förutom en seger i världscupfinalen blev det även här mästerskapsstarter och segrar i otal i de allra största klasserna. Libero H var känd som en hingst med otrolig kämpaanda, en utsökt teknik och mycket snabba reflexer.

På denna sida av släkten har Ture många släktingar, den ena finare än den andra! Några exempel:

Den finaste är enligt mig hans halvsyster Castle Forbes Libertina, som riden av Jessica Kürten har haft ofantligt mycket framgångar!
Även hingsten Numero Uno är fin!
Malin Baryards nya stjärna Tornesh har ju Libero H som morfar, den är också heelt ok!


På dom tävlingarna jag är ute på ser jag dock inte många med Libero H i stammen. Kanske har han inte fått så många avkommor? Har faktiskt inte så stor koll.... Men visst har han att brås på Ture! ;)

En häst-helg att se fram emot!

Jag ska inte bara tävla i helgen, utan efter tävlingen på lördag ska jag även göra en annan sak jag ser fram emot! Idag ringde mamma ett samtal, så nu är det bestämt. Ska bli spännande och roligt! Mer än så tänker jag inte berätta förrän på lördag. Då kommer jag förmodligen att ha en film och visa upp också ;)


Veckans övning - S:et

Denna övning gör hästen stark och smidig samtidigt som ryttaren får träna noggrannhet i vägarna. Häst och ryttare får också träning i att hoppa diagonalt över hindren, vilket kan vara ett måste för att vinna en tidshoppning eller omhoppning.

Börja med att hoppa hindet som ett S, på böjt spår, enligt den streckade markeringen. Fortsätt sedan med att rida hästen på en rak linje över hindren.Källa: Övningar och banor för hästhoppning


Hiss/diss?

Funderar lite på att köpa en sån här hjälm (fast en blå) :


Vad tycker ni? Dom är rätt så snygga va? ;)

Är det någon som vet hur dom är i storlekarna? Har ju en Charles Owen John Whitaker och en GPA speed air, är dom ungefär lika?


Dagen ridpass

Gjorde ju som sagt samma övningar som i inlägget nedan. Det kändes som nyttiga övningar, dock mycket svårare än vad man tror. 

Ture  kändes inte så fin som han brukar kännas. Han kändes liksom lite stark, hängande i handen och inte helt eftergiven. Därför var det inte konstigt att övningen då man först hoppar studsen och sedan ska rida cavalettisarna gick dåligt! Första gången lyssnade han inte alls, så var tvungen att ta tag i honom ganska ordentligt och göra halt nästa gång (har med det på filmen).

Mamma orkade inte filma så länge, så red egentligen mycket länge än det som är med på filmen. Ville inte sluta när han kändes så som han gjorde, därför blev passet mycket längre än vad jag egentligen tänkt, ska ju tävla i helgen... Men man vill ju inte sluta med en dålig känsla. I slutet av passet kändes han helt ok, även om han har känts mycket finare!

Känns skönt att han äntligen är nyrakad! Om ni undrar varför han inte har någon nosgrimma är det för att sömmarna på den är sönder. Ska visa bild ngn dag...

Just det, mamma red Wembley en stund också.


Hoppträning

Har pecis kommit in från en hoppträning för Liza, en tjej i stallet, och hennes 6-åriga d-ponny Quattro. Dom var jätteduktiga!


Här är banan jag byggde upp:
Blåa bommar = bommar på marken
Gröna bommar = bommar på sockerbitar
Vita bommar = lite högre hinder
Grön + vit bom = oxer


Mellan de 3 blåa bommarna är det ca 1,5 meter = cavalettis
Mellan de 4 gröna är det ca 3 meter = studs
Mellan bommarna och hindret på övningen till höger är det ca 2,7 meter.


Började med att göra varje övning var för sig . Sedan satte jag ihop banan mer och mer, och tillslut blev den så som på bilden (hoppas ni förstår min ritning).

Efter att Liza hoppat den banan ett par gånger, så lade jag upp alla bommar till riktiga hinder och höjde dem så att det blev mer som en tävlingsbana. Quattro hoppade riktigt fint!

Nu ska jag ut och köra ungefär samma övningar med Ture! =)


Minstral

Har suttit och kollat igenom massa gamla bilder när jag kom på hur mycket jag saknar min c-ponny Minstral. Det är nästan exakt 2 år sedan vi sålde honom nu...Kollade på lite filmer också. Tyvärr verkar det inte som om jag sparat så många =( Mest lite äldre... Laddade upp några iaf:
Vårat sista tävlingsår tillsammans (2007). Placerade i 22/27 starter, varav 10 vinster. Han var helt otrolig!

Nyklippt!

Äntligen färdig efter 2 timmars klippning!

Före/efter bilder
Använde en DeLaval HCP65

-


Vart ska du tävla i helgen? Hamre :D?


Svar: Yes =) Hoppar Ture 140 på lördagen och 135, 145 på söndagen.

Det var i Hamre för ett år sedan jag och Ture debuterade 145. Usch vad nervös jag var! Tyckte det var jättehögt.

Det gick superbra fram tills dom två sista hindren. Fick smaken av felfrihet på tungan, kunde inte tro att det var sant att vi höll på att gå nolla... Och så klantade jag mig såklart! Ni kan inte förstå hur irriterad jag var på mig själv! Förshoppningsvis har vi utvecklats en hel del sen dess!


Dagens ridpass

Vi red ut Tessa och Ture idag. Dom var fina båda två! Sista ridturen för Julia, hon ska åka hem alldeles strax.

Ska klippa Ture ikväll också, kulkul! Just nu ser han ut som en liten björn, och det kan han ju inte göra på tävlingen i helgen ;)

 


GästinläggJag har några frågor till Julia:

Kan inte du lägga in filmer när du rider dina hästar? Skulle va kul att se (:

Hur var det att rida Ture? Var han rolig ;)


Svar (från Julia):

Visst, här kommer några filmer på mina hästar.

Klumpen, val f-01 e Sire Major de la courGusten, f-01 e CardentoKeso, val f-95 e PabloMissan, f-02 e Cardento

Ture var väldigt rolig att rida. Han gjorde allt man bad honom och han var lagom pigg för min smak. När man hoppade lite lägre så kändes han lite klumpig men när det blev högre så tog han tag lite mer i hindrena och blev lite mer ärtig. För övrigt så kändes han likadan och hoppa som han ser ut, något piggare emellan hindrena kanske =) FINA TURETOTT!!!


Bilderna från idag...

... när Julia rider Ture =)


Dagen ridpass

Idag red Julia och jag först ut en liten runda med Ture och Wembley. Sen red Julia Ture på volten en stund. Hon fick även prova att hoppa honom lite. Det gick superbra som jag trodde, hon är ju jätteduktig på att rida! Det är alltid lika roligt att se sin häst från marken när någon annan rider. Jag tror ingen annan än jag hoppat honom på över ett år, så det var som sagt superkul att se. Tog några bilder, men det funkar tyvärr inte att ladda upp dom nu. Får prova ikväll igen!

Om ni undrar varför uppdateringen är så dålig denna helg, samt varför mina inlägg är så korta och innehållslösa så är det för att Julia är här som sagt. Så sällan som jag träffar henne vill jag hellre spendera tid med henne än att sitta framför datorn och blogga i flera timmar. Så ni får hålla ut tills efter helgen, då kommer min blogg bli som den brukar att vara ;) Hoppas ni förstår!

Dagen ridpass

Vi red som sagt ut en sväng idag. Jag red Ture och Julia red Tessa. Det gick finfint!


Dagens ridpass

Idag kom Julia till mig, hon ska vara här hela helgen =)

Vi tog en liten tur på volten idag. Först red jag Ture och Julia Wembley, och sen bytte vi hästar. Det gick bra, Julia tyckte båda var roliga att rida. Imorgon tänkte vi rida ut en snutt, och på söndag ska vi hoppa Ture lite. Ska ta lite kort också =)

 

På tal om flaxiga skänklar...

... den här sadeln skulle jag vilja ha! :

Källa: Hästmagazinet


Usch!

Jag som tycker mina skänklar är lite väl flaxiga ibland när jag hoppar.


HÄR har vi ett riktigt skräckexempel! Det är ju inte bara det att han tappar balasen över ett språng, utan över varje jäkla hinder! Usch, stackars häst. Tänk vilken smäll det måste bli i ryggen varje gång den landar...

Några mindre vackra urklipp ur filmen:

Tack Camilla för videotipset


Dagen ridpass

Videoblogg från den mindre lyckade uteritten med Ture. Han var verkligen superfin, han var till och med ovanligt orädd för saker, fram tills några filurer skrämde livet ur honom....Dålig film, det är väldigt mörkt och jag är lite snuvig - sorry :p
Sen dog batteriet på mobilen...


Ridpasset med Wembley gick destå bättre! Red honom på volten med hackamore, och han var superifin i skitt och trav.Just det, många har frågat vem jag tränade för igår. Ann Liwing heter hon =)

Back on track

Mamma har under en väldigt lång tid haft ont i sin armbåge. För några månader sedan tog hon en kortisonspruta (som även hästar ofta får när de behandlas för inflammationer). Nu för någon vecka sen började dock smärtorna komma tillbaka, och hon började fasa inför att behöva ta en till spruta Den var nämligen väldigt smärtsam att ta. Det var i samma veva som vi var i Oslo Horse Show, där back on track hade en egen moter. Mamma gick dit och pratade med dom, fick höra en del otroliga historier om hur bra back on track var, och tänkte att hon kunde ju i alla fall prova, även om hon var väldigt skeptisk. Hon har alltid, likt mig, varit skeptisk mot sådana hära "hokuspokus" saker, men det hon hade att välja mellan var ju trots allt en smärtsam spruta. Så hon köpte alltså ett back on track bandage som hon genast började använda. Redan två dagar senare kände hon sig bättre i armen än vad hon känt sig på länge! Hon blev så klart positivt överraskad, och nu tror hon på Back on track mer än någonsin!

Så fungerar Back on Track

Det här har ju även smittat av sig på mig, så jag har kollat upp lite tester dom gjort om produkten och även läst lite uttalanden från välkända personer, och jag kan inte annat än att hålla med om att det låter jättebra:

Ludger Beerbaum
Flerfaldig OS-guldmedaljör i hoppning

"Det är inte längre möjligt att tänka sig mitt stall utan Back on Track.
För mina "fyrbenta sportpartners", som är i full träning eller som återhämtar sig från en skada, fungerar den ökade genomblödningen som Back on Track står för, på ett mycket positivt sätt."

Anne Kursinski
OS-medaljör i hoppning, USA

"Liksom många andra hästmänniskor har jag använt kylande lera efter hårda arbetspass och tävling. Men efter att ha provat Back on Tracks paddar är år av användning av lera till ända. Anledningen till att vi bytt behandlingsmetod är för att vi har sett en dramatisk förbättring med dessa fantastiska produkter. Hästarnas ben är renare och finare.

Dessutom, när man använder Back on Track slipper hästar med vita ben eller känsligt skinn skorv eller inflammation, som de ibland drabbades av vid behand-ling med lera. Plus min hästskötare älskar produkterna: de är renare och sparar arbete.

Vad gäller täckena så kan jag notera en skillnad i hur hästarna rör sig efter att ha använt dem. Hästarna känns mer lösgjorda och mer avslappnade vilket gör att de behöver kortare tid för uppvärmning. För hästar som är ömma i ryggen hjälper täckena mycket.
Jag kan helhjärtat rekommendera Back on Tracks produkter till alla som har hästar."


Christian Ahlmann
EM-mästare i hoppning 2007

"Mina hästars välbefinnande är speciellt viktigt för mig som framgångsrik hoppryttare.  
Av en slump blev jag uppmärksammad på Back on Track. Jag har använt benpaddarna samt täckena och överraskades av hur bra materialet främjar blodcikulationen; mina hästar känns helt enkelt bättre. Jag kan inte längre tänka mig att sköta om mina hästar utan Back on Track."
Nu har vi även köpt en Back on Track täcke till Wembley som han ska ha på sig. Köpte ett ett nättäcke. I början ska han bara ha det korta stunder för att "vänja" in sig, men sen är meningen att han ska ha på sig det dygnet runt. Blir väldigt intressant att se om det hjälper! 


Vad tror ni om Back on Track? Fungerar det verkligen? Har ni några egna erfarenheter av produkten?


Positivt överraskad

Fick en smärre chock när jag kom hem och kollade mailen - drygt 60 nya mail, och praktiskt taget alla var bidrag till tävlingen! Är superkul att ni uppskattar den, verkligen!

Jag måste bara säga att jag är förvånad - herre gud vad bra ni är på att skriva!!! Helt otroligt, hade inte förväntat mig att alla bidrag skulle vara såhär bra! Jag kan helt ärligt säga att jag efter varje text jag läst hittills varit berörd på ett eller annat sätt, och den är faktiskt inget bidrag jag direkt har kunnat räkna bort. Usch vad svårt det kommer bli att endast välja ut 5 stycken! Fasar redan inför det beslutet...


Hoppträning med Ture

Var på hoppträning idag på Ture. Känns som om det var väldigt länge sen vi tränade, så det var kul!

Glömde ta med mig sporrarna jag alltid har när jag tränar, samtidigt som jag själv var lite halvseg, så i början kändes han lite loj och även han lite halvseg. Se kom det en övning då vi skulle tänka omhoppning och rida i ett ganska högt tempo. Då kom vi igång lite, och i slutet kändes det bra!

Satte dock aldrig så mycket  tryck i honom som han ska ha när han går som bäst. Det blev ett ganska opressat pass med andra ord.

Fick några bra tips om hur vi kan bli ännu snabbare i omhoppningar. Vi är helt ok på att svänga snabbt efter hindren, men sen sitter jag där och sover och fegar i flera galoppsrång och då tappar vi ju sekunder! Direkt när jag kommit ut ur en sväng ska jag tänka framåt, för att sedan balansera upp honom ungefär 5 galoppsprång innan hindret.

En liten film:

Tävling

Blev ju kontaktad av ett företag som kunde sponsra priser till ännu en tävling här i bloggen :D Företaget är Libresse, och nu kör jag äntligen igång tävlingen!


1-2:a pris
2 biljetter/var till Göteborg Horse Show (gäller antingen torsdag eller fredag kväll)3:e Pris
Schabrak4:e pris
Sadelöverdrag5:e pris
Stallpaddar


Fina priser va? =)
Det ni ska göra för att vara med och tävla är:

- Skriv en liten text (max 200 ord) om en häst som betyder något speciellt för dig, samt varför den gör det! Du kan antingen skriva den i kommentarsfältet eller skicka ett mail till tavlingsryttaren@hotmail.com. Skicka gärna med en bild på hästen ifråga, det är dock inget måste!

- Om även du klistrar in denna bild på er blogg/bilddagbok/hemsida samt länkar till detta inlägg är det ett stor +


Såhär utses vinnarna:
Jag kommer att välja ut 5 finalister. Det viktigaste för mig när jag läser en text är att jag berörs av den, att jag får någon känsla!

Sedan kommer jag att publicera dessa texter här på bloggen, och då kommer ni läsare att få rösta på ert favoritbidrag! De som får flest röster vinner.


De 5 finalisterna utser jag måndag den 2:a november. Lycka till allihopa!


Anmäl även gärna din favorithäst till Årets Häst. Där har ni chans att vinna fler fina priser. Klicka här:

Årets Häst 2009

Årets häst på facebook: Här


Svar på tal!

Det är möjligen inte så att du är LAT och inte orkar ta på hästarna benskydd?

Tkr även du ska rida emra sitsträning, du har ju stolsits, vilket många av våra junior-ryttare i högre klasserna har...Svar: Tycker det är så tråkigt att alla elaka kommentarer alltid ska vara anonyma. Vågar du inte stå för det du skriver eller?

Även fast jag inte borde lägga ner tid på en sån här sak så hade jag tänkt svara på din oerhört kontruktivt skrivna kommentar.

Tror du seriöst att jag inte sätter på mina hästar benskydd, även fast jag egentligen tycker att dom behöver det, för att jag är LAT? Så mycket tid jag lägger ner på dessa varelser, så mycket jobb och svett, så mycket pengar, så mycket engagemang, så mycket känslor. Tror du verkligen att jag skulle riskera att kasta bort allt detta, att göra det meningslöst, att skada en levande varelse, för att jag är LAT. Av alla de tusentals timmar jag lägger ner, tror du att jag, för att jag är LAT, inte tycker det är värt att lägga ner några få minuter extra varje dag? Några minuter, en bråkdel av all tid, som kan göra att all tid är bortkastad? Herregud! Att du ens tror något sådant...Nej, jag står för det jag skrev i mitt inlägg och tror på min filosofi!

Sen det här med sitsträningen, den kommentaren var ju också givande. Har ju redan skrivit att sisten är en av mina brister, att jag behöver jobba med den. Men samtidigt - det funkar ju uppenbarligen bra även fast jag sitter så, och jag tror inte att det skär ner på min kompetens som ryttare. Det är nog mest utseendemässigt. Men hur viktigt är egentligen utseendet när man rider? Så länge det är effektivt och hästen trivs samt förstår vad jag menar, så räcker ju det.

Titta bara på världens bästa ryttarinnan - Meredith Michaels Beerbaum. Hon om någon är ju känd för att sitta i stolsist, men ändå är hon för många bäst i världen på att rida. Hur kan hon vara det när hon sitter i stolsits? För att det är hennes stil, och den fungerar!

Självklart går det att förbättra sin ridning hela tiden, Meredith är inte heller fullärd och små ljusteringar kanske skulle göra henne ännu bättre. Men alla ryttare har ju sin egen stil, och det tycker jag dom ska få ha!

Och vinnarna är:

1:a pris - Presentkort på Häst & Sport Resor värde 1000:-
Elin

2-3:e pris - Presentkort på Häst & Sport Resor värde 500:-
Isabella
Lola

4-10:e pris - Kepsar
Rebecca R
Ann
Juse
Emelie
Cattis
Julie
Jenny


Grattis
alla vinnare! Den nya tävlingen drar igång i veckan, förmodligen imorgon! =)


Vilka vinner?

Skulle ju lotta ut vinnarna i tävlingen idag. Nu har jag gjort klart alla lappar och ska precis börja med dragningen!


-Varför har du inga skydd?

Svar: Har svarat på den här frågan förrut, med eftersom många fortfarande undrar får jag väl svara igen.

Anledningen är enkel - jag tycker inte att mina hästar jag har just nu behöver några skydd vid markarbete samt uteritter (självklart har jag dock senskydd när jag hoppar, där är ju olycksrisken betydligt högre). De har så bra koll på sina ben så de har aldrig *pepparpeppar* fått en skada vid en ridtur som hade kunnat förhindrats med hjälp av skydd.

Märker jag att en häst får sår eller ofta slår sig själv är det ju en helt annan sak! Det finns ju hästar som faktiskt behöver skydd, som skadar sig annars. Som en ponny jag hade, på henne märkte jag redan efter första ridpasset att hon behövde strykappor. Men dom flesta hästarna har nog ganska bra koll på sina ben över huvud taget, bättre än vad många människor tror. De kanske rent av får bättre koll över sina ben genom att inte ha skydd på sig konstant! Man kan ju tänka sig själv om man skulle gå runt med hockeyskydd hela tiden, man skulle säkert bli lite slapp om benen och skita i om man gick in i lite saker här och var.

Det är många som enligt mig sätter på alldeles för mycket onödiga prylar! För skrämmande många handlar det om prylgalenhet, de pyntar sina hästar som om de vore julgranar, men de flesta har säkerligen ett gott syfte, de kanske bara är lite för nojjiga. Min filosofi bygger dock mycket  på detta: Så få onödiga saker på hästarna som möjligt. Jag tror det är skönt för hästen ju mindre grejjer den har på sig. Och dessutom - ju mer man behandlar dom som porslinshästar, ju mer kommer de förmodligen att bli som porslinshästar!Dagens ridpass

Red ut Wembley en liten runda. Hade hackamore och han var superfin!! Sökte sig jättebra framåt neråt.


Wembley alias "skogsmullen". Han börjar bli väldigt långhårig, både i pälsen och manen. Har inte klippt den på flera månader tror jag :p Gillar att låta honom bli lite "ruggig" med flit, för att sedan när jag ska börja rida han ordentligt göra en makeover och verkligen se skillnaden, haha!

Hade tänkt longera Ture, men han hade tyvärr tappat en sko så han fick vila...

Tävlingen avslutad

Nu är alltså tävlingen avslutad! Ska dra vinnarna senare idag. Eftersom dom som la ut en bild på sin blogg/hemsida/bilddagbok ska ha störst chans att vinna så tänkte jag göra så att dom får två "lotter" var.

Meddelar vinnarna ikväll!

-Varifrån kommer ridtäcket du har på wembley? Otroligt snyggt!

Svar: Tack så mycket!

Det är av märket Equiline, och det är en av de få sakerna som jag faktiskt har köpt på.... Tradera! Budade hem det där för drygt ett år sedan tror jag.

Var ute efter ett nytt skrittäcke, men hittade inget snyggt för ett rimligt pris. Av en ren slump hittade jag detta och tyckte det var superfint!

Har faktiskt aldrig sett just det här täcket i någon affär, varken före eller efter jag köpte det, och heller inte sett någon annan använda ett likadant. Det gör det ännu roligare att ha det, det är ju kul att ha något som inte alla andra har!

Kommer inte exakt ihåg vad jag fick betala för det, men runt ett par hundra över tusenlappen tror jag.


Dagens ridpass

Red ut Ture en runda i skogen. Han var faktiskt riktigt fin! Hyffsat avslappnad, kanske lite på tårna, men ändå lydig!


Dagens fråga?

Många här har nog läst Kenzas blogg. Har ni sett att hon har något som hon kallar "Dagens fråga"? Eftersom jag får ganska mycket frågor i kommentarsfälten hade jag tänkt börja med något likande. En gång per dag, eller åtminstånde några gånger i veckan, kommer jag alltså att svara på en utvald läsarfråga i ett inlägg. Är det något som låter intressant?


Tänkte bara påminna er!

Ikväll vid midnatt avslutas tävlingen jag har i samarbete med Häst & Sport Resor. Ni som inte har tagit chansen än - gör det nu och ha möjlighet att vinna 1000 kronor i presentkort! Allt du behöver göra är att skriva vilket land du helst skulle vilja resa till av de Häst & Sport Resor marknadsför.

Jag själv har varit på ett flertal ridresor, allt ifrån terrängläger i Irland till safari i Kenya. Tänkte faktiskt skriva lite om dessa resor någon dag. Väldigt roligt var det! Härnäst är det dressyrläger i Portugal som väntar. I december åker vi :D

Höstbilder

Fler bilder kommer någon annan dag =)


Dagen ridpass

Red Wembley en stund på volten. Skrittade och travade, hade graman. Han kändes faktiskt fin! Gör ju inte så jättekomplicerade övningar, lullar mest runt.

Med Ture red jag ner till ängen och lekte lite. Min syster tog massa bilder (några på Wembley också), så ngra av dom lägger jag in snart :D Det var ett tag sen jag hade nya "vardagsbilder" känner jag!

 Iaf, sen red jag lite mer "seriöst" en stund på volten också. Avslutade med att hoppa en 5-studs typ 10 gånger.

Nya rutiner för mätning av ponny

Från den 1 januari 2010 gäller nya rutiner för mätning av ponny i Sverige. Mätningen kommer dels att ske på bestämda mätplatser och dels registreras i Tävlingsdatabasen.

- Den manuella administrationen med mätintyg är förlegad och ger inte möjlighet till tillräckligt bra kontroll och uppföljning. Det är dags att ta steget in i modern teknik, säger Ridsportförbundets sportchef Tomas Torgersen på förbundets webbsida.
 
I samband med de nya rutinerna får också mätreglementet en översyn. Ponny ska fortfarande mätas vid 4, 6 och 8 års ålder dock kommer det nuvarande begreppet slutmätning att ändras till sista obligatoriska mätningen. Mätningen ska fortfarande utföras av förbundet utsedda mätmän
 
De nya rutinerna innebär vidare att ponnyn kommer till mätmannen i stället för som nu tvärtom. Den som vill ha ponny mätt bokar tid via Tävlingsdatabasen där även betalning sker via klientmedelskontot. 

Källa: tidningenridsport.se


Det här tycker jag är jättebra!

Idag är det ett vanligt faktum att "mäta ner" en ponny. Det finns många olika knep för att få den lägre för stunden. Det finns även vissa mätmän som är "kända" för att få ponnyn till den höjd man vill.  Varför finns det gränser för hur hög en ponny får ha om dom ändå inte följs?

Men hur ska man göra med en häst som är, vi säger 20 år, och som har tävlat väldigt framgångsrikt i flera år? Så mäter man den och det visar sig att den egentligen är en häst. Man kan ju tycka att eftersom den gått som ponny i så många år så kan man inte bara ändra det helt plötsligt. Och den nya ägaren kan ju faktiskt inte rå för att den mättes ner för över 10 år sedan. Fast är det mer rättvist att den är för stor om den är gammal?

Nu kommer vi till nästa intressanta fråga: När man ska köpa en ponny, vems ansvar är det att se till att det är en ponny? Något som jag har funderat över - varför finns det inte hästar som är 149 cm höga? Om man kollar på hästannonser så är det ett väldigt lågt antal som är mellan 149-153 cm. Men det borde ju finnas massor av hästar i den höjden också. Det måste det ju göra, rent teoretiskt sett. Nej, för är dom 149 mäter man antingen ner eller upp några centimeter

I alla fall, dom nya reglerna känns mycket bättre än dom förra. Det känns väldigt orättvist för dom som faktiskt har en ponny som håller måttet när flera andra rider ponnyer som egentligen borde gå som hästar. Det här är dock en svår regel att hålla rättvis, men de här nya rutinerna känns i alla fall som ett steg i rätt rikting!

 
Min lilla b-ponny såg alltid ut att vara en kategori mindre än dom andra ponnysarna. Iof var det kanske inte så konstigt, hon var bara 120 cm i mankhöjd. Men hon slog nog många c-ponnyer under hennes karriär!


Dagens ridpass

Red Ture på volten. Gjorde den här övningen, fast lät bommarna ligga på marken istället samt hade bara 11 meter emellan. Den var verkligen supernyttig!Började med att rida 3 jämna galoppsprång mellan varje. Sen körde jag 4. Efter det körde jag 4,3 och sen även 3,4.

Det svåraste för mig och Ture var att få in 3,4. När jag skulle ta tillbaka efter den andra bommen så blev det lite tjafsigt några gånger, så då red jag en gång med en halt emellan de två sista bommarna. Efter det lyssnade han mycket bättrem, och i slutet kändes det super!

Rekommenderar verkligen denna övning! Den är jättelätt att bygga upp samt väldigt nyttig!Red även Wembley på volten en stund. Skrittade och travade lite.

Bob Marley

För exakt ett år sedan, när jag skulle köpa Ulanda, så provred jag massor av hästar. Tillslut så hade jag två favoriter - Ulanda och denna häst, Bob Marley.

Jag provred honom någon dag innan Ulanda, men när jag satt på honom kände jag att det här är hästen jag vill ha! Jag satt och log typ hela tiden, han var så himla rolig att rida tyckte jag! Han var (eller är iof fortfarande) en svart vallack med strimbläs, f. 01 e. Acacio - Robin Z. Om jag inte mins fel hade han gått 135.

När det väl kom till kritan och vi var tvungna att bestämma oss för antingen Ulanda eller Bob Marley var jag tveksam. Rådfrågade med mamma, och hon var säker på att hon tyckte Ulanda, så så blev det!

Fortfarande idag tänker jag dock mycket på Bob Marley, och kan ibland ångra att vi inte köpte honom. Är väldigt nyfiken för hur det går för honom nu. Så till saken - är det någon här som sett eller vet någonting om honom?  Vet att chansen är väldigt liten, men ibland är ju faktiskt även världen liten.


Lite bilder och filmer från provridningen:

Han var lite busig, men gillade verkligen hans bocksprång ;)Eller hur är han fin? =) Undrar hur det skulle gått och hur allt hade varit om jag hade haft honom nu...
  (Men då skulle jag ju inte haft Wembley. Jag villvillvill att han ska bli frisk NU!)

Dagen ridpass

Tro det eller ej, men idag red jag ut på Ture utan ett enda ryggsteg! Han gick fram över allt utan att få för sig att något var läskigt. Eller lite läskigt var väl vissa saker, men han vågade i alla fall gå förbi utan att börja fjanta sig. Red ju iof bara på vägen iom att det är älgjakt nu, men det var en klar förbättring från igår i vilket fall som helst!

Red en stund på volten sen också. Gjorde det vanliga - öppnor, slutor, tempoväxlingar, galoppombyten osv. Inget jättekomplicerat pass, utan vi lullade mest runt lite. Han kändes fin.

Duktig heest!Wembley blev riden i morse av tjejen som praktiserar här. Tror hon red ut en liten runda.

Sugen på en ny hjälm?

Jag och en kompis har nu äntligen kommit igång med vårt projektarbete: att sälja ridhjälmar. Vi importerar hjälmar av välkända märken från England, och säljer dem sedan till ett oerhört förmånligt pris jämfört med den övriga svenska marknadens priser. Vårt mål var att vara billigast i Sverige, och det är något vi numera uppnår! =)

De hjälmarna vi för tillfället kan erbjuda är:
Charles Owen Ayr8

Senaste hjälmen från Charles Owen! Hög komfort, passform och säkerhet med ny ännu bättre ventilation och antibakteriel funktion. Ovandel i micromocca och med svarta läderband. Nytt snyggt utseende. Finns i svart/silver och blå/silver.
-Malin Baryard rider med denna hjälm!

 Pris: 2190:- (ord. pris ca 2999:-)
Charles Owen Wellington

En klassiskt och stilren hjälm med bra passform. Finns i blå eller svart. Storlek 52-61.

 Pris: 1990:- (ord pris ca 2999:-)

GPA Speed Air

Säkerhetshjälm i sportig design. Ventilationshål med Air Ultimate Control System. CE EN 1384 godkänd. Skyddande nackstöd. Finns i svart/silver, blå/silver, grå/silver, grön/silver.

Pris: 3990:- (ord pris ca 5500:-)(ord. priser tagna från Hästaffären och Hästbiten)


Inom kort kan vi förhoppningsvis också sälja GPA Speed Air Tone in Tone

För vidare informaion och beställning, gå in på vår hemsida!


Visste ni att...

... jag kommer på praktiskt taget alla bloggideer på hästryggen! Det är även där jag oftast får de bästa ideerna som har med skolan att göra, typ vad som ska hända i min novell eller vilket ämne jag ska skriva om i min uppsats. Det behöver ju inte alls ha något med hästar att göra, utan jag fylls liksom av inspiration och ideer av alla dess slag.

Har ju inte ridit så jättemycket de senaste två veckorna känns det som, så det kanske är däför jag har brist på just dem varorna för tillfället (som ni kanske har märkt :p)


Dagen ridpass

Idag red jag ut Ture en sväng. Denna gång var det speglandet i vattenpölarna som var jättelkäskigt! Var tvungen att vända oss om och rygga typ 10-20 meter för att lyckas komma förbi en riktigt stor pöl. Att han alltid ska hitta något att vara rädd för!

Sen red jag Wembley på volten. Han är så himla rolig att sitta på, för han har en sådan resning och hals jämfört med Ture. På Wembley har man liksom något framför sig, men på Ture går halsen bara neråt marken. Svårt att förklara, får väl visa en bild uppifrån ngn gång.Red Wembley på hackamore, och det "bettet" kändes faktiskt väldigt lovande inför framtiden! Han verkade trivas med det.

Tävling

Har ju redan en tävling igång, men så kontaktade ett annat företag mig och erbjöd priser jag kunde tävla ut. Och det kan man ju inte säga nej till?! Så jag kör förmodligen igång ännu en tävling snart, håll utkik! =)


Det är väldigt rosa priser denna gång
Veckans övning - fjärilen

Detta är en utmärkt övning för att träna hästens lydnad.

Du rider först cavalettibommarna, fattar sedan galopp och hoppar oxern i mitten, efter det saktar du av i trav och rider över nästa cavalettiserie. Enkelhindren och galoppbommarna läggs sedan till övningen och kan kombineras till en liten lydnadsövning.

Cavalettibommarna kan varieras med upphöjda bommar eller liggande direkt på marken.

Avståndet mellan cavalettibommarna: 110-130 cm. Kanske lite kortare om du har en ponny.


Källa: Övningar och banor för hästhoppning


Dagen ridpass

Red ut Wembley en liten runda i ovädret. Det spöregnade samt haglade korta stunder - usch! Imorse snöade det tom. Det kan ju inte vara vinter redan!


Filmen från sista klassen i Norge

Här kommer filmen från igår. Gud, det känns verkligen som om det var mycket längre sen än igår! 

Inte en av våra bästa rundor direkt ser jag nu. Kändes faktiskt bättre när jag red. Ibland är det så, och ibland (oftast faktiskt) är det tvärtom, att det känns värre än vad det ser ut. Aja, har ju lovat att lägga upp den så här kommer den: 

Det är en 140 vi hoppar.


Haha såg ni hur han försökte gena efter den där gröna, vågiga plankan?! Jag höll nästan på att åka av! Såg ut som om vi tappade rytmen lite efter det faktiskt. Han blev lite uppspelt och stark, och min ridning blev lite forcerad. Det var nog därför vi även rev oxern efter kombinatonen.

Och ja, det är skakigt filmat :p Vet inte vad det tagit åt mamma, jag som tycker hon brukar filma ganska bra!

Dagens ridpass

Idag red jag Wembley för första gången på väldigt länge. Skrittade och travade lite på volten. Anledningen till att jag rider honom just nu är att han ska skintröntgas snart, och då vill man väl att felen ska komma fram ordentligt eller nåt sånt.Shoppat i Oslo

Eftersom det är så jäkla dyrt i Norge så blev det inte så mycket shopping. Köpte dock två saker som jag tyckte det var bra pris på:

Ett träns till Wembley. Ca 350:-

(Bettet sitter snett upptäckte jag någon minut senare. Det är däför det ser så långt ut)


Kingsland väst. Ord pris ca 1300-1400:-, 50% rabatt.Bilder från Oslo(Ska köpa några av bilderna sen, men använder dom här sålänge)


Stolpe ut - igen

En bra runda - igen. Men som sagt, stolpe ut - igen...

Usch vilka tråkiga resultat denna helg! Första tävlingen på länge (tom på hela året tror jag faktiskt) som vi kommer hem utan en placering. Skulle nästan hellre haft nåt dåligt reslutat och nåt superbra, än tre medelmåttiga. Eller kanske inte.. Det är ju iof bra att han har varit jämn...

Var ju en 140 idag. Vi nolla till hinder nummer 8:a. Det var en kombination precis vid sargen som väldigt många hade problem med. Direkt när han landade från hindret innan så tänkte han svänga, men jag försökte få ut honom i svängen igen och då blev det lite vingligt. Var tvungen att rida på mycket på A, så vi rev B. En rivning som vi faktiskt var "värda" att få, blev en väldigt dålig anridning. Men sen, rivningen efter, var en ren skitrivning! Bommen rullade verkligen ner. Tror att han kanske hade lite mjölksyra eller nåt, för sånna rivningar brukar vi faktiskt inte få. Tyckte vi kom bra och allt sånt, men han fick inte upp bakbenen ordentligt över frambommen.

Över lag tycker jag han var lite matt idag. Redan på framhoppningen rev han en gång, och det var i ett läge som han absolut inte brukar riva i annars! Sen direkt när jag ställde in honom i boxen ställde han sig och sov. Sedan typ nån timme senare låg han ner och verkade hur trött som helst!

Var ju en tuff tävling i umeå med en lång resa för två veckor sedan. Även resan till Norge var lång och tuff, och sen en ganska jobbig tävlingshelg, framförallt mentalt, så det är väl inte så konstigt om han är trött.

Men åh vad jag är irriterad (för ovanlighetens skull denna helg). Eftersom jag hade en väldigt bra tid idag skulle vi ha blivit placerade med 4 fel. En bomrullare ifrån 3000:-. En bomrullare ifrån att missnöjdheten skulle varit nöjdhet. För 8 fel känns alldeles för mycket till denna runda och i denna klass, men med 4 fel skulle det faktiskt ha känts mycket bättre, då skulle jag varit nöjd. Aja, bättre lycka nästa gång. Förhoppningsvis.


Filmen kommer imorrn. Här kommer lite (i många fall suddiga) bilder från helgen istället:


Han tyckte det var lite läskigt att vara där inne i början.

Trött!

Och så lite bilder på arenan:


UtifrånAffärerna. Själva arenan var så stor (större än en fotbollsplan), så dom skar av den och hade tävlingsbanan på en liten del, och sen alla montrar på resten.Tävlingsbanan
Oslo Horse Show dag 2

Helvete! Rev trean! Han lyssnade inte riktigt på min halvhalt, så jag blev kvar i handen aldeles för länge. Annars kändes rundan faktiskt jättebra! Hade tänkt rida ganska snabbt, det var en A:0a, men eftersom jag rev så tidigt på banan så tog jag det ganska lugnt. Hade ju ändå ingen chans, så då tyckte jag att det var bättre att fullfölja banan på ett sätt som skapar bra förutsättningar inför morgondagens klass.

Just det, idag hoppade jag 135! Imorgon blir det 140.


Första starten

Red en 130 idag. Han var lite spänd där inne på arenan, han tyckte det var lite läskigt tror jag. När vi väl kom igång kändes det helt ok, även om han var lite stark!

Det var en A1a (först grundomgång, sen går man ut, och när alla hoppat klart hoppar dom med lägst antal samma fel en omhoppning).

Kom 0,a i grunden =) Sen i omhoppningen fick vi världens mest onödiga nedslag! Jag hann inte rida runt så mycket innan startsignalen, så han var inte igång samt att han var lite spänd sig. Såklart rev vi därför första hindret! Det får ju bara inte hända! Sen vände jag upp lite för snävt på sista hindret som var ett räcke, så rev det med. Det var dock helt mitt fel! 

Är över lag nöjd med Ture och dagen, men såklart var nedslagen i omhoppningen väldigt irriterande för vi hade en hyfsat bra tid faktiskt!

Har laddat upp filmen från grunden:

Framme

Nu är vi framme i Norge! Eller kom väl fram typ vid 5. Har besiktigat honom, skrittat ut lite, packat upp allt osv. Imorrn börjar tävlingarna =)

Det är superfin här! Tyvärr tog jag inga bilder, men kan göra det imorrn.

Hei Norge!

Nå drar vi til Norge! Vil prøve å finne internett-tilgang og oppdatere litt om hvordan det går. I dag vil jeg ikke hoppe, men løpene begynner på fredag.

Haha eller hur är jag bra på Norska! Okej då, jag fuskade med google translate... Hoppas ni förstår ungefär vad det står, annars får väl ni också fuska lite. Men åh vad jag älskar Norska alltså! Det måste vara världens härligaste språk! Det är typ halva nöjet med att tävla i Norge - att höra språket. Okej, kanske inte riktigt halva, men en stor del iaf. Aja, nu måste jag verkligen gå ut till stallet. Vi ska åka klockan 07:30.

Krysser fingrene for oss og vi vil gjerne =)


Nattat klappat och klart!

Kom precis upp från stallet. Har packat allt inför imorgon och nattat hästarna.

Såhär ser Wembley ut just nu:

Han har blivit bedövad på massa ställen för att försöka släcka och hitta hältan. Tror även att han behandlades på nåt ställe. Var inte själv med och hämtade honom, men mamma sade att det veterinären sa var lite luddigt. När hon i sin tur berättade för mig förstod jag inte mycket. Men om jag förstod det någorlunda rätt så trodde veterinären att det satt i bogen, men han kunde inte behandla det helt om han inte visste hur det uppkom, eller nåt sånt. Sen hade han snackat om haserna också, att det kunde bero på något med dom. Ja, som sagt, jag förstod inte allt! Nu ska han iaf skrittas och travas, och sen ska vi in på skintröntgen (som är en form av röntgen som ger mer detaljrika bilder än vanlig röntgen), för att försöka få en mer klar bild av det hela!


Ture verkade jättetaggad inför helgen... inte! Han verkade mest trött.... Men då är vi verkligen två! Haha det bådar ju gott :p


Dagens ridpass

Red Ture idag. Brukar ju alltid rida på volten dagen innan vi åkert på tävling (vi åker till Norge imorrn!), men det känns som om jag ridit så ofta på volten på sistånde så jag ändrade upplägget lite. Ville fortfarande rida markarbe, så jag red helt enkelt bort till ängen!

Överlag kändes han fin, men har var studstals lite hängande i handen tycker jag. Det blev dock bättre i slutet!

Gjorde en sak som är lite "rolig" faktiskt. Jag blundade ibland! Det kan man ju inte göra när som helst, då kanske det blir lite farligt och skadar mer än vad det gör nytta, men jag gjorde det vid korta stunder då jag verkligen ville känna hans rörelser. Tex så riktade jag in mig på en lång linje, sen blundade jag och växlade mellan öppna och sluta (i galopp). En annan sak jag gjorde när jag blundade var samlingar i galopp. Det var superbra, då kunde jag verkligen känna att han satte under sig bra och rakt, att han inte sneddade.


Från i somras. Gud vad jag redan saknar sommaren!


Dagen

Kom precis hem efter en väldigt jobbig dag! Först naturkunskap från 9 fram fram till lunch, sen religion i tre timmar, sen sån här körkortskurs i 3 timmar och nu 12 timmar senare är jag äntligen hemma.

Ska kolla på Desperat Housewives (säsongsstart idag det får man ju bara inte missa!) och sen ska jag ut till stallet.

Wembley står fortfarande kvar på kliniken, ska hämta honom imorgon istället.


Wembley sover borta inatt

Nu står Wembley på veterinärkliniken. Vi lämnade honom där idag, och ska hämta honom i morgon. Då vet veterinären förhoppningsvis vad som är fel. Åh jag hoppas verkligen att han hittar felet och att det även går att åtgärda på ett bra sätt! Han är så fin, Wembley!

Första filmen jag såg på honom. Jag var på meeting någonstans och satt på ett hotellrum när tjejen som har försäljningsstallet Wembley kommer ifrån skickade denna video. Jag föll verkligen för honom direkt, redan efter första språnget!

Dagens ridpass

Red Ture på volten. Han var jättefin!

Oj vad roliga mina inlägg är just nu! Har dock så himla mycket att göra, så har verkligen ingen ork att lägga ner massa tid på bloggen. Blir bättre snart!

Hos Amanda

I helgen har jag och Zara varit hos Amanda. Vi hade en sjukt rolig helg, och det blev även lite ridning på Amandas superfina hästar!Amanda och Zara


Zara och Valence (f. 2002 går 140)


Jag och Caruso (f. 2004 går 130)


Amanda och Caruso


Dagens ridpass

Red Ture en stund på volten. Red inte så tufft utan lät honom mest gå i en ganska låg och lång form.

Gjorde lite mjukgörande övningar. Bland annat en där man börjar i öppna längst långsidan. Sen vid mitten gör man en volt och övergår sedan till sluta den resterande biten av långsidan. Gjorde också lite serpentiner i galopp. Började med lite mjukare och större bågar utan att byta, så att det alltså i vissa bågar blev förvänd galopp. Sen gjorde jag lite mindre och fler bågar med ett byte på meddellinjen.

Han var superfin, sökte sig väldigt bra framåt neråt!

Skrittade av en tur i skogen. Tänkte att det skulle bli skönt för honom att bara få gå en avslappnad skogstur. Men icke, vi råkade ju gå förbi några får. Då blev han såklart rädd och spänd som en stålfjäder! Får nog helt enkelt finna mig i att Ture alltid kommer vara som mest avslappnad på volten, och att sköna avslappnade skogsturer inte är något han uppskattar lika mycket som jag.
380 000 euro för 2-åring


2-åringens pappa Diamond Hit


En 2-årig hingst blev dyrast vid Paul Schockemöhles årliga auktion Ankum Open Sales som hölls den 1 oktober.

En dansk köpare var även intresserad av den 2-åriga hingsten Dark Hit (e Diamond Hit-Sandro Hit). Det blev en tuff duell om hingsten, där priset snabbt drog iväg innan österrikiska Sissy Max-Theurer, OS-guldmedaljör i dressyr 1980, fick sista ordet på 380 000 euro.

källa: tidningenridsport.seGanska sjuk va? Nästan 4 miljoner kr för en 2-åring. Man har ju egentligen ingen aning om vad det blir av den i framtiden. Även om den är jättelovande nu, tänkt om den blir skadad? Eller om den är hel-konstig i huvudet och har för mycket nerver för att bli en tävlingshäst? Eller om den helt enkelt intehåller för ridning? 

Scenariorna är många, det finns mycket som kan gå fel. Jag skulle aldrig våga köpa en häst för så mycket pengar (om jag hade råd öht), men framförallt inte en sådan ung häst. Man verkligen ha mycket pengar i bakfickan för att ha råd att ta en sån risk!


Dagen

Det blir ingen ridning idag för min del, Ture vaccinerades nämligen i morse. Nu ska jag dock ut och hålla lektion. Skojskoj!


En bild från SM. Fotograf: Jenny Nyström


VDL Cardento 933

Ni som känner mig irl har nog inte missat att jag gillar hingsten Cardento väldigt mycket. Om jag nån gång ska köpa en ny häst så vill jag jättegärna ha en e. Cardento.

Har faktiskt börjat kika lite runt lite, men som jag sa i videoinlägget så måste vi sälja en häst först innan vi kan köpa en ny. En nackdel nu när det går så bra för Cardento-avkommorna är att alla med honom som pappa har stigit väldigt mycket i pris.  

Vet att man inte kan gå enbart på stammen, det finns ju fortfarande många efter Cardento som inte alls är särskilt fina. Men jag har fått uppfattningen om att dom flesta faktiskt är det! På varje tävling jag är med på ser jag ett flertal avkommor, och dom flesta av dom skulle jag absolut kunna tänka mig ha! På inne SM var tex. Cardento den mest representerade hingsten, och 3/9 medaljörer red på hästar efter Cardento.

Tycker att det är lite synd att han flyttat till Holland faktiskt. Menmen han har ju redan hunnit producera väldigt många fina avkommor här i Sverige! Och jag skulle som sagt inte säga nej till att ha en av dom!

Cardento är en av mina favorithingstar inom hoppaveln.

Vilken är er favorit?

Svar del 2 - videoinlägg

HAHA usch jag kommer säkert ångra det här snart :p Har svarat på några frågor i ett videoinlägg, det tar sån jäkla tid att sitta och skriva ner alla svar. Blä, jag hatar att se och höra mig själv såhär, och gud vad fjantig jag kände mig när jag satt där och spelade in det :p Aja här kommer det iaf:


Vet ni vad?

Jag kom med till Oslo Horse Show!! :D:D

Det är ju Norges motsvarighet till Globen och Göteborg horse show. Gud vad roligt det ska bli!! 

Tävlingen äger rum i Telenor Arena, samma arena där det nästa år kommer vara Eurovision Song Contest. Coolt va?! Det får ni tänka på när ni sitter och kollar på det sen, att där har jag och Ture hoppat runt haha ;DHar ju varit i Norge en gång förut och tävlat, men då var det i en mindre arena i Vestfold. Det var hur roligt som helst, och superfint! Väldigt annorlunda från dom tävlingsplatserna vi har här i Sverige, och mycketmycket finare (om man inte räknar med Globen och Scandinavium då)

Lite bilder därifrån:Så nästa helg bär det av mot Norge igen alltså! :D


Dagens ridpass

Red ut en liknande runda som igår på Ture. Idag red jag dock aningen längre, samt körde lite galopp. Red i skymningen och han var väldigt spooky. Rundan tog typ en kvar längre än vanligt bara för att han skulle stanna 5 gånger vid saker han tyckte var läskiga och inte ville gå förbi.

Just det, jag ramlade av också :p Typ 5 min hemifrån. Jag satt och skrittade upp för en uppförsbacke, när han plötsligt fick för sig att något var jätteläskigt och slängde sig runt. Jag gled runt på halsen och hängde där ett tag innan jag bestämde mig för att det nog var bäst att ge upp och släppa taget. Landade lite snyggt på fötterna. Gud, hoppas ingen såg, det måste sätt jätteroligt ut haha!


Det är inte samma bild som sist, han gör ju som sagt sin grimas ganska ofta, haha


Gjorde ett videoinlägg idag också där jag svarar på några fler frågor. Men det går så jäkla segt att ladda upp, så vi får se om det kommer ikväll eller imorrn!

Världens största häst?Clydesdale-valacken Poe
är tio år, drygt 2 meter i mankhöjd och väger ca ett och ett halvt ton. Hans matte, 160 cm lång, behöver en stege för att komma upp på hans rygg. Hon är övertygad om att hennes häst är störst i världen, och vill att Guiness rekordbok ska komma till London och kontrollmäta Poe.

Den nuvarande rekordinnehållaren Remington har en mankhöjd på 1,98 meter.

Källa: expressen.se

RSS 2.0