Hallå där

Här kommer lite bilder från dagen. Snön har försvunnit nu, hoppas den inte kommer tillbaka på ett bra tag!
Vinter

Blev riktigt förvånad när jag vaknade upp i morse och tittade ut genom fönstret. Det var snö överallt! Inte lite heller, minst 1 dm. Vart kom den ifrån liksom? Känns som om hösten precis börjat.

Jag hade tänkt hoppa lite med Zazou idag, men det gick ju såklart inte. Inga av hästarna har ju snösulor, så vågade faktiskt inte rida alls idag. Vill inte riskera att dom vrickar sig, för det var verkligen snöstylte-snö.


Första vinterbilderna på långhåriga och ofriserade hästar. Men dom är fina ändå :)


 

 

 

  

Vet att täcket är sönder, nytt är beställtUppdatering

Det var jättekul i Oslo! Har alltid gillat Norge - fin natur, fina städer och många härliga människor med ett härligt språk :)

I helgen var det ju som sagt på Oslo Horse Show jag var. Stod mest i montern, men tittade på lite tävlingar också och kunde såklart inte hålla mig ifrån alla affärer. Dock så köpte jag faktiskt ingenting. Tänke spara mig till Globen, det är ju ganska dyrt i Norge.

Vår monter


Omhoppning världscupomgången

Ture travade jag på för första gången på väldigt länge idag :D Det är ganska otroligt för han kändes hur fin som helst dom 5 minutrarna jag travade. Gick i perfekt form och lyssnade jättebra på hjälperna. Det är inte vad man förväntar sig när man rider på en häst som inte blivit travad på på över ett halvår. Fast egentligen blev jag inte så förvånad, Ture har ju alltid varit väldigt ridbar och sammarbetsvillig, han verkar liksom ha det naturligt.På Zazou har jag börjat jobba lite med förvänd galopp. Kom på mig själv att det aldrig är något jag tränat på henne, vilket är lite dumt. Förvänd galopp är ju nyttigt på många sätt, tex för styrkan och balansen. Dessutom är inåtställd förvänd galopp bland det mest lösgörande man kan göra. Överlag känns hon faktiskt riktigt fin just nu! Måste försöka hitta någon till tävling innan vinteruppehållet.Älgar och Norge

Nu har älgjakten börjat vilket gör att man får ta och hålla sig borta från skogen för att inte riskera att bli skjuten. Man har ju hört ett par skräckfall då en häst misstagits för en älg/ett rådjur. Inte för att jag förstår hur det kan hända... Fattar inte hur man kan låta dom jägarna vara jägare.

Det suger verkligen att man inte kan rida ut nu! Ture ska ju skrittas 45 min per dag, och de alternativ jag har kvar är då att skritta femtioelva varv runt volten, lite färre varv på ängen, eller skritta fram och tillbaka på en liten asfaltsväg i en halv evighet.

Dessutom vill jag verkligen rida ut på Zazou, det är så tråkigt att rida på volten så många dagar i rad, både för mig och förmodligen också för henne. Fast egentligen passar det ganska bra nu, för hon ska ändå vila torsd-söndag. Jag ska nämligen iväg till Norge och Oslo Horse Show för att jobba i mammas monter.

Förra året var ju jag och Ture med där och tävlade, vilket var hur roligt som helst! Det är alltid lite speciellt att tävla på en sådan stor arena tillsammans med världsjärnorna (inte för att vi hoppade samma klasser, jag red ju Junior/Yr klasserna såklart). Det är inte bara extra roligt att tävla i en sådan miljö, utan jag tror dessutom att det kan vara väldigt lärorikt. Om man själv är med så får man en helt annan inblick i hur proffsen agerar även utanför banan. Tex på morgonen då alla ofta rider runt sina hästar samtidigt inne på banan så kan man verkligen jämföra hur man rider sin egen häst med hur de förbereder deras hästar inför dagens starter. Man kan följa deras framridning in i minsta detalj, men man kan även studera hur hästarna sköts och exakt vad de har för utrustning osv. Allt sånt här tycker jag är minst lika intressant och givande som att se själva starterna.

Ännu en tävling jag verkligen grämer mig över att missa med andra ord. Vet att jag tjatar, men jag LÄNGTAR verkligen tills min lilla stjärna är igång!

Vill också!

I helgen är det Elittävlingar i Strömsholm, med bland annat kval i Krafft Cup där finalen går i Scandinavium under Göteborg Horse Show. Därför är den här cupen, som bara är öppen för ungdomsryttare, mycket populär bland junior- och youngrider eliten i Sverige.

Är såå avundsjuk på alla som är med, vill också!!! Att Ture inte skulle kunna vara med här är inget som jag kunde tänka mig när han blev skadad i början av året, men det har ju dragit ut på tiden så otroligt mycket. Så himla synd! :( Jag saknar verkligen att vara ute på dom största tävlingarna.

Jag och Ture under Strömsholmtävlingarna år 2008


Ps. Designen kommer att se lite annorlunda ut ett par dagar pga en kampanj i samarbete med Eniro

Hoppträning

Igår åkte jag och Zazou iväg på hoppträning. Första träningen inomhus, och i början var hon lite tittig och fjantig. Sen var hon jättefin! När vi hoppade bana kändes det super, och framförallt då vi höjde upp lite kändes sprången väldigt bra.
Tänk den dagen då jag kan ha den känslan även inne på tävlingsbanan, då tror jag att hon kommer kunna gå dom största klasserna! Man vill ju att hästen ska växa när den kommer in på banan, men i dagsläget känns det som om hon tvärt om krymper lite. Hon blir typ som en annan häst att rida, hon spänner sig liksom och har inte alls samma jämna, ärliga framåtbjudning. Plus att hon fokuserar så mycket på omgivningen att hon ibland glömmer bort mig, vilket gör att jag ibland blir lite stressad och rider sämre.

Jag märker ju det på träning också, i början när hon kommer till ett nytt ställe tycker hon det är lite läskigt och tittar på mycket saker, men då får man ju chansen att rida där så pass länge så att hon till slut slappnar av. Det kan man aldrig på tävlingsbanan. Men ju mer rutin hon får, destå mer avslappnad tror jag att hon kommer bli även där. Kapacitet har hon ju, hon behöver lite mer tid och självförtroende bara :)


Såhär kommer jag att göra

Jag kommer inte ta bort bloggen. Jag har kommit fram till att det skulle jag nog aldrig kunna göra med tanke på hur mycket arbete jag lagt ner på den och hur många minnen den faktiskt innehåller. Dock så kommer det att bli ganska stora förändringar i bloggandet:

- Kommer inte att blogga lika aktivt som innan, utan bara när jag verkligen vill. Förmodligen med lite tävlingsresultat, lite bilder, kanske lite videosar och kanske lite om vardagen. Ibland kanske det inte ens blir ett inlägg i veckan, men ibland kanske jag bloggar flera dagar i rad. Jag vet inte, det blir som det blir helt enkelt, lite då och då...  Så förvänta er inte en regelbunden uppdatering, iaf inte för ett bra tag framöver. Vem vet, jag kanske helt plötsligt får för mig att ta upp bloggandet "ordentligt" igen någon gång i framtiden, men det känns ganska långt bort i dagsläget.

- Sen kommer jag att börja ta bort lite kommentarer,framförallt de som inte är konstruktivt skrivna och som ändå inte tillför varken mig eller er någonting. Ni som skriver dessa uppskattar ju uppenbarligen inte min blogg, så ni kan lika gärna sluta läsa den. Så tycker jag faktiskt!

Kommer i fortsättningen inte att sträva efter så många läsare som möjligt, och är medveten om att oerhört många av er kommer att sluta läsa min blogg nu när den blir mindre innehållsrik. Men det tror jag blir bra, för då kommer dom som ändå inte uppskattar det jag skriver att tröttna, och kvar kommer bara ni genuint intresserade och underbart snälla och gulliga läsare finnas :)

Kort och gott så kommer alltså alla ni som vill att kunna fortsätta att följa mig och mina hästar, men på ett lite längre avstånd skulle man kunna säga!

Tack så mycket för dom fina kommentarerna

Alltså det är verkligen helt otroligt vad många underbara läsare jag har! Blir riktigt rörd av flera av era kommentarer. Tack <3

Ni har faktiskt ändrat mitt beslut lite, och jag har tagit åt mig av några förslag jag läst. Skriver om det imorgon.

Funderar på att sluta blogga

Det ni ser här på bloggen är en väldigt liten del av allt som händer kring hästarna, men ändå så känns det ibland som om jag gödslar ut aldeles för mycket offentligt och skriver saker som jag egentligen borde hålla för mig själv. Visst, det är jätteroligt att ha kunnat bygga upp en relativt stor blogg som intresserar många människor, och det är jätteroligt att kunna inspirera folk och få positiva kommenater om det man gör. Men jag börjar tröttna. Det var roligare förr, nu känns det som om jag tappat det mesta intresset för att vara så pass offentlig.

Och även fast det ni kan läsa här som sagt bara är en pytteliten del av allting, så finns det vissa människor som verkar tycka att de vet allt om mina hästar -  exakt hur de fungerar, hur dom ska ridas, hur dom ska skötas osv. De tror att de vet och kan allt men de har egentligen inte en blekaste aning. De tycker så mycket om saker de inte vet bakgrunden kring och deras kunskap lyser många gånger med sin frånvaro. Dessa, visserligen väldigt få personer, klarar jag mig faktiskt bättre utan.

Dessutom har det faktiskt tagit väldigt mycket tid och energi att uppdatera så "ofta" under en sådan här lång tid. Som ni märkt har uppdateringen blivit sämre och sämre på sistunde, och nu har jag börjat fundera på om det verkligen är värt det. Jag borde kanske istället för att sprida ut allt till allmänheten använda tiden och energin till något annat, tex lägga mer fokus på att utveckla mig själv och mina hästar.

Det som gör att jag tvekar är dock ni otroligt snälla och gulliga människor som utgör den absoluta majoriteten av mina läsare. Ni har många gånger gjort mig otroligt glad, peppat mig när det gått dåligt och fått mitt självförtroende att växa. Varje gång jag funderat på att publicera det här inlägget (vilket är ganska många gånger) har ni skrivit så otroligt snälla saker att jag ångrat mig. Men nu tror jag att jag har bestämt mig.

Jag ska nog sluta blogga.

RSS 2.0