Dagens ridpass

Red Ture på volten. Provade att rida med gags och dubbla tyglar. Tyckte dock att han kändes bättre igår när jag bara red med en tygel. Personligen gilllar jag över lag inte att rida med två tyglar faktiskt. Tycker oftast att man får en sådan "stum" känsla i handen då, och det var den känslan jag fick idag.

Hoppade även några språng på drygt 130 för att se hur han kändes jämfört med när jag rider med pelhambettet. Först hoppade jag med två tyglar. Då tyckte jag att bettet kanske var lite väl oskarpt, han blev liksom så lång och loj. Sen tog jag av en tygel och då kändes det bättre, även om jag får jobba lite mer för att få ihop honom än med pelhambettet. Fördelen var dock att han när jag tog tag i honom lite mer ordentligt, inte började tjafsa emot utan accepterade min hand på ett annat sätt. Vet dock inte hur det blir när man hoppar en hel bana, då kanske han blir lite för stark. Men ska kanske prova ha detta bett på någon hoppträning någon gång så får vi se...
 


Gick även en promenad med Lizza och Wembley på kanske 40 minuter.  



Vet ni vad förresten? Ikväll ska jag ta och svara på alla frågor jag fått i kommentarsfältet på sistånde. Så om ni frågat något har ni förhoppningsvis fått svar senare ikväll =) 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fast det är nog inte så konstigt att han kändes "bättre" på bara en tygel. Effekten när man tar i tygeln blir enorm med ett oerhört tryck på nacken samtidigt som bettet drar i munnen. Alla som man ser rider också därför på två tyglar så kan man reglera på ett bättre sätt. För oavsett om man tycker att man lättar i handen är det svårt att få hästen helt eftergiven på en tygel. Tygeltaget blir kvar på ett helt annat sätt eftersom sidostycket löper genom bettringen. Ett litet tips bara=) Har du testat kombinationsbett om han blir stark? Jag tycker själv att hästarna oftast blir stumma och sega i munnen av stångbett, särskilt på en tygel (ger lite dubbla signaler och effekten av stångbett försvinner med deltan).



Jag rider min heta starka häst på kombi-bett i form av hack och vanligt tränsbett, dubbla tyglar såklart!

2009-08-06 @ 21:30:00
Postat av: elin

vart har du köpt ditt equiline schabrak? alltså det med den stora loggan på? :)

2009-08-06 @ 22:01:07
URL: http://elinb.blogg.se/
Postat av: Elin

Hej! Min ponny har dålig galopp. Han liksom spänner sig och ibland byter galopp, ibland bockar och liksom kommer ur rytmen. Har du nått tips på övningar till oss?

2009-08-06 @ 22:09:23
Postat av: Jennifer

Kommer Wembley heta Häst och Sportresor Wembley? :P

2009-08-06 @ 22:22:52
Postat av: isabella

när kommer filmen från hoppträningen med lizza? :)

2009-08-06 @ 22:27:06
URL: http://isabellaf.blogg.se/
Postat av: Camilla

vore kul att se en film när du rider på gagbettet!

2009-08-06 @ 22:29:10
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: Mikaela svarar

Anonym - Vet att det blir skarpare när man bara har en tygel, men det är ju ändå inte ett superskarpt bett. Säkert hälften av alla dom jag sett rida med gags har bara haft en tygel, och det är rutinerade ryttare. Jag tror att det är väldigt individuellt vad som är bäst, både vad som känns bäst för ryttaren och för hästen. Man får prova sig fram helt enkelt =)



Det har jag faktiskt tänkt på att jag skulle kunna prova! Vilket märke rekommenderar du? Känns dock så himla onödigt att köpa 1000 olika bett som kanske inte funkar, så ska prova dom jag har först =)



elin - Fick det när jag anmälde till någon cup för typ ett år sen =)



Elin - Att han byter galopp och bockar kan bero på att han helt enkelt tappar balansen. Det kan bero på många olika saker tex. att han är svag eller att du som ryttare sitter lite i obalans. Eller så kan det bero på att han har ont någon stans och att det ibland "smärtar" till och att han då byter galopp för att avbelasta. Det är svårt att säga när man inte sett er i verkligheten. Men om du vill jobba med att stärka galoppen är studs alltid bra. Det kan även öva upp hästens kroppskontroll och på så sätt även balansen.



Jennifer - Ja förmodligen =)



Isabella - Vi får se om jag orkar ladda upp den haha ;)



Camilla - Det kommer nog inom den närmaste framtiden! =)

2009-08-06 @ 22:42:53
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Varför inte testa ett hissbett om du vill ha ihop honom lite?



Vilka bloggar läser du själv regelbundet? :)

2009-08-07 @ 09:03:01
Postat av: Bella

JO gagsbettets effekt är jätteskarpt. Rider du med en tygeln finns det inget "stopp" på hur mycket press det blir på nacken. Jag rider på ett kombibett som faktiskt är billigt jämförelsevis med TVR betten (ex flippanbettet som ligger på nästan 3000!!) Mitt kommer från Globus och kostade ca 400 kr tror jag=)



Ang någon som rekommenderade hissbett. Aldrig något jag skulle stoppa i min hästs mun. Har samma effekt som pessoa och skadar både laner och gom på hästarna!! Men testa ett kombibett..du kanske kan låna av någon och testa. Man kan ju inte köpa alla bett,haha!

2009-08-07 @ 10:26:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0