Dagens ridpass

Red ut Ture en runda i skogen. Han var SUPERfin! Känns verkligen som om passet igår gav resultat, idag var han mycket mer ihop än vanligt samtidigt som han sökte sig framåt neråt så fort jag inbjöd honom att göra det.

Red på pelhambettet, men lindade kedjan med en gasbinda (heter det så? :p) samt spände den lite hårdare än vanligt. Var ju förut emot att byta bett på just Ture, men nu tänkte jag att jag skulle göra tvärt om och byta bett väldigt ofta. Tycker nämligen inte att pelhambettet är det optimala länge när jag hoppar honom, så ska prova mig fram och försöka hitta något nytt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

skulle nästan rekomendera att köpa sånt speciellt skydd för kedjan, gasbinderna-bandage eller vad tusan det är blir så jäklans snuskiga efter ett tag! Ture är galet snygg föresten

2009-08-11 @ 21:48:10
Postat av: Anonym

Latexlinda är jättebra att linda runt kedjan! Ett tips om du tycker pelham blivit för skarpt är att prova ett rakt bett med fast ringar, de är mer skarpt än ett vanligt bett ju men ändå ganska snällt :)

2009-08-11 @ 21:51:02
Postat av: Tips

ett tips är att linda ditt pelhambett med latexlinda. min häst struntade tillsist i det och när jag lindade betet med latexlindan så suger och tuggar dom mer på det. har även gjort så med vanliga 3delade bett osv och det fungerar verkligen

2009-08-11 @ 22:42:32
Postat av: Lina

Hej! Min D-ponny har riktigt bra framben, men bakbenen blir liksom lite hängandes i slutet av hoppen, är det bra då för mig att hoppa riktigt breda oxrar? vilken längd ungefär skulle du kunna hoppa med en maxad D-ponny? han är fortfarande rätt grön men ska snart upp i LA :)



och måste bara säga att din blogg är superbra! kollar den flera gånger om dagen! :)

2009-08-12 @ 08:36:05
Postat av: Mikaela svarar

Tack för alla tips! :D



Lina - Ja det tror jag skulle kunna vara bra! :) Asså det får man känna efter lite själv, hur det känns och hur det går. Känns det inge bra ska man ju inte länga mer, men samtidigt får man inte vara för "mesig". Men det beror ju också på hur tuff ponnyn är och vad den har för kapacitet också....



Åh vad glad jag blir :D

2009-08-13 @ 21:07:21
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/
Postat av: Anna-Klara

Hej, tänkte tipsa dig om ett bett som jag tror skulle fungera rätt bra för dig, nämligen kimblewick/jaktkandar. Det är mildare än pelhamet men ngt skarpare än tränsbett, du kan även reglera skarpheten genom att ha den i stora D-ringen, eller i övre eller nedre ringen. Använder det på min heta häst.

Mvh Anna-Klara

2009-08-13 @ 21:08:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0