Hoppträning med Ture

Ture och jag skötte oss faktiskt helt ok ;)
Det var en jättenyttig träning för oss, men bland annat en stoooor cirkel (ridbanan är VÄLDIGT stor) med säkert 8 hinder med exakt lika avstånd mellan varje. Man skulle rida i ett jämt tempo och få 7 galoppsprång mellan varje hinder, och sedan 6 när det blev lite högre. Det gäller att hålla koncentrationen alltså, samt att hästen är väldigt lyhörd för hjälperna. Vi hoppade också lite studs samt en trekombination.
Det blev lite bilder också. Eller faktiskt ganska många, men det gillar ju ni ;) Dock blev många väldigt mörka eftersom det var skymmning ute, men bättre än ingenting iaf.






Haha ture står på ett ben :p





















Film kommer förmodligen efter helgen, kommer ha fullt upp dagarna framöver. Imorgon åker vi ju till skåne och kommer hem på fredag kväll. På lördag ska jag tävla Nocke och på söndag ska jag vara fotograf på en annan tävling. En riktig hästhelg alltså (som vanligt måste man väl nästan tillägga). =)


Kommentarer
Postat av: Johanna

hej!



Har följt din blogg nu ett tag å verkligen fastnar här å läser allt du skriver!

Super fina hästar har du oxå!

Har själv 2 hästar på 1.65 å 1.52 som ja tränar 1.40 me i hoppning, fast kommer aldrig ut på tävlingsbanorna då mina pollar bara töntar sig med alla runt om kring sig å allt, Tycker de är lite synd, men ja får väl vänja dom vid det!

Jaja, tänkte säga att ja älskar din blogg!

2009-05-13 @ 23:54:26
Postat av: Anonym

Va fin han är!

2009-05-14 @ 00:15:40
Postat av: sara

de där me att du har kedjan löst = skarpare bett. ju tajtare du har satt kedjan (menar inte att den ska sitta hårt, men den ska inte hänga för mkt heller) desto mindre hävstång får du ju. ser på dina ridbilder att du har kedjan för löst för man ser hur mkt bettet åker upp. kolla på bilden du har på headern, kolla hur sidostycket har åkt där. jag skulle sätta kedjan tajtare. annars så blir det ju typ som ett pessoabett när du sätter kedjan så löst. och pessoa är ju inte ett bra bett! men jag ser ju oxå att han jobbar med bakbenen och ryggen, men jag tycker ändå att du ska spänna kedjan hårdare.

2009-05-14 @ 08:26:14
Postat av: Mikaela svarar

Johanna - Åh vad roligt att höra :D Lycka till med dina hästar!



Anonym - tack! =)



sara - men ju hårdare man spänner kedjan, destå mer trycker det under hakan, och då upplever många hästar det som mer skarpt. Jag har provat spänna den mer på Ture, men han gillar inte alls det. Det viktigaste tycker jag fortfarande är att prova sig fram, och känna vad hästen verkar gilla. Alla reagerar ju inte på samma sätt. Han funegar bra på detta, som du skrev så jobbar han med ryggen och känns eftergiven i handen, så då ser jag ingen anledning att ändra till något som han inte gillar.



Sen det här med pessoa. Även om pessoabettet och pelhambettet ser ganska lika ut så är dom egentligen inte det. Pelham är ett hävstångsbett och pessoa är ett gagbett, så funktionerna är inte helt lika. Pessoat ger ett tryck över nacken (= sänk huvudet) och tryck uppåt mot mungiporna (= höj huvudet) samtidigt. Ett stångsbett verkar med tryck på nacken och hävstång mot käken. Dessutom har pessoa inte fasta ringar och utan något under hakan blir överrörligheten väldigt stor. Sen är pessoat ofta två eller tredelat, och kan då ge en nötknäppareffekt. Pelhamet jag har är ju en stång, och det har ju inga lösa bettringar utan hela bettet är väldigt "stadigt" av sig själv.

2009-05-14 @ 09:32:31
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/
Postat av: Emma Gynning

Fin blogg du har. Är det i Roslagens paddock?

2009-05-14 @ 21:25:07
URL: http://frokengynning.blogg.se/
Postat av: Pim

Hej Mikaela, jag hittade din blogg och undrar om jag får länka till dig på min blogg. Jag tror att vi skriver (eller iaf försöker skriva) om samma sak hehe :p

Ses på lördag om du ska till eliten :)

2009-05-14 @ 22:16:44
URL: http://tomsticina.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Heej, guud va fint dina hästar hoppar, va dt för EG Haking ?? :)

Isånnafall tränar jag också för honom, han är bäst :P

2009-05-15 @ 08:24:47
Postat av: Anonym

Hej!

Jag läser din blogg regelbundet och tycker den är jättebra :) Nu har jag en fråga som du kanske kan svara på. Det är så att vi har köpt en storhäst som behöver bli lite starkare i kroppen och då undrar jag om du har några tips på bra övningar? Både inom dressyr/ markarbete och hopp.

2009-05-15 @ 11:18:43
Postat av: Mikaela svarar

Emma - Tack! Yes det är det!



Pim - Hejhej! Ja visst jättegärna! Haha ja men det är roligt att läsa om ju ;) Ja det ska jag =)



Lovisa - Tack så mkt =) Ja det var det. Kul!



Anonym - Vad roligt! :D Ja jag skriver ju ganska regelbundet om övningar som jag tycker är bra. Om du kolla unde kategorin "vardaglig träning" så finns det några där. =) Överlag är alltid studs bra styrketräning. Även mycket galoppfattningar och tempoväxlingar med väldigt samlad galopp bygger upp hästens styrka. Annars kan du alltid läsa på hippson.se, dom har många bra övningar. Nackdelen är dock att man måste vara plusmedlem och därmed betala, men det kan det vara värt. Lycka till med hästen!

2009-05-16 @ 00:41:35
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/
Postat av: Hanna Littecke

Ture är så himla fin :D Hoppas allt är bra med hästarna och resten av familjen föresten :)

2011-01-08 @ 19:49:37
URL: http://hvad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0