Kiropraktorn

Idag har alltså kiropraktorn varit här och tittat på Wemley och hans höger fram. Han höll med veterinärerna om att det förmodligen satt högt upp, och hans teori var att Wembley halkat eller nåt så att frambenet åkt ut åt sidan liksom, och att han sträckt sig eller något. Alltså att det satt i mjukdelarna högst upp på insidan av frambenet. Kan inte riktigt förklara, men ungefär så sa han...

Det där med "svullnaden" på halsen trodde han berodde på att Wembley snebelastat och på så sätt gått snett med huvudet. Kotorna och muskeln hade då förmodligen vridits och muskeln även blivit större. Det trodde han skulle försvinna om han blev bra för övrigt.

Det han ville göra var att behandla Wembley med någon ny maskin. Någon maskin som sprutar in små molekyler och luft under huden direkt in till där det onda sitter. Okej, det där var en väldigt förenklad beskrivning, och säkert inte helt korrekt, men kommer inte ihåg exakt vad han sa :p Han ska iaf behandla Wembley med den på måndag. Får se om det hjälper, det skadar ju inte att prova!


Kommentarer
Postat av: Evelina

Hoppas han blir bättre snart :S

2009-09-10 @ 21:24:25
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Är det Micke Lundstedt? Han brukar behandla våra hästar och han pratade om den där maskinen iaf, den skulle tydligen vara jättebra :)

2009-09-10 @ 21:33:36
URL: http://jennniferhubinette.blogg.se/
Postat av: Mikaela svarar

Evelina - Ja det hoppas jag med! =(



Jennifer - Yes precis =)

2009-09-10 @ 21:35:17
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/
Postat av: Bella

har han inte varit skadad länge nu? kommer han enns bli bra?

2009-09-10 @ 21:54:01
Postat av: Hanna P

jag håller tummarna för er!

2009-09-10 @ 23:09:07
URL: http://www.hannapersson.com
Postat av: A

Precis det jag menade med halsen, men min erfarenhet är att man skyndar på och hjälper till mkt om man masserar lite mjukt där och linimentar.

Sen tror jag inte på det med att han har halkat med benet utåt. Det är ren överbelastning på den sidan, du har alla tecken på det, tex dina galopproblem innan att han inte ville landa i den ena galoppen ex, jag var inne på det redan då, låst bogmuskulatur. Bogen och dens muskulatur är den största stötdämparen en hopphäst har, funkar inte den, tar lederna i frambenen all stryk i landningen och hältorna kommer som ett brev på posten. Därför som jag var på dig om att kolla upp sadeln, just en försmal inbjuder ju till låst bog. Se till att de mjukar upp där ordentliget och håll sedan efter det ofta och mkt. Så kommer han hålla sedan. (en låst bog kan se ut som en hälta på det benet, tänkte ifall ni inte hittade något vid bedövning av leder)

2009-09-11 @ 00:15:22
Postat av: Tyskan

Nej!!! Inge luft under huden! Har bara dåliga erfarenheter av det. Fråga Jos Lansink varför Cumano är skadad igen!! DO NOT!

2009-09-11 @ 14:02:03
Postat av: A

Håller med föregående, finns bättre metoder, massage, stretching, ström, laser ex.

2009-09-11 @ 14:27:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0