Läsarfråga

Lägger du upp sista veckorna inför tillexempel en stor tävling som SM på ett annat sätt än vad du gör inför en " vanlig " tävling ? Kan du inte berätta i så fall, och hur håller du dina egna nerver i styr :D

Svar
: Nja... Asså jag brukar som vanligt försöka förbättra våra brister. Kanske inte hoppa så höga hinder utan inrikta mig på lydnandsövningar. Det är ju för sent att börja träna upp styrka och kondition sådär några veckor innan, men sjävklart ser jag till så att han inte tappar något genom att göra lite styrkeövningar och köra galoppass i skogen.

Jag brukar även hoppträna nån vecka innan, och då ta lite högre språng och kolla så att allt sitter.

Det jag brukar tänka på som jag tror är väldigt viktigt är att inte rida för tufft den sista veckan. Om man kollar på elitidrottsmän, som tex friidrottare, tar dom det alltid lugnt 1-2 veckor innan en viktig träning för att nå toppformen utan att vara slutkörd. Sjävklart tränar dom ju, och jag rider, men inte lika hårt som vanligt. Kör lite kortare och lugnare pass, utan någon styrke eller konditionträning. Bara lydnad, förljsamhet sam mjukgörande arbete.

Angående om hur jag håller mina egna nerver i styr - jag brukar att försöka tänka bort att det är ett SM. Det går dock inte alltid så bra (inte sist då red jag 1000 ggr bättre i förklassen än i första kvalet, det ska ju vara tvärt om). Men jag försöker tänka så i alla fall. Sen försöker jag tänka logiskt och positiv (oftast överdrivet)! Typ såna här tankar: "Det är ju bara 135-140, herregud jag och Ture har ju tävlat 150 utan problem! Dom här klasserna brukar ju gå hur lätt som helst", "Kolla, hon klarade det ju jättebra. Varför skulle inte jag klara det?" eller "Det här klarar vi med noll fel, det är ju en superlätt bana!".


Kommentarer
Postat av: emma koistinen

ska du tävla sm på torsdag?

2009-09-23 @ 11:46:11
Postat av: emmakoistinen

oj glömde skriva klart haha

tänkte bara om du ska tävla på hippologum nu den här veckan/helgen ;)?

för jag ska dit och fota tror jag :)

2009-09-23 @ 12:58:43
URL: http://koiistinen.blogg.se/
Postat av: lina

jag vet att det här är en hästblogg. Men du är ju bloggerska och vad tycker du om dessa småbloggersskorna. som dessie(desireénilsson.blogg.se) och paulina (paulinadanielsson.blogg.se) som är stora i bloggvärlden. Själv tycker jag att dem är fjortisar men vad tycker du. Glömde fråga om det på din personliga frågestund. Förlåt!

2009-09-23 @ 14:36:44
Postat av: Evelina

Tack för svaret, och intressant att läsa, :)

Såg ut som ett klokt upplägg och bra tänkande :)

2009-09-23 @ 18:52:29
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: Josefine

Lycka till på SM :)!

2009-09-23 @ 19:49:54
URL: http://jsohlman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0