Hos equiterapeuten

Idag har Zazou och Ture varit på besök hos en equiterapeut.

Zazou var jättefint musklad och han tyckte att det inte fanns någonting att klaga på. Det enda var att han tyckte att vi skulle försöka bygga upp hennes trakter bak (vid skoning alltså). Anledningen är att hon tydligen stod på något sett som gjorde att hon belastade bakdelen onödigt mycket. Kan inte riktigt förklara, men han trodde iaf att om man byggde upp trakterna lite skulle hon orka mycket mer. Dessutom trodde han att det var en orsak till varför hon är så jobbig att sko bak, att hon lätt får mjölksyra när man håller upp ett ben väldigt länge.

Ture tog vi med för att kolla om det kanske fanns någon bakomliggande orsak till att han aldrig blir bra i knät, typ att han är sne och belastar det knät väldigt mycket eller något sådant. Han tyckte att han var lite spänd på ena sidan bak, men det var inte den bakomliggande orsaken utan tvärt om ett resultat av att han snebelastar lite iom knät. Så han fick iaf lite akupunktur där. Han tyckte att vi borde åka in och magnetröntga knät, så vi funderar på om vi ska göra det. Då ser man ju alla mjukdelar och leder och sånt på ett väldigt precist sätt.


Bildkälla



Kommentarer
Postat av: Anonym

Blir faktiskt lite förvånad över att ni inte gjort en magnetröntgen ännu. Det måste ju ändå gå på försäkringen?

2010-08-09 @ 22:26:54
Postat av: Mikaela

Vet sa att d var väldigt svårt att göra så högt upp iom att benet måste vara helt stilla, så de gör praktiskt taget bara det nere vid hoven och det. Hon sa att de hade bara gjort det en gång så långt upp som på knät med bra resultat.

2010-08-09 @ 23:12:02
Postat av: ida

Hur länge har ture inte varit fullt riden nu? asso hur länge har han då inte tränat/blivit riden ?<3

2010-08-09 @ 23:31:18
Postat av: Em

Hej! Jag har lite samma "problem" med min häst som du beskriver Zazou. Hon har lite låga trakter bak och får då lite mer skarp vinkel på benet lr hur man ska förklara. Hon hade till en början jätte svårt att bli skodd bak. Fick ge lugnande, ville gärna sätta sig på hovslagaren. Nu går det bra att sko henne men hon känns fortfarande lite "stel" när hovslagaren tar upp benen bak. Hon ställer sig gärna lite med bakbenen under sig när hon vilar. Jag får tänka på att värma och avsluta i låg form med henne om hon gått passet i hög form vid dressyr. Super bra blogg!

2010-08-10 @ 12:11:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0