-



Hej!
Har några frågor du kanske skulle kunna ta upp i ett blogginlägg eller liknande?
1. Har du något knep hur man kommer ihåg banan bättre, om man t.ex. har lätt för att glömma den när man väl ska starta?
2. Hur har du blivit så bra på att taxera? Kommer det automatiskt ju mer man hoppar, eller vet du om det finns någon speciell övning man kan använda sig av?
Tack på förhand :)

Svar:
1. Jag brukar nästan alltid bara gå banan en gång, men sen gör jag alltid så att att jag "rider" banan i huvudet flera gånger. Det tycker jag är jättebra! Sen brukar jag tänkta banan i olika former, dels i siffror, alltså hinder 1, hinder 2, osv., men också bara själva hindren, enbart efter hur dom ser ut och var dom står. Sen brukar jag även tänka den olika snabbt, några gånger långsamt hinder för hinder, gå igenom banan väldigt noggrant Efter det brukar jag tänka den så snabbt jag kan några gånger, för när man väl är på banan går ju allt väldigt snabbt.

Det bästa sättet att komma ihåg en bana är nog helt enkelt att nöta, nöta och nöta. När man väl går in på banan så ska man kunna den så bra att man inte behöver tänka på vart man rider, utan att det bara kommer automatiskt. Den ska liksom sitta i bakhuvudet, så bra att man bara kan koncentrera sig på hästen och sin ridning.



2. Har svarat på denna fråga förrut, men kan ju svara igen :)

Jag tror faktiskt att man till viss del föds med en förutsättning, vissa har lättare att se avstånd och andra har svårare med det. Men sen tror jag självklart att man oavsett vad kan träna upp och förbättra sin känsla! Ju mer man hoppar, desto lättare blir det att se avstånden.

Ett bra sätt att träna på att lägga hästen rätt utan att slita för mycket på den att lägga upp massa bommar på volten, och sedan lägga in dom i det vardagliga markarbetet. Man kan även med lite fantasi träna på denna känsla när man rider ut. Man kan till exempel sikta in sig på en grästuva, sten eller vad som helst, och sedan bestämma antal galoppsprång dit samt hur man vill att hästens ben ska vara när man når fram.

Kommentarer
Postat av: Frida

haha den där bilden har ju jag tagit :D

2010-02-07 @ 22:50:23
URL: http://fridieee.blogg.se/
Postat av: MLI - ryttaren på väg upp till hög nivå.

vilka bra frågor :)

2010-02-08 @ 13:00:56
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0