Dagens ridpass

Red ut en tur idag, jag på Zazou och mamma på Lito. Red en runda som först går genom skogen så att hästarna får lyfta på fötterna ordenligt, och sen är det ganska mycket trav och galopp på grusvägar. Efter det red jag en stund på en äng.

Provade ett nytt bett på Zazou som jag lånade av en tjej i stallet. Ett tredelat Pessoa Magic bett, som inte kan böja sig mer än som det är på bilden, så det blir nästan som ett lite mer format, rakt bett.




Såhär beskriv det:

Nelson och Rodrigo Pessoa skapade Magic System för att skapa en mer kraftfull överföring från ryttare till häst. Signalerna går fram fortare och mer precist. Bettet är 3-delat men kollapsar inte utan kombinerar flexibiliteten hos ledade bett men kontrollen som på ett rakt bett. Detta är skonsamt för hästens mun och tunga. Bettet är naturligt format för hästens mun och har koppar på droppen som bidrar till att hästen suger på bettet.

Passar väldigt bra till starka hästar!


Det kändes faktiskt som om Zazou trivdes ganska bra med detta! Jag tyckte det kändes bra att rida med också. Hon tog liksom stöd på bettet utan att bli lika stark som hon var igår. Dock så hoppade jag ju inte idag, så det kan ju bero på det. Men tyckte ändå det kändes som om hon tog mer stöd och blev lite stadigare i munnen liksom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0