Dagens ridpass

Provade faktiskt att ha graman på Lito idag, främst för att han inte ska kunna slänga upp huvudet och rinna iväg som han gör ibland när han tycker det blir lite jobbigt och försöker komma undan. Eftersom han redan är väldigt låg fram så satte jag den inte mellan benen, utan på sidan i sadelgjorden. Red först en stund på ängen för att få igång galoppen och en naturlig framåtbjudning. Sen red jag lite på volten. Gjorde mycket tempoväxlingar och övergångar. Han kändes fin, gramanen funkade bra i sitt syfte så ska nog använda den lite med jämna mellanrum.

Gramanen satt alltså som den röda linjen ungefär


Ture och Zazou fick gå en promenad.

Imorgon ska jag nog göra lite bomövningar med både Zazou och Lito :)

Kommentarer
Postat av: Sandra

Hej, har en liten konstig fråga men.. Ni har ju hinder från safety system, våra egna kom idag men vi klarar inte att montera ihop stödet med foten!! Vi gör exakt dom i anvisningarna men det funkar inte :( så tänkte fråga om du va med när ni monterade era och hur ni gick tillväga , vore super snällt :)



Svara gärna på mailen så snabbt som möjligt om di vet ! :)

2010-05-21 @ 18:18:22
Postat av: rebecca

Kul att det går bra med nya hästen, ser jättefin ut !



Jag vill inte lägga mig i, men funderar på om du inte ska ta reda på problemet VAFÖR han drar och slänger med huvudet och åtgärda dt istället för att spänna ner honom med en graman?



kram

2010-05-21 @ 19:49:23
Postat av: Anonym

Har en fråga, tycker du att din nya hjälm ayr8 är bra ventilerad eller är den varm? Hur är den igemfört med GPA:n? ;)

2010-05-21 @ 22:26:08
Postat av: Karin

Jag hade också satt gramanen till sidorna på honom. Jag tycker att du har ett bra upplägg, varierar olika bett och graman. Vet att det brukar vara vanligt förekommande med komentarer om att man ska kunna rida sin häst på vanligt bett osv... men man måste ju också tänka på hur lång tid det tar att få hästen till arbete. Att sitta och "nöta" sliter mer än vad det ger, kan man komma till en bättre form med hjälpmedel så gynnar det både häst och ryttare! Detta kräver förstås en rutinerad ryttare som inte luras av att hästen krullar ihop sig utan att jobba... Dessutom är det viktigt att variera betsling men det gäller ju även om man rider på ett vanligt bett =)

2010-05-22 @ 00:10:28
Postat av: Erika

Trevlig blogg!

Postat av: Lina Zacha - Tränare

Varför är hästen så oskolad i munnen att du känner att du måste testa konstgjorda lösningar? Beror det på tandproblem eller ditt eget signalsystem och hjälpgivning? En sak är att hitta ett bett som hästen trivs med, men när jag läser dina inlägg får jag uppfattningen att du söker ett sätt att kontrollera hästen istället för att se över kommunikationen?

2010-05-22 @ 12:47:15
URL: http://www.linazacha.com
Postat av: Helena

Vad fin han är :)

2010-05-22 @ 17:39:06
URL: http://ostgotaryttaren.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag tycker du är suveränt duktig , är så trött på alla som lägger sig i och har åsikter om allt ...man känner väl sin egen häst bäst ? visst ibland undrar man hur folk tänkt med vissa saker men när man får en förklaring så förstår man på ett annat sätt . Sen återigen , bettet är inte skarpare än handen som håller i det ... bättre att kunna slappna av och ha lätta hjälper än att behöva sitta o "dra" och slita ett helt ridpass... och jätteviktigt att variera såklart , det är du duktig på ! Keep it up ! Lycka till med allt !

2010-05-22 @ 20:08:58
Postat av: Ida

rebecca, hon har ju förklarat i texten att han slänger upp huvudet när det blir jobbigt.

2010-05-23 @ 15:05:19
Postat av: my- unghästbloggen

har du provat sätta den i kors (v bettring till höger sida på sadeln)? brukar funka bra och man kan rida "loss" hela hästen o inte bara halsen :)

2010-05-23 @ 21:33:59
URL: http://hullygully.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0